Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 01.04.2014 17:25

Batman: Arkham City

Yllätyin päätarinan lyhyydestä, sillä luulin pelin olevan vasta puolessavälissä. Taisin pelata tätä niin innoissani, etten tajunnut ajan kulumista. :) No, bonustauhkaa on niin paljon, että luulen kaikkien arvuuttajan pystien metsästykseen vierähtävän vielä muutama ilta.

Rocksteady on jostain syystä tajunnut täysin sen miltä Batmanina olemisen pitää tuntua. Kissanaisella pelaaminen oli myös sujuvaa ja hahmo tuntuu merkittävästi erilaiselta Batmaniin verrattuna.

Tykkäsin siis aivan mielettömästi, mutta en välttämättä sanoisi Asylumia paremmaksi. Arkham City on minulle edelleen liian valtava ja sekava paikka verrattuna rajatumpaa mielisairaalaympäristöön, jossa ei tarvinnut koko ajan karttaa kyylätä.


94/100
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 04.04.2014 17:03

Amnesia: The Dark Descend on nyt sitten onnellisesti läpäistynä ja myönnän, että tulihan sitä muutamaan otteeseen örkkeihin törmätessä kipitettyä hätäisesti karkuun johonkin vankiselliin imemään peukaloa. Mitä nyt loppuvaihe oli aika tylsää menoa verrattuna pelin alkupuoliskoon, jossa pelaaja pystyi pysymään jatkuvasti epävarmana. Loppuvaiheilla mörköjä laitetaan näkyville vähän turhan usein ja nämä kaikki saa muutenkin karistettua kannoilta vähäisellä vaivalla. Ohjattavuus ja fysiikkamoottori ovien ja irtaimiston kanssa kuitenkin oli hyvin kondiksessa. Tarkempaa arvostelua sitten vähän parempana ajankohtana.


Kuvitelkaapa muuten jos tästä pelimoottorista kyhättäisiin pienin lisäyksin semmoinen RE-kartanoseikkailu FPS-kuvakulmasta: Kuteja jaetaan harvoin, pyssyistä puhumattakaan ja jo yksittäistä zombia vastaan taistelu lähiaseiden kanssakin olisi haastavaa. Voin jo kuvitella mielessäni skenaarion, jossa hahmo perääntyisi zombeja karkuun tyhjään huoneesee ja pönkittäisi oven välittömästi irtaimistolla hidastaakseen näiden etenemistä, saadakseen edes hetken verran miettimisaikaa seuraavan siirron tekemiseen.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja V-The-Wonderman » 06.04.2014 15:31

Ostin Ragen X360:lle jotain pari vuotta sitten ja unohtui sen jälkeen veljelle lainaan vähäksi aikaa. Nyt tuon löysin ja päätin pelata ekaa kertaa jotain kuuteen kuukauteen, oli tuolla konsolilla oikein pölyäkin. Kuitenkin, peli on Fallout/Borderlands-hybridiklooni eikä ole mitenkään järjettömän omalaatuinen sisällöltäänsä, meteoriitti korvaa ydinpommit ja niin edelleen. Kontrollit toimivat, viihdyttävä, mutta juonikuvio ei oikein yritä ja paljonkin paremmin olisi voitu vetää, etenkin loppua kohden. Ja juu, peli tosiaan on pakattu noin kolmelle levylle, pääpeli kahdella ja moninpeli kolmannella jota en edes jaksannut kokeilla.
Lopussa ei ollut edes kunnon haastetta miinus klassinen pääpomokin vielä.

Pelinä pelattava, mutta ei päihitä meikäläisen makuun esikuviaansa.
Formerly Sharpshooter (2005-2014)
Avatar
V-The-Wonderman
 
Viestit: 24
Liittynyt: 17.03.2014 16:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 06.04.2014 20:21

PS2:n yksi parhaimmista peleistä, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, meni juuri äsken läpi. Pakko myöntää, että MGS3 on hiippailun osalta se sarjan paras osa. MGS PSonelle on lyömätön, mutta MGS3 on myös loistava peli. Odotus Phantom Painia kohtaan kasvaa koko ajan...
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 11.04.2014 23:42

Itsellä meni MGS2 Ja 3 läpi. Pakko sanoa, että ovat molemmat pirun kovia pelejä. Kolonen on kuitenkin näistä kahdesta se parempi. Varsinkin kolosen naamioitumissysteemi oli oiva lisä, jota ei ole harmillisesti myöhemmin hyödynnetty. Olenkohan aino, joka pitää Raidenista enemmän kakkosessa kuin nelosessa? Omasta mielestäni oli kyllä aika halpa ratkaisu muuttaa Raiden kyborkininjaksi.

Olen kyllä aina pitänyt Hideo Kojiman suurieleisestä tyylistä. MGS:ät sisältävät loistavaa tarinan kerrontaa ja gameplaykin on hyvän tasoista. Ehdottomasti yksi suosikki pelisarjoistani ikinä.

Nyt pitääkin pallata God of Warien pariin. Teurastus alkakoon.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 18.04.2014 09:30

DuckTales: Remastered

Tulipas läpi vedettyä. Ei ollut mikään pitkä peli, mutten sitä odottanutkaan. Pelin parhain puoli oli sen musiikit. Jokaisen kentän musiikit olivat mahtavaa kuunneltavaa ja klassiset NES-aikakauden kasibittiset tunet on tuotu upeasti tähän päivään. Mahtavaa settiä!

Jos musiikit olivat laadukkaita, niin oli myös ääninäyttelytkin. Tykkäsin alkuperäisistä ääninäyttelijöistä todella paljon.

Pelimekaniikka toimi mainiosti ja herra Ankan kepillä oli hauska pomppia. Joissain vaiheissa hypyt ei lähtenyt, vaikka olisi pitänyt. Tuloksena putoaminen rotkoon. Tiedä sitten, oliko ongelma ohjaimessa, joka ei ole nuoruusvuosiensa tasolla.

Ulkoasu oli tehty todella upeasti! Hahmot ja taustat ovat melkoista silmäkarkkia, jota toivoisi enemmän nykypäivän synkeässä pelitarjonnassa. Tämä peli pelasti viikkoni!

91/100
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 19.04.2014 12:05

South park: stick of truth meni läpi eilen. Koska witcher kolmonen lykättiin seuraavalle vuodelle, on tämä eritäin vahva ehdokas omaksi vuoden peliksi. Obsidian on onnistunut luomaan pelin, joka näyttää ja kuulostaa South parkilta. Ja kaiken kukkuraksi se on vuoropohjainen roolipeli, mikä on yllättävän toimiva ratkaisu.

Peli alkaa hahmonluonnista, jossa kasataan oma pallopää. Pelaaja on kuten odottaa sopii, lapsi, joka muuttaa vanhempiensa kanssa south parkkiin ja pian saapumisen jälkeen onkin aika etsiä uusia kavereita. Pelaaja törmää sarjan tuttuun nelikkoon ja muihin kaupungin lapsiin, joilla on menossa varsinkin eeppiseltä tuntuvat roolipelileikit. Vastakkain ovat Cartmanin johtama KKK (Kingdom of Kupa keep) ja Kylen johtamat suippokorvat. Pelaaja saa pian kunnia liittyä Kupa keepin joukkoihin, jotka puolustavat mystistä Totuuden keppiä, joka antaa käyttäjällensä "yliluonnollisia" voimia. Mutta pian keppi kaapataa ja tästä alkaa eeppinen seikkailu kepin palauttamiseksi.

Sarjan fanit huomaavat että peli suorastaan vilisee tuttuja hahmoja ja esineitä sarjan historiasta. Viisaasti nämä kaikki on ripoteltu pelaajan löydettäväksi ympäri kaupunkia, joka on pelaajan vapaasti tutkittavissa. South parkin asukkailla tuntuu olevan aina jotain asiaa pelaajalle, joten tekeminen ei todellakaan lopu kesken. Suosittelenkin että unohdatte sen pääjuonen hetkeksi, sillä monet sivutehtävät sisältävä runsaskätisen palkinnon.

Virheitä pelistä ei juuri löydy. Kohua herättänyt Eurooppa ja Australiaversioiden sensurointi ei minua rassanut, koska materiaalia on vain noin minuutti peitetty, enkä varmaan olisi edes halunnut nähdä Ufojen anaaliluotaimia tai aborttiklinikkakohtausta. Pelin saavutukset taas ovat välillä typeriä ja niiden kerääminen ärsyttävää. Mutta peli on edelleen parasta lisenssiviihdettä mitä olen koskaan pelannut ja se on paljon se.

10/10
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 21.04.2014 09:50

Jak & Daxter: The Precursor legacy (Ps2)


Paha Gol ja hänen tissisarensa Maia on kukistettuna ja samalla tuli läpäistyä koko peli ihan totaalisen 100% läpipeluulla. Ei noista kaikkien voimaparistojen keruusta kuitenkaan herunut muuta kuin yksi välivideo, jolla viitattiin etäisesti Jak 2:teen.

Kiva seikkailutasoloikka kuitenkin, vaikka tuplahyppy ei jostain syystä tahtonut aina toimia silloin kun olisi pitänyt. Olenko ainoa, jota alkoi parin kerran jälkeen potuttaa tuo jatkuva skippaamaton Daxterin ketkutus Naughty Dog-logon esittelyn aikana?
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 26.04.2014 09:54

Jackie Chan Adventures (Ps2)


Lisenssinä ihan keskiverto, mutta silti turhan helppo peli. Kahden ensimmäisen kauden tapahtumien yhdistäminen oli sinänsä ihan kiva veto, mutta peli ei vaan viitsinyt ottaa juuri mitään irti näistä tapahtumista.
Kyllähän tämän kuitenkin pelasi kerran lävitse. Eipä kummempaa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 02.05.2014 18:04

Endless Oceanin lopputekstit vierähtivät tovi sitten ruudulla, "Valkoäidin" löytymisen johdosta. Olisihan eri fisulajeja vielä aivan sikana etsittävänä (lue: paijattava), mutta tuskin kiinnostus riittää aivan sellaiseen. Kummituslaivaa ja laivojen hautuumaata kuitenkin ajattelin tutkailla hieman ennen kuin siiryn johonkin toiseen peliin. Seuraavaksi voisi jatkaa taas Metroid Prime 2:ta.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Sample » 03.05.2014 20:30

Tässähän on tullut pelailtua kaikenlaista

Resident evil: Revelations
Tämä tuli mökkireissun päätteeksi poimittua itäkeskuksesta parin kympin hintaan ja aika nopsaan tuli tahkottua läpikin. Viholliset olivat jotenkin todella mielikuvituksettomia harmaita möykkyjä, mutta muuten kyllä tykkäsin. Pidin kovasti siitä, etteivät viholliset tiputtaneet panoksia kuollessaan, vaikka kyllähän niitä noin muuten sitten löytyi aika reilustikin. Nyt pelailen Infernal vaikeusastetta hiljaiseen tahtiin ja Raid modella tapan aikaa.

Army of Two: The Devil's Cartel
Tämän sain kaverilta ilmaiseksi ja tuli vähän extemporeesti pelailtua toissapäivänä kaverin kanssa alusta loppuun. Voisi sitä paskemminkin illan viettää kuin viinin ja viihdyttävän räiskinnän parissa. Mitään kovin erityistä peli ei tarjoile, mutta toimii kyllä paremmin kuin sarjan ensimmäinen osa. Pari hauskaa vitsiäkin on peliin onnistuttu sisällyttämään.
"I am going to tear everything he cares about away from him. Destroy those who choose to follow him. Corrupt those he loves. Once he has lost everyone and everything he values, I will drive an arrow through his eye."
Avatar
Sample
 
Viestit: 27
Liittynyt: 08.03.2014 15:40

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Apple » 04.05.2014 22:24

Sample kirjoitti:Army of Two: The Devil's Cartel
Ihan tällaisena btw-vinkkinä, että tuosta pelistä on todella helppoa hommata kaikki trophyt/achievementit. Ite pelasin vain pari kertaa lävitse (korkeimmallakin vaikeusasteella helppo), ja jäljelle jäi vain sellaisia vaatimattomia saavutuksia, joissa piti esim. teilata tarpeeksi väkeä hidastusmoodissa. Koin, että nopeimmiten noita ruumiita pystyi tekemään siitä lyhyessä hotellikentässä, jota lopulta tahkosin about kymmenisen kertaa :)
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Apple » 09.05.2014 00:52

Max Payne 3. Kuukausihan tässä ehti vierähtää.

PS2-muistot: newyorkilainen nahkatakkipoliisi lahtaa pahiksia kaupungin alamaailmassa ja hämäräklubeilla tunnelmallisella kostoretkellä.
Tämä sukupolvi: hieman Bruce Willisin oloinen Kane & Lynchin risteytys Brasilian kuumassa helteessä tulittamassa latinoja kuin missä tahansa actionleffassa.

Silti ihan jees, sanoisin. Hyviä juttuja on paljon. Päänsisäiset löpinät ovat säilyneet alkuperäisen ääninäyttelijän kera, bullet time toimii niin kuin pitääkin, aseita on paljon ja niitä kannetaan realistisesti käsissä ja koteloissa. Mukana on tehokkaita takaumia lumisilta nykin kaduilta, ja menussa pääsemme jopa nauttimaan legendaarisesta tunnarista.

Mikä meni vikaan? Ihan ensinnä voi pohtia logiikkaa niissä käsittämättömissä, migreenipotilaita raiskaavissa visuaalisuusratkaisuissa. Kuka niistä hyötyy, voiko kukaan pitää niitä jotenkin toimivina tai tyylikkäinä? Entä miten on helikoptereissa roikkumiset ja ohjusten ampumiset ilmasta? Vaikka Maxilla ikä painaa (rapistunut juoppo se on), voisivat aseenkäyttö ja ampumissyöksymiset olla vielä verissä, eivät niinkään nämä tyhjästä taiotut haukansilmät ja muut supertaidot, joilla roikutaan yhdellä kädellä kopterissa ja toisella tulitetaan pienellä konepistoolilla puoli tusinaa vihuja sadan metrin päästä. Yksinkertaisuus on kaunista, hillitympää menoa kiitos.

Juoni tuntui usein valitettavan keskinkertaiselta ja pahikset olivat munattomia eivätkä useat hahmot mieleen. On Giovannaa, Fabianaa, Passosia, Rodrigoa ja kaikennäköstä Brancoa joita etsitään ympäri slummeja. Tuuli on huuhtonut osan tarinasta täysin veke, mitä sille tytölle nyt tapahtuikaan ja miten puhtaat jauhot pussissa sillä ex-partnerilla lopulta oli? Taisin korvata tarkkaavaisuuteni tarinaa kohtaan tyystin ampumis- ja tappamishimon tyydyttämisellä.

Vielä vähän spoilua:

Odotin lopetuksen dramaattisuutta ja ja Maxin kuolemaa. Lopulta kuitenkin vain ramboiltiin lentoasemalla ties millä tykeillä ja heittimillä paskoen armeijan verran miehiä, autoja, rekkoja ja lentokoneita. Pahista pataan ja jippii, rantalomaa viettämään. Retired, niinkö? Harteilla on sata kiloa paskaa rankoista kokemuksista, rakkaat ja asiakkaat ovat haudassa, toiveikas uusi elämä meni täysin vituralleen. Voidaanko tyytyä varpaiden tuijotteluun ja kaljan siemailuun hiekkarannalla, vai odotanko sisimmässäni Payne IV:tä?
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 10.05.2014 14:17

Tulipas Resident Evil 4 taas vedettyä läpi. Erittäin hyvä peli yhä, vaikka monesti on sen läpi mennyt. Kyllä sen huomaa, että läpipeluusta toiseen tulee aina samoja aseita käytettyä. Red9, Striker, TMP ja Broken Butterfly aina käytössä. Joskus voisi kokeilla niitä muitakin :D

Nyt pitää pelata Uncharted 2: Among Thieves läpi samalla, kun pelittää Sly 4:ä.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 11.05.2014 10:09

Retro City Rampage

Yläviistosta kuvattu bittipeli, jossa Pelaaja tekee erilaisia tehtäviä mm. Tohtori Emmet Brownille. Mukana on myös aivan uskomaton määrä viittauksia eri peleihin, elokuviin yms. Myös koko pelin idea on otettu ekasta GTA:sta. Huumoria kyllä löytyy.

Pelin kesto on noin 8h joka on mielestäni ihan sopiva suuren toiston ja loppua kohden kasvavan yllätyksettömyyden takia. Peli muutenkin on suht helppo ainakin normaalilla, paitsi lopussa. Loppulinnoituksessa vedetään vaikeusaste tasoon Dark Souls -silmät kiinni ja kuolemia tulee suunnilleen 100. Muuten kuolin pelissä ehkä 5 kertaa.

Ihan ok peli jos sen saa alle vitosella. Pelasin itse Vitalla. 7/10
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 13.05.2014 18:54

Alice: Madnes returns (xbox)

Karu ja häiriintynyt peli siinä missä kymmenen vuotta vanha edellisosansa. Ehdinkin jo kirjoittaa siitä pelistä enemmän tähän topiciin, jos joku ei muista ja pidin pelistä paljon. Mutta päästyäni käsiksi pelin jatko-osaan, en pystynytkään pelaamaan sitä kuin tunnin pari pätkissä per päiviä tai pahimmillaan viikko, mutta siitä lisää kohta.

Alice on nyt 19 ja vuotias asuu Lontoolaisessa "Angus Bumbyn" pitämässä orpokodissa, jossa hän yrittää parantaa pahoista muistoista kärsiviä orpolapsia. Alicen ihmemaa ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään ja maata vaivaa mystinen Veturi, joka korruptoi maata kenenkään estämässä. Peli ei kuitenkaan sijoitu pelkästään ihmemaahan, vaan välillä Alice herää tosielämään, eli 1800 luvun Lontooseen.

Kuten alkuperäinen peli, on jatkis kolmannen persoonan mättötasoloikkaa, mutta tietysti hiotumpana nykyajan standardeille. Ihmemaa on myös visuaalisesti hieno ja varsinkin päähenkilömme on nätti ilmestys :)

Kuitenkin pelillä on iso ongelma, mielikuvitukseton taistelusysteemi ja pelattavuus, yhdistettynä tylsiin vihollisiin ja heikkoon asevalikoimaan. Peli ei tarjoa Alicelle kuin viisi asetta, joista yksi on oikeastaan puzzleihin tarkoitettu pommi. Loput neljä ovat entuudestaan tuttu leipäveitsi, pippurimylly pitkän matkan vihollisia varten, keppihevonen, jota käytetään kuin nuijaa. Lopuksi viel' teepannu, joka ampuu mitäs muuta kuin tulikuumaa teetä lätäkön levyiselle alueelle. Hienoja aseita, mutta niitä on vain se neljä. Vertailun vuoksi alkuperäisessä pelissä niitä taisi olla lähemmäs kymmenen. Vihollisia on monipuolisesti, mutta osa niistä nähdään vain yhden kappaleen ajan. Ainoastaan vauvakasvoisia "Ruineja" tulee vastaan kaikkialla ja ne vasta tylsiä vihollisia vatkaan. Eivät ne osaa muuta kuin katsella ja satunnaisesti lyödä pelaajaa.

Tekijät itsekkin ovat varmaan tajunneet ettei tällaista moni jaksaisikaan pelin 15 tunnin keston ajan, joten mukaan on ympätty muutamia minipelejä ja puzzleja tuomaan vaihtelua. Ja löytyypä kentistä paljon piilotettuja muistoja kerättäväksi. Parhaimmillaan peli on kuitenkin loppupuoliskolla, jossa juoni ottaa uuden vaihteen. Karu lopetus jäi janottamana lisää tällaista, mitä ei ilmeisesti ole tulossa, ei ainakaan pelimuodossa. Pelin tekijä American McGee, käynnisti kickstarter kampanijan, jossa hän hankki rahoitusta Alice: Otherlands nimiselle lyhytanimaatiosarjalle, mihinkä voisin antaa euron tai pari tukea, sillä kyllä tällaisia vanhemmalle väestölle suunnattuja "satuja" seuraa mielellään.
Viimeksi muokannut Tohtori Freeman päivämäärä 22.05.2014 14:27, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 22.05.2014 09:25

Uncharted 2

Toinen läpipeluu kyseisestä PS3:n helmestä. Ehdottomasti sarjansa paras kokonaisuus ja pelattavuus on rautaa. Uncharted 3 ei ollut aivan samalla tasolla ja jotain pelattavuudessa mentiin apinoimaan. Uncharted-sarja kuuluu jokaisen PS3:n omistajan pakkohankintoihin. Piste.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 29.05.2014 03:44

Batman: Arkham City

Pääsin viimein itsekin tätä pelaamaan ja läpäisemäänkin. Olen pelannut tätä ennen Originsin, Asylumia en jaksanut. Skippasin kokonaan kun seurasin kaverin peliä hieman.

Originsin jälkeen en tuntenut mitään uutta. Käytännössä sama meno ja samat tavarat ja oikeastaan kaikki muukin. Juoni ja erilaiset hahmot ovat selkeästi pelin vahvuus, sillä Rocksteady on osannut tehdä hahmoista sopivan synkkiä ja kieroja, mutta silti pitänyt ne sarjakuviin nähden uskollisina. Sentään lopussa on tehty erittäin hyvä tempaus Batmanin tarinaan ja hyvisspedeilyyn nähden, jonka takia seuraava peli tuleekin olemaan ainakin juonen kannalta erilainen kuin nämä 3 muuta Batmania.

Pelissä käy kuitenkin ärsyttämään pakollinen synkkä ja likainen Arkham City, joka on ilmeisesti jokin vankilakaupunki keskellä Gothamia. Ja tottakai juuri täällä hengaavat KAIKKI Batmanin viholliset. Miksi, en tiedä. Niin nyt vain on. Viemäreissäkin asustaa Ras Al Gul ninjaklaaneineen ja poliisilaitoksen labrassa Pakkasherra suree vaimoaan. Jotenkin on hölmöä että Arkham City on itsessään normaali kaupunki, mutta paskainen versio siitä jossa on myös aina yö ja talvi. On poliisivoimia ja kauppoja sun muuta, mutta vain muutama täyspäinen ihminen jotka ovat ns. poliittisia vankeja. Kaikki muut ovat Batmanin supervihollisia tai näiden random thugeja.

Taisteluissa on munaa, mutta niitä tulee välillä liian usein. Varsinkin loppua kohden koko meininki muuttuu vain tappeluksi ja eestaas ravaamiseksi ja fast travelia ei ole. Ilmeisesti Bättis rikkoi vuosien varrella Batwingin jonka Originsissa sai rakennettua.

8/10. Odotan silti Arkham Knightiä, enkä edes Batmobilen takia.
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 02.06.2014 16:37

Metroid Prime 2: Echoes (Wii) on nyt sitten läpäistynä. Sisälsi muutamia samoja ongelmia kuin edeltäjässään, kuten sen halvatun ramppaamisen sikin sokin pitkin planeettaa, mutta myönnän kuitenkin että varsinkin alussa planeetan tutkailu sekä skannailu toi hyvällä tavalla "avaruusmatkailija tutkimassa tuntematonta"-fiiliksen. Onneksi tällä kertaa pelissä piti säädellä vain kolmen eri sädeaseen väliltä ja tartuntasäde toimi paljon luotettavammin. Kolmas osakin pitäisi aloittaa joskus paremmalla ajalla, mutta nyt taidan vaihteeksi keskittyä vaikka jonkin pelaamattoman Xbox-pelin korkkaamiseen.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 06.06.2014 18:28

Tulipas sitä tänään läpäistyä kulttimaineinen ja tällä foorumilla suuressa suosiossa oleva Deadly Premonition.

Pakko myöntää, että peli yllätti minut täysin! Olin lukenut lukuisia arvosteluja pelistä ja ne lyttäsivät pelin totaalisesti. Ilmeisesti arvostelijat kiinnittävät huomionsa ainoastaan grafiikkoihin ja siihen, millä FPS:llä peli pyörii. Nämä ovat juuri niitä seikkoja, joista en erityisemmin peleissä välitä. Grafiikkojen haukkumisen sijaan arvostelijat olisivat voineet keskittyä juoneen, joka ''etenee liian hitaasti''. Minusta juonta kuljetettiin pelissä erittäin upeasti eteenpäin ja juoni oli oikeasti kiinnostava. Sanotaan vaikka näin, että pelin juoni on yksi parhaimmista, joihin olen videopeleissä törmännyt.

Juoni on ehdottomasti pelin paras osa-alue. Se oli se tekijä, joka piti minut kiinni tässä pelissä. Enkä kadu yhtään, että kulutin 17 tuntia tähän peliin. Myös hahmot olivat piristävä poikkeus nykypeleissä. Etenkin York oli mahtava henkilö.

Jos juoni oli mahtava, niin pelin heikoin anti löytyy pelin ''gameplaysta''. Yleensä en pidä näihin asioihin takertumisesta, mutta tämän pelin kohdalla on pakko tehdä maininta. Peli pätkii pahasti koko ajan (paitsi cutsceneissä) ja se on asia, jota voisi kehittää yhden generaation taakse jääneen grafiikan ohella. Muuta valittamisen aihetta en pelistä löydä.

Arvostelijoiden on pakko olla jotain kivikasvoja (toki onhan niitäkin, jotka rakastavat Deadly Premonitionia), jos on pokkaa väittää peliä epähauskaksi. Minulla tuli ainakin muutamat repeämiset pelisessioiden aikana.

Kuten aina, tulen aina maininneeksi musiikeista. Deadly Premonitionissa on muutamia biisejä, jotka välillä sopivat ja välillä eivät sovi sen hetkiseen tilanteeseen. En tiedä, kuvittelinkohan omiani vai kuulinko pelissä Chrono Triggerin musiikkia?

Pelimaailma oli aika suuri ja "otherworld" osuudet olivat ihan ookoo. Autokontrollit olivat jopa paremmat mitä odotin ja käsijarrun kanssa auto kääntyi erittäin hyvin. Joskus kenties liikaakin...

Deadly Premonition kuuluu last-genin parhaimmistoon ja se kannattaa pelata jo juonen takia eikä lopun juoni-twistit jätä kylmäksi. Ehdottomasti yksi parhaimmista peleistä, joita olen lähiaikoina pelannut!

94/100
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 10.06.2014 23:16

Tulipas tuossa äskettäin paikattua aukko pelisivistyksessä pelaamalla The Secret of Monkey Island lävitse. Ja heti alkuun mainittava, että peli ansaitsee todellakin maineensa. Peli nojaa vahvasti huumoriin ja onnistuu siinä hyvin. Päähenkilö Guybrush Threepwood oli laivakauppias Stanin ohella pelin parhaat hahmot. Parasta pelissä oli se, että pelaaja ei voi oikeastaan kuolla/epäonnistua.

Todella hyvä Point n' Click-seikkailu, joka kuuluu niihin peleihin, jotka täytyy pelata kerran läpi elämässään. Seuraavaksi pitää pelata jatko-osa :D
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 14.06.2014 22:18

Elder Scrolls V: Skyrim (PS3)
Pelin pääjuoni tuli tuossa joku tovi sitten päätökseensä, ja sen kunniaksi olen tässä muutamaan otteeseen renkuttanut Song of the Dragonbornia, samalla kun tiivistän mielessäni tätä pelikokemusta sanoiksi.
Ihan ensimmäinen lause joka tuli mieleen: jumalauta mikä peli!

Normaalisti en ole länkkäriroolipelien ystävä, ja kokemukset näistä rajoittuukin lähinnä Mass Effecteihin ja Souls-saarjaan. En edes uskonut pitäväni tästä juurikaan, vaan poimin mukaan ihan vain nähdäkseni mistä siinä parin vuoden takaisessa hössötyksessä oli kyse. Ja kuinka ollakaan, peli imaisi mukaansa ja siihen upposi reippaat 100 tuntia. Suurin osa tuosta ajasta meni pitkin poikin Skyrimia matkatessa ja luolastoja tutkiessa, itse päätarina oli lähes koko ajan toissijainen juttu. Matkan aikana koettiin monia eeppisiä hetkiä, kuten vaikka hevonen joka yritti ratsastaa lajitoverillaan, ilmassa polkeva aseseppä, taivaalta syöksyvä mammutti, sekä jättien lukuisat kunnarilyönnit joissa vastaanottaja lensi rakettina korkeammalle kuin yksikään lohikäärme on koskaan lentänyt. Ja jos niitä ihan tarkoituksella eeppisiä hetkiä haetaan, niin niistä ikimuistoisin lienee varsin hektinen taistelu kahden lohikäärmeen kanssa yhtä aikaa, revontulien loistaessa taustalla ja mahtavan musiikin soidessa. Hienoja hetkiä.
Pelissä oli toki niitä huonojakin puolia. Uiminen oli kömpelöä, peli jumitti aika-ajoin ja latausajat venyivät välillä naurettaviin mittoihin. Loppukaan ei ollut oikein mistään kotoisin, ja tuntui kuin mitään ei lopulta olisi saavutettu. Nämä eivät kuitenkaan muuta sitä seikkaa, että peli on aivan mahtava. Ei ehkä ihan kaiken hypensä arvoinen, mutta mahtava.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Fastphase1 » 16.06.2014 21:51

Jak and Daxter: The Precursor Legacy

Vaikka peli on ollut lapsesta saakka kokoelmassa, niin vasta nyt pääsin pelin läpi. Tarkoitan sitä, että sain sen viimeisen oven auki. Final Boss on voitettu aikaisemminkin. Huomenna kakkososan kimppuun alusta lähtien.
"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"

Evelyn Beatrice Hall
Fastphase1
 
Viestit: 89
Liittynyt: 14.03.2014 18:45

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 17.06.2014 10:24

Monkey Island 2: LeChuck's Revenge

Tulipas sarjan toinen osakin pelattua pian ensimmäisen perään. Kakkososa oli mielestäni vähän parempi ja pelissä oli selvästi enemmän neljännen seinän rikkomista kuin ensimmäisessä osassa. Pelissä oli viittauksia mm. Indiana Jones- ja Star Wars-elokuviin. Erittäin hauskoja pelejä, muutta kakkonen vei mielestäni voiton :D

Nyt pitää keksiä lisää pelattavaa. Kenties pelaisin jonkun hyllyssä lojuvan pelin uusintakierroksen tai ostaisin uuden pelin, jota pelata Pokemonin ohella.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 17.06.2014 11:26

Mario Kart 8

Yksinpelikampanja on pelattu niin, että olen pokannut kolme tähteä kaikista kilpailuista. Muuten on nettipeli vielä testaamatta.

Olen pitänyt tästä pelistä, vaikken ole suuri kilpailupelien ystävä. Vanhat radat N64:n ajoilta lämmittivät mieltä, joiden parissa vietän vielä monet hetket. Mukavaa pelattavaa ollut, jossa on hyvä fiilis. Illalla nettipelin kimppuun!
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron