Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Gigante » 13.07.2015 20:57

Elikkäs edellisen voorumin, One-linerit ja kohtaukset-topikit, nätisti fuusioituna yhteen pakettiin.


Mikä lause tai sen yhteydessä oleva kohtaus mielestäsi niin hieno hetki, että kohtaus ei katoa päästäsi millään ja muistat hahmon heiton vaikka unissasi? Mikä kohtaus tekee koko elokuvasta/sarjasta/yms. itsellesi kuolemattoman? Täällä voi listata omia suosikkejaan.




Muutamia omia suosikkihetkiäni näin alkulämmittelynä:


Monster in Paris/Un Monstre à Paris

-The/La Seine ja Monster in Paris-laulukohtaukset, niin ranska ja enkkuversioina.
Siinä missä moni muistaa aina ja ikuisesti Kaunottaren ja Hirviön tanssisalikohtauksen tahi DiCaprion Titanicin nokalla sen muijan kanssa, ovat nuo kaksi edellä mainittua kohtausta itselleni yhtälailla ikonisia.

Sulavaa animaatiota, erittäin upeat laulu ja musiikkisuoritukset, sekä ihan vain kohtausten yleisfiilis...perhana! Kovin usein sitä ei muutenkaan näe kohtauksia, jotka olisi kuvattuna ns. "hirviön" näkökulmasta.



Muumilaakson tarinoita.


-"Lentävä Merenhuiske", molemmat kohtaukset (laiva ja amfibi), jos ymmärrätte. Musiikkihan se pääasiassa aiheuttaa näissä kohtauksissa ne ihanat kylmänväreen tunteet.

-"Lentohärveli lentää vihdoinkin." Samoista syistä kuin edellämainitut. Voi myös sitä suurta onnistumisen tunnetta, ottaen huomioon miten kauan tämän asian suhteen pohjustettiin pitkin sarjaa.

-"Meri tulee takaisin!" Paremmissa merkeissä emme oikeastaan voisi jättää hyvästejä tälle sarjalle, olettaen että on katsonut elokuvan juuri sarjan haikean finaalin jälkeen.

-"Mörön ensivisiitti"
Kaikkihan me tunnemme tapauksen, olihan koko skandinavia paskat housussa tuon kohtauksen myötä, eivätkä useat yksilöt uskaltaudu vieläkään pimeällä ulos..varsinkaan talvisin. Jakson yleistunnelma on pohjustukseltaan ja yön laskeutessa muutenkin kuin jostain parhaimmasta kauhuelokuvasta. En vieläkään tiedä, olivatko skandiversion kontrastit vahinko vai tarkoituksellista, mutta tämän pienen muutokset myötä kohtaus on entistä painostavampi. Meinaan, yön musta mörkö näyttää PALJON pelottavammalta kuin se violetin sävy.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja whatever » 13.07.2015 21:57

Hyvät Pahat ja Rumat loppu on ainakin ihan kultaa, tulee fiilisteltyä aina laskuhumalassa:
https://youtu.be/-ayw7Wqgt5s?t=2h35m20s

Oldboyn siisti tappelukohtaus:
https://youtu.be/VwIIDzrVVdc
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Gigante » 14.07.2015 16:28

whatever kirjoitti:Hyvät Pahat ja Rumat loppu on ainakin ihan kultaa, tulee fiilisteltyä aina laskuhumalassa:
https://youtu.be/-ayw7Wqgt5s?t=2h35m20s


Second to that. Oikeastaan kaikki Dollari-trilogian loppukohtaukset tai showdownit kuuluvat omalle listalleni.

Nyt kun länkkärit mainittiin, niin Djangon (ei siis se Tarantinon) loppukohtaus ja se semieeppinen hetki, kun paljastetaan mitä se Djangon hauta-arkku pitää sisällään...huh huh.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Apple » 17.07.2015 01:01

Gigante kirjoitti:Muumilaakson tarinoita.

"Nuuskamuikkunen lähtee kohti etelää". Ekan kauden finaali, joka nyt väkisinkin meinaa iskeä tipan linssiin. Nuuskis hyvästelee, antaa harppunsa Muumipeikolle ja katoaa sumuun.. :cry:
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 17.07.2015 01:36

Alien: Resurrection on sarjan paskin leffa, mutta kohtaus jossa Ripley löytää epäonnistuneet klooninsa on todella häiritsevä ja mieleenpainuva. :shock:
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja whatever » 17.07.2015 17:54

Joni Ahonen kirjoitti:Alien: Resurrection on sarjan paskin leffa, mutta kohtaus jossa Ripley löytää epäonnistuneet klooninsa on todella häiritsevä ja mieleenpainuva. :shock:

Ihan erilainen kuin muut Alien-leffat, mutta oli tuossakin hetkensä. Esim. uiskentelu- ja tikaskohtaukset oli aika ahdistavia, ja komppaan myös tuota mainitsemaasi kohtausta.
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Gigante » 17.07.2015 22:24

Komppaan itsekin noihin Resurrectionin kohtauksista, vaikka kyseistä leffaa sarjansa huonoimmaksi tituleerataan.



Sitten lisää listauksia, mahdollisimman spoilerivapaana:


One Piece

Siis tämä sarjahan on sikaältsintäynnä eeppisiä hetkiä, mutta kohtaukset/lauseet joihin voin tiivistää koko sarjan hengen ovat:



- Olkihattujen päättäväinen marssi kohti Arlong Parkia (varsinkin anime-versiossa). Overtaken-kipale terästää kohtauksen fiilikset kattoon. Tämä on kenties olkkisten historian tärkein hetki, mitä tulee yhteishenkeen.


-"PEOPLE'S DREAMS ...NEVER END!!! ", ottaen huomioon kuka tämän lauseen tokaisee.


-"Say you want to live!!" . Pelkkä lipunpoltto kertoo kaiken oleellisen. 'Meitä ei kiinnosta, mikä taakkasi on. Nyt se on oleva meidänkin taakka'





Doctor Who


Ensiksi alkuun muutama yleinen eeppinen kohtaus.


https://www.youtube.com/watch?v=dtUMnn0-4zw
- Ace/ Ässä vetämässä Dalekia pataan pesismailalla, 'nuff said. Niin hemmetin hieno hetki, että TV-tropes sivuston CMOA-osasto syntyi pelkästään tästä kohtauksesta.


Army of Ghosts-jakson lopetus, jossa näemme mitä hittoa se paljon puhuttu metallipallo pitikään sisällään. Jakson loppuhuudot nostattavat aina pienet vilunväreet niskavilloihin ja plussat vielä siitä, että tuota kyseistä kohtausta ei todellakaan spoilattu tuolloin ennakkoon missään trailereissa.

Vincent and the Doctor-jakson loppukohtaus, kaikessa katkeransuloisuudessaan.




-"Hey who turned out the lights? "


Journeys End-jakson kohtaus, jossa wanha kunnon maapallo hinataan takaisin paikoilleen. Kaikki tutut hahmot, niin uudesta ja vanhasta sarjasta kerralla ohjaamassa Tardisia ja upean kaunis musiikki kruunavat koko kohtauksen niin mahtavasti että hurrasin itsekin kyseisen kohtauksen aikana.


Day of the Doctor

Noh, tiedätte kyllä sen erään kohtauksen siinä loppuvaiheilla ja varsinkin lopussa. Mikäli tuosta kohtauksesta eivät nauti edes uuden ja vanhan sarjan fanit, niin painukoot sitten hittoon marmattamaan. Sanoisinko ihan rehellisesti, että olin itse tuolloin aivan helkkarin täpinöissäni.


Sitten vielä ainakin parhain kohtaus per tohtori. Varokaa sitten spoiluja



Ysi

"Everybody lives, Rose. Just this once, Everybody Lives!"




Kymppi


The Fires of Pompeii-jakson kohtaus, jossa tohtori pelastaa Donnan pyynnöstä edes yhden perheen Pompeijin tuhosta.
"Come with me"


Yhdestoista


Ring of Akhaten-jakso ei itsessään ole ehkä parhaimpia, mutta tohtorin puhe kyseisessä jaksossa tekee silti koko jaksosta katsomisen arvoisen. Eikä pidä unohtaa sitä uskomattoman liikuttavaa taustakuoroa.

Oh, you like to think you're a god, but you're not a god! You're just a parasite eaten out with jealousy and envy and longing for the lives of others. You feed on them. On the memory of love and loss and birth and death and joy and sorrow.
So...
so come on, then. Take mine. Take my memories.
But I hope you’ve got a big appetite, because I've lived a long life, and I've seen a few things. I walked away from the Last Great Time War. I marked the passing of the Time Lords. I saw the birth of the universe and I watched as time ran out, moment by moment, until nothing remained. No time. No space. Just me! I've walked in universes where the laws of physics were devised by the mind of a MADMAN. I've watched universes freeze and creations burn. I have seen things you wouldn’t believe. I have lost things you'll never understand! And I know things. Secrets that must never be told. Knowledge that must never be spoken. Knowledge that will make parasite gods BLAZE! SO COME OOOOON THEN! TAKE IT! TAKE IT ALL, BABY! HAVE IT! YOU HAVE IT ALL!




Tusina( :lol: )

Flatlinen eeppinen hetki, jossa viimeistään myönsin että Capaldi todellakin tuntui tohtorilta.
I tried to talk, I want you to remember that. I tried to reach out, I tried to understand you, but I think that you understand us perfectly. And I think that you just don't care! And I don't know whether you are here to invade, infiltrate or just replace us. I don't suppose it really matters now, you are monsters! That is the role you seem determined to play, so it seems that I must play mine! The man that stops the monsters! I'm sending you back to your own dimension. Who knows? Some of you may even survive the trip, and if you do, remember this: you are not welcome here! This plane is protected! I am the Doctor!

And I name you: the Boneless!


Eikä pidä muutenkaan unohtaa tuon jakson...suht karmivia kuolemia ja tapaa, jossa glitsailevaa ja töksähtelevää cgi:tä käytettiin hyvin eduksi.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Gigante » 26.07.2015 18:44

Taas lisää kohtauksia.



Spider-Man 3

Sama se, mitä mieltä popula itse rainasta on, itselleni koko elokuvan kaunein, dramaattisin, liikuttavin ja upein kohtaus niin fiiliksiä ja musiikkia myöten on Hiekkamiehen syntymä.


https://www.youtube.com/watch?v=rXOa5bWFRKw


Olen edelleen sitä mieltä, että Hiekkamies on koko elokuvan parhaiten toteutettu hahmo, vaikka tämä ei aivan arvoistaan ruutuaikaa saanutkaan.



Braindead


-Kaksi sanaa: Kiisseli ja korva


-"I'll Kick Arse/Ass for the Lord!"



-Sitten tietenkin vielä
"Party's Over!". Perhana, se ruohonleikkurikohtaus on suolenpätkineen, tekoverineen ja ruumiinkappaleineen täyttä taidetta!





Blues Brothers

Kaikki kohtauksethan tässä klassikossa on kuolemattomia, mutta jos jokin on ylitse muiden niin se on koko loppupään takaa-ajo. Perässä on niin uusnatsit, poliisivoimat, armeija, Good Ol Boys ja ties mitä, mutta perhana mikään ei pysäytä Bluesin veljeksiä! Peltiä rytisee niin maan perkeleesti.



Blues Brothers 2000


Kuulun kyllä niihin ihmisiin, joille tämä elokuva ei ole edes olemassa. Mutta en voi silti kiistää etteikö alun kohtaus, jossa Elwoodille selviää että Jake on nukkunut pois, tuntunut melkoiselta nyrkiniskulta palleaan. Elwood pääsee vapauteen ja seisoo vankilan ulkopuolella koko yön, ennen kuin vankilanjohtaja tulee lopulta ilmoittamaan mitä Jakelle on tapahtunut...Dämn. :(
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 27.07.2015 15:11

Tässäpä näitä ja spoilerivaara on sitten validi!

Hohto
Jack Nicholson, kirves ja kylppärin ovi. Miksei kukaan ole maininnut ?

Titanic
DiCaprio uppoaa mereen sai ja saa muuten edelleen monien kyynelkanavat tulvimaan.

300
Kohtaus missä tehdään selväksi mikä on hulluutta ja mikä Sparta.

Star wars: Imperiumin vastaisku
Luken isä pajastuu. Ehkäpä leffahistorian tunnetuin spoileri.

Panssarilaiva Potemkin
Kohtaus jossa kesken sekasorron lastenrattaat lähtevät pyörimään kiviaskelmia alas, jäljitelty monessa leffassa jälkikäteen.

Andalusialainen koira
Varmaan elokuvahistorian ensimmäinen gorekohtaus, joka jää varmasti kaikkien mieleen eikä sitä saa enään irti silmistä.

Kellopeliappelsiini
Leffan alku, joka ei selityksiä kaipaa. Parodioidaan täydellisesti "Conkers Bad Fur Day" pelissä

Snakes on a plane
”I’ve had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!” Taattua Samuel L Jacksonia! :lol:

Taksikuski
Päähenkilö lahtaa porukkaa koko käytävällisen löytääkseen nuoren prostituoidun ja pelastaakseen tämän. Travis istahtaa sohvalle yltä päältä omassa ja muiden veressa, ja poliiseja tuppaa sisään joka paikasta. Travis painaa sormensa vasemmalle ohimolleen ja päästää vähän aikaa aseiden ääniä. Siinä on mielestäni yksi elokuva-historian hienoimmista kohtauksista.

Diktaattori
Charlie Chaplin näyttelee Hitleriä, joka pompottaa iloisesti maapalloa työhuoneessa.

Alien 3
Melko heikon leffan pelasti se loppu, jossa Ripley tappaa itsensä ja alienloisen. Harmi että leffasarjaa ei voitu tähän lopettaa ...

Terminator 2
Kaksi ikimuistoista kohtausta, Terminatorin lausahdus: "Hasta la vista, baby!" ja sitten se loppu, mikä sai muuten edellämainistusta kolmannesta alienista inspiraation. Ja pitihän se arvata että leffasarja ei voinut päättyä siihen ...

Tulipas siitä muuten pitkä lista. Jokunen on tietysti unohtunut, mutta tämä riittää tältä erää.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Gigante » 28.07.2015 07:31

Tohtori Freeman kirjoitti:
Diktaattori
Charlie Chaplin näyttelee Hitleriä, joka pompottaa iloisesti maapalloa työhuoneessa.

Terminator 2



Täytyy vielä lisätä itse tuohon Chaplinin diktaattoriin se, kuinka tuo maapallolla leikkiminen lopulta päättyi. Sangen osuva ja selkeä piiloviesti. Eikö pidä myöskään unohtaa tuota elokuvan loppukohtausta ja sen pitkää puhetta.


Kakkosterminaattoriin lisäisin itse vielä kohtauksen, jossa T-1000 juoksee sankareidemme pakoauton perässä (parodisoitu upeasti Simpsoneissa). Plussaa vielä siitä, että "teetonnin" näyttelijä oikeasti kykeni saavuttamaan tuon hetkellisesti tuon kohtauksen juoksunopeuden.





Sitten spoilereilla varustettuja omia suosikkejani.



Kummisetä



Sonnyn kuolema, Viton appelsiinihampaat, palkintohevosen pää, loppupään useat salamurhaukset ja kohtaus jossa Michael sulkee ovet vaimonsa edestä. Parodisoitu, taas kerran, upeasti Simpsoneissa.



Day of the Dead


Bub kerää kaiken sympatiani. Varsinkin kohtaus, jossa tämä selkeästi suree Tri. Loganin kuolemaa ja lähtee välittömästi vaatimaan hyvitystä Rhodesilta. Sitten itse vielä Rhodesin ja tämän joukkojen tuskaisat kuolemat, unohtamatta "Choke on 'em!"-huutoa. Plussaa vielä siitä karmivasta yksityiskohdasta, kuinka yksi soltuista alkaa kirkumaan erittäin kimeään ääneen kun hänen päänsä alkaa repeytyä irti hänen torsostaan. (Ääni voi oikeasti alkaa kimentymään, äänihuulien ottaessa vauriota btw.)



Who Framed Roger Rabbit

Jessica Rabbitin esiintyminen tuskin jää keneltäkään huomiotta, unohtamatta "I'm not bad... I'm just drawn that way."-heittoa.

"Nice Boobytrap!"


"Remember me, Eddie?! When I killed your brother, I talked JUST... LIKE... THIIIIIIS!!"




One Piece Film: Z

Zetan ja Borsalinon välinen mittelö leffan alussa, unohtamatta tietenkään Zetan vihoviimeistä mittelöä aivan lopussa. Kohtaus on niinkin liikuttava, että jopa kivikasvoisen lippueamiraalin (Doberman) kasvoille valuu yksi miehinen kyynel... Toistaiseksi ainoa kuolema, joka vetää vertoja Edward Newgaten vastaavalle.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 28.07.2015 10:47

Gigante kirjoitti:
Sonnyn kuolema, Viton appelsiinihampaat, palkintohevosen pää, loppupään useat salamurhaukset ja kohtaus jossa Michael sulkee ovet vaimonsa edestä. Parodisoitu, taas kerran, upeasti Simpsoneissa.


Just nuo Viton applelsiinihampaat jäi itselläkin mieleen Kummisedästä. Monista leffoista jääkin usein muistiin hyvin pienet jutut, ei ne huippuhetket.


Sormuksen Ritarit

Frodo huomaa kadottaneensa sormuksen ja Boromir poimii sen kauempaa hangesta ja alkaa katselemaan sitä lumoutuneena. Kyseinen kohtaus tuo hyvin julki Boromirin pimeämpää puolta. Jos Aragorn ei olisi ollut tuossa tilanteessa, olisi saattanut sormus jäädä Boromirille.

Titanic

Tästä jäi kaikkein parhaiten mieleen se pieni hetki leffan lopusta, jossa Titanic uppoaa ja Rose roikkuu muiden epätoivoisten ihmisten kanssa laivan upotessa syvään hautaansa. Se hetki, jossa Rose tuijottaa hetken aikaa erästä naista muutaman sekunnin ennen kuin tämän ote kirpoaa, on jostain syystä jäänyt parhaiten mieleen kaikista.

Toinen huippukohtaus Titanicista ehdottomasti on se, jossa eloonjääneet melovat etsimään henkiin jääneitä ja löytävätkin kuolleita ihmisiä kellumasta vedestä. Sykähdyttävä on äiti, jonka sylissä on kuollut vauva.

Terminator 2

T-1000 jäätyy ja siitä huolimatta kävelee, vaikka jalat halkeilevat alta. Myös kohtaus, jossa T-1000 katsoo suu auki jäätynyttä kättään on jotenkin tosi karmaiseva.

Toinen superkohtaus ehdottomasti leffassa on se, jossa T-1000 kävelee mielisairaalassa kalterien läpi, mutta pistooli jää kolisemaan kalterien toiselle puolelle ja T-1000 sujauttaa sen hienovaraisesti kalterien läpi.
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Apple » 31.07.2015 01:01

Gigante kirjoitti:Kummisetä
kohtaus jossa Michael sulkee ovet vaimonsa edestä. Parodisoitu, taas kerran, upeasti Simpsoneissa.
Myös tv-sarja Weeds onnistui viittaamaan tuohon. Ykköskauden viimeisessä jaksossa ovet suljetaan Shanen edestä niin tutun oloisesti (Nino Rotaa jäljittelevän musiikin säestämänä), että todella ihmettelin, ettei kukaan tuttavani ollut tajunnut yhteyttä tuota kohtausta katsoessaan. Hauskoja nämä tämmöiset.
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja ressamies » 07.08.2015 00:01

Pulp Fiction

Leffa on kyllä aivan täynnä muistettavia kohtauksia, mutta pakko ainakin sanoa ehkä tunnetuin, eli leffan tanssikohtaus. Sitten muita kivoja kohtia on mm. Julesin siteeraukset "Raamatusta" ja leffan alku Misirloun säestämänä.

The Terminator

Monet tässä ketjussa tuntuvat suosivan tämän leffan jatko-osan kohtauksia, mutta pakko tästäkin on mainita yksi Arskan tunnetuimmista repliikeistä "I'll be back" ja sitä seuraava ampumakohtaus poliisiasemalla.
Kuva
XBL: Ressamies
Steam: Ressamies
Avatar
ressamies
 
Viestit: 86
Liittynyt: 28.02.2014 16:13
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Gigante » 11.08.2015 17:09

Spoiluja, varokaaten.

Commando

"Remember Sully? When I promised to Kill You Last?" ..."I Lied."





The Transformers: The Movie (1986


-Optimuksen ja Megatronin välinen mittelö, jossa molemmat hakkaavat toisistaan paskat pihalle. Tämän jälkeen tosin päädytäänkin sitten siihen surullisen kohtaukseen, joka traumatisoi hyvästä syystä lukuisat lapset pysyvästi. Nimittäin Optimuksen kuolemaan.

-"Until that day...'till all are one."


-Me Grimlock kick butt! Koska hei, kun joku saa tehtyä edes vähän vahinkoa Unicroniin, se on aivan helkutin mahtavaa.


Kyllä seasta löytyi myös pahisten puolelta upeita hetkiä:

-Galvatronin synty/Megatronin päivitys.

-Galvatron nirhaa Starscreamin harvinaisen nopeasti.
"Megatron...? Is that you??"
"Here's a hint!"



-Lyhyt, mutta silti helkutin tunteikas hetki, jossa Soundwave poimii haavoittuneen Megatronin mukaansa. *Miehekkäitä kyyneleitä* Tämä kohtaus, jos mikä kiteyttää Soundwaven lojaaliuden ja sen miksi fanit niin rakastavat tuota upeaa kasettisoitin-decepticonia.
"Don't leave me Soundwave".
"As you command Megatron"





Alfred J. Kwak


- "Korppi on oikeus/johtaja/(X)", kaikkihan nuo lausahdukset muistaa lopunikää. Erityismaininta vielä Korpille siitä, että tämän valtasi kuninkaanlinnan ilman yhtään tappoa. Meinaan, kaikki pahikset harvoin tekevät valtauksiaan näin väkivallattomasti.

- Alfredin vperheen kuolema. Ei tuota traagista hetkeä vaan voi unohtaa :( .

- Se intron...mikä-helvetti-se-ikinä-olikaan...olento! Tiedätte kyllä sen tummanpuhuvan hahmon, joka nostaa Alfredin ykskaks norsun selästä, pamauttaa salamalla naamaan ja katoaa sen siliän tien. Lapsena pelästyin sitä kohtausta ihan sikana, eikä asiaa auta yhtään se että koko monsteria ei näkynyt yhdessäkään sarjan jaksossa...ainakaan omien tietojeni mukaan.


- "Tässä menee nyt aikaa ja tupakkaa"
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Gigante » 17.10.2015 18:33

Vaihteeksi voisi taas listata jotain.



Hunchback of Notre Dame

Hellfire

Ei ole turhaan kehuttu tuota lauluosiota ja on pakko myöntää, että se todellakin on hiivatin upea kohtaus niin tunnelmaltaan ja toteutukseltaan.

Okei, pitkältihän tuo kohtaus tiivistyy: "Trallallaa, Frolloa panettaa, jos Esmeralda ei suostu antamaa', niin joutakoon helvettiin palamaan." , mutta kun otetaan huomioon että tämmöinen kohtaus ylipäätään on olemassa Disney-leffassa, on aika hurja saavutus.

Kuten Nostalgia Criticin tokaisi, Hellfire on myös siinä mielessä poikkeava pahislaulu, että laulu ei ole perinteistä "Jee olen pahis"-fiilistelyä vaan sitä kuinka intohimo on ajamassa henkilön hulluksi.

Eiväthän nuo laulun sanat ja vihjaukset aukea pentuna välttämättä aivan heti ensimmäisellä kerralla, mutta symboliikka toimii kympillä. Pisteet kotiin suomidubille siitä, että biisin sanoitukset menevät parissa kohdassa jopa alkuperäistä voimakkaammiksi.


Ainoa asia mikä tietysti heikentää tuon kohtauksen, on kun vartija tulee hetkeksi keskeyttämään biisin ja johon Frollo tokaisee "Ulos Idiootti!"





Sitten muutamia mieleenpainuvia hetkiä kauhuleffoista, muutamia spoiluja lentää:



Evil Dead (alkuperäinen.)

-"Join Us!"
-Oksat ja nainen...'nuff said.
-Lyijykynällä jalkaan.



Halloween

-I met him, fifteen years ago; I was told there was nothing left; no reason, no conscience, no understanding; and even the most rudimentary sense of life or death, of good or evil, right or wrong. I met this six-year-old child, with this blank, pale, emotionless face, and the blackest eyes... the devil's eyes. I spent eight years trying to reach him, and then another seven trying to keep him locked up because I realized that what was living behind that boy's eyes was purely and simply... evil".

-Loppukohtaus, jossa Loomiksen ampuma Michael on kadonnut nurmikolta ja kuinka sen jälkeen näemme useita ympäristöjä joissa Myers oli liikkunut. Se saakelin hengitys hyytää vieläkin selkäpiissä, unohtatta tietenkään elokuvan tunnusmusiikkia. Saatan ehkä kuvitella, mutta olin hetkittäin näkevinäni Myersin liikkuvan talonsa ikkunoilla lyhyen aikaa.


Frankenstein

-"Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!"

- Kohtaus, jossa hirviö yrittää leikkiä pikkutytön kanssa joella ja kuinka koko tapaus päättyy erittäin traagisesti.

- Henryn ja hirviön yhteenotto tuulimyllyssä ja kuinka tuulimylly lopulta palaa tyystin. Erittäin moni kauhuelokuva, tai sen parodia näet lainaa tai viittaa tuohon kohtaukseen erittäin paljon.


Bride of Frankenstein



-Koko se kohtaus, jossa hirviö ystävystyy sokean erakon kanssa on erittäin liikuttava hetki.
-"We belong dead!"


The Thing (Carpenterin versio)

- Aloituskohtaus jossa norskit jahtaavat koiraa helikopterilla.
- "koiran" muodonmuutos kennellissä.
- Kun elvytysyritys päättyy erittäin rumasti.
- Veritesti...se veritesti, varsinkin kun se halvatun kirkaisu :shock: . (parodisoitu onnistuneesti South Parkissa)



Return Of The Living Dead

-Alkutekstit, jossa kaasu leviää pitkin varastoa ja lopulta ruumishuoneeseen...
- Tervamies/Tarman...
-Kirkon ikkunoitten ja ovien naulaaminen
-"Send more paramedics/cops"
- Kohtaus, jossa sankarimme kuulustelevat zombilta syytä aivojen syöntiin.



The Walking Dead

- DON'T OPEN DEAD INSIDE
- Kohtaus, jossa Daryl löytää Merlen irtileikatun käden. Monet tuntuvat nauravan tuolle kohtaukselle, mutta itselleni Darylin "No!"-huudot kummittelevat yhä edelleen mielessä. Kyseisen kohtauksen aikana soiva musiikki (mikä on aika osuvasti nimetty Handiksi) toimii painostavuudessaan myös helkkarin hyvin.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja whatever » 17.10.2015 19:20

Gigante kirjoitti:- DO NOT OPEN DEAD INSIDE

Eikös se ole DON'T DEAD OPEN INSIDE. :lol:
http://i.imgur.com/fVbEU.jpg
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja Gigante » 17.10.2015 19:39

whatever kirjoitti:
Gigante kirjoitti:- DO NOT OPEN DEAD INSIDE

Eikös se ole DON'T DEAD OPEN INSIDE. :lol:
http://i.imgur.com/fVbEU.jpg


Noinhan se menikin, ainakin meemien mukaan.
Ihmetyttää kyllä minkä takia tuo varoitus piti kirjoittaa oven juuri tuossa muodossa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Kuolemattomia kohtauksia ja lauseita

ViestiKirjoittaja NightFan » 18.10.2015 13:38

Gigante kirjoitti:
whatever kirjoitti:
Gigante kirjoitti:- DO NOT OPEN DEAD INSIDE

Eikös se ole DON'T DEAD OPEN INSIDE. :lol:
http://i.imgur.com/fVbEU.jpg


Noinhan se menikin, ainakin meemien mukaan.
Ihmetyttää kyllä minkä takia tuo varoitus piti kirjoittaa oven juuri tuossa muodossa.

Vissiin oltiin aateltu, kun kuolleita on sisällä, että ensin kirjoittaa toiseen oveen ja sit vasta toiseen.
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu
Avatar
NightFan
 
Viestit: 644
Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Paikkakunta: Lounais-Suomi


Paluu Televisio ja elokuvat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa