Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 21.06.2014 22:55 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Viestit: 650
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...
Onhan foorumilla tuo "Arvostele edellinen pelibiisi!"-topic, mutta ajattelin tällaista topikkia, jossa voisi vähän laaja-alaisemmin keskustella videopelien musiikeista. Toki jompikumpi meidän moderaattoreistamme voi ketjun poistaa, jos tällaiselle ei nähdä tarvetta.

En vielä jaksa laittaa listaa omista suosikeistani... *makaa laiskasti sohvalla*

_________________
Ex: Crealz
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 21.06.2014 23:20 
Poissa
Moteeraattori
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Viestit: 1402
Paikkakunta: Somewhere
^ Biisiarvostelut ja keskustelu pelimusiikeista toimivat sinänsä ihan hyvin erillään, joten minun puolestani topikki pysyköön.Mikäli pitäisi kerätä kasaan kaikki hyvät kuulemani pelibiisit, olisin tässä koko illan, joten sen sijaan on tyydyttävä muistelemaan niitä hyviä musakokonaisuuksia jotka mieleen sattuvat ekana tulemaan.


Deadly Premonitionilla on tietysti yksi mielenkiintoisimmista soundtrackeista, kun sen sai pelin mukana ennakkotilauksen aikoihin. Vaikka peliin onkin tungettu se korvista valuva Amazing Grace, ovat Life if Beatiful, Greenvale (vocals) ja tietysti pelin kolme pomotaistelubiisiä erittäin tunnelmallisia. Myös sadetakkisurmaajan takaa-ajobiisi oli tunnelmaltaan jotain tyystin unohtumatonta.


Mafian soundtrack on myös niin ikään jotain tyystin unohtumatonta. Kiroilinhan toki aluksi sitä, että en voinut vaihtaa "autoradiosta" kuuluvaa biisiä ajaessa, mutta myöhemmin huomasin kuinka hyvin se sopii pelimaailman vuosiluvun kanssa. Pelin tunnusmusiikki on erittäin katkeransuloinen sävelmä, joka kuvastaa erittäin hyvin pelin tapahtumat kuin kummisedän tunnusbiisi konsanaan.


Shantae-pelejä en ole vielä pelannut, mutta täytyy kyllä myöntää että pelin, (varsinkin Risky's Revengen) sävellys sopii hyvin tasoloikkahenkeen ja muutenkin pelin...lampunhenkitunnelmaan.


Cave Story . Alkuteema on erittäin tarttuva korvamato, eivätkä muutkan kipaleet yhtään pöllömpiä olleet.


Donkey Kong Country-pelit svengasivat mitä tykimmin heti alkuruudusta asti ja varsinkin kakkososan kappaleet tuovat heti just, eikä melkein piraattitunnelman mieleen. Harmi vaan, että kolmosen biisit tuntuvat kahden ensimmäisen pelin jälkeen... sangen laimeilta. Verratkaa nyt herranen aika vaikka kolmen DKC-pelin lopputaistobiisejä keskenään niin huomaatte eron. Kolmosen lopputaistelu ja se taistelumusiikki...hyh! :x


Jazz Jackrabbit-pelien, varsinkin kakkosen monista eri musiikeista en voikaan todeta kuin seuraavan tiivistelmän:

"K:Mikä on Jazz Jackrabbit 2:n huonoin biisi?"


"V:Jazz Jackrabbit 2:ssa ei oo yhtään huonoo biisiä."


Nja kyllä, täytyy kyllä myöntää, että yhtään huonoa biisiä en pelistä ole löytänyt. Näin tasoloikkapaukutteluksi hyvin monipuolinen ja vaihteleva soundtrack. Biisejä kyllä kelpaa kuunnella vaikka miten moneen kertaan.

_________________
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 22.06.2014 10:35 
Poissa
Moderaattori
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Viestit: 1369
Paikkakunta: Suomessa
Hyvä idea tälläinen topic.

Gigsu jo mainitsikin Deadly Premonitionin, jonka erikoiset kipaleet istuvat peliin täydellisesti. Pelin aloitusbiisi on kaunis ja pari bossimusiikkia ovat myös loistavia, joista se toiseksi viimeinen saa aina hymyn korviin asti.

Ekan No More Heroesin bossikappaleet ovat kaikki loistavia, jotka korostavat eri pomojen persoonia erinomaisesti. On aina iso plussa peleissä, jos bosseille vaivaudutaan säveltämään omat teemabiisinsä. Bad Girlin kipale on oma ehdoton suosikkini.

World of Goon mahtipontisia kappaleista mieleen parhaiten on jäänyt Red Carpet, jota kuunnellessa voi kuvitella astelevansa punaisella matolla.


Listaan tänne myöhemmin lisää biisejä.

_________________
Instagram


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 25.06.2014 09:31 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Viestit: 650
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...
No, nyt on aika listata omia suosikkeja...

Castlevanioissa on loistavat musiikit. Oikeastaan SoTN:ssa ei ole ollenkaan huonoja biisejä ja jokaiselle alueelle löytyy oma, tarttuva tunnusbiisinsä. Myös legendaarinen sarjalle ominainen "Vampire Killer" on aivan mahtava.

Donkey Kong Countryjen musiikit ovat tosi tarttuvia ja ensimmäisen pelin loppubossi-teemaa kenties eeppisimpänä lopputaistelu-musiikkina ikinä. Myös esimerkiksi uintikentissä on todella rentouttavat musiikit. Loistavaa settiä :D

The Legend of Zelda-pelit sisältävät eeppistä musaa. Tuo sarjan teemamusiikki on syöpynyt mieleeni ikuisiksi ajoiksi ja muitakin hyviä kappaleita löytyy kyllä. Suosikkeja ainakin "Gerudo Valley" ja "Dragon Roost Island".

Ja nyt sitten ehdottomiin suosikkeihin...

*rummutusta...

Silent Hill-pelien soundtrackit ovat lähes poikkeuksetta loistavia. Löytyy s*atanan siistiä ambienttia, upeita instrumentaaleja ja jopa ihan tolkuttoman hyviä laulettuja kappaleita. Suosikkeja on niin monta, ettei kaikkia edes pysty luettelemaan. No, tässä muutama: "Theme of Laura", "Promise", "True", "Angel of Thanatos", "Not Tomorrow", "She", "Silent Hill Theme", "Waiting for You", "Hell Frozen Rain", "Tender Sugar", "Shot Down in Flames", "You're Not Here"

Siinäpä pieni listaus :P

_________________
Ex: Crealz
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 25.06.2014 13:38 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Viestit: 722
Paikkakunta: Mikkeli
Silent Hillien musiikit ovat kyllä aivan mahtavia! Yamaoka on jumala ja hän on pääasiallinen esikuvani rockahtavammassa kitaroinnissa. Musiikkien lisäksi kyseinen herra on tehnyt aivan mahtavaa työtä pelien äänisuunnittelun kannalta, joka on todella suuri osa pelien tunnelmaa. Kiljoona hatunnostoa hänelle, harmi vaan ettei hän ole työskennellyt Silent Hillien parissa moneen vuoteen vaan tuhlaa vissiinkin tällä hetkellä kykyjään Grasshopper Manufacturella. Toivottavasti kuitenkin vielä joskus tulevaisuudessa saadaan Silent Hill, jossa saadaan nauttia Yamaokan neroudesta. [/perseennuoleminen]

Mutta joo, yleisesti aiheesta voisin sen verran raapustaa, että pelimusiikit luovat omalla kohdallani todella suuren osan pelin yleisfiiliksestä ja välillä se saattaa vaikuttaa jopa siihen, että kuinka paljon sitä peliä tulee loppukädessä pelattua. Hyvä soundtrack saattaa omilla listoillani pelastaa muuten keskinkertaisen pelin ja esimerkiksi Metal Gear Risingia on tullut pelattua todella paljon pelkästään soundtrackin fiilistelyn vuoksi.

Itseeni tosiaan on kolahtanut pelimusiikit ihan laidasta laitaan. Suosikkeja löytyy edellämainitusta Metal Gear Risingin wubwub-metallista Shadow of the Colossuksen orkestraalien kautta ensimmäisen Ninja Gaidenin 8-bittisiin pimputuksiin. Jos kuitenkin pitäisi yksi soundtrack listata suosikiksi, niin kyllä se on ihan ylivoimaisesti Xenoblade Chroniclesin soundtrack. Toki peli oli itsessään jo ihan 6/5 ja se oli oikeasti ensimmäinen peli, missä juoksentelin pitkin laajaa pelimaailmaa ihan vain nauttiakseni näköalasta mahtavan musiikin kera. Pelkästään maailmaa tutkiessa ei soi hyvät musiikit vaan taisteluissa puolestaan soi aivan törkeän tiukat hevandeerit pienillä orkestraaliviboilla. Ainoa asia mikä peliä pelatessa tänä päivänä harmittaa on se, että tätä kaikkea ei tule kokemaan ikinä uudestaan ensimmäistä kertaa. ;_; Heitän tuohon vielä pari linkkiä Zenobureidosta.

Gaur Plains
Suosikkimestani koko pelissä, täällä tuli juoksenneltua alkuaikoina niin vitusti upeiden maisemien takia ja tuota taustamusiikkia en itse voinut muuta kuin rakastaa ihan satasella.

Mechanical Rhythm
Suosikkini pelin perustappelumusiikeista. Parasta tässä kappaleessa on mielestäni se, että sitä ei pelissä esitellä hienolla cutscenellä tai mitään, vaan se alkaa soimaan eräässä mestassa ihan out of nowhere.

Huhhuh, nyt tekee taas mieli pelata Xenobladea. Harmi vain, että Wii on veljelläni lainassa. ;_;

_________________
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 25.06.2014 14:24 
Poissa
Moderaattori
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Viestit: 1369
Paikkakunta: Suomessa
ForWeAreMany kirjoitti:
Mutta joo, yleisesti aiheesta voisin sen verran raapustaa, että pelimusiikit luovat omalla kohdallani todella suuren osan pelin yleisfiiliksestä ja välillä se saattaa vaikuttaa jopa siihen, että kuinka paljon sitä peliä tulee loppukädessä pelattua. Hyvä soundtrack saattaa omilla listoillani pelastaa muuten keskinkertaisen pelin


Samaa mieltä. Usein jopa ostan pelejä pelkästään siksi, että olen kuullut niiden musiikkeja kehuttavan. Tästä syystä tutustuin aikoinaan Hitmaneihin, joissa Jesper Kydin mahtipontiset ambientit paukkaa niin että oksat heiluu. 8-) Jännä että ihmiset jaksavat aina jauhaa grafiikoista, vaikka musiikeilla on oikeasti sata kertaa enemmän vaikutusta fiiliksiin.

Xenobladeen kiinnostaisi tutustua pelkästään musiikkien takia. En yleensä halua spoilata korviani etukäteen, joten en ole kuunnellut kuin kerran jonkin taistelubiisin YouTubesta.

_________________
Instagram


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 25.06.2014 19:34 
Poissa

Liittynyt: 14.03.2014 18:45
Viestit: 88
Segan vanhempien pelien musiikit ovat olleet lähellä sydäntä varsin pitkään. Tätä kirjoittaessani Mega Driven Ristar pyörii tv'n ruudulla.

Donkey Kong Country oli kyllä upea kokemus, kun sitä pääsi pelaamaan ja musiikit jäivät päähäni siitä lähtien. David Wise, Eveline Fleicher ja Robin Beanland tekivät hienoa työtä.

Uudemmista peleistä Mass Effect teki erittäin ison vaikutuksen musiikillaan.

Ja hei Gigsu: DKC2:n loppumusat alkuperäisen säveltäjän uudelleen soivitettuna OverClocked ReMix:n albumia varten. Ja muutenkin pelimusiikista tykkäävien kannattaa muistaa OCR ja lähes 3000 miksausta, kaikki ilmaisia.

_________________
"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"

Evelyn Beatrice Hall


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 26.06.2014 15:21 
Poissa
Moteeraattori
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Viestit: 1402
Paikkakunta: Somewhere
Kun hyvistä musiikeista puhutaan, niin vääjämättä mieleen tulevat myös Shin Megami Tensei-sarjan monet pelit. Aivan kaikki musiikit eivät ole sentään lyömättömiä, mutta sitäkin tunnelmallisempia. Hyviä esimerkkejä mm. Digital Devil saga 2:n Introbiisi, Alive (aivan törkeän hieno introkin kaikenlisäksi). Nocturnen pomotaistomusat. Persona 3:n Burn My Dread, lopputaisto ja monet muut taustamusiikit kaupungilla.


Tosin näin RPG-rintamalla olen havainnut musapuolelta erään pahan ongelman, nimittäin sen että hienokin sävellys alkaa tursuta korvista jos sen joutuu kuuntelemaan satoja, satoja kertoja.
mm. SMTn, Final Fantasyjen ja Dragon Questin musiikit ovat toki hienoja, mutta kun joutuu kuuntelemaan sen saman taistelubiisin lukemattomia kertoja, alkaa fiilis kärsimään ennemmin tai myöhemmin.

Tätä kyrsiintymistä voitaisiin vähentää huomattavasti, mikäli randomitaisteluiden aikana soiva biisi vaihtuisi vaikkapa eri maailmojen tai kenttien välillä toisenlaiseksi. Näin eri alueilla uudelleenvierailu grindaamisen aikana tuntuisi paljon mielyttävämmältä.

Lainaa:
Ja hei Gigsu: DKC2:n loppumusat alkuperäisen säveltäjän uudelleen soivitettuna OverClocked ReMix:n albumia varten. Ja muutenkin pelimusiikista tykkäävien kannattaa muistaa OCR ja lähes 3000 miksausta, kaikki ilmaisia.


En tiennytkään, että OCR olisi ollut DKC2:n legendaaristen biisien takana. Ilmankos remixaukset ovat niin kohdillaan.

_________________
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 26.06.2014 17:39 
Poissa

Liittynyt: 14.03.2014 18:45
Viestit: 88
Lainaa:
En tiennytkään, että OCR olisi ollut DKC2:n legendaaristen biisien takana. Ilmankos remixaukset ovat niin kohdillaan.


Käsitit kommenttini väärin. Raita on OCR:n tribuuttilevyltä Serious Monkey Business. Mutta sen sovittaja on raidan alunperin säveltänyt David Wise, apunaan Grant Kirkhope ja Robin Beanland.

_________________
"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"

Evelyn Beatrice Hall


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 26.06.2014 22:07 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Viestit: 650
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...
Kun tuossa ylempänä mainitsin noita omia suosikkejani, niin miten saatoin unohtaa Metal Gear Solidit? MGS-peleistä suosikkini on luultavasti MGS2 Main Theme. Pidän MGS2:sta sarjan huonoimpana osana, mutta teemabiisi iskee ainakin itseeni tosi hyvin.

_________________
Ex: Crealz
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 30.04.2015 08:12 
Poissa
Moteeraattori
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Viestit: 1402
Paikkakunta: Somewhere
Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade, toiselta nimeltään TMNT II The Arcade Game on yksi suosikkipeleistäni serkun NES-konsolilla ja samalla PARHAIN lisenssipeli mitä ninjakilppareista koskaan on tehty.


NES-versio ja alkuperäinen Arcade-versio ovat hyvinkin tasaväkisiä keskenään, mutta kyllähän sitä jokanörtti olisi valmis antamaan vaikka toisen munuaisensa ja molemmat kiveksensä jos saisi omakseen aidon, alkuperäisen pelihalli-version.

Jos jokin kuitenkin on fatkaa, niin se että pelin soundtrack on molemmissa versioissa aivan giganttisen tunnelmallista ja tarttuvaa sävellystä alusta loppuun. Arcade-versio tietenkin on sävellykseltään monipuolisempi, mutta kyllä molemmat silti ansaitsevat kunniamaininnan tällä ketjulla.


Heti ekan tason biisin luulisi olevan todellinen korvamato, varsinkin monille pelinostalgigikoille kuten meikä.

NES-versio

Ouh'njeeh mitä tykitystä...plussaa vielä siitä miten hyvin kasarikilpparien teema on saatu sekoitettua mukaan biisiin.


Arcade-versio


Ero on selkeä, mutta perhana...voiko tästä enää vetää paremmaksikaan? :o

_________________
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 30.04.2015 13:51 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Viestit: 722
Paikkakunta: Mikkeli
-Zerials- kirjoitti:
Kun tuossa ylempänä mainitsin noita omia suosikkejani, niin miten saatoin unohtaa Metal Gear Solidit? MGS-peleistä suosikkini on luultavasti MGS2 Main Theme. Pidän MGS2:sta sarjan huonoimpana osana, mutta teemabiisi iskee ainakin itseeni tosi hyvin.

Ite en oo tosta MGS2:n tunnarista ikinä perustanut, jotenkin MGS1:n alkuperäinen Tappy Theme iskee ihan vitun paljon kovempaa. Toki siinä on tosi paljon rajummat nostalgiakertoimet ja sit tässäkin taas voi olla kyse ainoastaan mun G-mollifetissistäni.

Tsiigaileeko sakki paljonkin konsertteja missä bändit/orkesterit revittelee pelien musiikkeja? Aiemmin hypettelin tässä threadissa tuota Xenobladen soundtrackia ja veljeni linkkaili mulle eilen jotain videoita missä joku bändi vetelee noita livenä ja ai saakeli kun voi noi ton pelin parit hevirepäsyt kuulostaa hienolta jousikvartetin kans. Päätunnari on muutenkin yksi kauneimmista biiseistä ikinä, mutta livenä toi on vaan jotain ihan uskomatonta. Ja sit taas Engage The Enemy pärisee jo ihan senkin puolesta satasella, että se soi pelissä aina silloin kun tapahtuu jotain eeppistäkin eeppisempiä twistejä.

Mechanical Rhythm
You Will Know Our Names
Gaur Plain
Main Theme
Engage The Enemy

BlazBluen ja Guilty Gearin musiikeista on kans paljon hyviä konserttivideoita YouTubessa. Kantsii tsekata jos kiinnostaa.

_________________
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 03.05.2015 22:44 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Viestit: 623
Paikkakunta: Lounais-Suomi
ForWeAreMany kirjoitti:
-Zerials- kirjoitti:
Tsiigaileeko sakki paljonkin konsertteja missä bändit/orkesterit revittelee pelien musiikkeja?

Itse asiassa koen että kuuntelen tämmöisiä aika paljon, sen lisäksi tykkään kuunnella erilaisia covereita missä jotkut esittävät niitä kappaleita eri tyylillä (yleisesti metalli). Kuitenki yleisesti ottaen parhaimmat esitykset on esittänyt joko orkesteri tai ihan se alkuperäinen.

_________________
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 03.05.2015 23:58 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 04.03.2014 00:38
Viestit: 178
Yksi merkittävimmistä onkin jo mainittu: Silent Hill! Ainoa leffa/peli/bändi (noh, Sabatonia lukuun ottamatta 8-)) jolle olen vaivautunut kasaamaan ikioman soittolistan. Kaikki kipaleet ovat sitä taattua Yamaokaa. Tai no, tähänkin tulee poikkeus: Downpourin radiobiisit <.< Ihastuin niihin valtavasti itse pelissä, ja juuri ne tuovat mieleen niitä haikeita kesäiltoja, jolloin Kaatosadetta hakattiin kaverin kanssa. Viime viikolla olin matkalla duuniin sumuisena aamuyönä ja päätin hetken mielijohteesta laittaa napeista soimaan juuri näitä rallatuksia: https://www.youtube.com/watch?v=DLpddWN ... 01&index=5

Lähinnä kakkosesta, kolmosesta ja Homecomingista on tullut poimittua todella upeita kappaleita. Tehokkaimmin karvoja nostattelee tuon jälkimmäisimmän raidalta löytyvät Cold Blood ja Witchcraft...

Mites Ressat? Itselleni ne eivät ole koskaan edustaneet pelimusiikin parhaimmistoa. Sanoisin, että jokasesta sarjan pelistä löytyy 1-2 kipaletta, jotka jäävät terävästi mieleen ja päätyvät aktiiviseen kuunteluun. Aina kiehtovimmat sävelet eivät löydy pääpelistä: Darkness Falls ja The Another Order kannattaa ainakin chekata läpi.

Ressojen Saveroom-musiikit ovat kaikki hemmetin rakkaita. Vetävät haikeudessa helposti vertoja esim. originaalien Tomb Raiderien tunnareille. Huh huh.

Hitokseen kuuntelen myös AC-sarjan soundtrackeja. Yhdistelmällä Jesper Kyd (se Hitman-mies!!!) - Lorne Balfe - Brian Tyler laatu on aikalailla taattu.

... hyvä topic kiehtovasta aiheesta! Allekirjoitan kaikki väitteet siitä, että musiikit ovat peleissäkin vahvasti yhteydessä lopputulokseen. Kun uuden pelin iskee sisään, täytyy optionsien audiopuolelta aina käydä säätämässä music-palkkia hieman SFX volumea kovemmaksi, jotta siihen musapuoleen saadaan varmasti kunnon katsaus.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 06.05.2015 21:16 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Viestit: 722
Paikkakunta: Mikkeli
Nyt tuli mieleen sellainen pelimusa-aiheinen gallup, että tykkääkö sakki paljonkin vokaaleista pelimusiikissa vai kuuluuko ne pelkästään radiopoppiin? Tukeeko ne kohtauksia vai tuhoaako se immersion täysin kun joku mummo hoilaa taivaalla?

Nykypäivänä tää on käsittääkseni koko ajan yleistyvämpi trendi ja itse pääsääntöisesti tykkään tosi paljon, ei ainakaan äkkiseltään tule mieleen yhtään peliä josta jonkun kohtauksen soundtrackin laulut olis pilannu ihan täysin. Parissa pelissä hyvin ajoitetut laulut ovat tuoneet esimerkiksi bosseihin paljon enemmän tekemisen meininkiä (Metal Gear Rising, osoitan sinua) ja sitten taas puolestaan Nierin soundtrackin laulut ovat niin kauniit, että ilman niitä koko OST tuntuisi tosi tyhjältä. Nierin kappaleissa hienoa on vielä se, että laulettu kieli on täysin itse keksitty, joka sopii todella hyvin tuhansia vuosia tulevaisuuteen sijoittuvaan peliin (sama homma Zone of the Enders 2:n tunnarissa).

Linkkaillaas jotain omia suosikkeja vielä tähän alas.

Metal Gear Rising - It Has To Be This Way (MGR:n OST on ylipäänsä toteutettu aivan saatanan hienosti, laulut alkavat aina tietyssä kohtaa bossia jne)
NieR - Song of the Ancients Devola (NieRin koko soundtrack kannattaa tsekata läpi, melkein kaikissa kappaleissa on jonkinnäköistä laulua taustalla)
Zone of the Enders 2 - Beyond the Bounds
Guilty Gear Xrd - Six Black Heavens Guns
Devil May Cry 3 - Suffer
Silent Hill 3 - Hometown

_________________
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 06.05.2015 22:19 
Poissa
Moderaattori
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Viestit: 1369
Paikkakunta: Suomessa
^
Itse diggaan kyllä ja ovat aina yleensä pysäyttäviä koska niitä kuulee peleissä harvoin. Nieriä en ole koskaan pelannut, mutta soundtrackeja olen kuunnellut tosi usein. Ovat monesti kyyneliin saaneet meikäläisen. Ihan pelkkien musiikkien takia voisin pelin hommata, vaikkei muuten kovin mairittelevia kehuja ole saanut.


Omista suosikeista tulee mieleen vain Deadly Premonition, jonka alun biisi sopii erityisen hyvin peliin ja kohottaa tunnelman kattoon.

https://www.youtube.com/watch?v=RoaxqYIXKW4

_________________
Instagram


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 07.05.2015 22:54 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 04.03.2014 00:38
Viestit: 178
ForWeAreMany kirjoitti:
tykkääkö sakki paljonkin vokaaleista pelimusiikissa vai kuuluuko ne pelkästään radiopoppiin?
Yhtäkään vastaavaa ei tule mieleen, jos lopputekstejä ei saa laskea (RE5:n Prey oli aika jees). Viime postauksessa mainitsinkin nuo SH Downpourin radiokipaleet, mutta nehän eivät varsinaisesti tule minkään aktin aikana vaan ovat rauhassa kuunneltavissa. Varmaankin on jopa useammassa pelissä ollut ainakin vikassa bossissa jokin eeppinen urkumusa ja tietenkin nainen rääkymässä jotain, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti lyriikoita. Nelinkontin kulkevaa William Birkiniä sai ainakin rökittää jotain oopperaa kuunnellen. Hyvin sovitettuna uskon, että radiopoppi toimii pelissäkin.

Hei hetkonen, Black Opsin zombie-kentistä löytyvät biisiyllätykset ovat kyllä aika meneviä! Elena Siegman ja niin edelleen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 07.05.2015 23:28 
Poissa
Moderaattori
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Viestit: 1369
Paikkakunta: Suomessa
Apple kirjoitti:
Hei hetkonen, Black Opsin zombie-kentistä löytyvät biisiyllätykset ovat kyllä aika meneviä! Elena Siegman ja niin edelleen.


Nyt kun muuten mainitsit, niin Spec Ops The Linessa oli myös ns. biisiyllätyksiä, jotka parhaimmillaan toimivat silloin, kun olivat täysin ristiriidassa pelin vakavan menon kanssa.

https://www.youtube.com/watch?v=2-uuvGm31bk

Silent Hill Shattered Memories sisälsi myös aika monia hyviä kappaleita. En nyt muista varmasti, mutta nämä biisit taisivat soida lopputekstien aikana.

https://www.youtube.com/watch?v=D9yeCEkbxdE
https://www.youtube.com/watch?v=lSWMDgzHAqM

_________________
Instagram


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 15.06.2015 18:24 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Viestit: 722
Paikkakunta: Mikkeli
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6468713/Pelimusavisa.pptx

Lyödäänpäs tää paska nyt ihan läpällä tännekin, jos jotakuta kiinnostaa ja vaikka senkin takia että liittyy melkein aiheeseen. Kuten toisessa topicissa mainitsinkin niin voittajilla oli kahdeksan pistettä joten nyt ihmiset vaan tehtailemaan ennätyksiä!

_________________
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 16.06.2015 11:21 
Poissa
Moderaattori
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Viestit: 1369
Paikkakunta: Suomessa
ForWeAreMany kirjoitti:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6468713/Pelimusavisa.pptx

Lyödäänpäs tää paska nyt ihan läpällä tännekin, jos jotakuta kiinnostaa ja vaikka senkin takia että liittyy melkein aiheeseen. Kuten toisessa topicissa mainitsinkin niin voittajilla oli kahdeksan pistettä joten nyt ihmiset vaan tehtailemaan ennätyksiä!


Vain neljä pistettä sain. Kaikki rokahtavat kappaleet meni ohi, mutta parit Nintendo-kipaleet tunnistin heti. ;)

Hauska idea tälläinen visailu, jota varten voisi tehdä eri kategoriat niille, jotka pelaavat vain tietyn tyyppisiä pelejä.

_________________
Instagram


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 16.06.2015 16:30 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Viestit: 722
Paikkakunta: Mikkeli
Joni Ahonen kirjoitti:
Hauska idea tälläinen visailu, jota varten voisi tehdä eri kategoriat niille, jotka pelaavat vain tietyn tyyppisiä pelejä.

Jeah, siksi me valittiinkin kaverin kans mahdollisimman monesta eri genrestä pelejä vaikka onkin ehkä vähän RPG- ja -toimintapelipainotteinen. Ideana oli kuitenkin että sieltä löytyy about jokaisesta genrestä jotain ja tosiaan kaikki oli japanilaisista peleistä koska animuconien hipsterit ei suostu pelaamaan likaisien gaijinien devaamia pelejä. Mut siis meillä oli tosiaan vaan 45min aikaa pitää koko setti, niin biisilista oli vähän typistetty alkuperäisestä kolmestakymmenestä ja aikataulutus oli tehty Mimiconin päästä imo ihan päin vittua. Oli meillä silti enimmäismäärä joukkueita osallistumassa, joten jäi ihan hyvä jälkimaku. Kelailin itse että ensi vuonna vois mennä järjestämään vastaavanlaisen uudestaan, lähti carska mukaan tai ei.

_________________
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 01.09.2015 07:53 
Poissa
Moteeraattori
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Viestit: 1402
Paikkakunta: Somewhere
Mikäli pitää kehua jotain peliä jo yksinään soundtrackin puolesta, niin sehän on Disneyn Emperor's New Groove / Keisarin Uudet Kuviot. Peli on ihan kivaa lasten tasoloikkaa Disney-lisenssinä varsinkin, mutta jo itse pelin musiikit ansaitsevat mielettömästi kehuja. Läpi koko pelin musiikit ovat sävellykseltään erittäin upeita, vauhdikkaita, veikeitä ja sopivat pelin menoon enemmän kuin hyvin.


https://www.youtube.com/watch?v=Aug2jSs ... 17AB5E5554

Omat suosikkini ovat bossitaisto, kaupunki, katakombit (,varsinkin vuoristorataosuus!) ja viidakon yö 2. Pentuna jo pelkkää vuoristoratakenttää tuli tahkottua aina vain uudestaan jo pelkästään musiikkien takia.Kehumatta ei pidä jättää myöskään kuusnelosen Goldeneye 007:n kipaleita.

https://www.youtube.com/watch?v=1oL7VN7 ... E3357F26CB

Joka kenttään tuntui löytyvän aina spoiva tempo soimaan, jonka kautta piti aina yrittää speedrunnata kenttää mahdollisimman pikaisesti.
Omina suosikkeinani ovat Silo, Dam, Aztec ja Frigate.

_________________
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 08.02.2017 17:41 
Poissa
Moteeraattori
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Viestit: 1402
Paikkakunta: Somewhere
Lainaa:
Uuh, Croc! Tässäpä peli mitä ennoo vuosiin pelannut, lähinnä siitä syystä että olen pitänyt peliä aina todella painostavana ja masentavana. En tiiä yhtään mikä pelissä tökkii mutta veikkaan, että soundtrackillä on varmasti paljonkin tekemistä tämän kanssa, sillä tässäkin biisissä äänimaailma on mielestäni todella synkeä ja melodiat eivät ole tasohyppelyille ominaisen pirteitä.


Eittämättä kaikki Crocin biisit tai maisemat eivät ole sieltä pirteimmästä päästä, vaikka on kyllä myönnettävä että soundtrackin osalta peli osasi allekirjoittaneen kohdalla luoda monenlaisia fiiliksiä pitkin peliä. Alkukenttien biiseistä sai "Seikkailu aluillaan"-tunteita ja loppuvaiheilla biisien myötä "Viimeiset koitokset vastassa"-meininkiä, puhumuttakaan miten ilottomia loppulinnan jotkin paikat osasivat olla.
Pelin perusteema ja sen useat muunnokset eri vaiheilla, varsinkin aavikkosaarella ovat kyllä mahtavia kipaleita.


https://www.youtube.com/watch?v=alEHCvMHJPc

_________________
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 08.02.2017 18:42 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Viestit: 623
Paikkakunta: Lounais-Suomi
Gigante kirjoitti:
Lainaa:
Seuraavana on kappale joka yllätti minut aivan täysin kun kuulin sen ekaa kertaa. Itse pidän sitä huvittavana mutta olen kuullut myös vastakkaisia mielipiteitä, jotenka mitä mieltä olet?


Noh, ainakin biisin genrevalinta osasi yllättää melkoisesti. Tuttu chocobo-teema erottuu kyllä tuosta metel...möyk...metallista? Eipä voi väittää etteikö FF-sarja joskus ottaisi vaihtelua biiseissään, harmi vaan että metalli ei itseäni syvemmin sytytä. Haluaisin kyllä nähdä missä kohtaa peliä tämä teema lähtee soimaan, ihan vain asiayhteys-uteliaisuudesta.


https://youtu.be/6ca1mqusQ-E
Täs ny näkee ton asiayhteyden. Eli lyhyesti toi punanen chocobo ei oo "normaali" vaan aikajatkumorepeyttymistä ja paradoksien aikaansaama hybridi tjsp.

Joo ei oo paras juoni mut ton kaltanen nyt oli.

_________________
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pelien Soundtrackit ja Musiikit
ViestiLähetetty: 12.02.2017 11:43 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Viestit: 650
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...
Kun tää topicki on nyt nostettu ylös kuolleista, niin voisihan tänne jotain kirjoitella parin vuoden tauon jälkeen...

Final Fantasyn musiikit, siis koko sarjan, ovat videopelihistorian kovinta settiä sanokaa mitä sanotte. Nobuo Uematsun ja kumppaneiden unohtumattomat sävellykset ovat tehneet minuun ja miljooniin muihin niin suuren vaikutuksen, ettei niitä voi sivuuttaa, kun puhutaan absoluuttisesti parhaista videopelisävellyksistä. Parhaita yksittäisiä kappaleita on vaikea sanoa, mutta Prelude, Aerith's theme, Rose of May, Terra's theme, You're not alone, Theme of Love, FFVII Main theme ja Dancing Mad tulevat mieleen instrumentaaleista puhumattakaan upeista lauletuista kappaleista, kuten Melodies of Life tai Eyes on Me.


Pokemon-pelit sisältävät myös hemmetin hyvää musiikkia, joka tuskin tulee kellekään yllätyksenä. Vaikka samanlaiseen tykitykseen ei päästäkään kuin Final Fantasyissä, on poksujen innostavat melodiat tehneet vuosien mittaan vaikutuksen. Mm. Alder theme, Route 1, Red battle theme, Route 209 ja Rival theme (gen 2) ovat kovaa tavaraa.

Joskus taas lisää.

_________________
Ex: Crealz
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Style created by © Matti, gry komputerowe, reklama sem reklama seo

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia