Juuri nyt pizzaa tekemässä ja statukseni on tällä hetkellä hyvin nälkäinen!
Tällä kertaa pellillinen tulista kasvispizzaa, joka menee tällä kaavalla;
2dl vettä, 25g hiivaa, 1/2 tlk sokeria ja vielä rkl suolaa. Tämä kaikki siis sekoitettu yhteen pienempään kulhoon.
Seuraavaksi isompaan kulhoon noin 5dl pizzajauhoja ja jauhojen keskelle kiva pieni kuoppa, johon kaadan siis ensimmäisessä vaiheessa mainitsemani hiivaliuoksen, johon lisään vielä 1/2 desiä valkosipulilla maustettua oliiviöljyä.
Sitten luonnollisesti kaikki niin sekaisin kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa käsistä ja mahdollisimman tiiviiseen ja hapettomaan tilaan se paisumaan esim. liinan alle mikroon 30min.
Noniin prkl, taikina on valmis ja tulee pelti ottaa kaapista leivinpaperin kera. Ennen kuin kaadan taikinan paperilla sivelen sen oliiviöljyllä, jonka päälle levitän taikinan tasaisesti pellin muotoon. Taikinan päälle vielä pieni määrä oliiviöljyä ja sitten on täytteiden vuoro.
Sitten seuraavaksi ne huikeat täytteet, jotka menevät tässä järjestyksessä ensimmäisestä viimeiseen;
- Dolmio bolognese kastike + 1rkl trinidad scorpion kastiketta
- Ohut kerros juustoa
- Jalopenoja
- Kaprista
- Kirsikkatomaatteja viipaloituna
- Punasipuli
- Pieni määrä mozzarellajuustoa
- Puristettua valkosipulia
- Hieman oreganoa sekaan
- Lopullinen juustokerros päälle
UUNIIN 20-25m Uskokaa, hyvää on.