Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 31.08.2014 00:59

Vanquish (Xbox 360)

Kylläpä Shinji Mikami yllätti. Resident evil mies loi aivan järkyttävän hyvän toimintaräiskinnän, joka on valitettavasti pudonnut aliarvostettujen helmien kerhoon. Peli on kuin Gears of War Japanilaiseen makuun muokattuna ja se kantaa jo todella pitkälle. Juonen takia tätä ei kannata pelata, sillä se on paperinohut. Paha ryssä on paennut joskus kauan sitten avaruuteen ja hyökkää nyt robottiarmeijansa kanssa maahan. Pelaaja on huipputekniseen taistelupukuun pukeutunut jantteri, joka lähtee kavereidensa kanssa vastahyökkäykseen kovasti mass effectin Citadelia muistuttavalle avaruusasemalle, jossa tämä pääpahiksemme on.

Vanquish on puhdasta ADHD räiskintää. Ruudulla tapahtuu enemmän kuin kaikissa call of duty peleissä yhteensä, vihollisia käy päälle kaiken kokoisina ja isoina laumoina. Pelaaja itse on taistelupukunsa ansiosta supernopea maantiekiitäjä, joka lahtaa robotteja monipuolisella asearsenaalilla. Nopea pelaaja pääsee pelin viidessä tunnissa loppuun, mutta sittenkin pelattavaa riittää haastetiloissa tai vaikkapa isommalla vaikeustasolla. Itseäni ei lyhyt kesto haitannut
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 01.09.2014 08:54

Pelasin Metricon, jonka sai Vitalle PS+ kautta viime kuussa.

Kyseessä on indie-peli, jossa juostaan 2D-maailmassa yrittäen päästä eteenpäin. Koko peli on käytännössä aina alue toisensa perään, jossa on jokin puzzle, jonka läpäistyään pääsee seuraavalle. Pelissä liikutetaan paljon X- ja Y-akseleita sekä käytetään kaikkia interaktiivisia apuja mitä vain Vitasta irtoaa.

Esimerkiksi välillä jokin palkki liikkuu sivuttain samalla kun sinäkin liikut ja yksi palkki nousee kun hyppäät. Kolmas palkki laskee alas kun konsolia kääntää ja neljäs palkki liikkuu sivuttain kun tuhoat vihollisen (ampumalla pikseleitä väripalloon päin).
Ihan hauska idea tollaseksi parin tunnin peliksi, mitä nyt loppuchapteri menee aivan naurettavaksi pelleilyksi.
Tällöin mukaan tulee Vitan kamera, jolla pitää ensin osoittaa kirkkaaseen valoon ja sen jälkeen pimeään. Eihän siinä mitään, mutta tämän jälkeen pitääkin näyttää kameraa johonkin vihreään, punaiseen ja siniseen.

Tässä vaiheessa peli menettääkin täydellisesti sen mikä Vita on. Matkakonsoli. Käy nyt jossain bussissa kääntelemään kameraa ja etsimään värejä ympäriltäsi. Ei ihme jos joku soittaa ambulanssin kohti Niuvaa.

Ihan jees ilmaispeli (7/10), mutta rahaa en tällaisesta maksa. Parempiakin indie-pelejä on.
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 06.09.2014 13:10

Phoenix Wright: Justice for All

Nämä pelit osaavat aina yllättää vaikka luulisi jo nähneensä kaiken sen hulluuden mihin japsit pystyvät. Pelinä varsin identtinen edeltäjänsä kanssa jopa joitain tapauksia myöten, josta syystä välillä meininki uhkasi vaipua liikaa menneiden vatvomiseen. Onneksi erinomainen ja yllättävä käsikirjoitus pitää mielenkiintoa yllä ja saa jännityksen kohoamaan välillä kattoon asti. Edelleen on mielettömän palkitsevaa nähdä oikean syylisen vaikeroivan väärien lausuntojensa kanssa.

Ei kuitenkaan niin ikimuistoinen kokonaisuus kuten ensimmäinen osa. Eka tapaus oli tutoriaalina aika kehno ja osa hahmoista kävi hermoille. Vaikka viimeinen tapaus pakotti Wrightin tosi ikävään tilanteeseen, se jatkui liian pitkään, jotta superjännitys olisi pysynyt jatkuvasti yllä. Oma suosikkini kaikista tapauksista oli ehdottomasti nro. 2, joka sai lopussa jopa vetistelemään. Vaikka edellisen osan tapauksien tasolle ei päästäkään, kyllä Justice for All saa jännittämään suuresti kaikkien hahmojen puolesta.

Isoin miinus olivat uudet musiikit, jotka jättivät vähän kylmäksi. Jäin etenkin kaipaamaan ekan pelin Cornered-biisiä, vaikkei tämä uusikaan kehno ollut.

87
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 07.09.2014 15:05

Oddworld: Stranger's Wrath



Vihdoin ja viimein sain tämän läpäistyä. Loppuvaihe kun kärsi niin suuren luokan Xen-syndroomasta tympeänä räiskintänä, että ihan pahaa teki. Alkupuolisko palkkionmetsästyspuuhissa menetteli vielä kahden ekan kaupungin kohdalla, mutta kolmannen kohdalla homma alkoi jo toistaa itseään ennen kuin pelin loppuvaiheille siirryttiin.

No More Heroes 2:n (toiseksi viimeinen) lopputaisto on ollut itselleni yksi vittumaisimmista, ärräpäitä lennättävistä taistoista, mutta nyt sille alalle on ilmaantunut uusi haastaja, nimittäin Gloktigit!!
Erityisesti nämä loppupään tupla-Gloktigit ovat suorastaan raukkamaisuuden, läpimätä, visvaa pursuava ruumiillistuma! Puolet ajasta pelaaja makaa lattialla ja rimpuilee jatkuvasti irti näiden paskapäiden tahmaseitistä ja ehtii edes hädintuskin ampumaan, kun joutuu samantien uudestaan lattialle rimpuilemaan.

Eikä tässä vielä kaikki: näillä äpärillä on vielä käytössään erittäin raukkamainen pyörähdysisku, jonka avulla nämä heittelevät sinua pitkin lattiaa kuin märkää rättiä ikään. Kun saat kerran osumaa, pyörit sitten lattialla loputtomiin ja voit luovuttaa suosiolla. Kun kaksi tämmöistä perkelettä raiskaa sinua puolelta toisin, valmistaudu heittämään ohjain seinään.

...

Huhhuh...nyt kun Outomaasta on päästy pois, pitää ratkaista kolikolla, liitynkö Haamujengin riveihin vai painunko Hiljamäelle, sirpaleisten muistojen siivittämänä?
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 08.09.2014 16:37

Vanquish

Tämäkin tuli taas pelattua ties kuinka monennen kerran läpi ja voi hyvä helvetti, että tää on kova peli. Peliä ei jaksa pitkiä sessioita kerralla pelata, mutta ne parikin tuntia mitä pelin kanssa aina viettää ovat ihan järjetöntä adrenaliinipumppua. Eli siis kyseessähän on tää Platinum Gamesin kovin oma IP, jossa avaruuteen paenneet venäläiset tuhoavat koko helvetin San Fransiscon pelin alussa. Tästäkös jenkit sitten suuttuvat ja avaruuteen lähetetään geneerisin sotilasrypäs mitä on miesmuistiin nähty tätä yhtä valkoiseen teknopukuun pukeutunutta runkkaria (jolla on suihkumoottori perseessä) lukuunottamatta. Tästä alkaa sitten tosi paskalla tarinalla varustettu viiden tunnin mittainen seikkailu, jonka aikana vedetään turpaan isoja robotteja ja ammutaan saatanasti vähän pienempiä robotteja. Tästä koostuu siis Vanquish ja musta tuntuu, että kaikessa juustoisuudessaan tää peli on vaan joka läpipeluun jälkeen entistä parempi. Loppubossikin meni suht iisisti tällä kertaa, vaikka parilla aiemmalla kerralla on meinannut mennä tavaroiden heittelemiseksi. Eniveis, jos joku sanoo että ei pidä räiskinnöistä, niin tää kyseinen ihminen ei ole pelannut Vanquishia. Suosittelen kaikille.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kaya » 10.09.2014 09:11

Eilen tuli pelattua The Walking Dead season 2 viimein läpi. Kaksi ensimmäistä jaksoa olin jo aiemmin pelannut, eli viimeiset kolme jaksoa tuli pelailtua tässä viime iltoina. Jännästi loppui toinen kausi, ja nähtävästi pitää ensi vuodelle asti odotella kolmos kauden alkua. No onhan tuossa arvoa pelata uudestaankin läpi, kun valitsee erilaisia käyttäytymismalleja niin tiedä vielä miksi muuttuu. Hyvä peli kyllä.
Seuraavaksi olisi tarkoitus alottaa Last of us peli. Alkua testasin ja hyvältä vaikutti kyllä.
Avatar
Kaya
 
Viestit: 221
Liittynyt: 11.03.2014 00:07
Paikkakunta: Lieksa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 07.10.2014 14:49

Wiin Ghostbusters: The Video Game on sitten vihdoinkin pelattuna. Oikeastaan ihan passelia menoa, kun tuosta alun kädestäpitämisestä päästiin lopulta eroon. Visuaalisesta ilmeestä en valita mitään, mutta olisi nuo graafisen osa-alueen tekniset osat silti voitu hioa paljon paremmin. Suunliikkeet eivät osu aina kohdalleen, liikkeet pätkivät hemmetisti ja ovat muutenkin mahdollisimman minimaalisia yms.

Onpahan nyt tämäkin läpäistynä. Eipä muuta kuin arvostelua pukkaamaan joku viikonloppu tai vastaavalla vapaa-ajalla. Pitää myös aloittaa tuon SH: Shattered Memoriesin peluu.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 10.10.2014 21:22

Metal Gear solid 2 (PS Vita)

Jos kuulut samaan sivistymättömään kastiin kuin minä, eli et ole vieläkään pelannut peliä, varaudu spoilereihin!

Hävettää myöntää että tämä peli oli jäänyt moneksi kuukaudeksi pelaamatta, vaikka alun perin tarkoitus oli pelata peli läpi heti ensimmäisen osan jälkeen. Osasyynä lienee läjä muita pelejä ja että minusta kakkososa on hieman heikompi kuin ensimmäinen osa. Mielenkiintoisen alun jälkeen peli lässähti kun loppupeli pelataan täysin uuden hahmon, Raidenin näkökulmasta. Tylsä ninjailija, jonka suhteet sen tallennusmuijan kanssa eivät kiinostaneet tippaakaan. Mutta vieläkin tylsempää on pelin kenttäsuunittelu. Iso osa ajasta kulutetaan paskanruskeissa käytävissä, jotka toistavat itseään eivätkä innostaneet pelaamaan yhtään. Tämä lienee isoin syy miksi peli jäi vaiheeseen.

Positiivisena yllätyksenä pelin juoni paranee loppua kohti. Emerichin siskon kuolema oli oikeasti dramaattinen käänne. Mutta tuon jälkeinen mindfuck, mikä lyödään pelaajan naamaan, sai minut putoamaan täysin juonikärrystä. Solidia jäi edelleen ikävä, mutta toivon kolmannen osan tuovan lääkettä tähän hätään kunhan saan pelin tulille.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 24.10.2014 21:18

The Evil Within

Keskiviikkona meni läpi. On kyllä sanottava, että Mikami onnistui aika hyvin. Peli tosin ei ollut sitä perinteistä selviytymis kauhua, ellei RE4 ole sellaista. Peli oli siis aika paljon RE4:n tapainen, mutta se paikoitellen muistutti hieman jopa Silent Hilliä. Tunnelmallista kauhuräsikintää siis. Tosin ei perinteiseksi selviytymiskauhua.

Toiminta pelissä oli hauskaa. Asevalikoimaan kuului ainakin perinteiset pistooli, haulikko snipu ja magnum ja joitakin muita unlockattavia aseita. Pelin paras ja se hauskin ase oli kuitenkin varsijousi johon pystyi tekemään erilaisia nuolia: räjähtävä, normi harppuuna, jäädyttävä, fläsy ja sähkö. Siinä taisi olla kaikki. Nuolet siis valmistetaan puretuista ansoista ja peliympäristöstä löydetyistä osista. Olisin kuitenkin toivonut, että pelissä olisi hieman enemmän puzleja tasapainottamassa toimintaa. Hiippailukin on mahdollista ja on joihinkin tilanteisiin se paras ratkaisu. Tämä tuokin hyvää vaihtelua toiminnalle puzzlejen lisäksi.

Juonesta en sano mitään muuta kuin sen, että se mahdollistaa pelin ympäristöjen vaihdon loistavasti. The Evil Within nimittäin saattaa heittää pelaajan mitä erilaisimpiin ympäristöihin aina perinteisestä kauhukartanosta raunioituneeseen suurkaupunkiin. Vaihtelusta ei ole puutetta.

The Evil Within on paikoitellen aika kuumottava peli. Varsinkin jotkut bossit ja pelaajaa joissakin kentissä jahtaava pääpahis Ruvik ovat ylivoimaisen vahvoja instakillaavia mörököllejä, jotka saavat paniikin aikaiseksi. Vähäiset ammukset eivät auta asiaa. Peli on myöskin paljon synkempi kuin RE4 ja äänimaailmakin on melko onnistunut. Kyllä tämä kannattaa pelata, jos tykkää kauhusta ja toiminnasta. Jos RE4 oli mielestäsi hyvä, niin tämä saattaa olla mielestäsi jopa parempi. Itse ainakin nautin tästä paljon enemmän kuin RE4:stä pelin tunnelman ja erilaisten lähestymistapojen vuoksi. RE4 ottikin itseltäni ekalla pelikerralla sen kolme kuukautta, mutta Evlil Witihin vain kuusi päivää. Siinä se pieni ero.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja whatever » 02.11.2014 23:17

Alien: Isolation. Pelin alku ja loppu kuumotti aika paljon, mutta siinä välissä laatu romahti aika pahasti. Kenttädesign keskivaiheilla oli ihan toisluokkaista, piti useampaan otteeseen katsoa youtubesta läpipeluuvideo ihan vaan siksi ettei ollut mitään hajua mihin piti mennä. Alienikaan ei ollut kuvioissa vaan mätettiin niitä pelin tylsimpiä vihollisia, Androideja jotka eivät osaa edes juosta. Ihmisjoukkoja vastaan taisteleminen oli ihan jännittävää, mutta aina kun vain mahdollista houkuttelin Alienin paikalle hoitamaan homman.
Edit: btw, tarina ja pelin lopetus varsinkin olivat hirveää ripulia.

Unrest. Lievä pettymys, peli loppui juuri kun luulin että se vasta kunnolla alkaa. Noin viideksi tunniksi pelattavaa, onneksi ostin alesta.
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 04.11.2014 06:11

Hunter97 kirjoitti:The Evil Within


Onko pelissä muuten mitään uudelleenpeluuarvoa, kuten esimerkiksi RE4 piti sisällään superaseet yms hauskan?
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 04.11.2014 07:16

PT2 kirjoitti:
Hunter97 kirjoitti:The Evil Within


Onko pelissä muuten mitään uudelleenpeluuarvoa, kuten esimerkiksi RE4 piti sisällään superaseet yms hauskan?

Jotain aseita ja vaikeampaa vaikeusastetta avautui. En vain muista, kuinka monta vaikeusastetta.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kaya » 14.11.2014 10:34

Kingdom Hearts 1.5 Remix

Sisältäen siis Kingdom Hearts 1, KH: Chain Of Memories, sekä KH: 365/2 Days.

Eka kh nyt oli jo tuttu juttu kun sen olin ps2:llakin pelaillut läpi useaan otteeseen. Muutamia uusia vihollisia oli ja vähän jotain extra videonpätkääkin taisi olla. Hyvä peli.

Chain of Memories olikin sitten uusi tuttavuus. Alkuun todella rasittava, kun siinä pelataan korteilla. Eli käytössä on eri arvoisia hyökkäyskortteja, taikakortteja yms. Loppua kohden sitä alkoi sitten ymmärtämään paremmin ja osasi jo vähän taktikoidakkin mitä kortteja pakkaan kannattaa laittaa. Rope-mielessä oli tosi hyvä että tämän pääsi viimein pelaamaan, kun aina häiritsi kun ykkösosa loppui ihan eri paikkaan mistä kakkososa alkoi. Tämä peli sisälsikin kaiken sen mitä siinä välissä oli tapahtunut.
Positiivinen yllätys oli vielä että tässä oli kymmenen tuntia pelattavaa myös Rikulla, joka selvensi myös hänen taivaltaan pimeyden voittamisessa.

365/2 Days: sisälsi vain videoita noin kolmen tunnin edestä. Pelattavaa siis ei ollut mutta videot selvensivät kakkospelissä olevien hahmojen taustoja todella paljon.

Oikein hyvä pelipaketti. Joulukuussa ilmestyykin sitten kh 2.5 remix, jossa taas uutta pelattavaa. Että sitä odotellessa.
Avatar
Kaya
 
Viestit: 221
Liittynyt: 11.03.2014 00:07
Paikkakunta: Lieksa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 25.11.2014 21:46

Kingdom Hearts Dream Drop Distance

Aika samaa vanhaa Kingdom Heartsia, pienillä muutoksilla. Mukana ei kulje tällä kertaa Aku tai Hessu, vaan Heartless-hahmoja jotka ovat vähän kuin pokemonit. Niitä voi kerätä, kouluttaa ja paijata. Aika tylsä juttu ja vielä enemmän hyödytön.
Peli ei ole kovin vaikea, mitä nyt viimeisessä bosserysäyksessä meni henki about 30 kertaa. Näistä 25 pelin kameran tai muuten vain ohjauksen takia. Pelihän siis tosiaan on 3DS:n peli, joten näyttö on pieni eikä tatteja ole kuin yksi. Ellei osta lisäpalikkaa.
Voitin pelin kilpailusta, joten ihan jees. En välttämättä ostaisi täydellä hinnalla. 3/5

Dragon Quest IX

Iski lujaa, mutta ei edellisen osan tavoin. Pituutta pelillä oli se perus 40h, kunnes alkaa postgame-osio. Tähän loppui kuitenkin kiinnostus, samoin kävi edellisenkin DQ:n kanssa. Välillä pelissä on hieman hukassa minne mennä ja mitä tehdä, varsinkin sivutehtävissä. Netti kuitenkin auttoi. En tiedä onko peli muuten vain suht helppo, vai olinko vain grindannut hahmoni taas puolijumaliksi kuten usein on tapana. Pelattavaa on paljon, maailma on hieno ja grafiikka mukavan pirtsakkaa. Haluaisin silti DQ8:n julkaistuna PS3/PS4:lle jotta pääsisi nauttimaan huikeasta ääninäyttelystä ja lähes täydellisestä pelistä uudelleen. 4/5
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 26.11.2014 13:18

Mafia (PC)


Vihdoin ja viimein... Ei ole peli vanhentunut järin arvokkaasti graafisesti, mutta meininki oli mukavan viihdyttävää ja haastavaa. Mitä nyt se helvetin ärsyttävä kilpa-ajo ja lopputekstien sopimaton kipale naarmuttavan muutoin nättiä timanttia menneiltä ajoilta. Freeride Extremeä on tullut pelattua jonkin verran ja voi niitä menneitä muistoja, kun katselee näitä bonusautoja. Flower Power...Hillbilly-taksi, nelivetoinen Black Dragon, "Hulluhepo" ja Mutagen, voi pojat!

Hieno peli ja viihdyttävämpi paketti kuin kakkosmafia tai suurin osa uusista GTA-peleistä yhdessä. Kuin Kummisetä-trilogia ängettynä yhdeksi peliksi.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 26.11.2014 21:40

Final Fantasy VII
Nyt on viimeinkin koittanut se hetki, kun pelasin ensimmäistä kertaa elämässäni ropen läpi. Noin viisi kuukautta ja 40h siihen meni, mutta tulipa tehtyä.

Juonesta on sanottava, että hyvinhän se koukutti, kun vain jaksoi alkaa pelaaman. Pelaaminen vain oli paikoitellen hieman turhauttavaa, koska kokoajan piti tapella joitakin olentoja vastaan, kun olisi tehnyt vain mieli tutkiskella paikkoja. Onneksi kuitenkin tuli huomattua, että pelistä löytyy escape materia, jolla pääsi pois taisteluista, jos halusi. Onhan se kuitenkin pakko hahmoja levuttaa, että pärjää, mutta itsellä ei ainakaan sen suhteeon ollut ongelmaa ja kaikki käytössä olleet hahmot olivat noin levulla 70.

En sanoisi ropeja omimmaksi jutukseni, mutta tarinansa osalta koukuttava peli, joka saa pelaamaan eteenpäin vain halusta tietää mitä tulee tapahtumaan. Suuren osan pelistä pelasinkin parin viime viikon aikana.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 28.11.2014 20:02

Silent Hill 3 (Ps2)



Hard-vaikeustasolla niin örkkien tehot kuin myös pulmatkin, lisähaasteena säädin ammuskertoimet minimiin. Tuli hyvistä syistä vaan pötkittyä karkuun taistelemisen sijaan, kun jengiä puskee kerralla ihan hemmetisti ja jokaista sai räiskiä/hakata aivan tuhottoman pitkään alkupään heikoilla aseilla ennen kuin katanan sai käsiinsä.

Muutoin menin pelin lävitse käyttämättä lainkaan extra-aseita, mutta loppupomon kohdalla oli pakko taipua loputtomilla kudeilla varustettuun konepislaan, kun kudit eivät tahtoneet muuten riittää eikä lähelle uskaltanut edes mennä yrittämään.

Henk. kohtasesti oma suosikki SH:n alkuperäistrilogiasta. Onhan tuo kaupunkiosuus itse pelissä säälittävän pieni ja lähinnä kopioitu suoraan SH2:sta, mutta pelin viholliskaarti on kuitenkin kiitettävän kokoinen, äkkikuolemapaikkoja löytyi ja peli osaa ahdistaa psykoloogisesti monin paikoin.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 29.11.2014 19:22

God of War (Vita)

"Hakkaa ja sivalla" pelien ehdotonta kärkeä. Onneksi tästä tehtiin käännös Vitalle, sillä olen pelannut ainoastaan "Chains of Olympuksen" ja "Ghost of Spartan" ennen tätä osaa. Kuten edellä mainituissa peleissä, on ensimmäinenkin osa yhtä tyydyttävää tappamista. Ketjuterät heiluvat, hirviöt kuolevat ja sitä rataa. Loppubossi ja ne helvetin tasoloikkakohtaukset saivat ärräpäitä lentämään, mutta loput pelistä on taattua laatua.

PS vita käännös on ok tasoa. Peli toimii kaatumatta ja ilman bugeja, mutta ruudunpäivitys laskee kaikkein kovimmissa ryöpytyksissä eivätkä pelin välivideot ole lainkaan PS2 versiosta kehittyneet. Voisin toki elää näidenkin kanssa, mutta suurin harmi on heikko äänenlaatu, joka tuo mieleen VHS aikakaudet.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 29.11.2014 21:09

BlazBlue: ChronoPhantasma

Tästä tuli pelailtua story mode ja arcade kaikilla hahmoilla läpi ja voi viddu sanonpa vaan, että omilla listoilla ChronoPhantasma on ylivoimaisesti paras tappelupeli mitä on koskaan tehty. Peli tuli tosiaan hommailtua jenkkilästä asti, kun ChronoPhantasmaa ei ole julkaistu Euroopassa fyysisenä kopiona koska täällä ei osata näemmä arvostaa hyviä pelejä ja Suomen maalla peliä ei ole julkaistu edes digitaalisena. Jos joku sivistymätön ei siis tiedä, niin BlazBlue on henkistä jatkoa Guilty Gearille ja genreltään 2D-animutappelupeli Street Fighterin tapaan, varustettuna monin verroin mielenkiintoisemmalla juonella ja hahmoilla ja helvetin paljon hauskemmalla pelattavuudella. Story mode poikkeaa muista tappelupeleistä sillä, että se on suureksi osaksi visual novel ja muista tappelupeleistä myös poiketen se on aivan helvetin hyvin kirjoitettu. Huumorin suhteen on vähän säästelty edellisestä osasta, mutta kyllä tätäkin pelatessa tuli pari kertaa räjähdettyä ihan totaaliseen itkunauruun. Juonesta on vähän paha antaa minkäännäköistä lyhyttä synopsista, koska se on melkeinpä koettava ihan alusta asti, että siitä saa jotain irti ja juoni osaa paikoitellen olla aika perkeleen monimutkainen. Eniveis, jos ihmisiä innostaa tappelupelit nätillä animugrafiikalla sekä japanihenkinen huumori ja tappelupeliosaaminen ei rajoitu Soul Caliburiin, niin suosittelen ehdottomasti tutustamaan BlazBlueen. Pelisarjan eka osa Calamity Trigger on tällä hetkellä Steamissa alennuksessa muutamalla eurolla, niin suosittelen nappaamaan pois jos PC:lle löytyy gamepad.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 02.12.2014 20:38

Alan Wake

Tunnelmallinen trilleri, joka olisi saanut välillä hieman hidastaa tahtia ja antaa mahdollisuuden tutkia paikkoja rauhassa enemmän. Mutta ei siinä mitään, sillä räiskintä oli suurilta osin mukavaa ja valon käyttäminen vihuja vastaan oli mukava idea. Tarinakin oli varsin passeli, mutta lopetus tavallaan tuotti pettymyksen, sillä pelin varsinainen loppu on pistetty kahteen dlc:hen. Pääpelin lopunkin voi kuitenkin tulkita siksi oikeaksi, joten ei tarvitse välittää asiasta kuitenkaan kauheasti.

Aina kun olen syksyn aikana pelannut jonkin kolmannen persoonan pelin tänä syksynä olen pelannut sen lähes tunnilleen tai minuutilleen viikossa. Tälläisia ovat The Last of Us, The Evil Within ja nyt Alan Wake. Kaikkien lopetukseen olen myöskin jossakin määrin pettynyt.. jännä sattuma. Varsinkin The Last of Usin loppu vei kaiken sympatian Joelia kohtaan. Hieno ja koskettava tarina joo... Ei oikein pysty lopun jälkeen tuntemaan sympatiaa heppua kohtaan. Pelejä ei vaan meinata osata lopettaa kunnolla... ainakin tuntuu nyt siltä.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 02.12.2014 21:00

Hunter97 kirjoitti:Tälläisia ovat The Last of Us, The Evil Within ja nyt Alan Wake. Kaikkien lopetukseen olen myöskin jossakin määrin pettynyt.. jännä sattuma. Varsinkin The Last of Usin loppu vei kaiken sympatian Joelia kohtaan. Hieno ja koskettava tarina joo... Ei oikein pysty lopun jälkeen tuntemaan sympatiaa heppua kohtaan.

Se on tismalleen sen lopun pointtikin. Joelin tarkoitus ei muutenkaan ole olla sellanen sympaattinen "hyvä jätkä"-hengellä etenevä nallekarhu vaan nimenomaan brutaali paskapää joka tekee mitä tahansa, että hommat saadaan hoidettua. Tää oli kärjistetty ehkä hitusen paskasti, mutta siis yksi Last of Usin vahvoja puolia on nimenomaan pelin lopetus vaikka peli loppuikin vähän töksähtäen. En kyllä itse ymmärrä yhtään tota hypeä TLoU:n ympärillä. Pelillisesti peli oli paikoitellen todella hiomaton ja vaikka en kerronnasta löydä mitään valittamista, niin siitä löydä yhtään mitään kehumisen arvoistakaan. Pelin DLC oli puolestaan niin järkyttävää kuraa ja olen hyvin iloinen etten itse erehtynyt käyttämään siihen rahojani.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 02.12.2014 21:56

ForWeAreMany kirjoitti:
Hunter97 kirjoitti:Tälläisia ovat The Last of Us, The Evil Within ja nyt Alan Wake. Kaikkien lopetukseen olen myöskin jossakin määrin pettynyt.. jännä sattuma. Varsinkin The Last of Usin loppu vei kaiken sympatian Joelia kohtaan. Hieno ja koskettava tarina joo... Ei oikein pysty lopun jälkeen tuntemaan sympatiaa heppua kohtaan.

Se on tismalleen sen lopun pointtikin. Joelin tarkoitus ei muutenkaan ole olla sellanen sympaattinen "hyvä jätkä"-hengellä etenevä nallekarhu vaan nimenomaan brutaali paskapää joka tekee mitä tahansa, että hommat saadaan hoidettua. Tää oli kärjistetty ehkä hitusen paskasti, mutta siis yksi Last of Usin vahvoja puolia on nimenomaan pelin lopetus vaikka peli loppuikin vähän töksähtäen. En kyllä itse ymmärrä yhtään tota hypeä TLoU:n ympärillä. Pelillisesti peli oli paikoitellen todella hiomaton ja vaikka en kerronnasta löydä mitään valittamista, niin siitä löydä yhtään mitään kehumisen arvoistakaan. Pelin DLC oli puolestaan niin järkyttävää kuraa ja olen hyvin iloinen etten itse erehtynyt käyttämään siihen rahojani.

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA
Joel menetti tyttärensä ja on elänyt pitkään lähes täystuhon kohdanneessa maailmassa. Sen takia se on kyyninen paskapää. Tällä yritetään saada pelaaja tuntemaan sympatiaa Joelia kohtaan. Elliestä sitten tulee pikkuhiljaa Joelille tyttären korvike tarinan edetessä ja Joelistakin annetaan parempi kuva pelin edetessä. Lopulta kun selviää, että parannuskeinon hinta on Ellien henki, päätää Joel listiä kaikki hänen ja Ellien välissä olevat ja evätä muilta hengissä olevilta mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen ja tappaa ne lääkäritkin vielä, mikä oli täysin turhaa. Kaiken lisäksi Elliekin olisi lopulta halunnut muiden parasta. Jätkä on siis itsekäs paskiainen ja tappajakin vielä. Traaginen hahmo joka menettää kaikki pisteet kun sekoaa uuden menetyksen pelosta.

Vaikka Joellista annettaisiinkin pelissä huonoa kuvaa, niin annetaan siinä hyvääkin käsitystä hahmosta. Lopulta ajattelee Joelin olevan loppujenlopuksi hyvä tyyppi, kun kuitenkin lähtee viemään Ellietä tulikärpäsille ja pelastamaan maailmaa. Lopun toimintakin on inhimillistä, mutta tämä armoa anelevien lääkärien tappaminen oli kuitenkin kaiken huippu ja saa inhoaman hahmoa. Yritän siis sanoa, että paskapää Joelista yritetään antaa hyvää ja inhimillistä kuvaa pelin aikana, mutta Joel osoittautuukin murhanhimoiseksi sekopääksi. Jättää vaan niin ristiriitaiset fiilikset.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kaya » 03.12.2014 10:10

Hunter97 kirjoitti:...Lopulta kun selviää, että parannuskeinon hinta on Ellien henki, päätää Joel listiä kaikki hänen ja Ellien välissä olevat ja evätä muilta hengissä olevilta mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen ja tappaa ne lääkäritkin vielä, mikä oli täysin turhaa.


Kaikkiahan niitä lekureita ei tarvinnut edes tappaa, mutta jos miettii että Joel olisi jättänyt Ellien sinne tapettavaksi, niin se se vasta masentava loppu minusta olisi ollutkin. No joo ehkä ihmiskunta olisi pelastunut yhden hengen uhrauksella, mutta ehkä ei, joten Ellien tappaminen olisi voinut olla myös turhaa. Minusta se oli oikein toimiva loppu.
Avatar
Kaya
 
Viestit: 221
Liittynyt: 11.03.2014 00:07
Paikkakunta: Lieksa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 03.12.2014 16:49

Kaya kirjoitti:
Hunter97 kirjoitti:...Lopulta kun selviää, että parannuskeinon hinta on Ellien henki, päätää Joel listiä kaikki hänen ja Ellien välissä olevat ja evätä muilta hengissä olevilta mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen ja tappaa ne lääkäritkin vielä, mikä oli täysin turhaa.


Kaikkiahan niitä lekureita ei tarvinnut edes tappaa, mutta jos miettii että Joel olisi jättänyt Ellien sinne tapettavaksi, niin se se vasta masentava loppu minusta olisi ollutkin. No joo ehkä ihmiskunta olisi pelastunut yhden hengen uhrauksella, mutta ehkä ei, joten Ellien tappaminen olisi voinut olla myös turhaa. Minusta se oli oikein toimiva loppu.


No eipä tarvinnutkaan. Vain se yksi, mutta lopussahan Joel tappoi sen jonkun naisen joka aneli armoa maatessaan maassa haavoittuneena. Homma olisi toiminut paremmin jos pelaaja olisi saanut päättää mitä tekee lopussa. Nyt Joelista tehtiin vain kylmäverinen tappaja, mikä oli mielestäni huono juttu ja sai inhoamaan hahmoa. Olihan Joelin toiminta ny kuitenkin inhimillistä lukuunottamatta sitä tarpeetonta tappamista, mutta jäi nyt vaan kaivelemaan toi loppu. Olisihan se ollut paljon dramaattisempaakin, jos Joel olisi hyväksynyt asian. Ensin saataisiin pelaaja kiintymään Ellieen ja sitten Ellie uhrattaisiin ihmiskunnan hyväksi. Se oisi oikein kunnon järkyttävä ja dramaattinen lopetus ja aiheuttaisi herkimmille pelaajille kunnon tunnereaktion.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 03.12.2014 20:38

Hunter97 kirjoitti:No eipä tarvinnutkaan. Vain se yksi, mutta lopussahan Joel tappoi sen jonkun naisen joka aneli armoa maatessaan maassa haavoittuneena. Homma olisi toiminut paremmin jos pelaaja olisi saanut päättää mitä tekee lopussa. Nyt Joelista tehtiin vain kylmäverinen tappaja, mikä oli mielestäni huono juttu ja sai inhoamaan hahmoa. Olihan Joelin toiminta ny kuitenkin inhimillistä lukuunottamatta sitä tarpeetonta tappamista, mutta jäi nyt vaan kaivelemaan toi loppu. Olisihan se ollut paljon dramaattisempaakin, jos Joel olisi hyväksynyt asian. Ensin saataisiin pelaaja kiintymään Ellieen ja sitten Ellie uhrattaisiin ihmiskunnan hyväksi. Se oisi oikein kunnon järkyttävä ja dramaattinen lopetus ja aiheuttaisi herkimmille pelaajille kunnon tunnereaktion.

Tajuatko sä nyt yhtään et miten ristiriitaista settiä selität? Ensin selostat siitä, että peli ei aiheuta hirveän suurta tunnereaktiota ja silti jäbä on postannut hirveät rivit siitä, että loppuratkaisun takia alat vihaamaan Joelia. Jos se ei ole tunneareaktio niin mikäs sitten? Last of Usin lopussa on sen verran monta eri aspektia ja se jakaa aika tehokkaasti ihmisten mielipiteet kahtia. Kävikö missään välissä mielessä, että ehkä se onkin pelin lopetuksen pointti ja tapa aiheuttaa keskustelua pelin ympärillä? Mun mielestä Naughty Dog onnistui siinä aivan helvetin hyvin ja tää pieni väittely on ihan selkeä todiste siitä. Toki pelissä olisi voinut olla joku pieni valinta loppupuolella, mikä vaikuttaa pelin lopetukseen, mutta sen jälkeen pelin loppuratkaisu menettäisi omasta mielestäni painoarvonsa täysin.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron