Minkä leffan katsoit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Apple » 14.07.2014 03:16

Gigante kirjoitti:Alien 3
Meikä on aina tykännyt tästä vähintään yhtä paljon kuin ykkösestä. Pidän parempana kuin Paluuta, joka ei koskaan ole tuntunut niin jännittävältä, tyylikkäältä ja sulavalta kuin kaksi muuta (ja äpärä Ylösnousemus tietenkin unohdetaan kuviosta kokonaan). Ekan osan tavoin kolmosen tunnelma on aivan napakymppi, ei kuitenkaan enää unenomainen ja kylmä vaan juuri helvetillisen hiostava ja jotenkin apokalyptinen. Puitteet tosiaan hoitavat hommansa, vaikkakin Alienille on tehty Yodat eli nukke on muuttunut lähinnä animoiduksi ja näyttääpä CGI-hirviö useassa kohdassa valitettavan surkuhupaisalta.

Gigante kirjoitti:Pitäisi kait vilkaista joskus myöhemmin leffan pidennetty versio.
No joo, siinä on hyvät ja huonot puolensa. Pituutta tulee kivasti lisää yli puoli tuntia, ja toimiviakin kohtauksia on. Jopa Allun purskahtaminen/syntymä on muutettu erilaiseksi skenaarioksi. Pidennetyn version tehoja vie huomattavasti se, että lopetuksen tärkeä furnace-kohtaus (tarkoitan siis sitä 5-10 sek. pituista kliimaksiosuutta) osuu ainakin omaan silmään paljon kömpelömpänä. Tämä ristiriita laittaa pohtimaan, että kumpa voisi molemmista versioista ottaa mieleisensä kohtauksensa ja luoda niistä oman versionsa, ettei tarvitsisi katsella niitä huonoja tai turhia scenejä ollenkaan.
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 14.07.2014 09:17

Apple kirjoitti:
Gigante kirjoitti:Alien 3
Meikä on aina tykännyt tästä vähintään yhtä paljon kuin ykkösestä. Pidän parempana kuin Paluuta, joka ei koskaan ole tuntunut niin jännittävältä, tyylikkäältä ja sulavalta kuin kaksi muuta (ja äpärä Ylösnousemus tietenkin unohdetaan kuviosta kokonaan).



Minut vaadittaisiin varmaan joko ristiinnaulittavaksi tai naamaani pakotettaisiin yksi lärvitarraaja, mutta minun on kyllä myönnettävä että mielestäni ylösnousemus ei suinkaan ollut niin huono kuin sanotaan. Onhan koko elokuva lähtökohdallisesti pelkkää rahastusta, mutta toimintapläjäyksenä leffa silti kuitenkin toimi ihan passelisti. Turha jatko-osa eittämättä, mutta silti jollain tapaa katsomiskelpoinen...ja siis ihan selvin päin, tietysti.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 14.07.2014 12:07

Itse nautin Alien: Resurrectionista lähinnä sen takia, että se on niin paska. Kyllä sen aina voi huvikseen kaljoitellessa katsoa, kun siinä on muutamia niin järjettömän huonoja kohtauksia, että aina hajoilee paskaksi niille. Ykkönen on ihan ylivoimainen suosikkini koko sarjasta ja kolmonenkin on muistaakseni ihan ookoo. Eniten mua kuitenkin hämmentää se, että miksi kakkonen kerää niin paljon hypeä. Kaverin kanssa katseltiin se tuossa pari vuotta takaperin ja koko leffa oli ihan vitun puuduttava. Toki se on varmaan kasarilla ollu ihan helvetin kova juttu, mutta ei se vaan nykyaikana ensimmäistä kertaa katsottuna ollut juuri minkään oloinen. Toki joku voi heittää sen kortin, että "OOT SYNTYNY YSÄRILLÄ, ET YMMÄRRÄ" mutta mun mielestä koko leffa oli ihan samaa settiä jonkun Predatorin kanssa sillä erotuksella, että Predator on oikeasti viihdyttävä leffa. Ehkä odotin Aliensilta jotain ihan muuta tai sitten se ei vaan ole kestänyt ajan hammasta hyvin.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 14.07.2014 13:39

A Nightmare on Elm Street 1-7 + Remake

Ihan jees kauhu-sarja, jonka kiistaton tähti on Robert Englund, joka piti sarjan surkeimmatkin osat jotenkin kasassa. Ensimmäinen osa on kiistaton klassikko, mutta valitettavasti jatkoosien taso vaihteli aika paljon.

Friday The 13th 1-4 + Remake

Toinen slasher-sarja, jota olen katsellut. Ihan ookoo viihdettä tämäkin.

Halloween

Paras näkemäni slasheri. John Carpenter tekee hienoa jälkeä ohjaajana.

The Hills Have Eyes

Ihan kelpo kauhistelu. Ei tosin mitenkään ihmeellinen elokuva.

Alien

Tämä oli hyvä leffa, jossa tunnelma oli kohdillaan. Jos jotain pahaa pitäisi keksiä, niin elokuvan alku olisi voinut olla hiiieeeman nopeatempoisempi.

Kauhulla ollaan siis menty tässä kesällä, eikä tässä ole vielä edes kaikki katsomani elokuvat ja on pakko todeta, että en halua pitkään aikaan nähdä yhtäkään slasher-elokuvaa, sillä ne menevät kaikki niin samalla kaavalla. Seuraavaksi voisin katsella ihan erilaisia elokuvia.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 14.07.2014 19:07

^
Alien-leffoista oma suosikkini on ehdoton kakkonen, jossa on kaikki kohdillaan. Pidän ykkösen kauhutunnelmasta mielettömästi, mutta mielestäni se etenee välillä liian hitaasti. Kuitenkin molemmat ovat viiden tähden elokuvia.

Kolmonen on selvä mahalasku kahden täydellisen tekeleen jälkeen. Renny Harlinin piti aikoinaan ohjata Alien 3, mutta hän ei innostunut ajatuksesta sijoittaa tapahtumia vankilaan, jonka hahmoihin ei katsojalla sympatioita synny. Olen tästä tismalleen samaa mieltä, sillä Elleniä lukuunottamatta kaikki hahmot ovat lähinnä naurettavia rosvokoplaisia. Muuten elokuvan lohduton tunnelma alussa iskee ja vankilamiljöö on mestana ihan sopivan ahdistava, josta olisi saanut irti enemmänkin.

Resurrection on kuin Terminator 3: täysin turha jatko-osa, mutta mainettaan parempi. Sarjan kehnoin osa se kylläkin on, mutta se sisältää mielestäni yhden leffahistorian ahdistavimmista kohtauksista ikinä. Siis sen, jossa Ripley löytää ne epäonnistuneet klooninsa. Hrr! :shock:


Viidennestä Alienista on kuulemma käyty jo keskusteluja, ja Sigourney Weaver on osoittanut projektille mielenkiintonsa. Se kelpaisikin, sillä näin jälkikäteen pitää todeta Prometheusin olleen aika pettymys.
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 19.07.2014 23:03

Top Secret

Miksei näitä 80-luvun tyylisiä irtovitseillä ahdettuja (hyviä) komedioita tehdä enää? Ikävää että nykyisin Scary Moviet ovat ainoita lajityypin edustajia.

Tämä oli hauska elokuva, jossa on monta näppärää vitsiä, joista monen nerokkuudelle on pakko hymähtää hyväksyvään sävyyn. Juoni on täysin sivuseikka, joka valitetettavasti on liikaa esillä ja vie tilaa itse huumorilta. Leffa kuitenkin piristi kovasti ja täytyy myöntää, että Val Kilmer oli nuorena varsin komea vekkuli.

***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja NightFan » 21.07.2014 11:27

Monty Python Live (mostly)

Katsoin kyseisen esityksen Finnkinosta suorana satelliitti lähetyksen kautta O2 areenalta. Olen suuri Monty Python fani ja tämä todellakin oli kerran elämässä kokemus. Esitys oli erittäin hyvä ja sketsit olivat samoja kuin lentäväst sirkuksesta mutta pienillä eroilla. Esityksessä pääsivät osallistumaan mm Mike Myers, Top Gearin Trio ja Vladimir Putin. Ainoa asia joka jäi mietityttään on Pythonien suomifetissi.
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu
Avatar
NightFan
 
Viestit: 644
Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 27.07.2014 22:46

Sharknado

Nauroin vietävästi tätä katsellessa, mutta välillä kökköys teki kyllä myös kipeää. Näyttelijät ovat paskoja, leikkaus välillä outoa, osa efekteistä kammottavia ja dialogi perseestä, mutta tuplasti parempi tämä on kuin monet vakavalla naamalla tehdyt kalliit Hollywood-leffat tai 90% suomalaisista leffoista. Tykkäsin. :)

***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ressamies » 18.08.2014 22:46

Donnie Darko

Tämä kulttiklassikko tuli katsottua ja pidin elokuvasta paljon. Mielenkiinto pysyi kokoajan yllä ja soundtrack vain parantaa elokuvaa.

Rita Hayworth - Avain Pakoon

Käytettynä lähti halvalla mukaan Kauhun vuodenajat, jossa on novelli Rita Hayworth ja Shawshankin vankila. Elokuva todellakin tekee novellille oikeutta ja on helposti paras Stephen Kingin teoksiin pohjautuva elokuva.
Kuva
XBL: Ressamies
Steam: Ressamies
Avatar
ressamies
 
Viestit: 86
Liittynyt: 28.02.2014 16:13
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 23.08.2014 02:07

Sin City: A Dame to Kill for

Äärettömän pornahtava ja tyylikäs elokuva, jossa on asennetta vaikka muille jaettavaksi. Harmi vaan että osa vanhoista näyttelijöistä ehti jo kupsahtaa kymmenen vuoden aikana, mutta muuten roolituksessa ei ollut valittamista. Irtonaisista tarinoista koostettu kokonaisuus ei toiminut ihan niin hyvin kuin ekassa osassa, mutta leffa on tehty tyyli edellä.

Sin City on rehellisen omalaatuinen elokuva, joka ei yhtään häpeile suoraviivaisuuttaan. Olisi elokuvassa syvällisyyttä enemmänkin saanut olla, sillä jatkuvat pään sisäiset monologit eivät pidemmän päälle oikein toimi. Onneksi muutamat karismaattiset hahmot pitivät huolen siitä, että leffa viihdytti koko kestonsa ajan.

Supertyylikäs elokuva. Tykkäsin.

****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja typewriter » 23.08.2014 20:32

Sin City: A Dame to Kill for

Eva Green oli todella hyvä Ava Lordina, Jessica Alba lähinnä myötähäpeää aiheuttava edgyhoro. Ei lainkaan tyyliä koko hahmossa. Mutta elokuva kokonaisuutena (Dwightin ja Marvin ansiosta lähinnä) 5/5, Bruce Williskin oli just sellaisessa roolissa mihin sen halusinkin ja kuvittelin trailerien perusteella. Ei miestä liikaa, muttei liian vähääkään. Myös Broseph Gordon-Levitt teki loistavaa työtä, elokuvan alku jossa mies menee Kadie'siin oli ehkä parasta antia dialogiltaan ja "tilannekomiikallaan." Annan suuret rispectit Rodriquezille ja Millerille, juuri näin tinkimätöntä Basin Cityn meno kuuluisikin olla.

Elokuva ei muuten ollut läheskään yhtä ahdistava kuin eka Sin City. Kävin elokuvan 3D:nä katsastamassa, ja kun raotin niitä laseja niin elokuva näytti kuin suoraan 1930-luvun mykkäelokuvasta kopioidulta. Vähän lätkäisty Technicoloria sinne tänne. Paljon kirkkaampi kuin edeltäjänsä, mikä on meitsistä ihan jees.

5/5 ja "Go and see it, you pansies" -suositus mukaan!

*Teksti kopioitu osittain omasta lautaviestistäni, en siis suinkaan ole keltään mitään varastanut.
"In the end the winner is still the last man standing." -Guts
Foorumin Paras Tarinoitsija™ 2014, Foorumin 3. Paras Tarinoitsija™ 2015
Avatar
typewriter
 
Viestit: 270
Liittynyt: 01.03.2014 11:51
Paikkakunta: Imatra

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kallu » 30.08.2014 22:59

Minäkin käväisin katsomassa uuden Sin Cityn, kuten näköjään puolet foorumin väestöstä :D

Mielestäni parasta antia oli ehdottomasti Eva Green, joka piti mielenkiintoni näyttelijäntaidoillaan ja muilla avuillaan alusta asti. Sytyn aina kieroille ja kauniille naishahmoille ja Eva veti tämän todella hienosti. Muutkin näyttelijät suoriutuivat hyvin, pidin erityisesti Evan lisäksi Mickey Rourkesta ja olin hieman hämmästynyt nähdessäni vanhan kunnon presidentti Palmerin tässä elokuvassa. Muutenkin elokuva oli kaikinpuolin hyvä, pidän todella paljon Sin Cityn tunnelmasta, tyylistä ja värimaailmasta. Pitäisi katsoa ensimmäinen osa uudestaan, sillä olen siitä unohtanut suurimaan osan (kuin esim. että Bruce Williksen hahmo ilmeisesti heitti henkensä). Viimeiseksi vielä mainittakoon Eva Green :P

Ah, ja vielä iso miinus ja fuck you Jenkkien kaksinaismoralismille, kun kielsivät Eva Greenin julisteen liian siveettömänä. Aseet ja tappaminen on ok mutta luoja varjele kun kaula-aukko vilahtaa niin konservatiivit peittää lapsien silmät. Bitch please.
YKSIMIELISESTI FOORUMIN PARAS TOPIC 2017
Avatar
Kallu
 
Viestit: 404
Liittynyt: 24.03.2014 13:30

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 30.08.2014 23:19

Kallu kirjoitti:Ah, ja vielä iso miinus ja fuck you Jenkkien kaksinaismoralismille, kun kielsivät Eva Greenin julisteen liian siveettömänä. Aseet ja tappaminen on ok mutta luoja varjele kun kaula-aukko vilahtaa niin konservatiivit peittää lapsien silmät. Bitch please.

Kuva
Minulla meni jokin aika tajuta mitä tässä kuvassa oli edes sensuroitu, vaikka katse juuri siellä kielletyllä alueella ensimmäiseksi pyöriikin.

Itselläni jäi leffasta mainitsematta erinomainen Senaattori Roark, joka on myös 24-sarjasta tuttu yrmistys. Hemmetin kova ja pelottava jätkä. Mustat pelikortit olivat myös hiton tyylikkäät yhdessä kohtauksessa. 8-) Harmi että Sin City 2 on flopannut äärimmäisen pahasti, vaikka on erinomaisen hyvä leffa.


Rocky Balboa

Viimeisin kämpälläni katsomani leffa. Oli oikeasti hyvinkin jännittävä, sillä asioita käsiteltiin todella realistisesti. Myös ekan osan muistelut koskettivat kovasti. Lopun ottelu sai oikeasti huutamaan Rockyn nimeä. Hyvä lopetus sarjalle.

****/*****


Hereafter

Tämä leffa oli kiinnostanut nähdä kauan aikaa. Punainen lanka oli välillä aika kadoksissa, eikä eri ihmisten tarinoiden nivoutuminen tuntunut niin suurelta asialta kuin aluksi odotti. Ihan mielenkiintoinen ja erilainen leffa kylläkin.

***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja typewriter » 31.08.2014 22:00

Joni Ahonen kirjoitti:Itselläni jäi leffasta mainitsematta erinomainen Senaattori Roark, joka on myös 24-sarjasta tuttu yrmistys. Hemmetin kova ja pelottava jätkä.

Älä nyt vaan sano, ettei Deadwood ole tuttu ja Powers Boothen Cy Tolliver! :x
Kuva
Paras Boothen rooli ikinä. Melkein toisintaa tämän uudessa Sin Cityssä.
"In the end the winner is still the last man standing." -Guts
Foorumin Paras Tarinoitsija™ 2014, Foorumin 3. Paras Tarinoitsija™ 2015
Avatar
typewriter
 
Viestit: 270
Liittynyt: 01.03.2014 11:51
Paikkakunta: Imatra

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 31.08.2014 22:14

typewriter kirjoitti:
Joni Ahonen kirjoitti:Itselläni jäi leffasta mainitsematta erinomainen Senaattori Roark, joka on myös 24-sarjasta tuttu yrmistys. Hemmetin kova ja pelottava jätkä.

Älä nyt vaan sano, ettei Deadwood ole tuttu ja Powers Boothen Cy Tolliver! :x
Kuva
Paras Boothen rooli ikinä. Melkein toisintaa tämän uudessa Sin Cityssä.


Deadwoodia en ole jaksoakaan katsonut, joten en tiennyt Power Boothen edes esiintyneen sarjassa.

Menen nyt häpeänurkkaan. :(
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Juripa » 02.09.2014 21:01

Hunter97 kirjoitti:Halloween
Paras näkemäni slasheri. John Carpenter tekee hienoa jälkeä ohjaajana.


Tässä tulee varmaan foorumin typerin kommentti, mutta minen ole ikinä ymmärtänyt miksi Halloween (varsinkin tämä ensimmäinen) lasketaan slasheriksi. Enemmän tämä on pelotteluleffa kuin slasheri. Tässähän enemmän panostetaan katsojien pelotteluun eikä silppomiseen. Remaken voisi laskea jo slasheriksi. Mutjoo. Ensimmäinen Halloween on nähty miljoona kertaa, ja onhan se aina yhtä hyvä. Klassikko mikä klassikko :D
Kuva
Avatar
Juripa
 
Viestit: 79
Liittynyt: 04.03.2014 16:53

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 03.09.2014 06:43

Juripa kirjoitti:
Hunter97 kirjoitti:Halloween
Paras näkemäni slasheri. John Carpenter tekee hienoa jälkeä ohjaajana.


Tässä tulee varmaan foorumin typerin kommentti, mutta minen ole ikinä ymmärtänyt miksi Halloween (varsinkin tämä ensimmäinen) lasketaan slasheriksi. Enemmän tämä on pelotteluleffa kuin slasheri. Tässähän enemmän panostetaan katsojien pelotteluun eikä silppomiseen. Remaken voisi laskea jo slasheriksi. Mutjoo. Ensimmäinen Halloween on nähty miljoona kertaa, ja onhan se aina yhtä hyvä. Klassikko mikä klassikko :D


Se on aina vähän tällaista, kun verrataan jonkun genren ensimmäisiä edustajia uudempiin. Tottakai elokuvista on tullut väkivaltaisempia, joten tämä voi olla vaikea laskea slasheriksi, mutta onhan tässä kuitenkin muita asioita, jotka tekevät tästä slasherin. Esimerkiksi Halloweenissa on ryhmä nuoria ja tappaja, joka ei suostu kuolemaan sitten millään. Se se vasta onkin kliseiden klisee kyseisessä genressä.

Ja foorumin typerin kommentti? Taidan antaa sinulle satikutia. :D
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 13.09.2014 16:30

Un Monstre à Paris (A Monster in Paris)


Siis ihan ensimmäiseksi. HEMMETTI, miksi en ole kuullut tästä leffasta aikaisemmin?! Pätkä on jo vuodelta 2011 ja kuulin siitä ensimmäistä kertaa vasta tänään...tai oikeastaan törmäsin ekana Deviantartissa taiteeseen ja sitten sen jälkeen musiikkiin ja sitten lopulta itse elokuvaan.
Mutta silti... kuinka näinkin passeli animaatioelokuva on voinut olla meikälle kaikessa hiljaisuudessa näinkin kauan?


Juonesta en kerro kummoisempia, muuta kuin että pätkä sijoittuu tulva-ajan pariisiin ja, kuten nimestä voi päätellä, pariisin kaduilla liikkuu myös jokin hämärä olento, joka on kuitenkin mainettaan mukavampi persoona. Sanoisinko, että elokuvan voisi tiivistää Oopperan kummituksen, sekä Kaunottaren ja Hirviön yhdistelmäksi, mutta lopputulos muistuttaa esikuvistaan vain erittäin löyhästi. Toki pätkä sisältää paljon lajityypin kliseitä, mutta samalla uskaltaa ottaa lukuisia aivan uusia juttuja normaaliin kaavaan, mikä tekeekin lopputuloksesta mielenkiintoisamman.


Mikä sai itseni aivan rakastumaan tähän elokuvaan oli kuitenkin sen erittäin kauniit sävelmät ja lauluesitykset. Lauluääni on kuin kahdelta enkeliltä (nais- ja miespuoliselta, molemmilta siis) ja animaatio itse biisien aikana...WOUH! Rytmi suorastaan nappaa meikänkin mukaansa, varsinkin "Le Seine":n aikana. Lopputuloksen kannalta minun on hemmetin vaikea valita enkun tai ranskankielisten biisien väliltä, kun lopputulos on molempien suunnalta yhtälailla giganttisen upeaa. Sean Lennon suoritus enkkudubissa on kyllä korviahivelevän kaunista jälkeä.


Mikäli jotain kritiikkiä voisin esittää, niin ehkäpä tämän elokuvan hirviö olisi voinut olla aavistuksen...juunou, rujompi? Sitten tämä Emile, ehkä vähän enemmän roolisisältöä ei olisi ollut herralle pahitteeksi?

Hevon hittoon jokin "Let it go", "Le/The Seine" on se korvamato, jonka tahtiin päivät jatkossa kuluvat! Aivan sama mitä ajattelette elokuvan muista osioista, mutta itselleni kyseinen lauluesitys jäi kyllä kauttaaltaan kuolemattomaksi kohtaukseksi.


Arvosana: Neljä Auringonkukan siementä


"I feel alive when i'm beside

The Seine, The Seine, The Seine

From this angle like an angel

The Seine, The Seine, The Seine


I don't know, don't know, so don't ask me why

That's how we are, the Seine and I.

I don't know, don't know, so don't ask me why

That's how we are, the Seine and I..."

"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 04.10.2014 06:43

Night Of The Living Dead


Se Romeron luoma klassikko, mustavalkoisena.

Sisarukset Johnny ja Barbra saapuvat hautausmaalle ja lapsellinen veli päättää vähän pilailla siskonsa kustannuksella. Kuinka ollakkaan, jotain hämärää onkin ilmoilla kun rähjäinen mies hyökkää kimppuun kuin eläin. Barbra pakenee henkensä edestä läheiselle talolle ja pian paikalle saapuu Ben auton kanssa. Kaksikon (tai siis Benin, kun Barbra on hysteerinen) linnoittautuessa sisälle taloon, yhä useammat kalmot alkavat kerääntyä talon ympärille...



Myönnän kyllä suoraan, että tietyt piirteet ja leikkaukset elokuvassa eivät ole vanhentuneet järin arvokkaasti, mutta kyllä pätkä pitää helkkarin hyvin otteessaan hivenen hitaamman alun jälkeen. Kun alun hitaus on takana, homma meneekin sitten melkoisella vauhdilla eteenpäin. Syy zombiepidemiaan on vain arvailua eri tahojen väliltä ja selviytyjät voivat vain seurata lähetyksiä yrittäessään pysyä hengissä. Lopputuloksen kannalta on silti erittäin häilyvää ovatko uhkana kerran kuolleet, vaiko vielä hengissä olevat yksilöt. Koko elokuvan aikana ilmassa onkin sangen aavemainen ilmapiiri.

Toisin kuin myöhemmissä osissa, zombit olivat tässä suhteellisen älykkäitä eikä kyseessä ollut koskaan mistään "zombiviruksesta". Kaikki, jotka kuolevat ilman aivovaurioita, heräävät henkiin ja purema aiheuttaa lähinnä kuolettavan kuumeen.

Syy miksi itse pidän tästä elokuvasta johtuu kaiketi niistä muutamista fiksuista/oivaltavista kikoista, joita ohjaaja on tajunnut käyttää. Talo, jossa selviytyjät ovat, on aito eikä mikään lavaste. Mitä nyt kellarikohtaukset ovat toisesta rakennuksesta. Näyttelijät rikkoivat oikeita huonekaluja ja naulasivat niitä myös oikeasti seiniin yms. Tämmöiset yksityiskohdat saavat elokuvan tuntumaan jollain tavalla uskottavammalta ja maanläheisemmältä. Plussaa myös siitä, että kun mm. kuvauksissa käytetty auto otti lommoa, ohjaaja keksi, että auto voisi elokuvassa törmätä puuta vasten ja ottaa lommon siitä.



Jotkin piirteet elokuvassa eivät ole ehkä vanhentuneet arvokkaasti ja Barbran hahmo on uskomattoman hyödytön läpi elokuvan, mutta silti elokuvassa on hemmetin viihdyttävä ilmapiiri ja asiat myös rakentuvat elokuvan aikana sangen hyvin. Zombileffojen fanien pitää katsoa tämä pätkä vähintään kerran. Remakekin menettelee paremman puutteessa, jos muuta ei ole saatavilla. Kunhan ette haksahda siihen 3D-sähellykseen.



Arvosana: Neljä irtoraaja.



Tästä asetelmastahan voisi saada hyvän lähtökohdan jollekin kauhupelille. Olet jumissa rakennuksessa, jotain vainoaa ulkona eikä sitä todellakaan kannata päästää sisälle. Ainoat tietosi asioista tulevat satunnaisista uutislähetyksistä, etkä voi muuta kuin yrittää vahvistaa ikkunoita ja ovia jotenkin, pitääksesi ulkona liikkuvat kauhut poissa talosta.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 07.10.2014 15:06

Dawn Of The Dead



Edelliselokuvan zombi-invaasio etenee yhä. Erimielisyyksien takia zombien lisääntyminen ei yrityksistä huolimatta vähene millään. Television väki yrittää vielä pitää yllä viimeisiä lähetyksiään, mutta meno on niin rappeutumaan päin, että uutistoimittaja Francine ja pilotti Stephen päättävät häipyä paikalta hittoon helikopterilla vielä kun on mahdollisuus. Mukaan tarttuvat vielä Stephenin kaveri Roger...ja tämän kaveri Peter ja eikun matkaan. Tovin matkustelun jälkeen, nelikko laskeutuu erään ostoskeskuksen katolle. Hetken silmäilyn jälkeen tulee hyvin selväksi, että ostarihan on maailmanlopun lähettyvillä oikea varusteiden aarreaitta. Eipä muuta kuin lukitsemaan ostari kunnolla ja sisällä olevat kalmot vainaaksi niin paikkahan on täydellinen...vai onko mesta sittenkin vain pelkkä vankila?





Meno on lievästi pirteämpää kuin aikaisemmassa leffassa...ehkä paikoitellen liikaakin. Toisaalta, meno on läpi leffan sen verta hienoa että asiasta ei ole tarpeen valittaa. Elokuvan kuuluisa piilokritiikki yhteiskuntaa kohden toimii hyvin, henkilöhahmoihin päästään tutustumaan kunnolla ja koko ostoskeskuksen haltuunotto on rakennettu hyvin. Komikkaa on ehkä himpun verran liikaa, mutta kyllähän sitä kuuluu osata ottaa myös vähän iloa irti, ettei alakulo romahduta täysin.

Huonoina puolina mainittakoon Franin hyödyttömyys alkuvaiheilla. Jumaliste, kaverisi painii zombin kanssa ja sinä vain seisot paikallasi kuin tikku paskassa! Onneksi Franin hahmo ottaa kuitenkin loppua kohden paremman suunnan kuin Notld:n Barbra. Zombimaskeeraus ei ole vanhentunut kovin arvokkaasti, mutta pidän kuitenkin erittäin paljon kaikesta verellä, sisuskaluilla ja zombien olemuksilla leikkimisellä. Laskekaapa huviksenne, kuinka monta kertaa bongaatte leffan aikana sen zombin, joka kanniskelee Rogerin kivääriä. :D


Ehdottomasti oma suosikkini Romeron Zombitrilogiasta. Romeron tuotannosta se aivan pakollinen klassikko, joka pitää nähdä vähintään kerran elämässä.


Arvosanaksi semmoiset: Neljä kermapiirasta.

"We got this. We got this by the ass!"
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 14.10.2014 14:31

Day Of The Dead


"Yes, sir! Fuck you, sir!"



Tuntemamme yhteiskunta on romahtanut tyystin ja suuret kaupungit kuuluvat enää vain kuolleille, kuten alun riipaisevan karmiva kohtaus antaa ymmärtää. Pieni tutkijoista ja sotilaista koostuva ryhmä asuttaa kaivoksen sisään rakenettua tukikohtaa, mutta ilmapiiri on jatkuvasti tulenarkana ja repeämispisteessä. Sotilaat ovat sekoamassa ja osa heistä ei osaa ajatella pahemmin kyrpäänsä kauemmaksi, komennossa oleva kapteeni on käymässä erittäin vaaralliseksi ja tiedemiesten tutkimukset, vaikka vakuuttavia ovatkin eivät todellisuudessa johda mihinkään.
On vain ajan kysymys, koska tämäkin suojapaikka romahtaa ihmisten yhteistyökyvyttömyyteen...



Zombien paljoudesta huolimatta, suurin osa huomiosta keskittyy todella herkullisesti bunkkerin sisässä alati kasvavien paineiden kasautuessa räjähdyspisteeseen. Yhteiskuntakritiikkiäkin on havaittavissa siellä täällä.
Heti alkuun on annettava pisteitä zombien maskeerauksesta, joka on kirkkaasti Romeron zombitrilogian parhaimmistoa. Kalmot ovat muutenkin tässä osassa äänekkäimillään, mikä tekee niiden hitaasti kohti laahustavista entistä karmivampia. Samaan syssyyn on kehuttava tietysti myös elokuvan, hemmetin hyvin toimivaa musiikkiraitaa.

Plussaa myös Sarahin hahmolle. Varsinkin näin kahden aikaisemman elokuvan heikkojen/hyödyttömien naishahmojen jälkeen on oikeastaan piristävää nähdä jokin omatoiminen ja voimakastahtoinen neitonen.

En voi myös kehumatta kenties elokuvahistorian sympaatisinta zombia, Bubia. Onhan koulutuksen myötä älykäs zombi melkoisen riskialtis lisäys soppaan, mutta kaikesta huolimatta lopputulos vaan toimii, varsinkin kun tältä löytyy enemmän inhimillisyyttä kuin yhdestäkään bunkkerin sotilaista.



Kuuluu kirkkaasti Romeron Trilogian parhaimmistoon, vaikka henkilökohtaisesti Dawn of The Dead voittaa Day'n vain niukasti. Mikäli zombileffoista tykkää, on ehdottoman suositeltava vilkaista Day of The Dead edes kerran. Katsokaa sitten VAIN ALKUPERÄINEN versio, sillä remake on semmoista merdeä, että ei mitään järkeä.


Arvosana: Neljä ja Puoli Bubin hiljaista sotilastervehdystä.

"Choke on 'em!"
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja whatever » 15.10.2014 12:50

Lucy

Tarinan opetus: vedä nollatole-piriöverit, muutut jumalaksi.
Trailerin ja arvostelujen perusteella en uskonut että tää olisi kummoinen, mutta yllätti positiivisesti. Koko leffa perustuu sen "ihmiset käyttää vain 10% aivoista" olettamuksen varaan, joka on jo todistettu vääräksi. Jos pystyy antamaan sen anteeksi niin ihan viihdyttävä leffa, perus supersankaritarina ilman trikoita ja sarjakuvia. Kun älykkyys lähtee nousuun, Lucyltä katoaa jostain syystä kaikki empatia eikä osaa enää elehtiä muuten kuin tuijottamalla tyhjyyteen. Varmaan ihan tahallista, mutta sama ilme naamalla n. tunnin. Olisi voinut vähän pidemmälle miettiä...
Pelkäsin että leffa ois täynnä mukaälykästä filosofiaa, mutta ei sentään. Pari ajatusta herättävää repliikkiä oli seassa, mutta enimmäkseen leffa oli onneksi toimintaa. Loppukin jäi auki joka oli mielestäni hyvä.

4/5, harmittaa kun en käynyt teatterissa tukemassa tekijöitä.
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 16.10.2014 16:20

Need for speed

Uskottavuus tästä leffasta menee heti alussa kun joukko nuoria mieheiä ajaa KOLMELLA Koenigsegg Ageralla (jotka maksavat yli miljoona euroa kappaleelta btw,) niin lujaa että pahaa tekee katsoa. Mutta puhtaana kaahailuelokuvana, pelielokuvasta puhumattakaan oli tämä minusta ihan huipputeos. Varsinkin jos kuulut niihin ihmisiin, jotka pitävät autoista ja moottorin murinasta. Molempia tarjotaan alusta loppuun kiitettävästi.

4/5

Godzilla (2014 versio)

Aika kultaa muistoja ja sen sai pahaksi onnekseni huomata katsottuani uudelleen Roland Emerichin leguaaniversion Japsimöröstä. Kaikeksi onneksi uusi Godzilla on kaikkea muuta kuin sitä. Rehti monsterileffa, jossa Godzilla ottaa yhteen uusia mörköjä vastaan ja pelastaa päivän. Valitettavasti nämä uudet möröt olivat suorastaan surkeita eikä itse hirviöiden kuningasta nähdä leffassa hirveästi. Kuulemma jatko-osaakin leffalle ollaan suuniteltu. Kenties tuolloin saataisiin mukaan ikonisempia mörköjä menneeltä vuosituhannelta ?

3/5

Braindead

hyi

5/5
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 18.10.2014 06:53

Tohtori Freeman kirjoitti:
Braindead

hyi

5/5



Asiaa! :twisted:




(Voi) Muumit Rivieralla

(laskekaapa huvikseen montako kertaa kuulette, "Voi Muumi".)
Ei ikinä elokuvateatteriin, jossa on lapsiyleisöä!

Kiva palata taas muumilaaksoon. Vaikkakin tällä kertaa enemmän sarjakuvan kaanoniin. Elokuvan alku on piraatteineen käytännössä erittäin suuri "isohuulinen alligaattori"-momentti, jonka aikana Mymmeli ja Pikku Myy esitetään ns. "virallisesti" tarinaan. Vasta kaiken tämän hämmentävän sekasotkun jälkeen Muumit päättävät matkustaa Rivieralle, paikkaan joka on täynnä uhkapelejä ja glamouria. Matkaan lähtevät Muumi-perheen lisäksi tietenkin Pikku Myy ja.... se pieni nipsumainen otus sarjakuvista.

Muumipappa hullaantuu tietysti ensimmäisenä viskinmakuiseen boheemiin elämään, kuin myös Niiskuneitikin, mutta Muumipeikko ja Muumimamma tuntevat itsensä ulkopuolisiksi. Palaako perhe koskaan entiselleen, se jää nähtäväksi...


Tarina on toki täynnä paljon sarjakuvista tuttuja irtosketsejä, mutta varsinaista yhtenäistä punaista lankaa on aika hankala seurata. Ohjaaja on kait luullut, että lapsiin tehoaa paremmin ADHD-meininki, jossa yhdessä kohtauksessa ei pysytä paria minuuttia kauempaa. Tämä ei selvästi tehoa lapsiin, koska eräs vieressäni istunut kersa ei kyennyt istumaan paikallaan hetkeäkään. Mieleni teki jo karjaista "Nyt se perse penkkiin, pentu!", mutta päätin keskittyä mieluummin leffaan.


Vaikka tarina on suunniteltu ADHD-mäisesti, itse elokuvan monet vitsit soveltuvat lähinnä vain aikuisille. Vai tajuaako kovin moni lapsi kaikkia niitä irtovitsejä, jotka heitetään mm. Niiskuneidin bikineistä tai Surku-koiran "tykkään leikkiä kissojen kanssa"-ajattelusta.


Vaikka elokuvan tyyli vaikuttaa yksityiskohdiltaan suht halvalta, verrattuna meille monille niin pyhään Muumilaakson Tarinoita-sarjaan, elokuvasta löytyy sentään kuitenkin erittäin paljon väriä ja kaunista musiikkia. Pidin erityisesti elokuvan alkukohtauksesta, jossa tutut Muumihahmot tekivät pienen cameonsa. Sarjakuvan henkeen elokuvan piirrostyyli sopii kuitenkin kuin nakutettu.


Dubbi menetteli ihan kohtuusiedettävästi, vaikka ei yllä silti sen meille tutun Muumisarjan legendaaristen äänien tasolle. Mutta minkäs teet, kun suurin osa klassikkodubbaajista on jo haudassa. Parempaakin pystyttäisiin, mutta olisi asiat voineet olle paljon huonomminkin.

Hivenen lyhyt ja tarina ei tahdo pysyä yhdessä kohtauksessa hetkeä kauempaa, niin oli silti erittäin mukava palata takaisin muumilaaksoon...ja sitä kautta Rivieralle ja taas takaisin muumilaaksoon. Toivottavasti tämä ei jäänyt viimeiseksi Muumi-animaatioksi, sillä potentiaalisesti hyvää matskua olisi vielä vaikka kuinka. Muumipappa ja Meri-elokuva kirjan tapaan voisi kuulostaa mahtavalta.


Arvosanaksi semmoiset Kolme säkillistä rumia sanoja. (Ymmärrätte kyllä)
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 08.11.2014 23:11

Mad Max

Kaikki me olemme nähneet Mel Gibsonin "Aavikkosoturit" klassikon ja kenties hieman heikomman kolmannen osan, mutta ensimmäinen osa on varsinkin Suomessa jäänyt selvästi vähemmälle huomiolle. Tärkeimpänä syynä lienee että leffa oli pitkään syyttä suotta kielletty maassamme.

Ensimmäinen osa on aito kasarikultti poliisileffa, joka sijoittuu ihan Australian syrjäseudulle, ilman minkäänlaista postapocalyptisiä piirteitä. Max on poliisi, joka pitää järjestystä yllä rajaseudulla kolegojen kanssa ja viettää varsin mukavaa perhe-elämää työ sivussa, mutta elämää saapuu hankaloittamaan moottoripyörä huligaanien lauma, joka täytyy pistää ruotuun keinolla millä hyvänsä.

Jos rupesi vähääkään kiinostamaan, kannatta käydä poistamassa blu-ray boksi, missä löytyy kaikki kolme elokuvaa nykyajalle päivitettynä. Leffat on pakattu tyylikkääseen jerrykannuun, joka kannattaa jo boksin ulkonäön takia omistaa ;)

4/5
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

EdellinenSeuraava

Paluu Televisio ja elokuvat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa