Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 02.08.2015 00:45

Life is Strange: Episode 4: Dark Room
Kolmas episodi jätti odottamaan lisää kuola suupielissä, ja odotus oli todellakin sen arvoista. Yhdellä istumalla tämäkin episodi tuli ahmittua, ja voin taata että mikään pelin tähänastisista tapahtumista ei ole ollut vielä mitään verrattaen siihen mitä tässä osassa koetaan. Jos kolmososan jälkeinen odotus oli tuskaa, tulee finaalin odottaminen olemaan yhtä helvettiä.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 02.08.2015 13:26

Syberia (Xbox 360)

Joskus on hyvä hetki vain unohtaa nämä modernit, ainoastaan kultasilmiä heruttelevat pelit ja katsoa menneisyyteen, jollaisia kokemuksia ei nykyään löydä kuin korkeintaan indiepeleistä. Tämä peli ilmestyi kuin tyhjästä marketplaceen, kiinostuin kansikuvasta ja päätin pistää trialin lataukseen ja peli imikin pian mukaansa, niin ei siinä muuta voinut tehdä kuin ostaa ja pelata mokoma. Peli on siis HD käännös alkuperäisesti 2002 ilmestyneestä pelistä, joka nähtiin Pc:lä, Xboxilla ja Playstation kakkosella.

Peli alkaa hyvin satumaisesta ja uneliaasta Ranskalaiskylästä, nimeltä Valadilénen. Kaupunkiin saapuu ison Amerikkalais yrityksen lähettämä Juristi nimeltä Kate Walker, jolle on annettu tehtäväksi ottaa haltuun perheyrityksenä toiminut suuri lelutehdas ja myydä tämä eteenpäin globaalille leluyhtiölle. Lelutehtaan viimeinen omistaja on ehtinyt kuolla, mutta Kaupat uhkaavat heti alkuunsa tyssätä. Pormestari nimittäin kertoo että on olemassa perillinen, nimeltä "Hans Walberg", jota ei olla vuosikausiin nähty, mutta hänen uskotaan olevan elossa. Tästä alkaa sitten yksi valtava seikkailu, joka vie hahmomme, mitä kummallisimpiin paikkoihin ja tapahtumiin, jotka on kuin Belgialaisen sarjakuva-albumin sivuilta revitty.

Heti alkuun voi huokaista helpotuksesta, että Kate Walker ei ole mikään seksiobjekti, vaan aito, melkein keski-ikäinen nainen, joka yrittää vain saada työnsä tehtyä. Minusta oli hauska seurata pelin aikana miten Kate muuttuu pelin aikana alun bisnesnaisesta Lara Croftimaisemmaksi seikkailijaksi, jolla on lopulta suuri sydän. Pelissä on muitakin sivuhahmoja tuon tuosta ruudussa, joista en haluaisi hirveämmin spoilata, koska jokainen heistä tuntuu olevan jollain tavalla ainutlaatuinen persoona. Uskaltaudun kuitenkin paljastamaan yhden, sillä hän tulee kuvioihin melko nopeasti pelin alussa. Tämä on Hanssin rakentama Automaton (en tiedä suomenkielistä vastinetta), nimeltä Oscar. Tämä tinakasa on umpibyrokraattinen, mutta jollain kierolla tavalla sympaattinen ja kontrolloi pelin keskiössä olevaa veturia. Hänestä ei hirveämmin ole apua pelaajalle, mutta on ainoana hahmona (melkein) läpi pelin Katen seurassa.

Peli on siis vanhan koulukunnan seikkailupeli, jossa ei nähdä lainkaan vihollisia tai oikeastaan mitään vaarallista. Pelin kentät on rakennettu "still" kuvista, jotka vaihtuvat toisiin pelaajan siirtyessä pelialueen reunalle. Toisin kuin vaikka Resident evilissä, Katea ei kontrolloida kuin tankkia, vaan hän menee kiltisti juuri sinne mihin tatti osoittaa, tai useimmiten, sillä pelin pari ongelmaa tulee tässä. Se voi olla heikon käännöstyön ansiota, sillä hahmo tökkii satunnaisesti liikkuessansa ja jää jumittamaan kulmiin ja muihin satunnaisiin paikkoihin. Kerran pari hahmoni juuttui niihin lopullisesti ja minun oli pakko ladata edellinen tallennus päästäkseni eteenpäin. Onneksi peli osaa automaattisesti tallentaa tuon tuosta.

Voin kuitenkin helposti antaa nuo kauneusvirheet anteeksi, sillä peli loistaa kaikilla muilla osa-alueilla. Pulmia on pelissä paljon ja vaikak parissa kohtaa piti googlettaa apua, on ne lopulta hyvin rakennettuja. Ääninäyttely on kautta linjan laadukasta ja pelin grafiikka on vielä nykypäivänä kaunista. Ja pelin surrealistinen maailma on ihan oma lukunsa. On satumaista pikkukylää, mahtipontisella arkitehtuurilla rakennettu yliopisto, Neuvostoliiton karikkatyyrimainen teollisuuskaupunki ja parhaat päivänsä nähneitä lomakyliä. Oikeastaan koko peli tuntuu rappioromantiikan taidenäyttelyltä. Luulin että vain Japanilaisilla on mielikuvitusta rakentaa tällaisia maailmoja, mutta pakko se on nostaa hattua Belgialaisile.

Noin kahdeksan tuntia meni omaan läpipeluuni ja voin ihan pokkana väittää sen olevan täyden kymmenen euron arvoinen kokemus, joka voin suositella kaikille seikkailupelien ystäville. Pelin loppu kertoo selvästi että tämä on vasta ensimmäinen kappale seikkailua ja loput kerrotaan jatko-osassa. Tosin tuo kolmas osa on vasta nyt kehityksessä, joten en voi ottaa kantaa onko se kokonaan uusi seikkailu, vaiko uusi episodi tälle vanhemmalle pelikaksikolle. Päätän tämän arvion kuitenkin nyt ja kuten H. P. Baxxter, huusi "Siberiaaaa the place to be!"
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 05.08.2015 16:12

Tales of Graces f (PS3)

Neljäs Tales-peli meni juuri äsken läpi. En kyllä ymmärrä, miksi tämä muka olisi niin huono peli sarjassaan. Todella mukava peli, tykkäsin joka hetkestä (paitsi se yksi lopussa ollut dungeoni) ja piti hyvin otteessaan. Noin 40h kului aikaa läpäisyyn.

Parhaita puolia pelissä oli taistelusysteemi, tarina ja mielenkiintoinen pelimaailma, jossa nähtävää kyllä riittää. Hahmot eivät Tales-mittapuulla olleet ihan parhaita, mutta olivat silti erittäin mukavia. Päähenkilö Asbel aiheutti alussa pahennusta olemalla kenties tuittupäisin henkilö ikinä, mutta oppihan hänestäkin pitämään, mitä pidemmälle peli eteni.

Tales of Graces on hieno peli ja upea tarina ystävyydestä. Rankkaan tämän Symphonian ja Xillia 2:n jälkeen kolmanneksi parhaimmaksi Talesiksi , jota olen pelannut. Seuraavana pitäisi hommata Vesperia ja pelailla veljen boksilla se läpi. Sehän on kehuttu maasta taivaisiin, joten vähän kuumottelisi päästä pelaamaan.

Noh, jos Gracesille pitäisi antaa arvosana se olisi kait jotain 87/100

EDIT: Eihän tämä peli vielä ole ohi. Päävalikon Extroja tutkiessani tajusin, että tässä pelissä on jokin lisächapteri. Pitää pelata sekin läpi.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 07.08.2015 00:41

The Dig

Tämä oli kiintoisa tapus jo senkin takia, kun oli kuulemma hieman erilainen seikkailupeli LucasArtsilta. Olihan se askel vakavampaan suuntaan, mutta kyllä tässä huumoriakin oli, joten kyllä sen LucasArtsin peliksi tunnisti.

Laatua tämäkin oli, eikä peruspelattavuudeltaan ihmeemmin eronnut muista lafkan peleistä. Käyttöjärjestelmää oli kuitenkin viilailtu ja välivideotkin olivat saaneet aivan uuden ilmeen, mikä oli odotettavissakin, kun peli on uusin näistä pelaamistani Scumm-peleistä. Myöskin pelin asetelma oli kiinnostava, kuten nyt skifi yleensäkkin. Suosittelen.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Fastphase1 » 09.08.2015 21:22

The Witcher 3: Wild Hunt

Tämän sukupolven ehkä paras peli tähän mennessä. Paljon tekemistä avoimessa maailmassa ja upea tarina päällelyötynä loivat mahtavan kokemuksen.
"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"

Evelyn Beatrice Hall
Fastphase1
 
Viestit: 89
Liittynyt: 14.03.2014 18:45

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 15.08.2015 18:00

Tales of Graces f on nyt kokonaan läpi. Siis tarina, jäihän tuohon vaikka mitä bonusdungeoneja ja sivujuttuja, mutta niitä en nyt jaksa pelata.

Päätarina meni reilu viikko sitten läpi, mutta jäljelle jäi tämä "Future Arc", joka kertoo pääpelin jälkeisistä asioista. Erittäin hyvä lisäys peliin ja oli pelaamisen arvoinen paketti. Loppubossi oli yksi hankalimmista bosseista, mitä sarjassa on tullut vastaan. Järjetön määrä HP:ta, melkein rikkomaton puolustus, pirun vahvat fyysiset iskut ja laaja valikoima tehokkaita taikoja, jotka jättävät jälkeensä ärsyttäviä statusjuttuja (voi kuinka vihaankaan sinua paralyysi...). Kaiken kruunaa se, että bossi osaa tehdä Mystic Arteja, jotka pudottavat HP:t lähes nollaan joka hahmolta. Itselläni taistelu kesti noin 20 minuuttia ja bossi melkein tappoi minut lopussa, kun se käytti Mystic Artejansa, kun sillä oli jäljellä noin 500HP. Olisi kyllä vituttanut jos olisin kuollut siinä kohtaa :D

Hyvä peli ehdottomasti, enkä ymmärrä pelin saamaa vihaa sitten millään. No, pääasia oli että itse tykkäsin.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 18.08.2015 16:54

Murdered Soul Suspect
Tarina alkoi ihan mielenkiintoisesti, mutta puolessa välissä mentiinkin tottakai aivan vitusti överiksi ja koko pakka hajosi. Pelattavuus on semmoista eteenpäinkäppäilyä, esineiden pyörittelyä ja lentävien lauseiden kokoamista yhdeksi. Ei kovin kummoinen. Sanoisin arvosanaksi 2/5.

Game Of Thronesia olen myös mennyt kaikki 5 jaksoa, yksi menemättä. Perus Telltale-peli, jossa ei mikään valinta ole hyvä ja se ärsyttää. Ihan sama mitä teet, kaikki menee vituiksi kuitenkin. Grafiikka on rumempaa kuin missään Telltalen peleissä ja animaatio aivan kökköä. Tarinan takia silti 3/5.
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 22.08.2015 10:52

Ryse (X-one)

Voi voi Crytek, miten olet romahtanut Far Cry ja Crysis aikojesi jälkeen. Firman tuorein peli petti meikäläisen oikein urakalla, sillä mättöpelien ja antiikin Rooman ystävänä odotin peliä ihan kohtuullisesti. Peli alkaa heti rytinällä, kun lauma barbaareja riehuu Rooman keskustassa ja pelaaja pistelee Marius nimisen hahmon puikoissa ukkoa poikki ja pinoon. Tässä ekassa tehtävässä tutustutaan taistelusysteemiin ja sen osalta oletkin nähnyt jo kaiken, sillä samaa itseääntoistavaa Cladiuksen heilutusta peli on alusta loppuun. Alkuun se viidytti, mutta lopulta vain puudutti. Koska realismi ollaan heitetty kaivoon, olisi ollut suotavaa lisätä peliin isompi valikoima aseita uusilla liikkeillä ja enemmän komboja.

Juoni on äärimmäisen kliseinen ja tahattoman koominen Hollywood kalkkuna, jossa millään ei ole mitään järkeä. Tämä oli osasyy miksi pelin tarinamoodi petti. Ja ihan kuin taistelussa ei olisi jo tarpeeksi toistoa, kaikki pelin viholliset näyttävät samoilta barbaareilta. Osaavat ne selvästi rakentaa linnoituksia ja Ballistoja, mutta eivät vieläkään pukeutua. Olisi myös kiva tietää mitä tämän vuosikymmenen pelissä tekee punaiset tynnyrit ? Kyllä, tässä pelissä on punaisia tynnyreitä. Ne räjähtävät jos niihin heittää pilumin, tai lyö miekalla. Ei helvetti ...

Yllättäen pelin parhaimmaksi osa-alueeksi palajastui moninpeli. Se on oikeastaan Kahden pelaajan yhteistyötä, missä laitetaan Gladiaattoreina poikki ja pinoon barbaareja (mitäpä muita ?) suorittaen muuttuvia tehtäviä, tai yksinkertaisesti selviytyen Areenalla. Tämäkin viihdytti aikansa, jonka jälkeen toistoa oli ilmassa. Moninpelin hukattu potentiaali vielä paistaa. Ensinäkin tästä olisi helposti saatu neljän tai useamman jampan pelattava, nyt vain kahden. Toiseksi pelin delsut eivät tuo muuta kuin uusia kenttiä ja varusteita. Jokainen vähääkään Roomasta kiinostunut tietää että Gladiaattorit taistelivat kirjavissa varusteissa ja täysin erilaisilla aseilla noissa kahakoissaan. Nyt on taas tydyttävät Cladiukseen ja kilpeen. Moninpeli voi juuri ja juuri oikeuttaa syyn pelin poimimiseen alelaarista. Tai ymmärrän kyllä jos joku tykkitietokoneen omistaja pelin hankkii raudan testaustyökaluksi. Nätti pelihän tämä on. Minulle tämä jää varmasti huonoimman Xbox One pelin tittelin omistajaksi, toivottavasti vielä pitkäksi aikaa.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 25.08.2015 09:26

Halo: Combat Evolved (Xbox) läpäistynä...tai noh, "läpäistynä", sillä mikään loppuratkaisu ei ole sen arvoinen, että pitäisi raivonkyynelet silmissä ajella pelin omalla känniajo-simulaattorilla, alias Villikarjulla, alias Warthogilla. Pitäkööt, *****n tunkkinsa.


Mutta selittäkääpäs nyt minulle, mikä helkkari tästä pelistä teki oikein niin supersuositun FPS-rintamalla? Minä en todellakaan käsittänyt mikä tässä pelissä niin maata mullistavan hienoa muka oli. Aseet ovat tylsiä, kenttäsuunnittelu toistaa itseään niin paljon että oksettaa, se saatanan jeeppi on kontrolleiltaan täyttä paskaa, päähenkilö on tylsä ja äänipuoli on laadultaan todella heikkoa. Parhaimmillaan ehkä keskinkertainen tekele, mutta ei suinkaan kulttiklassikko meikän mielestä. Tämä "tulvakin" on niin ikään apinoitu täysin Half-Lifen pääravuista...mikä varmaan selittää sen miksi Portal 2:n Wheatley on kuin suoraan apinoitu Halon "monitorista".


Eihän ensimmäinen Timesplitters ollut itselleni mikään kulttiklassikko, mutta jopa sen yksinpelissä oli enemmän vaihtelua kuin tässä teoksessa. Timesplitters (nimenomaan se ensimmäinen) pyyhkii tällä pelillä lattiaa kirkkaasti.


Enemmän kitinää sitten varsinaisessa arvostelussa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 25.08.2015 13:25

Kyllä Halo iski aikoinaan kultasuoneen olemalla monin osa-aluein erittäin nautinnollista räsikettä ja konsolipeliksi hyvin toimiva. Ensinäkin Kentät olivat isoja, niissä oli paikoitellen mahdollista valita vaihtoehtoisia hyökkäystapoja ja ne näyttivät siisteiltä pitkillä piirtoetäisyyksillään. En itse voi ymmärtää miten joku voi sanoa niitä itseääntoistaviksi, sillä mukaan mahtuu monipuolinen kattaus avaruusasemaa, halorinkulan metsiä, soita ja tukikohtia.

Kontrollit olivat konsolipeliksi poikkeuksellisen tarkat ja hyvin suuniteltu. Ensimmäistä kertaa ei tullut ikävä hiiri/näppis yhdistelmää räiskintäpeliä pelatessa. Vihollisetkin ovat täysin nappiin suuniteltuja. Ne osasivat hakea suojaa tulituksessa, eivätkä aina hyökänneet suoraan pelaajaa kohti (ja puhun tietenkin Covenanteista). Plus niissä on oikeaa persoonaa. Mikään ei ole huvittavampaa kun pelaaja teurastaa lauman muukalaisia ja pienimmät gruntit juoksevat kusisukassa ja hauskasti apua huutaen pelaajaa pakoon. Floodit puolestansa hajoavat hauskasti niitä ammuttaessa ja vielä se fakta että ne hyökkäävät kenen tahansa liikkuvan kimppuun oli siistiä.

Ajoneuvojen kontrollit ovat kyllä alkuunsa oudot, mutta kyllä niihin tottuu ja lopulta hallitsee. Ensimmäisellä kerralla pelatessani pelkkä fakta että nyt on ajoneuvo alla ja sillä voi tehdä mitä lystää, oli upeaa. En ole vuosiin itse jaksanut niistä valittaa. Tärkein syy kuitenkin miksi halot ovat vuosia pysynneet pinnalla on niiden verkkopeli, joka on edelleen aika lailla uniikkia räiskettä ja oli myös ensimmäinen (hyvä) genrensä edustaja. En itse ole sen isoin ystävä, mutta moni frendi vannoo edelleen sen nimeen. Itselleni pelit on parhaimmillaan cooppina hakattuna.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 25.08.2015 14:06

Tohtori Freeman kirjoitti:Kyllä Halo iski aikoinaan kultasuoneen olemalla monin osa-aluein erittäin nautinnollista räsikettä ja konsolipeliksi hyvin toimiva. Ensinäkin Kentät olivat isoja, niissä oli paikoitellen mahdollista valita vaihtoehtoisia hyökkäystapoja ja ne näyttivät siisteiltä pitkillä piirtoetäisyyksillään. En itse voi ymmärtää miten joku voi sanoa niitä itseääntoistaviksi, sillä mukaan mahtuu monipuolinen kattaus avaruusasemaa, halorinkulan metsiä, soita ja tukikohtia.


Okei, myönnän kyllä että alueet olivat paikoitellen kiitettävän laajoja ja ympäristöjä oli useita, mutta se mihin pyrin tylsässä kenttäsuunnittelussa ovat kaikki mahdolliset kompleksit ja käytävät. Esimerkkinä se "kirjasto" ja sitten se ihmeen pato tai mikälievastaava, jossa piti käydä myöhemmin poksauttelemassa jotain juttuja mäsäksi oli huoneineen pelkkää copypastea alusta loppuun.
Sitä kun kulkee läpi viisi täysin identtistä kerrosta/huonetta, tappaen samoja vihollislaumoja, sitä toivoisi vähän vaihtelua alueitten designiin. Mikäli en olisi räiskinyt jokaisessa huoneessa vähän eri tavalla asetettuja uusia vihollislaumoja, olisin luullut että peli kierrättää minua aina samassa huoneessa, lakkaamattomassa aika/avaruussilmukassa.

Kontrollit olivat konsolipeliksi poikkeuksellisen tarkat ja hyvin suuniteltu. Ensimmäistä kertaa ei tullut ikävä hiiri/näppis yhdistelmää räiskintäpeliä pelatessa. Vihollisetkin ovat täysin nappiin suuniteltuja. Ne osasivat hakea suojaa tulituksessa, eivätkä aina hyökänneet suoraan pelaajaa kohti (ja puhun tietenkin Covenanteista).


Hahmon kontrolleissa ei onneksi mitään vikaa ollutkaan, sen myönnän ihan suoraan. Tämä peli, Goldeneye, Perfect Dark ja TimeSplitters lienevät niitä harvoja FPS-pelejä joidenka ohjattavuus toimii hyvin konsoliohjaimellakin. Covenantit olivat kiitettävän fiksuja eivätkä sortuneet samaan "juokse nurkan taakse ja jää kämppimään"-temppuun kuin HL:n combinen vastaavat. Pikkurääpäleiden vikinä viihdytti sen parin kerran verran, kunnes kyrpiinnyin niihin jo seuraavassa kentässä.

Sikäli kun muistan joskus koklanneeni olikotuonyt Halo 3:sta oli tuo Gruntien vikinä yhtälailla itseääntoistavaa, mutta siinä taisi sentään päästä mäiskimään niitä moukarilla ja miekalla.

Ajoneuvojen kontrollit ovat kyllä alkuunsa oudot, mutta kyllä niihin tottuu ja lopulta hallitsee. Ensimmäisellä kerralla pelatessani pelkkä fakta että nyt on ajoneuvo alla ja sillä voi tehdä mitä lystää, oli upeaa.


Itse kuulun siihen kerhoon, joka vannoo vakaasti yksinkertaisen "paina kaasua ja liikuta tattia"-ohjaustavan nimeen. Tämä kahden tatin kanssa pelleily muistutti 'Villikarjun' kohdalla lähinnä jotain kännikuskin simuloimista, kun tuolla rotiskolla ei kyennyt ajamaan edes yksinkertaista suoraa linjaa.
Ghostin, Tankkien ja Bansheen ohjaus sen sijaan toimivat kiltisti, Warthog vain sukkaa totaalisesti.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 27.08.2015 21:11

Kingdom Hearts 2 Final Mix (PS3) meni juuri hetki sitten läpi. Reilu 40 tuntia siihen meni, mutta ei se aika mennyt hukkaan. Tykkäsin tästä tosi paljon. Aluksi ajattelin ykkösen olevan parempi, mutta mitä pidemmälle pelissä etenin, niin sitä enemmän tästä aloin pitää. Paikkojen pieni kierrättäminen laskee pisteitä, mutta on tämä selvästi plussan puolella. Loppubossi oli pienoinen pettymys ykkösen vastaavaan verrattuna, mutta eeppisyyttä siitä ei puuttunut.

89/100

KH3 saattaa olla se peli, minkä takia jompikumpi uudemmista konsoleista tulee hommattua. Olen vakuuttunut tästä pelisarjasta.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 04.09.2015 11:26

Baldur's Gate 2: Shadows of Amn, EE

Tuli tuossa hetki sitten läpäistyä. Ei ihan mikään lyhyt seikkailu, ottaen huomioon kuinka kauan aikaa tuli käytettyä eri sivutehtävien ja dunkkujen tonkimisessa. Tekoäly on yhä hivenen vajavaista, niin vihollisten kuin omien puolelta ja meno on hivenen putkimaisempaa, mutta sentään lootti on himpun verran parempaa.

Olisihan tuossa sitten tarina jatkumassa TOBin myötä, mutta ajattelin pitää taukoa ja pelittää vaikka tuon Icewind Dalen uusintakierroksen vihdoin loppuun.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 05.09.2015 23:12

Total War - Attila (PC)

Nyt kun on tullut pelattua prologi ja sain minor victoryn Frankeilla, plus kokeilin Hunneja, Juutteja ja Ostrogootteja, voisi kertoa jo enemmän tai vähemmän maineikkaan sarjan tuoreimmasta pelistä. Pelin bugit on melko pitkälti kukistettu eikä sitä työnnetty markkinoille yhtä karmeana keskosena kuin Rome II ja olen kyllä nauttinut joka tunnista pelin parissa.

Pelihän on muuten kuin Rome 2, mutta käyttöliittymää ja pelin visuaalista ilmettä ollaan remontoitu reippaalla kädellä, eikä käyttöliittymä ole enään yhtä harmaa ja tylsä kuin, joku machitosin valikkomeri. Pelit alkavat kunnon välivideoilla ja tunnelma on juuri oikea tämän aikakauden pelille. Yksikkökortit ovat hyvän näköisiä ja rakennuksien ikonit vielkin kauniimpia. Peli näyttää ja sitä myöten myös tuntuu jälleen oikealta totaalisodalta!

Aikakausihan alkaa vuodesta 395. Rooman valtakunta on jakautunut kahtia, Hunnilaumat puskevat kansoja heikentyneiden mahtivaltioiden rajoille ja ajat ovat hyvin synkät ja kaaoottiset. Pelaaja voi tietysti valita jomman kumman Roomalaisvaltion, Persialaisalkuperän uusimman imperiumin, Sassanidit, vanhoja Germaanivaltakuntia, kuten Frankit ja Saksit. Delsujen mukana tulee vielä lisää Germaanivaltakuntia, Britanian kansoja ja Varhaisviikinkejä pohjolasta. Näillä kaikilla pelataan perinteisempää totaalisotaa. Mukana on pitkästä aikaa sukupuu parempana kuin koskaan ja rome kakosesta tuttu poliittinen ikkuna, mutta paranneltuna. Pelaajan kannattaa kiinittää huomiota tähän osaan peliä, tai muuten valtakunta voi ajautua kaaokseen. Pelaaja voi nimittää sukulaisiaan, tai muita aatelisia tärkeisiin virkoihin, jotka antavat erilaisia boosteja ekonomiaan ja järjestykseen. Jokainen äijä myös kerää henkilökohtaista vaikutusvaltaa, mitä voi käytää erilaisiin tekoihin. Niitä on esimerkiksi salamurhaajien palkkaaminen, vaimon etsiminen, vastustajien vaikutusvallan vähentäminen ja monta muuta. Toinen uusi lisäys on Lojaalius Jos jonkun poliittisen henkilön lojaalius laskee liian alas, tämä voi ryhtyä kapinaan. Kapinoiva kenraali ottaa komentamansa armeijan haltuun ja kuvernööri koko provinssin potkien lojaalin kenraalin pihalle. Tämän voi estää käyttämällä jonkun hahmon vaikutusvaltaa menemällä henkilökohtaisesti varmistamaan äijän lojaalius tai tilaamalla salamurhaajan. Nyt myös vaimoilla on merkitystä, sillä hyvä vaimo antaa miehen taidoille boosteja ja huonoista kannattaa hankkiutua eroon. Vaimoilla voi myös käydä kauppaa muiden kansojen keskuudessa, mikä on oiva tapa esim lujittaa liittoumia. Kaikki tämä toimii helvetin hyvin ja tuo kokonaan uutta puhtia pelisarjaan.

Sitten meillä on kokonaan uusia vaeltavia kansoja, Visigootit, Ostrogootit, Vandaalit ja Alanit. Plus tietysti aikakauden tunnetuin pirulaiskansa, Hunnit. Vaeltavat kansat elävät jatkuvasti liikkeessä, mutta voivat Hunneja lukuunottamatta asettua asumaan haluaamansa provinssiin, jolloin peli muuttuu taas perinteiseksi tottalisodaksi. Tien päällä armeijat voivat rakentaa erilaisia telttoja, tai erilaisita eläimistä koostuvia laumoja, jotka toimivat kuin rakennukset peruskansoilla. Tosin näitä telttoja pysyttäessä tai yksikköjä kouluttaakseen on pysyttävä paikallaan vaadittu aika.

taisteluissa isoimpana uudistuksena on piiritystaisteluissa kaupungin polttaminen ja siviilit. Pelaaja voi ja kannattaakin sytyttää joko tulinuolilla tai piirityskoneilla kylän tai kaupungin kortteleita palamaan. Tämä laskee puolustajien moraalia ja hyökkäystehoa ja se kasvaa mitä enemmän kaupunki palaa. Plus se näyttää todella siistiltä! Siivilit kulkevat päättömästi kaduilla, mutta pelaajan armeijoiden lähestyessä ryntäävät pakoon. Nämä pistävät hanttiin, jos joutuvat kosketukseen joukkojen kanssa, mutta toimivat lähinä visuaalisena piristyksenä. Olisin odottanut että äijät nappaavat taloista viiniä, omaisuutta ja naisia mukaansa, mutta tällaisenkaankin piiritystaistelut ovat parempi kuin koskaan! Pelin tekoäly tuntuu myös oikeasti haastavalta. Vihollisen ratsuväki eritoten sillä se osaa iskeä ja vetäytyä hyökkäyksien jälkeen, kiertää linjojen taakse kaukotaistelijoiden kimppuun ja joskus jopa yhdistää voimansa jalkaväen kanssa tehden tuhoisia "Alasin ja vasara" hyökkäyksiä. Huonona puolena lipuista ollaan luovuttu ja ne on korvattu pienillä ikoneilla, joden klikkaaminen vaatii enemmän tarkkuuta. Jotenkin Hunnit tuntuvat turhan ylitehoisilta taistelukentillä ja sen jokainen pelaaja tulee varmasti kantapään kautta oppimaan. Ne aloittavat taistelun erittäin tuhoisalla nuolisateella ja pysyvät kaukana vihollisien joukoista. Kakkeli meinasi tulla punttiin, kun valtakunnan rajoille ilmestyi seitsemän täyttää armeijaa näitä Legolaksen tarkkuudella ampuvia kusipäitä. Meritaisteluissa sanon että nyt ei maa-armeijat pärjää sitten millään, sillä äijät kärsivät merisairaudesta, mikä syö puolet moraalista. Hyvänä juttuna merimiesten rantauduttua alus lähtee automaattisesti pois tieltä mahdollistaen uuden aluksen maihinnousun ja sitä rataa.

Olin jo ehtinyt huolestua onko sarjalla enään tulevaisuutta Rome kakosen epäonnistunee jukaisun ja Alien Isolationin kaltaisen sivuprojektin jälkeen, mutta Attila nostaa Crative assemblyn takaisin jaloilleen ja todistaa että kyllä sarjalla vielä tulevaisuutta on. En enään koskaan osta näitä pelejä julkaisussa, mutta varmasti ennemmin tai myöhemmin tuo warhammerikin tulee hankittua. Ehkäpä se saa minut kiinostumaan tuostakin loresta ?
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 10.09.2015 07:51

Ihan näin ohimennen voisin mainita, että jos nuo pelin läpäisystä kertovat mielipiteet menevät noin pitkiksi, niin eikö niitä voisi saman tien laittaa peliarvosteluihin? Meinaan, eipä täyttyisi pelkästään meikän tekstistä sekin ketju.


Cold Fear (Ps2)


Kuvittelenko, vai oliko tuo loppupomo jotenkin helpompi kun pentuna tätä peliä pelasin? Tässä näet tuli turpaan aivan hemmetin usein. Kun vaan muistaisin, pelasinko pelin läpi silloin vuosia sitten iisillä.


Haulikko oli kyllä tässä pelissä eniten käytössä, ihan vain pelkästään sen pysäytysvoiman ansiosta. Hitto kun tässä pelissä ei ole minkäänlaista karttaa, mistä nähdä mihin hittoon pitäisi mennä. Menee suuntavaisto sekaisin turhan usein.


Näkeehän tästä että peli "lainaili" melkoisesti RE4:sta, kun sen Ps2 versiota vielä odoteltiin ja sen takiahan CF taisikin flopata. Kyllähän tämä itsenäänkin ihan passeli peli oli, vaikka hiottavaa olikin erittäin paljon.

Lisää sitten kalmokekkereitten aikaan.


Pitäisiköhän alkaa kokeilla pelata lokakuun hämärissä piiiiiiitkästä aikaa ensimmäistä tai toista Forbidden Sireniä lävitse. Eihän siitä taida ollakaan kuin useampi vuosi.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 26.09.2015 23:12

The Witcher 3: Wild Hunt tuli jokunen tunti sitten vihdoin päätökseen, ja peli olikin erittäin positiivinen yllätys. Ennakko-odotukset olivat täysin nollassa, mutta pelin edetessä päädyin tykästymään niin pelimaailmaan kuin hahmoihinkin, juonesta puhumattakaan. Pelissä on tuhoton määrä tekemistä pääjuonen ohella, sekä hyvin vankka lore maailman takana joka teki kikesta pikkuvihollisia myöten mielenkiintoista. Joissakin kohti toki putosi kärryltä kun hahmojen keskinäistä historiaa puitiin, tämä kun oli ensikosketukseni sarjan maailmaan.

Huonoina puolina voisi pitää hienoista bugisuutta, ainakin Skelligen alueella (veneet päätyvät päällekkäin satamissa ja muuta yhtä lystiä...päättipä peli kaatuakin välillä fast travel-ominaisuutta käytettäessä). Skellige muutenkin tuntui kovin puolitiehen jääneeltä suunnittelunsa saralla. Merellä purjehtiminen oli puisevaa ja siellä vastaan tulleet secret locationit olivat suoria kopioita toisistaan aarteita vartioivia vihollisia myöten.
Ainoa positiivinen puoli merimatkailussa olivat valaat. Tuli kovin nöyrä olo kun ympäriltä alkoi kuulua valaiden laulua ja noiden massiivisten otusten pyrstöt pärskivät vettä ihan lähettyvillä. Pelin luonto noin yleensäkin oli jotain todella upeaa.

Edellä mainitun lisäksi muuta narinan aihetta en kyllä tähän hätään keksi. Mahtava, kaunis ja koukuttava peli, joka jätti mielenkiintoa tutustua maailmaansa vielä paremminkin...mutta koska en aiempien pelien vaatimia alustoja käytä, taidan lähteä metsästämään sarjaan kuuluvia kirjoja.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 27.09.2015 00:24

Silent Hill 3

Oli tämä kyllä aivan helvetin kuumotteleva peli, niinkuin sarjan aiemmatkin osat. Ei tästä muuta tarvitse sanoa.

Nyt pitäisi vielä pelata Forbidden Sirenit itsekkin ja viimeinkin se Dino Crisis. Saa muuten ehdotella jotain vanhoja kauhupelejä. Ei miulla toisaalta kauhupelit lopu, sillä kunhan koneen osat tulee niin pääse pelaamaan Amnesioita ja Penumbroita, kun tuli hankittua steamista kaikki kyseisten sarjojen pelit parilla eurolla.

Final Fantasy X

Elokuun alussa vetäsin läpi ja oli kyllä hyvä peli, mutta olisi voinut olla hieman avoimemmat peliympäristöt kuitenkin. Ei tästä muuta pahaa voi sanoa.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 27.09.2015 14:18

Tales of Vesperia on nyt läpäisty. Eihän siihen mennyt kuin 55h, ajattelin, että kestoa olisi ollut enemmän. En tietenkään läpäissyt kaikkia sivutehtäviä, mutta kyllä niitä sieltä täältä tuli napsittua. Tarina oli mielenkiintoinen, hahmot Tales-tyyliin kultaa, huumoria oli mukana, taistelusysteemi hyvä (sarjan standardeilla ei kuitenkaan parasta tasoa) ja visuaalisesti erittäin upea.

Noh, voisin sanoa Tales of Vesperian olevan viime konsolisukupolven paras peli ja sarjansa toiseksi paras osa Symphonian jälkeen. Ihan jäätävän hyvä peli ja Boksin voisi hankkia pelkästään tämän pelin takia yksistään. Oli todellakin hintansa väärti!

Tuli myös huomattua hieno yksityiskohta, kun pelin jälkeen odotteli menussa vähän aikaa, niin alkuintro kävi pyörimään, mutta siinä soiva biisi olikin japaninkielinen. Onhan tuo alkuperäisversio paljon englanninkielistä Ring the Belliä parempi. Miksi se piti ns. "piilottaa" tuolla tavalla?
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 28.09.2015 08:00

Resident Evil Remake tuli lopulta pelattua loppuun Hardilla. Läpipeluuaika neljä tuntia ja kakstoista minsaa. Tällä pelikerralla tuli kuoltua yllättävän monta kertaa. Ekana lähti nirri, kun muistin väärin mitä piti tehdä kun Neptune hyökkäsi kontrollihuoneeseen. Seuraavana kupsahdin sitten, suureksi yllätyksekseni, Hunterin instakill-iskuun. Mikä on valtava yllätys, Remaken huntterit huomioonottaen. Kolmannen kerran kupsahdin sitten kirjaston ovella, kun yksi ryömivä zombi ja tämän raahustava kaveri pääsivät yllättämään.

Tällä pelikerralla tuli jopa törmättyä yhteen ylimääräiseen Karmiinikalloon, joka olikin se pelin ensimmäinen zombi. Koska annoin Richardin kupsahtaa, pääsin samalla näkemään myös pari ylimääräistä välikohtausta, joita en ollut nähnyt koskaan aikaisemmin.


Ensi kerralla voisi vetäistä pelin Real Survivor-tilassa, mutta tällä kertaa taidan siirtyä pelittämään RE2:ta kuusnepalla.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 02.10.2015 07:22

Resident Evil 2 (PsOne)

Alunperin yritin kuusnepalla, mutta speedrunista ei tahtonut tulla mitään, kun konsoli päättää vanhuuttaan resetoida itseään milloin lystää. (laita muistiin, osta parempi N64 jos löydät.)
Clairen ykkös-skenu läpäistynä. Läpipeluuaika: pari minuuttia vajaa kaksi tuntia, tallennuksia vain yksi ja arvosana: A. Ensi kerralla voisin vetää paremmaksi ja yrittää vetää pelin läpi ilman tallennuksia. Läpipeluuajasta olisi tullut varmasti parempi, jos en olisi unohtanut sitä saakutin MO diskiä loppupuolella. Inhoan labraosuutta Clairella tämän vuoksi, aina tuntuu unohtuvan jotain sen vasta-aineen kyhäämisen aikana ja sen vuoksi pitää rampata eestakasin.

Yksi neuvo, jolla lyhennätte ykkös-skenun läpipeluuta, ainakin Clairella. Jättäkää menemättä ruumishuoneelle, asevarastolle ja vartijoiden huoneeseen. Lyhentää reilusti peliaikaa, vaikka Leonilla pelatessa menetätkin magnumin.


Pitääpä yrittää etsiä seureevaksi Gamecube-porttaus tästä pelistä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 03.10.2015 09:50

Resident Evil 2 (PsOne)


Leonin kakkos-skenu läpäistynä omalla, uudella huippuajalla.
Läpipeluu ilman yhtään tallennuksia, tasan kahdessa tunnissa (ja noin 17 sekunnissa) ja tietenkin ilman ensiapusuihkeita.

Arvosana: A ja palkkioksi irtosi monien vuosien jälkeen se Gatling. Mutta sillä pätkitään poppoota sitten joskus toiste. Oli kyllä helkutinmoine'njännitysnäytelmä kun päädyin varomatta dangerille yrittäessäni juosta parkkialueen koirilta karkuun. Pakkohan sitä oli pysähtyä ja tykittää dogit maahan, nilkuttaa sähköpääkeskukseen lähimmälle rehulle ja jatkaa matkaa. Onnistuin samalla skippaamaan tyystin tämän pata-avaimen, mutta loppujen lopuksi paljastui että koko avainta ei tarvinnut skenussa alkuunkaan.

Kun skippasin asevaraston ja vyölaukun kokonaan, pelkäsin että viimeinen taistelu T-00:aa vastaan olisi ollut paljon haastavampi, mutta turhaan huolehdin. Kolme kutia parannellusta dessusta ja raketinheitin astuu kuvioon. Viimeiseen Williamiinkin tarvitsi upottaa vaivaiset kuusi kutia, vaikka olin jemmannut koko skenun aikana pyssälöön ainakin 24 ylimääräistä kutia.



Mikäli RE2:n uusioversio ilmaantuu ja se olisi peräti old-school-hengessä, toivon hartaasti että peliin lisättäisiin myös Hard-vaikeustila, jossa zombien purema tekee oikeasti kipeää.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunkster » 03.10.2015 14:41

Gigante kirjoitti:Mikäli RE2:n uusioversio ilmaantuu ja se olisi peräti old-school-hengessä, toivon hartaasti että peliin lisättäisiin myös Hard-vaikeustila, jossa zombien purema tekee oikeasti kipeää.
Hard-mode onkin mielestäni koko pelin pahin puute. Normalilla voi huoleti jättää puolet kaikista ammuksista ja ensiaputarvikkeista keräämättä, varsinkin jos vähänkin tietää mitä tekee.
Avatar
Hunkster
 
Viestit: 20
Liittynyt: 10.03.2014 00:21
Paikkakunta: Jyväskylä/Oulu

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 05.10.2015 22:49

Batman: Arkham Knight (PS4)

Voi pyhä keskinkertaisuus, Batman! Tältä peliltä odotin niin paljon enemmän. Peli jonka pääpahiksena on Scarecrow (yksi Batmanin parhaista vihollisista mielestäni), jossa saadaan kokonainen Gotham City tutkittavaksi, ja jonka on tarkoitus olla Arkham-saagan päättävä osa...luulisi ettei mikään voi mennä pieleen, kun Arkhamin nimen alla ei vielä ole huonoa Batman-peliä tullut. Ikävä kyllä kaikesta tuosta huolimatta olin syvästi pettynyt.

Kuten señor Highwind aiemmin tässä samassa topicissa mainitsikin, Batmobilella huristelua oli aivan liian paljon. Tokihan on ymmärrettävää ja ihan järkevääkin, että kun peliin tehdään joku uusi ominaisuus, sitä myös hyödynnetään, mutta Batmobilen kanssa tuossa on pari pientä ongelmaa. Ensinnäkin se, että koko autolla huristelu on perusideanakin vailla merkitystä. Batman kun kykenee liitämään pitkin taivaita, vieläpä varsin vikkelää tahtia, ja näin taittamaan pitkiäkin matkoja vaivatta. Kattojen kautta liitely on huomattavasti helpompi tapa matkustaa kuin autolla katujen kautta mutkittelu. Niinpä autolle on pitänyt keksiä toinen tarkoitus, jotta siitä olisi enemmän hyötyä: siitä tehtiin tankki. Ja koska Batmanin ei ole järkeä mennä räiskimään nyrkillä kuritettavia viholliskoplia tuolla tankillaan, niin asianmukaiset vihollisetkin piti lisätä: niinpä Gothamin kadut on tupattu täyteen miehittämättömiä drone-tankkeja. Ja kun sanon täyteen, tarkoitan sitä myös. Noiden paskamasiinoiden räiskimiseen kuluu valtava lohkare peliajasta, etenkin jos aiot sivutehtäviäkin tehdä. Herää kysymys että miksi moinen on pitänyt mukaan edes laittaa, jos pelistä pitää sen vuoksi tehdä joku battle tanks? Kun ajattelen Batman-peliä, ei ensimmäinen mielikuvani todellakaan ole tykkitulitus.
Toinen ongelma auton kanssa on se, kuinka sitä pitää alati olla retuuttamassa mukana. Pelin aivopähkinäkohdat ovat suureksi osaksi pohtimista kuinka Batman saa vietyä peniksenjatkeensa paikasta A paikkaan B, koska sitä ihan välttämättä tarvitaan kohdassa C.
Kolmas ja ehkä tankkitaistelua vieläkin turhauttavampi asia on se, kuinka liukkaasti tuo kosla liikkuu. Etenkin ajojahtien aikana kamera ei tahdo pysyä nopeiden liikkeiden mukana. Ja ajojahdeista kun puhutaan niin mainitaan samalla, että kun tuhoat vihollisajoneuvon tuollaisen aikana, peli hidastuu ja kamera kääntyy katsomaan suoraan tätä tuhottua kohdetta. Tämä taas aiheutti ainakin itselläni sen, että pääasiallinen kohde sai huomattavaa etumatkaa kun minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä mihin olin menossa, kamera kun tahtoi välttämättä näyttää millisessa kaaressa juuri tuhoamani auto ilmassa liitelee.

Autosta muuhun sisältöön: juoni oli ihan mukiinmenevä, mutta välillä vastaan tuli sellaisia kohtia jotka pistivät miettimään että onko niitä nyt ihan selvin päin tehty. Scarecrowta olisi mielestäni voinut hyödyntää tehokkaamminkin, kuten Arkham Asylumissa oltiin tehty. Nyt Scarecrow jäi pahiksena huomattavasti Arkham Knightin varjoon, ja kaikki muut olivatkin sitten pelkässä sivuroolissa.
Jalan hoidettavat kohtaukset olivat juuri sitä mitä odottaa sopikin, ja vihollisilla oli pari uutta yllätystäkin hihassaan nyrkkitaisteluita maustamaan. Tämä osa-alue on toiminut Asylumista lähtien, eikä valituksenaiheita vieläkään ole. Vihollisten stalkkaaminen ja eliminoiminen yksi kerrallaan on aivan yhtä hauskaa kuin ennenkin.
Tarinan loppuun olin ihan tyytyväinen, vaikken sitä "oikeaa" loppua saanutkaan. Ei nimittäin innostanut lähteä nuohoamaan Gothamin räkäisimpiä nurkkia joidenkin Riddler trophyjen perässä, etenkään kun Riddlerillä oli pelissä ihan oma sivutehtävänsä, ja vielä aika hyväkin sellainen, joka kuitenkin vihelletään poikki juuri ennen kliimaksiaan ja sanotaan että kerää kaikki Rddler trophyt niin jatketaan sitten. Ja jos tuon "oikean" lopun halajaa niin peli on tosiaan pelattava 100% läpi.

Kaikesta tuosta vikinästä huolimatta tämä on ihan ookoo peli, ei siinä mitään. Mutta ottaen huomioon sarjan menneen laadun, ja jotkut todella typerät valinnat tekijätiimin taholta, sekä Batmobile-yliannostuksen, ei tämä ole se täydellinen Batman-peli jollaiseksi sitä povattiin, eikä tällä todellakaan ole mitään asiaa henkilökohtaiseksi vuoden peli-ehdokkaakseni.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 09.10.2015 21:42

Kingdom Hearts: Birth by Sleep HD ReMix
Meni tuossa hetki sitten läpi. Terralla pelasin ja tykkäsin pelistä oikein paljon. Käsikonsolipeli kun on kyseessä, niin kestoa ei ollut niin paljon, mutta meno oli sitäkin parempaa. Taistelut toimi muita osia paremmin omasta mielestäni. Haastettakin oli oikein mukavasti, vaikka KH2:seen verrattuna, joka oli melkoinen pushover verrattaen tähän. Miinusta annan framerate-ongelmista. Jumalauta, jos PSP-peli ei pyöri täysiä PS3:lla, on jokin pielessä. Nuo ongelmat eivät kuitenkaan kauheasti haitanneet. Hyvä peli.

83/100
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 17.10.2015 02:00

Silent Hill Downpour

Tämä osoittautuikin yllättävän hyväksi peliksi. Pidin tarinasta ja Murphy olikin ihan hyvä hahmo. Tunnelma ei vain ollut lähelläkään kolmen ensimmäisen tasoa, vaan sellainen ihan jees. Parani kuitenkin kivasti loppua kohden. Tähän vaikutti aika selvästi se, että Akira Yamaokalla ei ollut mitään tekemistä pelin kanssa. Tosin hirviösuunnitteluunkin olisi voinut panostaa hieman enemmän.

Sivutehtäviä kun en yleensä jaksa peleissä tehdä, niin ne tuntuivat tässäkin aika päälle liimatuilta, mitä nyt vähän kokeilin niitä.

Pakko mainita vielä Xbox 360 -version kärsineen ikävistä suorituskykyongelmista.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron