Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 24.02.2015 19:24

Mun mielestä Peace Walker on helvetin kova peli mutta aivan saatanan huono MGS. Pelimekaniikat on riisuttu ihan minimiin ja vihollisten tekoäly on ihan naurettavan paskaa. Toki peli on tehty PSP:lle alunperin ja siihen nähden toi peli on aika kova suoritus, mutta en pidä siitä Metal Gearina juuri yhtään. Aivottomana toimintapelinä, palkkasotilasarmeijasimulaattorina ja moninpelihupsutteluna se taas toimii aivan helvetin hyvin. Tarinallisesti Peace Walkerilla ei ollut mun mielestä juuri minkäännäköistä annettavaa, vaikka Mother Basen synty ja Big Bossin tekemiset MGS3:n jälkeen ovat iso osa kokonaiskuvaa ja ne on pakko kertoa jossain pelissä. Noi osat oli tehty ihan hyvin, mutta peli sisälsi myös kerronnallisesti niin paljon turhaa paskaa, jota ilman oltaisiin pärjätty oikein hyvin. Plussaa kuitenkin animepoppiloppubossista ja siitä, että oikea loppuratkaisu on piilotettu niin saa ekojen lopputekstien jälkeen vähän lisää syytä jauhaa peliä enemmän.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 24.02.2015 19:50

ForWeAreMany kirjoitti:Mun mielestä Peace Walker on helvetin kova peli mutta aivan saatanan huono MGS. Pelimekaniikat on riisuttu ihan minimiin ja vihollisten tekoäly on ihan naurettavan paskaa. Toki peli on tehty PSP:lle alunperin ja siihen nähden toi peli on aika kova suoritus, mutta en pidä siitä Metal Gearina juuri yhtään. Aivottomana toimintapelinä, palkkasotilasarmeijasimulaattorina ja moninpelihupsutteluna se taas toimii aivan helvetin hyvin. Tarinallisesti Peace Walkerilla ei ollut mun mielestä juuri minkäännäköistä annettavaa, vaikka Mother Basen synty ja Big Bossin tekemiset MGS3:n jälkeen ovat iso osa kokonaiskuvaa ja ne on pakko kertoa jossain pelissä. Noi osat oli tehty ihan hyvin, mutta peli sisälsi myös kerronnallisesti niin paljon turhaa paskaa, jota ilman oltaisiin pärjätty oikein hyvin. Plussaa kuitenkin animepoppiloppubossista ja siitä, että oikea loppuratkaisu on piilotettu niin saa ekojen lopputekstien jälkeen vähän lisää syytä jauhaa peliä enemmän.

Ei Peace Walker omastakaan mielestäkään yhtään pääsarjan peliä voita, mutta ei se mielestäni kuitenkaan saatanan huono MGS ollut. Erilainen vain. Itseä oikeastaan häiritsi vain se, että tehtävät olivat paikoitellen turhan lyhyitä ja bossit eivät olleet kauhean omaperäisiä. Eivät olleet todellakaan sarjan parhaimmistoa. Noista huolimatta itsekkin tosiaan nautin pelistä.

Vai että salainen loppu? No niinhän se taisi peli vihjata. Varmaan pitäisi pelata niitä sivutehtäviä, jotta sen saisi. Onko muuten vaikeasti saavutettava tuo varsinainen loppu?
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 24.02.2015 21:17

Hunter97 kirjoitti:Vai että salainen loppu? No niinhän se taisi peli vihjata. Varmaan pitäisi pelata niitä sivutehtäviä, jotta sen saisi. Onko muuten vaikeasti saavutettava tuo varsinainen loppu?

Duunaat vaan sivutehtäviä oman aikas niin listaan ilmestyy tietyntapaisia sivutehtäviä lisää. Kun ne kaikki saa tehtyä niin aukeaa oikea loppu. Vähän epämääräisesti selitetty, mut tää on about ainoa tapa kertoa toi ilman hirveämpiä spoilereita.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 26.02.2015 03:53

Tuplapostaus mutta check this: tällä kertaa on jopa jotain aiheeseen liittyvääkin.

DmC Devil May Cry (PC)

Elikkäs tätä pelailin tuossa pari iltaa Evil Withinin ohessa ja pakko myöntää, että olin pelin suhteen positiivisesti yllättynyt, vaikka kuinka kriittisesti yritin sitä pelata.

Pelihän on siis tämä syöpäinen reboot Devil May Crysta ja pelissä pelataan nuorella Dantella, joka on puoliksi demoni ja puoliksi enkeli ja nyt pitäisi pelastaa kaksoisveljen Vergilin kanssa maailma isolta pahalta demonikunkulta. Ensikseenhän pelillä ei ole juuri mitään tekemistä Devil May Cryn kanssa muutamaa hahmoa ja paria tuttua asetta lukuunottamatta (tällä kaavallahan rebootit yleensä menevät), mutta silti peli onnistuu olemaan yllättävän tiukkaa mättöä alusta loppuun, vaikka alamäkeen on menty aivan hemmetin kovaa vauhtia aiemmista peleistä.

Taistelu on omaan makuun ihan saatanan simppeliä, mutta sitäkin tyydyttävämpää. Perusmösät toimittavat tässäkin pelissä ihan samaa virkaa kuin aiemmissakin sarjan edustajissa, eli pelaajan leikkikaluina jotka yritetään saada rikottua mahdollisimman tyylikkäästi. Iso miinus pelille tulee muutamista vihollisista jotka pitää tappaa tietyntapaisella aseella, mutta tämän ja taistelumekaniikan yleisen tason laskemisen lisäksi en pelillisesti löydä hirveän paljoa valittamista, suurimpana miinuksen manuaalisen lock-onin puuttuminen. Tästä huolimatta peli on solidi pakkaus johon olisi voitu lisätä hitusen verran vauhtia ja taistelumekaniikka olisi voinut olla ylipäänsä hieman diipimpää. Kenttäsuunnittelusta puolestaan tulee tosi paljon plussaa, sillä kaupungin muuttuminen lennosta osasi yllättää silloin tällöin ja missään muussa hack'n'slashissä ei ole toistaiseksi ollut näin miellyttäviä tasohyppelyosuuksia. Ehdottomasti pelin parhaita puolia.

Juonellisesti ja kerronnallisesti peli onkin sitten ihan täyttä paskaa. Uusi Dante on ihan paska hahmo ja Vergilkään ei ole juuri säilynyt Ninja Theoryn raiskaamiselta. Ookoo, liioittelen ehkä hieman, sillä pelin dialogi ei kokonaisuudessaan ollut ihan niin paskaa mitä yleensä annetaan ymmärtää, mutta eipä tällä kirjoituksella mitään Oscareitakaan voiteta. Vanhan kunnon Danten mielikuvituksellinen teatraalinen b-leffavittuilu on korvattu ö-tierin "FUCK YOU"-huutelulla ja kaikella muulla paskalla, mitä 15-kesäinen jantteri voisi kirjoittaa sen jälkeen kun on kokonaisen kesän kuunnellut metalcorea ja viillellyt itseään jäätyneellä nakilla. On pelissä pari ihan ookoo-läppää, mutta välillä pelatessa sattui sieluun ihan törkeästi, kun peli yrittää välillä olla todella vakavastiotettava (missä se ei omasta mielestäni onnistu juuri yhtään) ja seuraavassa kohtauksessa tuhotaan koko asetelma täysin. Ei siinä, en peliltä odottanut mitään Shakespearen tasoista kirjoitusta, mutta vähän yritystä olisin odottanut.

Mitä pelistä nyt lopuksi jäi käteen? Lähinnä toivon, että tää reboot-hommeli kuopataan ja unohdetaan Capcomin puolelta kokonaan ja että joskus saataisiin oikea Devil May Cry 5 tämmösien viritelmien sijaan. Mulla on pelistä tosi ristiriitaiset tunteet, kun gameplay-tilanteessa pelistä pitää tosi paljon, mutta välianimaatioiden aikana rasahtaa rusinat ihan vitusti. Jos ei ole aiemmin koskenut yhteenkään Devil May Cryhin niin peli on oikein bueno hack'n'slash josta saa varmasti paljon irti (uudelleenpeluuarvoa on semipaljolti), mutta jos kolmonen ja nelonen on vanhoja tuttuja, niin suosittelen oman mielenterveyden vuoksi pysymään niiden parissa.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 27.02.2015 17:12

Castlevania: Harmony of Dissonance (GBA)

Olipas hyvä peli. Kahdeksan tuntia sain tähän upotettua ja enemmänkin, jos olisin jaksanut tutkia kaikki alueet ja kerätä kaikki tavarat.

Noh, Harmony of Dissonance on sitä taattua "metroidvaniaa", mitä peliltä odotinkin. Iso pelialue, hemmetin hyvät kontrollit ja rautainen soundtrack. Tosin musiikit eivät aivan päässeet oikeuksiinsa GBA:n huonon äänenlaadun takia, siitä hieman miinusta. Muuten todella hyvä paketti.

85/100

Seuraavaksi Aria of Sorrow!
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 27.02.2015 18:39

Icewind Dale takanapäin ja loppupirun kanssa meni useita yrityksiä ennen kuin mokoma raukkapaska puri lopulta multaa. Päähenkilödruidini oli (parin kutsuloitsu-otuksen lisäksi) viimeisenä jaloillaan ja muut kaatuneita, mutta kuitenkin elvytettävissä.

Naksutteluropeksi helkkarin tunnelmallinen kokemus, eikä sisällöstä todellakaan ollut puutetta, vaikka musiikkia peli olisi voinut tarjota runsaasti enemmän. On kyllä ansainnut kaiken kulttisuosionsa tätä teos. Seuraavaksi sitten Baldur's Gaten maailmaan!
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 01.03.2015 16:55

The Evil Within (PC)

Tämä tuli riipaistua viime yönä loppuun ja jollain tapaa tää oli tosi pysäyttävä peli, äärimmäisen hyvällä tavalla siis. Pelihän siis on ihan selkeästi Resident Evil 4:n henkinen jatko-osa ja juuri tähän suuntaan Resident Evilien olisi pitänyt mennä nelosen jälkeen. Tää hyppäs omilla listoilla ihan suorilta survival horrorien kärkipäähän ja siellä tulee todennäköisesti pysymään todella pitkään.

The Evil Withinin alkuasetelma on todella geneerinen. Tarinan päähenkilönä on poliisisetä Sebastian Castellanos ja rankan duunipäivän päätteeksi pitäisi käydä tsekkailee kaupungin mielisairaalassa tapahtunutta verilöylyä. Paikan päällä sitten tutkitaan mestoja hetken aikaa ja valvontakameran nauhalta näkyy huppupäinen jantteri listimässä Sebastianin duunikavereita ja hetkeä myöhemmin tää sama sälli hyökkää Sebastianin kimppuun. Varsinainen seikkailu alkaa mielisairaalan kellarista, jossa väistellään kaiken maailman ansoja ja pakoillaan Dr. Salvadoren pikkubroidia. Sairaalasta pakenemisen jälkeen yritetäänkin selvitä Krimson Cityä vallitsevasta kaaoksesta ja tuntemattomasta syystä seonneista paikallisasukeista. Kuulostaako RE4:ltä? Ehkä vähän turhankin paljon, mutta peli tekee kaiken paremmin ja yhtäläisyydet tarinassa loppuvat juuri tuohon paikkaan.

Itse diggasin pelin tarinasta ja sen kerronnasta aivan törkeän paljon. Peliä kuvaa parhaiten se, että siinä yhdistyy Resident Evil 4:n mekaniikan toimivuus Silent Hillin tapaisen tarinankerronnan kanssa. Ihan kaikkia palasia tarinasta ja pelimaailman tapahtumista ei ojenneta pelaajalle suoraan hopeatarjottimella, vaan vähän joutuu kaivelemaan ja miettimään itse. Pidin myöskin todella paljon siitä, että päähahmona on tavallinen poliisi eikä mitään valtion salaista huippukoulutettua agenttia ja pelillä on aika suuren siivun ajasta "jalat maassa" eli mitään helvetin övereitä toimintaelokuvastuntteja pelissä ei tapahdu kovinkaan paljon. Pari poikkeusta löytyy kyllä ja ne ovat yksi harvoista asioista mistä voisin pelissä vähän nipottaa. Kokonaisuudessaan peli on tarinallisesti todella hyvä paketti ja pelin pääpahis on yksi parhaimpia, mihin olen kauhupeleissä törmännyt.

Pelilliseltä puolelta peli on myös survival horrorien kärkikastia. Pyssyttely toimii todella hyvin (silloin kun sattuu olemaan panoksia) ja lähitaistelutapojakin on muutama, mutta niihin ei kannata turvautua kuin viimeisenä vaihtoehtona. Pelissä hiiviskely on myös mahdollista ja etenkin pelin alussa se osoittautuu helvetin käteväksi etenemistavaksi, mutta loppupäässä se on huomattavasti vaikeampaa. Itse en hiippailumekaniikkaa juurikaan hyödyntänyt muutamaa kertaa enempää, mutta monessa kohdassa se olisi varmasti ollut kätevä jos vain olisi löytynyt munaa mennä kyykkimään kaiken maailman hirviöiden keskelle. RE4:stä tutun pyssyjen tuunailun lisäksi pelissä on myös Sebastianin muutamien ominaisuuksien kehittämistä (terveyden maksimimäärä, sprintti, lähitaisteludamage jne), mutta pelissä joutuu todellakin miettimään mitä alkaa päivittämään, sillä pelin valuuttana toimivat aivonesteet ovat melko harvassa. Loppua kohden peli menee hieman enemmän räiskintämäiseksi, mutta se ainakaan minua haitannut hirveästi.

Pelottelun osalta The Evil Within osasi myös yllättää todella hyvin. Itse olen jo todella turtunut kauhupeleihin ja todella harva kauhupeli saa sykettä liikkumaan mihinkään suuntaan, mutta tämä peli hoiti homman kotiin ihan satasella. Halpoihin jumpscareihin ei hirveän useasti pelissä sorruta, vaan pelottelu hoidetaan äärimmäisen vihamielisellä ympäristöllä. Pelin yksi suurimpia vahvuuksia on se, että ainakin mulla alusta asti oli sellainen tunne, että pelissä voi tapahtua mitä vain missä tahansa välissä ja tallennushuoneessakaan ei aina ollut täysin turvallinen olo. Tämän lisäksi viholliset ovat helvetin vaarallisia (vanhat kunnon instakillit ovat taas mukana), pieniä ansoja on lähes kaikkialla (hidas eteneminen on todella suositeltavaa) ja ammuksia saa välillä etsiä ihan kunnolla. Kenttäsuunnittelun puolella peli toimii aivan saakelin hyvin ja ympäristöissä on sopivan paljon vaihtelua. Tämän vuoksi pelimaailman eri osat saattavat joillekin tuntua todella irrallisilta toisistaan ja itsekin olin yhdessä vaiheessa sitä mieltä, mutta läpipeluun jälkeen ajateltuna se tukee peliä semipaljon. Kenttäsuunnittelusta itselle tuli todella paljon mieleen Silent Hill ja varsinkin Silent Hill 3:n otherworld oli päällimmäisenä mielessä useampaankin otteeseen. Äänipuolikin on kondiksessa, itse ainakin kuumottelin joka perkeleen narinaa ja kolinaa mitä pelistä kuului ja pelin kaikki mösät kuulostivat ihan helvetin kuvottavilta tapauksilta, ulkonäöstä puhumattakaan. Pelottelun ja pelimaailman puolesta peli on parasta mitä oon kauhupeleissä nähnyt sitten Silent Hill 2:n ja Silent Hill 3:n.

Itse en henkilökohtaisesti älyä miksi jotkut haukkuvat The Evil Withiniä ja sen sijaan kehuvat vaikkapa Resident Evil Revelationsia. TEW hoitaa kaikki osa-alueet paremmin kuin yksikään Resident Evil nelosen jälkeen ja on juuri sellainen jatko-osa minkä RE4 olisi aikoinaan ansainnut. Jos muitakin hajottaa se, miten survival horrorien taso on laskenut viimeisen kymmenen vuoden aikana, niin suosittelen pelaamaan The Evil Withinin. Eniten tällä hetkellä harmittaa se, että Mikami on sanonut pelin jäävän hänen viimeiseksi ohjaukseksi, mutta toivon todella ettei näin ole sillä TEW todisti mulle kaksi asiaa ja ne ovat 1) hyviä survival horroreita voidaan tehdä ilman että pelihahmon liikkuminen muistuttaa panssarivaunua ja 2) Shinji Mikamilla on vielä paljon annettavaa.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 04.03.2015 19:04

Metal Gear Solid 3 (PSV)

Taas yksi Kojima elämys ohi. Kiinteä käärme vaihtuu pelkkään käärmeeseen ja miljöö siirtyy 60 luvun ryssiä kuhisevaan viidakkoon. Juonen tätä lukevat varmaan tietävät, joten en siitä rupea selostamaan mitään. Mutta jos et niin kipin kapin sarja pelitykseen!

Peli kuitenkin sijoittuu suhteellisen vapaaseen viidakkomaisemaan, jossa sitten pitäisi suorittaa annettuja tehtäviä ja syödä samalla puolet viidakon asukkaista. Tällä snakella tuntuu olevan loppumaton nälkä, mitä ei siis edellisissä peleissä edes ole.
Samalla kamera muuttuu vapaasti käänneltäväksi ja pelaajalle esitellään konsolipeliksi harvinaisen monimutkaiset kontrollit, jotka itse onnistuin hallitsemaan vasta noin kymmenen tunnin jälkeen. Esimerkiksi hiippailuelementit sössin useammin kuin kerran koska en tajunnut että Snake hiippailee vain L painike pohjassa. Toinen itseäni kyrpivä puute on se masentavan harmaa viidakko. Se ei todellakaan kylve väreissä Farcry tyyliin vaan on yksinkertaisesti harmaata ja tylsää katsoa, enkä tykännyt siitä lainkaan.

Kojima kuitenkin loistaa edelleen omaperäisissä pomotaistoissa, jotka kaikki vaativat erilaisen lähestymistaktiikan. Ja luojan kiitos itse Metal gearia vastaan ei taistella, näen edelleen painajaisia siitä ykkösen chaffikranaatteja nieleskelevästä rotiskosta kuin myös ne miljoona kiljoona mechaa kakkosessa. Robotti on kyllä vastassa, mutta se on suorastaan helppo nujertaa.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 11.03.2015 14:19

Metal Gear 2: Solid Snake

Aivan mahtava peli. Jalosti mukavasti ensimmäisen Metal Gearin kaavaa ja paransi entisestään. Pelissä hiippailua oli hieman vaikeutettu eikä enää tullut vastaa mitään epäreilun oloisia temppuja, kuten ansarekat, jotka kuljettivat pelaajan johonkin pelialueen alkuun jne. mutta parasta oli se, että tarinankerrontaa oli enemmän. Siitä minä sarjan muistan ja sillä se myös erottuu massasta. Loistavaa.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 12.03.2015 08:32

Castlevania: Aria of Sorrow (GBA)

Kovat odotukset tätä kohtaan, mutten odottanut ihan näin kovaa peliä. Aria of Sorrow:n pelattavuus on hiottu niin huippuunsa, että peliä oli nautinto pelata. Tällä kertaa, toisin kuin Harmony of Dissonancessa, oli paljon enemmän asevaihtoehtoja. Myös pelin Soul-systeemi ansaitsee itseltäni kehut.

Graafisesti peli on vaikuttava. Taustat ovat yksityiskohtaisia ja hahmomodellit on komeita. Musiikki on rautaa ja pelin alussa soiva kappale saa aikaan eeppisen seikkailun tuntua.

Harmi vain, että AoS on säälittävän lyhyt. Itselläni läpäisyyn meni sellaiset kuusi tuntia, mutta kyllä jokainen hetki pelin parissa oli priimaa.

Aria of Sorrow yllätti siinä mielessä, että se oli jopa parempi peli kuin Symphony of the Night. Se on myös parhain käsikonsolipeli, jota olen pelannut. Ehdottomasti yksi suosikkipeleistäni.

95/100
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 06.04.2015 20:52

Tales of Xillian lopputekstit pyörähtivät juuri äskettäin ja olihan kyseessä hyvä peli. Suunnilleen 35 tuntia sain peliin kulumaan ja tein parikymmentä sivutehtävää siinä päätarinan sivussa.

Tarinahan oli mielenkiintoinen ja hahmot olivat lähes kaikki hyviä. Hahmojen ääninäyttelijät olivat astetta parempaa tasoa. Grafiikat eivät olleet mitenkään mullistavia ja musiikki aika perushuttua.

Taisteluista en keksi pahaa sanottavaa. Systeemi vain toimii. Linkki-systeemi oli mielestäni hyvä idea, mutta Mystic Artet oli liian helppo saada. Esimerkiksi Tales of Symphoniassa muistan saaneeni lähes sadan pelitunnin aikana vain kerran suoritettua Mystic Arten (Genisin Indignation Judgementin ihan randomilla :D )ja se olikin sitten aika tappava. Xilliassa Mystic Artet helpottivat joitain taisteluja tuntuvasti.

Nyt kun peli on läpi, voisin ehkä pelailla postgamea. Jäi aika moni optional bossi kukistamatta ja taisihan siinä avautua uusi luolasto, mitä tutkia. Kehittäisinkö hahmot 100lv?

Noh, Tales of Xilliasta jäi hyvä maku suuhun ja kyllähän se kakkososa pitää hankkia, kunnes hinnat laskevat.

Annetaan Xillialle arvosana... 86/100
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Juripa » 07.04.2015 15:43

-Zerials- kirjoitti:
Noh, Tales of Xilliasta jäi hyvä maku suuhun ja kyllähän se kakkososa pitää hankkia, kunnes hinnat laskevat.


Kannattaa ehdottomasti hankkia Xillia 2! Se oli kyllä jokaisen sentin arvoinen, vaikka vähän alussa häiritsi miten juoni etenee. Enkä erityisesti pitänyt Ellestä, mutta mitä pidemmälle tarina eteni, sen enemmän alkoi sillekin herumaan sympatiaa. Xillia 2 on tarinaltaan vain niin paljon parempi kuin ensimmäinen. Ja synkkä kuin mikä. Soundtrack on RAUTAA!
Kuva
Avatar
Juripa
 
Viestit: 79
Liittynyt: 04.03.2014 16:53

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 07.04.2015 17:55

Juripa kirjoitti:
-Zerials- kirjoitti:
Noh, Tales of Xilliasta jäi hyvä maku suuhun ja kyllähän se kakkososa pitää hankkia, kunnes hinnat laskevat.


Kannattaa ehdottomasti hankkia Xillia 2! Se oli kyllä jokaisen sentin arvoinen, vaikka vähän alussa häiritsi miten juoni etenee. Enkä erityisesti pitänyt Ellestä, mutta mitä pidemmälle tarina eteni, sen enemmän alkoi sillekin herumaan sympatiaa. Xillia 2 on tarinaltaan vain niin paljon parempi kuin ensimmäinen. Ja synkkä kuin mikä. Soundtrack on RAUTAA!


Kyllähän tuo Xillia 2 on pakko-ostos! Talesit ovat harvoja nykypelejä, joita meikäläinen jaksaa pelata. Kolmen tunnin sessiot ovat itselleni harvinaisia, mutta Talesien kanssa saattaa mennä vaikka viisi tuntia putkeen.

Symphonia on kyllä lähes jokaisella osa-alueella parempi peli, mutta Xilliakin on mahtava. Itselleni yksi parhaimmista PS3:n yksinoikeuspeleistä (Kyllä, TLoU on kuraa tähän verrattuna). Zestiriakin tulee pelattua, kunhan ensin tulee ulos.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 07.04.2015 23:42

-Zerials- kirjoitti:(Kyllä, TLoU on kuraa tähän verrattuna)

Last of Us on nyt ihan ylihypetetty paskapeli muutenkin. Naughty Dogin aiempiin peleihin verrattuna TLoU oli mulle ihan tajuton pettymys. Mua hajottaa muutenkin miten kaikki pelit yrittää olla nykyään tosi elokuvamaisia ja panostaa ihan liikaa kerrontaan ja jätetään itse pelattavuus taka-alalle devaamisessa. Hyviä esimerkkejä tästä ovat esimerkiksi TLoU ja Order 1886, jonka devaajat sanoivat jossain vaiheessa itsekin että gameplay on este tarinankerronnalle. Jos nykydevaajat ovat tätä mieltä, niin minkä helvetin vuoksi ne ei tee visual noveleja tai vaikkapa ohjaa elokuvia.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Apple » 08.04.2015 00:03

Assassin's Creed Rogue

Puuduttavan alun jälkeen homma alkoi lähteä joten kuten käyntiin, niin, että läpipeluusta tuli nopea ja melko miellyttävä. Parhaimpina juttuina pelistä jäi mieleen aina niin hauskat meritaistelut, kahden keskeisen AC3-hahmon comebackit sekä kohtuuhieno ending. Joissakin kohtauksissa meno tuntui jokseenkin samalta kun Sithin kostossa :) Tämä AC3:n ja Black Flagin sekoitus addiktoi juonen loppuun viemisen ja trophynmetsästyksen verran, mutta nyt teos saa puolestani eläköityä.
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 17.04.2015 19:33

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Pari viikko sitten tuli aloitettua toinen läpipeluu tästä mestariteoksesta ja eilen sain sen sitten pelattua loppuun asti kolmen ja puolen tunnin eeppisen pelisession jälkeen. Peli tuntui luonnollisesti loistavalta ja hiippailukin sujui aikas hyvin, mutta tuskin onnistuisin pelaamaan tätä tai mitään muutakaan hiippailupeliä tulematta välillä huomatuksi. :D

Nyt himottaisi jo päästä pelaamaan Phantom Painia, mutta pitäisi tosiaan se kone saada hommattua ensin. Se tosin luultavasti tapahtuu vasta joulun tienoilla tai ensi vuoden alkupuolella. PS3:lle en mielelläni ostaisi luultavasti huonon ruudunpäivityksen takia. Toisaalta saattaahan se mennä niinkin, että postaan tänne heti julkaisupäivänä kertoakseni, että ostin jonkun helvetin kalliin keräilyversion PS3:lle heti julkaisussa sitten kuitenkin. :D
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 25.04.2015 08:23

Baldur's Gate: Enchanced Edition on nyt sitten läpäistynä. Loppupomo osasi olla melkoisen kova luu, mutta loppujen lopuksi loppumatsissa lopulta kuoli vain Dorn, jonka pystyi kuitenkin vielä elvyttämään. Olin odottanut loppuvideolta ja loppuratkaisulta ehkä vähän enemmän, mutta kait asiat selkenevät paremmin BG2:n kohdilla.

Henk. koht. pidin enemmän Icewind Dalen, tiivistetymmästä meiningistä ja hillitymmästä väriskaalasta, mutta kyllä tämänkin parissa sen oman aikansa viihtyi. Kaikista mahdollisista, varsinkin rasittavista sivutehtävistä olin tosin odottanut vähän parempaa loottia, mutta ei.


Ei muuta kuin uutta arvostelua kynäilemään pitkästä aikaa. Baldurs Gate 2 tulee varmaan ostettua jonkin alennusten aikoihin tai sitten tämän huhutun "Baldurs Gate 1.5:n" kanssa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Apple » 04.05.2015 00:50

Alien: Isolation

Mahtavin peli miesmuistiin. Lähdin liikkeelle aikalailla skeptisenä, sillä tämän saagan pelihistoria ei ole helmiä täynnä. Viimeisimpänä tapauksena tämä paljon parjattu Colonial Marines.

Pyh pah, tämä peli miellytti ekan vartin jälkeen ja suuren osan teoksesta nautin asetelmalla aamuyö - pimeä huone - kuulokkeet. Joitain höpinöitä olen kuullut teknisistä ongelmista, mutta meikälle tarttui matkan aikana vain paskahalvauksia ja upean tunnelman ihannointia. Kun syystä tai toisesta satut eksymään pimeään ja kosteaan alien-pesään, jossa facehuggereita kuhisee nurkissa puoli tusinaa ja heidän isokokoisemmat lajitoverinsa vaanivat missä tahansa kolossa, ja kun samalla liekinheittimesi kaasu alkaa uhkaavasti vähentyä, viimeistään hiffaat homman nimen. Näin niitä leffoja pitää peleiksi kääntää!

Meininki on loistava sekoitus Ridley Scottia ja Cameronia. Onnekseni koin, että oma suosikkini Kahdeksas matkustaja tuntuu olevan pelin tekijöille jossain määrin jopa Paluuta suurempi palvonnan kohde. Kun Amanda Ripleyn Isolation-setti vielä on nidottu kohtuu uskottavasti itse leffasaagaan, on aihetta hymyillä entistä kovemmin.

Pariin vuoteen ei olekaan päässyt lätkäisemään 5/5-leimaa videopelille.
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 09.05.2015 00:27

Bloodborne (PS4)
GOTY. Ilman epäilyksen häivää. Tiukka taistelusysteemi, tyylikäs maailma ja aivan helvetin ahdistava tunnelma tekevät tästä vähintäänkin edeltäjiensä vertaisen kokemuksen. Vaikken normaalisti trophyjen perään olekaan, niin tästä innostuin ihan platinum trophynkin hommaamaan, ja vielä jäi verenjano vahvasti kalvamaan ja vaatimaan uutta pelikertaa.
Sääli vain että multiplayer-ominaisuudet vaativat playstation plus-asiakkuutta, joten ne jäi nyt tyystin kokematta.

Shovel Knight (PSN)
Herkullista tasoloikkaa Megaman-henkeen sovitettuna. Todella viihdyttävä peli kaikin puolin, ja haastettakin löytyi sopivasti.

Thief (PS4)
Kovinpa oli lyhyt kokemus tämä. Ei kuitenkaan niin huono kuin mitä yleinen mielipide on antanut ymmärtää. Näpistely ja hiippailu oli kivaa puuhaa, ja minusta olisikin ollut parempi jos etenkin ensinnä mainittuun oltaisiin paneuduttu nykyistä enemmänkin ihan pääjuonen osalta, kyseessä kun on nimenomaan varkaasta kertova peli. Tiedä sitten kuinka homma on hoidettu aiemmissa peleissä, tämä kun oli oma ensikosketukseni sarjaan.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 13.05.2015 06:25

Resident Evil Code: Veronica

Pitkästä aikaa sain tämänkin pelattua. CV tuntuu paranevan jokaisella pelikerralla ja nautin pelistä erittäin paljon. Tarinan puolesta paras Ressa, samoin musiikeiltaan. Pelattavuudessa hieman takapakkia RE3:sta, mutta ei se haittaa. Loistava peli, paras Ressa REmaken jälkeen.

88/100
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 14.05.2015 22:17

Forza Horizon: Rally( Xbox 360)
Forza Horizon on minusta maailman parhain autopeli ja pelin läpipeluun jälkeenkin se on pitänyt meikäläisen koukussa aika tiukasti (enemmän tai vähemmän aktiivisesti tullut pelattua jo yli kaksi vuotta). Pelin rallilaajennus saapui joku aika sitten alennukseen ja pakkohan se oli napata. Nimestäkin voi jo päätellä että sorateille ei anneta armoa ja vauhdin huuma on taattua. Mukana on kuusi uutta, ralliin räätälöityä autoa ja kuusi erilaista kisaa. Kisat koostuvat yleensä kolmesta tai useammasta erilaisesta rataosuudesta. Kisat ovat otettu eri puolilta peruspelin Coloradoa ja ne kaikki näyttävät helvetin kauniilta. Paikoitellen oli vaikeata keskittyä pysymään radalla, kun tuli ihmeteltyä miten kauniita ratoja tälle raudalle on saatu koodattua. Miinusta on annettava laajennuksen hinnasta. Kaksikymppiä perushintaisena on liikaa, mutta näin alenettuna kympillä tämä olisi oikea hinta. Enemmän autoja ja uusia biisejä peruspeliinkin olisi ollut paikallaan ja hinta olisi voinut olla oikeutettu.

Forza Horizon 2: Presents Fast and Furious (Xbox 360)
Valitettavasti Horizon kakkosen Xbox 360 versio oli pettymys. Se on selvää takapakkia visuaalisesti paljon upeammalla ykköselle, musiikki on suoraan sanottuna paskaa ja peliä vaivaa edelleenkin bugi, jonka takia en voi käyttää konsolin langatonta speedwheeliä kunnolla pelaamiseen, koska L j R painikkeet eivät toimi valikoissa. Mutta sitten tuli tämä rajoitetun ajan ilmaiseksi ollut "Hurjapäät" lisenssipeli, joka ei vaadi peruspeliä toimiakseen. Pelissä olisi tarkoituksena kisaamalla kerätä kymmenen kappaletta erilaisia elokuvien ikonisia autoja. Peli on rajoitettu peruspelin Ranskan puoleiselle alueelle, eikä sieltä pääse pois saati kaupungin pikkukujille ajamaan. Peli on kuin Dead Rising kakkosen demoamiseen tarkoitettu pikkupeli Case Zero.

Teknisesti peli on parempaa jälkeä kuin peruspeli, sillä bugeja ei ole tullut vastaan ja Speed Wheel toimii nyt täydellisesti. Musiikkiraitakin on parempi (vaikkakin selvästi suppeampi) kuin peruspelissä. Kun pelissä on vieläpä helpot saavutukset ja mahdollisuus ansaita yksi bonusauto peruspeliin ilmaiseksi, on tämä oikein maukas välipala kaikille. Tosin maksullisena se on vähän siinä ja siinä uskaltaako tätä suositella. Kympillä alennettuna tämän voisi jo napata.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 15.05.2015 18:36

Evil Within

Mikamin tiimin uusi kauhupeli, joka voisi hyvinkin olla RE4.5. Tai ehkä on joskus ollutkin. Juoni on aivan typerä ja täynnä epäloogisuuksia ja peli kantaa mukanaan kaikki mahdolliset kliseet niin tarinassa kuin pelissä. Myöskin 90% asioista on nähty jo RE4:ssä tai viimeistään RE5:ssä. Ihan loppuun asti näkee Mikamin mahtavat ja kuluneet ideat -_-

Hyvää:
Jännittävää meininkiä ainakin puoleen väliin asti
Ihan jees vaikeustaso

Huonoa:
Graafisesti ruma
Juoni on typerä ja täynnä kliseitä
Hahmot
Kankea liikkuminen
Kamera
Mustat palkit ylhäällä ja alhaalla, WTF?!
Sisältää noin 900 eri tapaa kuolla instakill

6/10
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 17.05.2015 06:24

Harvest Moon: Tree of Tranguility


Aikas nopeaan sain tämän pelin sitten läpäistyä n. kahteen vuoteen, ennen yhdenkään lapsen syntymää. Kyllähän tämä tarjosi silti ihan sitä perusviihdyttävää HM-meininkiä. Festivaaleja olisi saanut olla minun makuuni himpun verran enemmän ja tuli muutaman kerran ongelmia sen kanssa, kun en voinut eritellä mitä halusin laittaa myyntiin ja mitä en.


Nytpä kuitenkin on arvottava alkaisinko pelaamaan Paper Mariota vaiko Super Mario Galaxy 2:ta...
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Fastphase1 » 19.05.2015 19:25

Life is Strange: Episode 3: Chaos Theory

Kaksi sanaa: Mitä helv....

Muuta ei voi oikein sanoa tämänhetkisestä tunteesta. Ja taas kahden kuukauden odotus niin kuin viimeksi. Erinomainen seikkailu/valinnat-peli.
"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"

Evelyn Beatrice Hall
Fastphase1
 
Viestit: 89
Liittynyt: 14.03.2014 18:45

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja NightFan » 19.05.2015 21:53

Fastphase1 kirjoitti:Life is Strange: Episode 3: Chaos Theory

Kaksi sanaa: Mitä helv....

Muuta ei voi oikein sanoa tämänhetkisestä tunteesta. Ja taas kahden kuukauden odotus niin kuin viimeksi. Erinomainen seikkailu/valinnat-peli.

Eikös tämä ole telltalen tekemä? Niiltä on nyt tullut useampikin tämän tyyppinen peli ja tuntuu että voisivat ehkä kokeilla jotakin muuta välillä (kuhan tekevät WD:sta kolmos kauden ensin :P )
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu
Avatar
NightFan
 
Viestit: 644
Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Paikkakunta: Lounais-Suomi

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron