Minkä leffan katsoit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Apple » 13.07.2015 00:59

Uusi Terminaattori ei kyllä ollut mistään kotoisin. Sen verran olen sarjan fani että pidän jopa kolmosesta enkä Salvationiakaan ole haukkunut lyttyyn, mutta Genisys veti franchisen pohjat. Sillisalaattijuonta yritettiin korjailla huumorilla, toiminta oli puuduttavaa, Arska ei tuntunut enää uskottavalta robotilta.. viimeisen puolen tunnin aikana kuumotti kovasti ja odotin lopputekstien saapumista.
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 28.07.2015 21:33

Metallica Through the Never
En edes tiedä voiko tätä kutsua pelkäksi leffaksi, vaan kysessä on vähän kuin leffan ja konserttitallenteen hybridi. Leffa alkaa Vancouverista, jossa on alkamassa metallican konsertti. Yksi bändin roudareista saa tehtävän käydä hakemassa jotain tärkeää, mitä bändi tarvitsee ja leffa seurailee vuoron perää tämän roudarin seikkailuja surrealisitiseksi ja kaaottiseksi muuttuneessa kaupungissa, sekä tietenkin nimikkobändiä vetämässä keikkaa, kaikki tämä kolmiulotteisena!

En ole metallica fani, enkä tiedä bändin tuotannosta hirveämmin. Pidän "onesta" ja "Whiskey in the Jar" coverista, mutta livenä bändiä kyllä kattelee ja kuuntelee mielellään. Mukana on kuitenkin 16 biisiä, joista Orion kuullaan lopputeksteissä. Itse liveshow varastaa koko leffan ja pidin taustalla tapahtuvia roudarin seikkailuja vähän turhana lisänä. Liveshowssa saa ihmetellä muunmuassa oikeaa sähkö ampuvia "teslacoileja", romahtava "lady justice" patsas ja lavan altta pomppaavia ristejä. Itse bändi antaa kaikkensa ja kyllä tämä nostatti kaltaiseni metallica ummikon innostusta bändiä kohtaan.

3D on hyvä. Lavashow näyttää paikoitellen komealta syvyysefektin kanssa ja nyt lava on "oikeasti" ruudun keskipiste. Mutta koska kyseessä on oikea live-esitys on kameraryhmällä selvästi muutamia kertoja vaikeuksia saada hyvää kuvaa, mikä laskee pisteitä.

Transformers 3: kuun pimeä puoli
Jep, paras näistä Bayn robottirymistelyistä. Tässä on parhaimmat toimintakohtaukset ja hauskimmat hetket.

3D on erinomainen. Syvyysefekti toimii läpi leffan ja varsinkin ne kuuluista toimintakohtaukset näyttävät vaikuttavilta.

Tintti: yksisarvisen salaisuus
Vaikka fanit valittavat edelleenkin niitä näitä, minä pidän tästä pätkästä edelleen. Siinä on sarjakuvien fiilistä ja huumoria, plus itse sarjakuvataitelija Hergeä kyllä kunnioitetaan, vaikka leffa ottaakin vapauksia alkuperäisestä albumista.

3D on heikkoa. Efektiä hyödynnetään hyvin vähän. Paljon kertoo että ainoa kohta missä se jäi oikeasti mieleen on ruutua kohti osoittava kävelysauva.

Avatar
Cameron on luonut yhden aikamme vaikuttavimmista tietokonemaailmoista, jossa kerrotaan melko suoraan pocahontasista otettu tarina.

3D on erinomaista ja tämä lienee meillä kaikille itsestäänselvää. Maailma suorastaan herää eloon efektin kanssa. Ainoastaan "Gravity" on saanu paremman efektin aikaan, mikä tekee tästä maailman toiseksi parhaimman 3D leffan.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 03.08.2015 08:47

Kätyrit 3D (turhaa rahastusta se koko kolmedee, mutta eipä pahemmin ollut vaihtoehtoja, jos halusi katsoa enkkudubin)

Elikkä siis tarina siitä, kuinka pikkuiset Kätyrit löysivät itse Ilkimyksen. Tämä on niitä harvoja elokuvia, jossa päähenkilöistä kukaan ei puhu mitenkään selkeää dialogia, mutta sisällön ymmärtää siitä huolimatta. Elokuva sisälsi RUTKASTI kaksimielisyyksiä ja vleisvitsejä toisen kuolemasta siihen malliin, että tätä ei ihan perheen pienimmille suosittelisi. Kyllähän tämän parissa silti viihtyi ihan passelisti, vaikka toisin kuin yleisö, en revennyt missään välissä ääneen nauramaan.

Kolmedee-klasit päässä olo oli kuin katselisi elokuvaa kaukoputkella...siis semmoisella joka on väärinpäin. Onneksi kohdalleni sentään sattui puhtaat lasit, eikä semmoisia mällipäällysteisiä sotkulaseja mistä kyseisiä laseja usein kritisoidaan. Kolmedee-leffojen pointti meni vanhaksi jo ennen kuin syntyikään, mutta eipä niistä silti päästä eroon...Hemmetti.


Arvosana cuatro BANANA!
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Juripa » 08.08.2015 15:33

Jurassic World tuli katsastettua viikolla. Olihan se ihan ok pätkä, mutta ei todellakaan vedä vertoja ensimmäiselle JP:lle (voiko niitä nyt edes verrata?). JW tapahtuu jotain parisen kymmentä vuotta ensimmäisen JP:n jälkeen, ja löytyypi leffasta ihan kiva, joskin epäuskottava nostalgiapommikohtaus . Puisto on avattu uudelleen, ja dinosaurukset alkavat olla jo menneen talven lumia. Nyt tarvitaan jotain uutta. Kyhätään hybrididinosaurus! Noh, loput voittekin arvata. Parasta leffasta on ehdottomasti Owenin ja Clairen välinen kemia. Ja fakta siitä, että jopa ensimmäisen JP:n dinosaurukset näyttivät aidommilta kuin Jurassic Worldin :D

Antaisin tälle ehkä 3/5. Sellainen aivot narikkaan-leffa. Valitettavasti muutamat todella typerät ratkaisut söi leffaa ja pahasti.
Kuva
Avatar
Juripa
 
Viestit: 79
Liittynyt: 04.03.2014 16:53

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 10.08.2015 23:07

One Hour Photo

Kuulun siihen pieneen joukkoon jonka mielestä tämä on Robin Williamsin paras elokuva ja yksi parhaimista leffoista yleensä, jota kohtaa arvostus vain kasvaa. Williamsin itsemurhan jälkeen leffaa katsellessa ei voi olla miettimättä miten tässä roolissa saatoimme nähdä hänestä sen todellisen puolen.

Koskettava, raastava ja realistinen elokuva, jossa Williams on parhaimillaan.

*****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 19.08.2015 10:18

Chappie

Neil Blomkamp on yksi suosikkiohjaajiani. District 9 lumosi valtavirrasta poikkeavana toimintaleffana ja Elysium oli toimiva postapokalyptinen dystopiakuvaus (tulipa siitäkin nimihirviö). Siksi onkin hieman surullista että Chappie on äijän kolmesta leffasta huonoin.
Leffa sijoitutu jälleen kerran Blomkampin kotiseudulle, Etelä afrikkaan ja lähitulevaisuuteen, jossa rehottavan rikollisuuden on kukistanut poliiseja auttavat humanoidirobotit. Yksi robotteja kehittävät tiedemies on onnistunut kehittämään täysin oppimiskykyisen ja ajattelevan tekoälyn, jonka hän istuttaa yhteen firmansa roboteista, mutta surkeiden sattumuksien myötä hänet ja hänen robottinsa kaappaakin Gagsterijoukko, jotka lopulta nimeävät robotin "chappiksi" ja rupeavat kouluttamaan tästä samanlaista rikollista.

Kuten muissakin ohjaajan teoksissa, humanoidit ovat liikkeenkaappauksen avulla toteutettu ja näyttävät edelleen aivan helvetin uskottavilta ja aidoilta. Myös leffan persoonallinen gangsteriduo, Ninja ja Yolandi osaavat räppäämisen lisäksi näytellä (osasyy miksi leffa kiinosti oli että näin nämä räppärit omin silmin Provinssirokissa) ja heidän musiikkiaan kuule läpi leffan. Muuten leffa tuntui melko laimealta ohjaajan aikaisempien tuotoksien rinnalla. Se alien leffojen naisnäyttelijäkin (Sigourney weaver tai miten se nyt kirjoitettiinkaan, emmä jaksa googlettaa) on mukana vain statistina.

Näiden kolmen leffan jälkeen ohjaajalla onkin sitten näytön paikka, kun Alien 5 julkaistaan. Kädet ja varpaat ristissä odotellaan ja toivotaan parasta. Ainakaan se ei voi olla nelosta huonompi.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 28.08.2015 22:00

The Mist -Usva

tietokone-efektit oli pikkusen kököt ja leffa hömppä, mutta kohuttu loppu oli kyllä tosi musertava.

***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja NightFan » 04.09.2015 14:32

Joni Ahonen kirjoitti:The Mist -Usva

tietokone-efektit oli pikkusen kököt ja leffa hömppä, mutta kohuttu loppu oli kyllä tosi musertava.

***/*****

Tosiaan tämän leffan loppu on yksi mieleenpainuvista jonka olen nähnyt, se ois just sopiva toho legendaarisia kohtauksia osioon
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu
Avatar
NightFan
 
Viestit: 644
Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 11.09.2015 07:49

Dawn of The Dead (Eurooppa-versio aka Zombi)



Elikkäs sen klassisen zombirainan toiminallistetumpi ja lyhyempi versio. Elokuva menee tuttuun tapaan, mutta huomattavasti enemmän pikajuoksulla ilman hengähdystaukoja. En tietenkään sano, että tämä ratkaisu olisi automaattisesti huono vaikka ohjaajan versio on tätä täydellisempi. Musiikki ei ole ehkä yhtä hyvää, vaikka muutamia painostavia sävelmiä löytyykin. Parissa kohtaa leikkausjälki vähän tökkii, mutta muuten tämä versio säilyttää osan alkuperäisversion tunnelmasta.

Ei sinänsä huono. Sopii hyvin kiireisemmälle katsojalle.


Arvosana: Neljä hedua kiikarikiväärillä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 11.09.2015 19:14

Shocker

Wes Cravenin hömppäkauhuilu, joka oli ihan passelia viihdettä. Pakko sanoa kuitenkin, ettei hieman lyhyempi kesto olisi ollut pahitteeksi. Jumalainen soundtrack kuitenkin sai katsomaan lopputekstitkin volyymit kaakossa.

Tarkemmin mietittynä soundtrack oli parempi kuin itse elokuva. :D
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 22.09.2015 22:06

Rocky

Stallonen paras leffa, jossa on tosi liikuttava ja erilainen rakkaustarina. Rocky on tässä on mukavan hidas ja leffa nauratti moneen otteeseen.

*****/*****

Rocky II

Suoraa jatkoa edelliselle ja tosi yllätyksetön juoneltaan. Vähän tylsää se, että Rocky joutuu ottelemaan taas mahtailevaa Apolloa vastaan.

***/*****

Rocky III

Eye of The Tiger on parasta! Tässä Rocky on hahmona menettänyt osan siitä ekojen osien hitaudestaan, joka teki hahmosta sympaattisemman.

**/*****

Rocky IV

Aikansa tuote, jossa on omanlaista eksotiikkaa. Hyviä biisejä leffa täynnä, vaikka tässä ei kuulla Bill Contin säveltämää musiikkia. Leffan loppu on tosi rautalangasta väännetty ja luulisi itänaapurin vain naureskelevan tälle nykyisin.

***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 28.09.2015 07:52

"Bayformers: Shit side of Transformers"

Siis...ttu mitä paskaa! Valtavat määrät kamalaa leikkausjälkeä ja tylsimpiä Hollywood-kliseitä koskaan. Transformereitakin päästin hädintuskin ruudussa edes näkemään, kun suurin osa ruutuajasta käytetään jenkkisotilaiden kaluston esittelyyn. Optimuskin on tässä versiossa semmoinen kylmäsydämminen tappaja, kuin pelaisit Mass Effectiä pelkästään Renegade-vaihtoehdolla. Silence oli enemmänkin kuin oikeassa.

Suosittelen mielummin Transformers: Prime-sarjaa. Käytetäänhän siinä samantapaisia juonivälineitä kuin Bayformerseissa, mutta PALJON paremmalle käsikirjoituksella ja toteutuksella.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 28.09.2015 09:48

Rammstein In America

Olin onnesta soikeana kun boksi saapui julkaisupäiväksi postiin (levykauppa äx, kiitoksia jälleen) ja pääsin uppoutumaan siihen keskellä työputkea. Boksi sisältää siis täyden kahden tunnin dokumentin bändin vaiheista amerikan mantereella, bonusmaisen lyhyen katsauksen "LIFAD" albumin tekoprosessiin ja täyspitkän keikkavideon Madison square gardenia ja Montrealin areenoita yhdistellen.

Dokumentti on ensimmäinen kunnon teos bändin historiasta ja mukana on kaikki mahdollinen. Bändinjäsenet kertoilevat yhdessä historiaansa, managereita ja muita artisteja haastatellaan, harvinaisia videoleikkeitä ja kuvia nähdään (paskan laatuisia tietysti). Ja dokkari kyllä tuo ilmi millaiset ennakkoluulot rapakon takana on vieraalla kielellä laulaviin artisteihin, mutta alkujärkytyksen jälkeen bändi on aina saanut ihmisiltä lämpimän vastaanoton. Bändin historian tunnetut tapahtumat käsitellään laajasti, "Lost highway" elokuvan soundtrack, vankilareissu "Buck dich" esityksen jälkeen ja 11.9.01 aiheuttama kaaos. Helppo tätä on fanina rakastaa, mutta dokkari sopii suorastaan erinomaisesti myös bändistä kiinostuneille uusille headbangereille.

Boksin manssikkana kakun päällä on sitten aiemmin mainitsemani keikkatallenne, jota todella ollaankin odotettu, koska aikaisempi keikkatallenne, Völlkerball julkaistiin ikuisuus, eli kymmenen vuotta sitten! Ja kaikki mitä bändiltä voidaan odottaa on edelleen mukana. Eli liekinheittimet, tulipallot, kipinäsuihkut ja lavan täyttävät räjähdykset yhdistettynä raskaaseen Industrialiin. Till Lindeman antaa jälleen kaiken itsestään irti ja yhdessä Flaken kanssa järjestää sirkusta muistuttavan lavashown, joten kuka niitä screenejä kaipaa ? Muut jäsenet, muutamaa hetkeään lukuunottamatta, ovat lähinnä taustalla tai sivuilla. Ja yleisö tietysti on täysillä mukana.
Biisilista jakanee mielipiteitä, sillä LIFAD kiertueella kun ollaan, niin albumista on syytä tykätä. Minä rakastan lättyä ja pidin keikan settilistasta pari hutia lukuunottamatta. "Weißes Fleisch" ja "Bückstabü" ovat molemmat melko täytebiisimäisiä kappaleita, eikä välttämättä live-esityksen arvoisia. Vanhempia hittejä kuten, "Somme", "Du Hast" ja "Engel" kuullaan sentään puolet ajasta.

En ole vielä katsonut tuota albumin teosta kertovaa dokkaria, mutta päädokumentti ja keikka antavat jo niin paljon vastinetta rahalle, että ne menisivät myös erikseen myytynä kaupaksi. Niskan tästä saa takuulla kipeäksi seuraavaksi aamuksi ja bändin fanina on hienoa saada pitkän tauon jälkeen lisää materiaalia ja pitää lippua korkeana.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 05.10.2015 07:34

Bad Taste


Elikkä siis mitä Peter Jackson kyhäili kauan ennen Sormusten herraa.

Ulkoavaruuden kusipäät ovat tunkeutuneet planeetallemme, aikeinaan valjastaa ihmiskunta galaktisen pikaruokalan aineksiksi. Hallitus lähettää AIDS-tiimin pojat asialle ja potkimaan persettä. Tiedossa on rutkasti verta, oksennusta ja aivonkappaleita.

Elokuva kuvattiin neljässä vuodessa kasaan ja niin olemattomalla budjetilla, että youtuben antiteatteri näyttää äveriäämmältä. Lopputulos on oikea kunnon B-leffa, aivot narikkaan-hengessä!

Huumori on tietenkin myös sysimustaa, mikä tekeekin tästä leffasta varsin nautittavan äijäporukassa katsomiseen. Miten muuten voisitte selittää sen, kuinka kallo halki oleva kundi polkaisee vahingossa oman aivonkappaleensa päälle.


Ainoa kunnon miinustus tähän leffaan ovat jälkidubatut äänet. Sankarien kohdalla tämä ratkaisu tuntuu jotenkin oudolta, mutta toisaalta sopii täydellisesti alieneille. Alieneitten mölinä ja huudot ovat jotain tyystin hervotonta kuultavaa.


Arvosana Neljä päästä pudonnutta aivonkappaletta.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 06.10.2015 08:52

Maggie

Oli hieman odotuksia tätä "Arskan ekaa vakavaa leffaa" kohtaa. Harmi että leffa hukkaa potentiaalinsa olemalla yksinkertaisesti tylsän pateettinen. Sanotaan aluksi, että on piristävää nähdä viimein leffa, jossa Arnoldin ikä saa näkyä. On hieman ironista, mutta vanhat näyttelijät näyttävät minusta sairaan näköisiltä silloin, kun heidät on yritetty maskeerata 20-30 vuotta nuoremmiksi. Nyt Arskan silmäpussit, suonet käsivarsien sijaan päässä ja kaikki rypyt ovat tärkeässä osassa, jotta mies tuntuu roolissa uskottavalta.

Näyttelijät muutenkin ihan ookoo valintoja, mutta kehno ja olematon käsikirjoitus vaivaa läpi leffan. Ymmärrän toki, jos tekijät ovat koittaneet tehdä pienen ahdistavan murhenäytelmän, mutta leffasta puuttuu aidosti riipaiseva tunnelma sekä taide-elokuvamaisuus, jotta tuntuisi oikeutetulta katsoa ihmisten tuskaa kaksi tuntia. Liika pateettisuus syö tehoa eikä hahmoihin pääse oikein sisälle. Yllättäen Arnoldin ja Abigailin yhteiset isä ja tytär -kohtaukset ovat parasta ja niissä kohdin molemmat näyttelijät tekevät parhaat roolisuorituksensa. Kaikki muut hahmot jäävät liian etäisiksi, joten usein katsoessa tuli fiilis, että tämä toimisi paremmin minisarjana tv:ssä.

Elokuva piristyy puolenvälin jälkeen, mutta silti lopussa jää olo, että mitään ei oikeastaan tapahtunut. Eikä leffa ole niin fiksu ja koskettava kuin yrittää, joten valitettava pettymys yrityksestä huolimatta tämä on. Silti näkisin Arskaa mielelläni jatkossakin vakavissa rooleissa.

**/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 06.10.2015 19:56

28 Päivää Myöhemmin



Ei. Tämä ei ole zombileffa, vaikka monet ihmiset ja kriitikot kuinka jankkaavat. Itse kutsun näitä otuksia "raivareiksi". Kyllähän raina toimii zombi-apokalyksileffojen tapaan, mutta ei silti ole zombileffa.

Mutta itse elokuva sitten. Kyllähän tämän ääressä viihtyy kiitettävästi. Muutamien painostavien hetkien jälkeen, seuraa tasapainoksi hieman rauhallisempia toveja. Itseäni aina huvittaa koko kaupallakäynti-kohtaus, jossa Frank jättää kaupasta poistuessaan vielä visansa kassalle "ostoksistaan".

Jos jotain valittamisen aihetta on, niin paikoitellen itseäni rassasi elokuvan äänentoiston laatu. Välillä äänet menevät niin halvatun hiljaisiksi, että en olisi saanut mistään mitään selkeä ilman tekstityksiä. Vaikka muuten leikkausjälki toimii kaoottisuudessaan, löytyy myös pari kohtausta jotka olisi voitu kuvata selkeämmin ilman järkyttävää pomppimista ja syöksähtelyä.


Ihan okei yhden illan rainaksi.


Arvosana: Kolme ja puoli kiukkuista apinaa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 11.10.2015 12:36

Mad Max: Fury Road

Max on palannut vanhan ohjaajan, George Millerin käsissä. Henkiset demonit vainoavat maxia, eikä asiaa auta että mies päätyy V8, nimistä jumalaa palvovia hihhuleja kuhisevaan kaupunkiin vangiksi ja laitetaan siellä veripussiksi. No tämähän on vasta kylmäkäynnistystä. Kun akselit lopulta alkavat pyöriä niin sitähän kestää läpi loppuelokuvan pituuden. Räjähdyksiä on vähintään Michael Bay elokuvan verran ja takaa-ajoa mailikaupalla. Aivot tosiaan kannattaa heittää sivuun, sillä tämä leffa on puhdasta popkorn viihdettä, jossa edellämainittu ruumiinosa on vain tiellä. Itse max jää tosin hieman taka-alalle "Furiosa" nimisen naisen ollessa ratissa enemmän. Itseäni tämä ei haitannut, sillä kyllä tämä rekkalesbokin osaa näytellä. Hyvä pätkä ja omissa kirjoissani heti kakkosen jälkeen paras lefva tässä sarjassa

Katsoin leffan 3D efektillä joka sopi oikein hyvin lehvaan, jossa autoja ja rekkoja pyörii 80 prosenttia ajassa ruudussa. "Ratti ja kitara" kohtausta lukuunottamatta, mitään "VAU", elämyksiä ei kuitenkaan ole tarjolla.

4/5
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 17.10.2015 08:28

Meet The Feebles


Siis....ei perkele...mitähän helevettiä sitä oikein tuli katsottua.
Kuvitelkaa, että kundi joka teki sen useita Oscareita voittaneen LOTR-trilogian, on tehnyt nuoruudessaan myös parodian Muppets-showsta...


Tai siis tarkemmin sanottuna: Mustalla huumorilla höystetty, aikuisten makuun tehty parodia Muppetseista. K18-leima on ansaittu, sillä perheohjelma Feeblesien kulissien takana harrastetaan niin BDSM:ää, isyyskiistoja, huumekauppaa, seksitautiskandaaleja ja ties mitä... Kun asiat voivat mennä vituilleen ennen live-esitystä, niin nehän todellakin menevät vituilleen.
Enempää en voi paljastaa, sillä...huhhuh. :shock: Mikäli olet nähnyt Bad Tasten tai Braindeadin ennen tätä, niin voitte odottaa samanlaista matskua. Pidelkää siis kiinni vatsastanne...ja juokaa tyynenä teetä elokuvan katselun ohessa.


Suurin ongelma tästä elokuvasta on, että en oikein osaa päättää mihin genreen sen luokittelisin sillä seasta löytyy niin draamaa, kauhua ja mustaa komediaa. Ehkä parhain tiivistys olisi, Musta komedia, jota on höystetty kauhun ja draaman elementeillä.


Arvosana: Neljä liiskattua karvapalloa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 17.10.2015 19:33

Yksin Marsissa


Ridley Scottin tuotoksia tulee joka vuosi ja taso heittelehtii aika armottomasti unohdettavista pökäleistä keskitason mahtipontisuuksiin. Yksin Marssissa on paremmasta päästä, mutta silti harvinaisen turhanpäiväinen elokuva, josta ei muista mitään teatterista poistuttaessa.

Suurin ongelma on päähenkilö, joka ei missään vaiheessa ole täysin hukassa. Minua oikeasti kiehtoo selviytymistarinoissa se kuinka sankari pärjää kovissa paikoissa, vaikka mielenterveys pettäisi kuten Rick Grimesillä The Walking Deadissa välillä. Matt Damon on niin pro läpi leffan, että hän jopa vain vitsailee omalle kohtalolleen. Koita siinä sitten kokea sympatiaa ja jännitystä tälläisen puolesta. Yksinkertaisesti tylsä leffa.

**/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 23.10.2015 09:36

Boyhood

Richard Linklater on kyllä mahtava tyyppi, joka osaa tehdä realistisia leffoja aidoista ihmisistä ilman, että elokuvat olisivat raskaita tai masentavia, kuten esimerkiksi kaikki suomalaiset leffat ovat etenkin parisuhdekuvauksiltaan.

Boyhoodissa on tosi hauska idea se, että leffaa on kuvattu 12 vuoden ajan. Henkilöhahmot kasvavat ja vanhenevat siis kuten ihmiset oikeasti. Elokuva kestää melkein kolme tuntia, eikä siinä oikeastaan edes tapahdu mitään, mutta silti elokuva on harvinaisen puoleensavetävä aitoutensa takia. Hyvä todistus siitä miten hyvin loistavat hahmot ja vilpittömyys kantavat. Täydellinen vastakohta Antti Jokisen Kätilölle, jossa kaikki on NIIN SAATANAN DRAMAATTISTA ja siksi epäaitoa paskaa.

Boyhoodin opetus on, ettei elämässä oikeastaan ole mitään ihmeellistä. Pitää vain osata nauttia pienistä hetkistä.


*****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 24.10.2015 16:39

Shark Night


Njuuh...odottelinkin jotain b-tason hai-leffaa, jossa kehnoilla tietsikkaefekteillä tehdyt eväkkäät popsivat lauman teinejä kitusiinsa. Ainoa ero esim. "kaksipäiseen haihin" on se, että tehosteet ovat huomattavasti parempia (ei silti mitään huippuluokkaa btw). Tietenkin, lajityypin mukaisesti koko poppoon parhaimman näköiset neidit tapettiin heti ensimmäisenä ja jäljelle jätettiin taas joku tylsä blondi. :x

Hyvänä puolena mainittakoon kuitenkin, että tappajahaiden kirjoon saatiin valkohain lisäksi mahtumaan mm. härkähai, vasarahai, tiikerihai ja jopa leikkurihai, joista jälkimmäiset ovat oikeastikin erittäin aggressiivisia perkeleitä. Toinen hyvä puoli oli oikeastaan se erotus, että elokuvan pahis oli joku muu kuin itse haikalat, jotka olivat lähinnä opportunisteja ja työvälineitä tässä verilöylyssä.

Olisin jo puolenvälin seutuvilla halunnut lähteä nukkumaan, mutta päätin valvoa pidempään, nähdäkseni joutuvatko elokuvan kusipäät pahikset lopulta haiden suihin... Vaivannäköni kutakuinkin'jopa palkittiin.
Mitään ette menetä, jos missaatte tämän elokuvan. Samanlaisia on tehty muutenkin kasapäin, vaikka äijäporukalla ja kännissä mikä tahansa kelpaa katsottavaksi.


Arvosana: kaksi keskisormea elokuvan konnille.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 08.11.2015 00:22

Toy Story 3

Vaikka olen lapsenmielinen, minulla on ollut hieman ongelmallinen suhtatuminen Pixarin animaatioihin, koska olen pitänyt usein niitä aavistuksen liian lapsekkaina ja imelinä osatakseni oikeasti innostua niistä. Olen kyllä pitänyt Toy Story -leffoista kovasti, mutta pelkäsin etukäteen, etten osaisi oikeasti innostua ja yllättyä kolmannesta osasta. Oli ihanaa olla väärässä.

Harvoin näkee yhtä eheää trilogiaa, jonka viimeinen osa ei ole lyöty hullun mahtipontiseksi. Elokuvan alku ei vaikuttanut lupaavalta, koska pelkäsin Toy Storynkin sisältävän älytöntä koheltamista ADHD-hahmoilla. Onneksi huoli oli turha ja leffa kertoo pienen tarinan suuresti, jossa ei ole mitään turhaa. Uskomatonta leffassa on, että se osaa oikeasti yllättää ja välttää kaikki imelät kliseet, joita pelkäsin pariinkin otteeseen muutamissa kohdin. Hyvä leffa jännittää ja koskettaa kyyneliin ja tätä kaikkea tarjoaa Toy Story 3, jonka parissa nyyhkytin lopussa aika tavalla. On kulunut pitkä aika kun jaksoin viimeksi eläytyä johonkin leffaan näin.


*****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 14.11.2015 19:22

Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?

Olen kerran nähnyt tämän leffan joskus 15 vuotta sitten. Joskus pohdin vain nähneeni unta, kun ei sen jälkeen ole tv:ssä kertaakaan vastaan tullut.

Vaikka leffa on jo yli 25 vuotta vanha ja animaatiot kokonaan toteutettu käsin, on tekninentoteutus edelleen aivan uskomattoman hieno. Animoidut hahmot istuvat todella hienosti taustoihin ihmisten keskelle, eikä immersio katkea kertaakaan. Duunia leffan tekoon nähty kova määrä, sillä jokaista sekuntia varten taiteilijat piirsivät 24 kuvaa, jotka myös väritettiin käsin.

Juonellisesti elokuva on aika köyhä, mutta viihdyttävä kyllä, vaikka en olekaan ikinä ymmärtänyt Warner Bros -animaatioiden viehätystä.

****/*****


Imaginarum

Etukäteen pelkäsin tämän olevan vain ylipitkä Nightwish -musiikkivideo, jota leffan alkupuolisko onkin, mutta onneksi loppuosa on juonellisempi ja mukaan on saatu jopa oikeasti koskettavia kohtauksia. Aika fiilistelyleffa tämä kuitenkin kyllä on, joka on kuin Holopaisesta etukäteen tehty elämänkerta, jossa hän käsittelee omaa suhdettaan fantasiamaailmaan, johon uppoutuu musiikki kautta.

Yllätyin positiivisesti tästä. Alku on sekava ja katsojan tekee mieli luovuttaa, mutta kun tarinan nyörit avautuvat, paljastuu elokuva kauniiksi draamafantasiaksi. Kannattaa antaa mahdollisuus tälle.

***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja NightFan » 14.11.2015 21:54

^Imaginarum on kylläkin suunnattu nightwish faneille ja se on teemaltaan sille tyypillinen. Juoni on mitä on mutta kyllä sen kanssa viihtyy.
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu
Avatar
NightFan
 
Viestit: 644
Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 29.11.2015 15:11

Frozen - huurteinen seikkailu

Ollessani Briteissä vaihdossa, törmäsin joka paikassa Frozen-tuotteisiin kuin Angry Birdsiin jokunen vuosi sitten Suomessa. En tajunnut miten iso ilmiö kyseinen leffa on ollut. Nopealla googlettamisella paljastui, että kyseessä on Disneyn parhaiten tuottanut animaatio ja monien mielestä yksi sen parhaimmista elokuvista. Kun jopa keski-ikäiset hindupariskunnat katsoivat tätä, oli pakko ottaa selvää mikä tämä juttu oikein on.

Katsoin leffan kolmessa eri pätkässä. Ei aiheuttanut alkuun mitään innostusta ja vaikutti huonolla tavalla tosi kliseiseltä Disney-prinsessasadulta. Tätä elokuvan alku onkin, mutta onneksi homma muuttuu kiinnostavammaksi, juonenkäänteinen vuoksi, joissa Disney pyllistää omille kliseilleen. Tämä on siitä harvinainen elokuva (SPOILAAN NYT JUONTA!!!), että ihkuprinssi osoittautuukin kusipääksi ja tavallinen tollikka saakin naisen. Näin leffan pariskunnassa aika paljon itseäni ja olisin ollut tosi vittuuntunut, jos hienohelma prinssi saisi sexyn gingerin tekemättä yhtään mitään, kun pohjoisen mies kinosten keskeltä todellisuudessa pelastaa naisen hengen. Ei tämä toki ole tavatonta, että tavallinen heppu saa naisen, mutta Frozenissa oikeasti pelkäsin Disneyn tuntien, että oikea "rakkaudesta ensisilmäyksellä" pitää aina paikkansa, joka tapahtuu leffan alussa. On ihanan tervejärkistä nähdä Disney-leffassa pari, joka ei oikestaan rakastu toisiinsa, mutta tätä katsoja (ainakin minä) kovasti haluaa. Ja lopussa "se oikea" rakkaus paljastuukin muuksi kuin naisen ja miehen heteronormatiiviseksi suhteeksi, joka pelastaa henkiä. En olisi uskonut Disneyn tekevät jotain tällaista.

Frozen on törkeän komean näköinen leffa, jossa laulunumerotkaan eivät tunnu mitenkään pöhköilät ja se Let It Go on kyllä oikeasti aika hyvä biisi. Elokuvassa ei ole yhtään ADHD-hahmoa, vaikka Olaf on luotu selkeästi huumorihahmoksi, mutta ei ole ärsyttävä sellainen. Ja leffan rakkaustarina on ehkäpä yksi ilahduttavampia, kun kyseessä ei ole kliseinen prinsessa ja prinssi -juttu. Siitä yksi lisätähti. Joo, Frozen on erinomainen, mutta kyllä vähän jännä miten iso ilmiö se maailmalla tuntuu olleen.


****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

EdellinenSeuraava

Paluu Televisio ja elokuvat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron