Minkä leffan katsoit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja typewriter » 09.11.2014 12:34

^^Tiesitkö muuten, että Mel sai roolin ekaa Mad Maxia varten sattuman kautta? Hän oli tullut kaverinsa kanssa kuvauspaikalle hengaamaan, ja ohjaaja näki Gibsonin murjotut kasvot (Mel oli siis osallistunut baaritappeluun edellisenä iltana) ja ihastui näihin samoin tien ja tarjosi roolia elokuvasta. Tästä sitten oikeastaan alkoi Gibsonin elokuvaura.

Mitä tästä voi oppia? Jos tiedät, että seuraavana päivänä on tärkeä työhaastattelu, käy vähän tappelemassa pubissa/grillillä illalla! :mrgreen:
"In the end the winner is still the last man standing." -Guts
Foorumin Paras Tarinoitsija™ 2014, Foorumin 3. Paras Tarinoitsija™ 2015
Avatar
typewriter
 
Viestit: 270
Liittynyt: 01.03.2014 11:51
Paikkakunta: Imatra

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 15.11.2014 21:42

The Hobbit: Desolation of Smaug (Extendet Edition)

Voin kertoa näin alkuun että nyt on pidennetty versio pidennetty juuri siellä missä sitä kaivattiin. Beorn sai triplasti enemmän ruutuaikaa, Kirjastakin tuttu siltakohtaus on lisätty mukaan ja nyt elokuvassa nähdään pienenä yllätyksenä Thráin toinen. Loput materiaalit on levitelty vähän sinne ja tänne, mutta kertaakaan en tuntenut niitä tarpeettomiksi. Teatteriversion hyvät ja huonot puolet ovat kuitenkin edelleen läsnä (mukaan lukien Kilin ja Taurielin turha rakkaustarina). Mutta kauneusvirheistänsä huolimatta desolation of smaug on malliesimerkki miten pidennettyjä versioita tehdään.

5/5
Viimeksi muokannut Tohtori Freeman päivämäärä 16.11.2014 13:42, muokattu yhteensä 2 kertaa
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja typewriter » 16.11.2014 13:22

Tohtori Freeman kirjoitti:(mukaan lukien Kilin ja Toruvielin turha rakkaustarina).

Peter Jacksonin hirvein OC, Kilin ja Tauriinin lovestory. :evil:
"In the end the winner is still the last man standing." -Guts
Foorumin Paras Tarinoitsija™ 2014, Foorumin 3. Paras Tarinoitsija™ 2015
Avatar
typewriter
 
Viestit: 270
Liittynyt: 01.03.2014 11:51
Paikkakunta: Imatra

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 13.12.2014 22:05

Hobitti: Viiden armeijan taistelu ja Bilbon matka päättyi juuri meikäläisen osalta. Trilogian päätösosa, vaikka onkin pituudeltaan muhkea, tuntui se varsinainen loppu hieman hätäiseltä. Monien hahmojen kohtalo olisi kiinostanut, vaikka tiedänkin kirjat lukeneena asioista yhtä sun toista. Toivottavasti pidennetty versio paikkaa nämä puutteet. Itse puolen leffaa ketävä taistelu oli kuitenkin näyttävää popkorniviihdettä, mikä jäi päätösosan vahvuudeksi. Olin myöskin yllättynyt että kaikki kirjassa kuolevat myös kuolivat.

Reippaat kymmenen vuoden ajan odottamani "leffa" on nyt päättynyt. Mitkä fiilikset ? Noh eihän tästä ikinä kukaan saa Lord of the Ringsiä, mutta Peter Jackson on silti onnistunut paitsi filmaamaan novellin myös tekemänä siitä paljon enemmän. Se avaa enemmän tietoa loresta ja näyttää enemmän keskimaata kuin olisin odottanut. Enkä pistä pahakseni leffojen llievää lapsellisuutta, alkuperäinen novellihan oli lapsille suuniteltu iltasatu ja tällaisena nuoremman väen "ponnahduslautana" Lord of the Rings trilogiaan tämä sopii mainiosti. Ja onhan tämä nyt jumalauta paljon onnistuneempi kuin vaikka Star Warsin prequellit.

Mitä seuraavaksi PJ ? Húrinin lasten tarina on ainoa minkä voisin kuvitella kääntyvän valkokankaalle, ei! TV sarjana mielummin. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, minusta Bad Tasten jatko-osa kuulostaa paremmalta idealta ...

4/5 ja malja Filille, kun et saanut enempää ruutuaikaa
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Masse » 02.01.2015 05:46

Laputa (-Castle In The Sky)

Itselle tämä on jo vuoden jos parin ollut vuoden vaihteen perinneleffa näin uutena vuotena. Kovin syväluotaavaa arvostelua en jaksa joten jos hobitit ja örkit on tuttuja niin siitä vaan tutustumaan niiden maailman, mutta muuten me taidamme asetttua hobittimaiseen rauhauteen. :mrgreen:
Masse
 
Viestit: 990
Liittynyt: 28.02.2014 11:15

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 07.01.2015 22:06

Truman Show

Aikaansa edellä ollut leffa, jossa on tosi mielenkiintoinen ja omaperäinen juoni. Idea on loistava, mutta leffa ei hyödynnä asetelmaansa niin kekseliäästi kuten vaikkapa Murrayn Päiväni murmelina. Elokuva myös loppuu mielestäni vähän turhan hätiköidysti ja love story jää vajaaksi.

***/*****

Interstellar

Ilman tekstityksiä juonesta oli hankala pysyä välillä kärryillä, mutta nautin silti suuresti tästä. Nolanin tyyliin todella, todella mahtipontinen elokuva, jossa on muutamia älyttömän hienoja ja liikuttavia kohtauksia. Visuaallisesti yksi näyttävimpiä elokuvia, jota tullaan varmaan kopioimaan vielä. Tykkäsin tästä enemmän kuin Inceptionista.

****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 14.01.2015 21:24

Paddington


Kyllähän tähän pätkään kehtasi yhden lahjalipun käyttää, kun loppulapsuus tuli vartuttua mm. tämän erään Paddington-piirretyn parissa. Alku mennään suorastaan melko surullisissa merkeissä, kun rajumman puoleinen myrsky vie, Perun perukoilla varttuneen, karhupojan kodin, sekä sedän. Siitä sitten matkustetaan sateiseen lontooseen ja saadaan yösija Brownin perheeltä.

Täytyy kyllä myöntää, että vaikka se mauton vessatraileri horjutti uskoani elokuvaan, onnistui pätkä siitä huolimatta olemaan passelisti viihdyttävä ja lämminhenkinen pläjäys. Paddington on ilmeikäs veijari ja tämän siirtäminen valkokankaalle toimi hyvin. Mitä nyt elokuvaan melko väkisin tungettu pahis, oli tyystin tarpeeton lisäys, vaikka tämä normista poiketen, nainen olikin. Herra Curryn roolissa näkynyt Peter Capaldi (mm. Doctor Whossa) sopi kuin nakutettu esittämään kiukkuista naapurin setää, vaikka jäi ruutuajaltaan turhan vähäiseksi hahmoksi.

Mahtuu sekaan pari vähän turhankin aikuista vitsiä, mutta muuten koko hoito toimii silti hyvin, aidosti koko perheen elokuvana ja varsinkin Karhuherra Paddingtonin faneille. Paremmin Paddingtonia tuskin saataisiin esitettyä Live Action-muodossa, joten pisteet kotiin siitäkin.


Arvosana: Neljä marmelaativoileipää, sekä hieman teetä. Meinaan, linnanvartijoiden hatut paljastuivat erittäin käytännöllisiksi elokuvan aikana.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 01.02.2015 18:57

The Pianist

Pidän näistä kurjuutta realistisesti käsittelevistä leffoista. The Pianist kiinnosti myös hitusen siksi enemmän, että tuli itsekin aloitettua pianon pimputtelu.

Komea ja lohduton leffa sai pitkästä aikaa miettineeksi, että ei siitä tosiaan ole niin kamalan kauan kun oli toinen maailmansota. Ajatuksia herättävä tekele, jossa pääroolin esittäjä Adrien Brody sai ansaitusti Oscarin.
Suosittelen kattomaan.

*****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 01.03.2015 17:33

Kummeli V
Niin paljon hukattua potentiaalia vaikka budjetti ja potentiaali olisi riitänyt vaikka mihin. Leffa on sekava ja huumoriltaan erittäin kuiva komedia, joka ei saanut meikäläistä nauramaan kertaakaan, vaika lähellä oltiin pari kertaa. Kummeli Stories ja Kultakuumeen tasoisten mestariteosten jälkeen on suorastaan surullista katsoa tämän legendaarisen ryhmän nykytilaa. Puoli tähteä tulee kuvanlaadusta ja muutamista hienoista efekteistä.

1 ja puol/5

Batman: Begins
Puolet leffasta on turhaa älämölöä ja sen suosiolla skippasinkin toisella katselukerrallani.

2/5

Yön ritari
Sekava juoni ja taaskin paljon älämölöä, mutta jokeri oli ikimuistoinen.
3/5

Yön ritarin paluu
Vähän älämölöä, paljon toimintaa ja hyvä pahis. Paska loppu.

3/5

Turtles (2014)
Noh, onneksi itse kilpikonnille oli ihan hyvin ruutuaikaa ja niiden ulkonäkö on ihan hyvä. Muuten aika lapsellinen perus Michael Nay toiminta.

2/5
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 04.03.2015 15:34

Kingsman: The Secret Service


Ei mitään valtakunnan odotuksia tämän elokuvan suhteen. Hittovie, kuulinkin koko rainasta ensi kertaa viime sunnuntaina, kun serkku kysyi, että "mennäänkö kahtomaan Kingsman?" Mikäettei, kun samaan syssyyn pääsi käyttämään kaksikin lahjalipuketta.

Mitäkö voisi sanoa rainasta? Se on kuin eräänlainen nykyajan Bond-agenttielokuva. Samalla leffa on kuitenkin dekonstruktio ja rekonstruktio genreen, kuin myös kunnioitus, että parodia näille samantapaisille vanhemmille agenttileffoille. Toisin kuin wanhemat Bondit, kykenen vieläkin muistamaan leffan roiston suunnitelman maailmaa vastaan (tai oikeastaan maailman puolesta). Roisto vaikuttaa heti ensialkuun aivan epäuskottavalta, mutta juuri sehän koko homman juju onkin. Kun kukaan ei osaa ottaa konnaa vakavasti, juuri semmoinen kostautuu erittäin voimakkaasti. Pisteitä sataa kotiin jo ihan sen perusteella, että yksi pahimmista "Bond-roistojen"-kliseistä vältettiin oikein kunnolla.

Toki sekaan mahtuu tökeröitä erikoistehostepaukkuja, överejä taistelu/räiskintäkohtauksia ja tökeröä Hollywood-fysiikkaa, mutta moisiin olen jo tottunut leffoja katsellessani iät ja ajat sitten.

"Aivot lepotilaan"-rainaksi kuitenkin passelisti viihdyttävä, vaikkakin lajityypillisesti liiankin perinteinen pläjäys.


Arvosanaksi uskaltaisi antaa varmaan semmoiset Kolme mopsia ja räjähdys (ei hätää, räjähdys ei tapahtunut mopsien läheisyydessä.)
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Apple » 10.03.2015 14:58

Tohtori Freeman kirjoitti:Batman: Begins
Puolet leffasta on turhaa älämölöä ja sen suosiolla skippasinkin toisella katselukerrallani.

2/5

Yön ritari
Sekava juoni ja taaskin paljon älämölöä, mutta jokeri oli ikimuistoinen.
3/5

Yön ritarin paluu
Vähän älämölöä, paljon toimintaa ja hyvä pahis. Paska loppu.

3/5
Parasta analyysiä yhdestä suosikkitrilogiastani! :mrgreen: Meikä on suosiolla napittanut jokaselle osalle vahvan vitosen.
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 02.04.2015 07:07

Phone Booth



Epämiellyttävä ja itsekäs tiedottaja päätyy vastaamaan puhelinkoppiin saapuneeseen puheluun ja päätyy sitten näkymättömän tarkk'ampujan tähtäimeen. Pelin henki onkin siten selvä. Mikäli puhelu katkaistaan, tai vastaaja ei suostu ampujan vaatimuksiin, tulee rumaa jälkeä. Eikä tilannetta auta yhtään, että kyseinen puhelinkoppi sijaitsee keskellä ruuhkaista katua ihmisvilinän keskellä.


Reaaliajassa tapahtuva jännitysnäytelmä pitää hemmetin hyvin otteessaan koko puolentoista tuntinsa ajan, eikä meno mene missään välissä tylsäksi. Ampujan kylmä ääni ja puheet hyytävät veren hetkessä. Ainoa miinustus tulee lievästi vanhentuneista tietokone-efekteistä, kuten alun satelliitista, lasertähtäimestä ja ampujan tähtäinkamerasta.

Mikäli ei ole vielä vilkaissut leffaa, niin suosittelen lämpimästi.

Arvosana: Neljä hiljaista, tappavan tarkkaa laukausta.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 06.04.2015 16:34

Les Triplettes De Belleville

Swinging Belleville rendez-vous
Marathon dancing doop dee doop
Vaudou Cancan balais taboo
Au Belleville swinging rendez-vous



Vähän dialogia, karikatyyrisia piirteitä hahmojen ulkoasussa ja maukkainkin ruoka näytää joltain saakelin mössöltä...njuuh, ilmiselvä ranskalainen piirretty, siis. Tällä kertaa vähän aikuisempaan makuun, tosin.

Mummelin pojanpoika innostuu pyöräilystä ja vuosien jälkeen tämä ottaa osaa Ranskan ympäriajoon. Mutta kuinkas ollakaan, pojanpoika kaapataan ranskan mafian toimesta, joten mummeli lähtee lihavan koiran kanssa tätä etsimään. Jäljet johtavat suoraan Bellevilleen, mutta katoavat sitten sen jälkeen. Apua onneksi tarjoavat Bellevillen kuuluisat kolmoset...vaikka hekin mummeleita ovat, niin 'muusinuijan' käsittely luonnistuu silti leikiten kuten svengikin.

...ai niin, nja koko rainan aikana hädintuskin puhutaan lainkaan dialogia. Piirrostyyli on erittäin liioittelevaa ja surrealistista, jopa niinkin paljon että kaikkea visuaalista vitsinheittoa ei ekalla kerralla huomaakaan. Mikäli erikoinen piirrostyyli kiinnostaa ja nauratte kansallisille stereotypioille, kuten lihaville jenkeille ja samakkoja popsiville ranskiksille. Viihdytte tämän puolitoistatuntisen pätkän kanssa kevyesti.

Pisteitä en kykene tälle hoidolla jakamaan, koska tätä touhua ei vaan pystynyt pisteyttämään. Tämähän on, perkele, taidetta konsanaan!

...


Pitch Black


Siirtolaisia kuskaava avaruuspaatti tekee rytisevän pakkolaskun erään massiivisen planeetan kuulle. Paatin kyydissä matkasi myös vaarallinen vankikarkuri, Riddick. Riddick kuitenkaan ei ole tämän taivaankappaleen suurin ongelma ja sen aluksen eloonjääneet huomaavat hyvin pian. Kaikki on siedettävissä niin kauan kun valoa riittää, niinhän?

Aivan niin, mutta...



Sopivanmittainen jännitysnäytelmä, jossa pimeyttä hyödynnetään tunnelmallisesti ja Riddick on myös ihan hemmetin raju jätkä. Näinhän koko rainan tiivistäisi parhaiten. Mikäli Alienit ja vastaavat leffat ovat mieleenne, Pimeän uhka koukuttanee myös.


Arvosana: Kolme aurinkoa ja hitsauslasit.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja whatever » 27.04.2015 01:21

Who am I: No system is safe
Saksalainen hakkeritrilleri. Propsit tekijöille, ehkä realistisin hakkerointileffa mitä on ikinä tehty... jos ei lasketa niitä darknet-kohtauksia. :lol: Ei tästä oikein voi spoilaamatta mitään muuta sanoa, mutta jos tykkäsit Fight Clubista niin suosittelen tätä lämpimästi.

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=5vnjheCqRIs
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 04.05.2015 07:37

Interstellar

Nolan katsoi avaruusseikkailu 2001 ja halusi tehdä jotain samanlaista. Pieni retkikunta astronautteja siis lähtee etsimään uutta kotia ihmiskunnalle kun oma maapallomme tekee kuolemaa. Ja kuten inception, aivoja tarvitaan jatkuvasti tai muuten putoaa helposti kärryiltä. Meikäläiselle meni kuitenkin loppu jo yli hilseen.

3/5
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 12.05.2015 02:26

Big Game

Olipas piristävää kuulla suomea ja ihailla Lapin komeita vuoristomaisemia. :P Ihan menevä leffa, joka toimii ohjaaja Helanderille erinomaisena käyntikorttina maailmalla. Leffaa katsellessa huomaa, että mutkat on vedetty tosi suoraksi ja keskitytty vain olennaiseen, kun kyseessä on harvinaisen suuri leffa Suomen mittakaavassa. Hahmot jäävät tosi ohuiksi, mutta ei tämä mitään puuduttavaa räimettä ollut kuten aluksi pelkäsin. Harmiton ja viihdyttävä leffa.

***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Masse » 13.05.2015 00:59

Joni Ahonen kirjoitti:Big Game

Olipas piristävää kuulla suomea ja ihailla Lapin komeita vuoristomaisemia.


Leffaa en ole nähnyt, mutta kuulemman mukaan pätkääkään tuosta leffasta ei kuvattu Suomessa vaan Saksassa ja mitä nyt itsekin katsoin jonkun trailerin niin ne vuoristomaisemat oli kaikkea muuta kuin suomalaisen näköisiä. :?

Edit: Suomessa, kun ei hirveästi tuota vuoristoa muutenkaan ole paria tunturia lukuunottamatta. :lol:
Masse
 
Viestit: 990
Liittynyt: 28.02.2014 11:15

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 23.05.2015 20:49

Porukat hankkivat 3D television, niin pakkohan se on hyödyntää tilaisuus asianmukaisella elokuvalla

Gravity

Tämän leffan 3D efektistä on tullut kuultua niin paljon ylistystä ja pakkohan tuohon ylistykseen on yhtyä. Astronauttien henkiinjäämistaisto pallon päällä näyttää aivan mielettömän upealta. Tarina on valitettavasti melko perus hollywoodia, mutta se kannattaa kestää, sillä tämän lähemmäksi avaruutta tavallinen jamppa ei oikein pääse.

4/5
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 08.06.2015 21:48

Ted

Tämä leffa oli hauskan ideansa vuoksi kiinnostanut nähdä jo kauan aikaa. Mark Wahlberg komedian pääroolissa on todella kummallinen valinta, mutta loppujen lopuksi hän tekee elokuvasta mielenkiintoisemman ja hauskemman juuri ilmeettömyydellään. Oikeastaan juuri Markin kontrasti näytellä nörttiä ja suhtautua Tediin normaalisti tekee elokuvasta erikoisella tavalla aidomman kuin jos rooliin olisi valittu vaikkapa Jim Carrey sekoilemaan.

Hyvä fiilis jäi tästä leffasta, mutta enemmänkin olisi voitu tykitellä.

****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 09.06.2015 07:37

Mad Max: Fury Road



Mad Max-meininkiä, mutta ensimmäkseen eräänlaisena reboottauksena. Tarkemmin ajateltuna koko touhun voisi tiivistää seuraavasti,
"Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua ja sinertävää"

Meno on suurimmaksi osaksi vanhaa tuttua Maxin post apokalyptista menoa, jossa lainataan/referoidaan rutkasti vanhoja elementtejä, lisäten sekaan samalla rippusen verran uutta.
Pääpiirteisesti ihan näyttävää, sekä karua menoa, varsinkin takaa-ajo osioissa, jossa pelti menee myötänään ruttuun ja ruumiita syntyy. Ainoina miinuksina mainittakoon sitten muutamat melko köykäiset 3D-efektit, jotka näyttävät ilman kolmedeetä melko köyhiltä. Maxin traumaattiset näyt olivat enimmäkseen koomisia, kuin pelottavia ja se kitarahemmo...oli aavistuksen verran turhan överi vaikka ymmärränkin tämän tarpeellisuuden.

Max jäi mielestäni vähän turhan paljon taka-alalle, elokuvan päärolin ollessa enemmän Furiosan harteilla. Elokuvan nimi olisi tarkemmin ajateltuna, "Rekkalesbo: Fury Road + Mad Max"


Mutta kuitenkin ihan viihdyttävä tehostepläjäys, jonka parissa jopa vanhempien MM-fanien luulisi viihtyvän.


Arvosana: Kolme ja puoli autonrattia
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 17.06.2015 22:44

Jurassic World

Pienenä näin vanhat Jurassic Parkit ja nehän upposivat silloin aika hyvin meikäläiseen, kun satuin olemaan aikamoinen dinofanaatikko. Jatko-osaa odottelin sitten innolla. Ei siihen sitten mennytkään kuin semmoinen kymenen vuotta.

Leffa oli omasta mielestäni oikein onnistunutta viihdettä. Se varmasti tekee suuremman vaikutuksen nuorempaan katsojaan, mutta pakko myöntää, että olin innoissani kuin pikkupoika elokuvan finaalin aikana.

Jurassic World on hyvä hollywoodrymistely täynnä huumoria, toimintaa ja jännitystä. Se ei pärjää ensimmäiselle, mutta jatko-osien joukossa sen ei tarvitse häpeillä.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 17.06.2015 22:58

Scream 4


Jotenkin teki pahaa katsella tata. En muista ekasta Screamista oikein mitaan, mutta tata katsellessa en osaa oikein sanoa ottaakko leffa komediana vai kauhuna. Kumpikaan ei nimittain toimi yhtaan ja leffa luulee olevansa nokkelampi kuin on. Loppu oli sentaan ihan kiinnostava.

++/+++++
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja typewriter » 19.06.2015 16:35

Jurassic World

Nautin uudesta Jurassic-elokuvasta erittäin paljon, kiitos dinosaurus-autismini ja yleisen nostalgian joka on vanhempien osien aikaan saannosta. Siitä on tasan 14 vuotta kun edellisen kerran kävin elokuvateatterissa katsomassa Jurassic-elokuvaa, ja elävästi nuo muistot tulivat mieleen uuden elokuvan parissa.

Chris Pratt ja BDH tekivät mainiot roolisuoritukset, ja erikoistehostepuolella elokuva jyrää. Olisin toivonut enemmän animatroniikkaa/oikeita "dinoja", mutta loistava CGI on toiseksi parasta. Ekan leffan "aitous", joka syntyi oikeasti rakennettujen robottien ja dinopukujen ansiosta vain etsii edelleen vertaistaan.
"In the end the winner is still the last man standing." -Guts
Foorumin Paras Tarinoitsija™ 2014, Foorumin 3. Paras Tarinoitsija™ 2015
Avatar
typewriter
 
Viestit: 270
Liittynyt: 01.03.2014 11:51
Paikkakunta: Imatra

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Masse » 26.06.2015 00:42

Ganes

Takavuosina valmistunut leffa Hurriganesin ja tämän johtohahmon, Remu Aaltosen, elämästä. Todella harvassa on suomalaiset leffat mistä pidän, mutta tämä oli jo kolmas kerta, kun näin tämän ja täytyi ihan asioikseen tilata netistä dvd:llä maanantaina, kun ei netistä ilmaiseksikaan meinannut löytyä.

Omasta mielestäni Eero Milonoff näyttelee helvetin hyvin. En tiedä kuinka lähellä esikuvaa tuo näyttely on, mutta ainakin jatkuva stadin slangin puhuminen on hauskaa kuunneltavaa. Plussaa myös loistavista lavastuksista. En vieläkään tajua miten ne kaikki 50-70-luvun autot on saatu elokuvaan. Miinusta tosin siitä, että legendaarisen Tavastian backstagen kohtauksessa seinällä on vasta 90-luvulla vaikuttaneidenkin yhtyeiden nimiä. :geek:

Ja kuten arvasin niin leffasta sai taas hurjasti motivaatiota omiin soittohommiin. Harmi vaan, kun nykyään tuntuu olevan vaikeampaa päästä bändiin soittamaan vaikka harrastajien määrä on varmasti suurempi kuin aikanaan. Ennen vaan ei ollut pahemmin muuta tekemistä kuin soittaa bändissä, kun nykyään taas ihmisillä on ihan liikaa tekemistä. Noh, ehkä vielä joku päivä. :roll:

Arvosana: 4½/5, koska rok & roll never dies!
Masse
 
Viestit: 990
Liittynyt: 28.02.2014 11:15

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 09.07.2015 22:58

Terminator: Genisys


Hitosti parempi kuin Salvation ja alussa jopa oikeasti hyvältä vaikuttava jatko-osa kahdelle ekalle T:lle ja kolmosen viimeisille minuuteille. Alku on parasta fan serviceä miesmuistiin, joka ottaa äärimmäisen kiehtovasti ennennäkemättömiä juttuja huomioon kuten mm. aikamatkustuksen. Valitettavasti homma alkaa pian 80-luvun tapahtumien jälkeen menemään tosi puuduttavaksi, jossa tarjoillaan paskaa efektipaukuttelua joka 10 minuutin välein.

Näyttelijöissä on kovia nimiä, mutta Kyle Reesen esittäjä on niin väärä kuin vain olla. Arska oli aluksi kiva pappamaisena Terminaattorina, mutta tosiasiassa muuttunut vain itsensä karikaatyyriksi.

Genisys ei ole ihan sellainen raiskaus kuin alussa sai pelätä, mutta turha se on, joka on ikävä muistutus siitä, että Arskan ura toimintatähtenä on takana ja Terminaattoriin on mahdotonta enää kahden mestariteoksen jälkeen luoda älyllistä jatkoa.

+++\+++++

PS. Silence! Jos olet elossa, tee tästä arvio, pliis! :ugeek:
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

EdellinenSeuraava

Paluu Televisio ja elokuvat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa