Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 18.10.2015 12:31

Hunter97 kirjoitti:Silent Hill Downpour
Pakko mainita vielä Xbox 360 -version kärsineen ikävistä suorituskykyongelmista.


Taitaa likimain kaikki versiot kärsiä tästä kyseisestä ongelmasta..tai ainakin konsolijulkaisut. En ole yhtään arvostelua löytänyt, joka ei olisi kironnut lukemattomia lataustaukoja ja muita töksähtelyjä.



Sitten aiheeseen liittyen:

Icewind Dale: Enhanced Edition

Läpäistynä uudemman kerran, tällä kertaa tosin läpäisin myös HoW ja ToLM-lisärien seikkailut. Loppuperkele on edelleen helvetillisen epäreilu vastustaja, vaikka tällä kertaa ainakin kolme-neljä hahmoista jäi koitoksesta henkiin. Sääli vaan, että raavas puoliörkkibarbaari otti ja levähti palasiksi taistellessaan demonia vastaan viimeiseen hengenvetoonsa.

Eihän IWD:ssä ole ehkä yhtä persoonallista kaartia mitä Baldureissa, mutta oman tiimin tekeminen mistä hahmoluokista tahansa on silti erittäin suurta plussaa.

Seuraavaksi kait pitäisi jatkaa Throne of Bhaalin tarinaa, odotellessani sitä Siege of Dragonspear-lisäriä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 25.10.2015 00:22

The Evil Within (PS4)
Tämä peli tuli läpäistyä jo jokunen päivä sitten. Ja pakko on myöntää että vaikka peli onkin saanut ison kasan paskaa niskaan niin pelaajilta kuin arvostelijoiltakin, niin ei se minusta nyt niin erityisen huono ollut. Itse asiassa tämäntyyliseksi kauhutoimintapläjäykseksi peli tarjosi aikamoisen kokemuksen, johon mahtui huomattavasti enemmän sitä kauhua kuin yhteenkään moderniin Resident Eviliin, tai mihin lie Dead Spaceihin.

Mutta on tässä pelissä kyllä selkeät vikansakin. Kaikkein suurin niistä minulle oli se, että peli kallistuu loppupuolella aivan liiaksi sinne toiminnan puolelle. On suorastaan turhauttavaa kuinka pelintekijät kuvittelevat että vihollisten määrä on se joka tekee tilanteesta pelottavan, vaikka päinvastoin tällainen toimintaräiskintä tuhoaa tunnelman tyystin.
Peliin on myös laitettu hiipimismekaniikka, ja hahmo kykenee tappamaan vihollisia huomaamattomasti puukolla, mutta ongelma tuon mekaniikan kanssa on se etteivät alueet ole kovinkaan hyvin suunniteltu tuota varten, vaan tekijät odottavat sinun menevän kimppuun aseet paukkuen. Monet kohtaamiset vihollisten kanssa tapahtuvat niin ahtaissa käytävissä, tai sitten viholliset hyökkäävät automaattisesti kimppuun välikuvan päätteeksi, jolloin hiippailu on yksinkertaisesti mahdotonta. Vihollisilta voi toki piiloutua kaappeihin tai sänkyjen alle, mutta pakollisen tutoriaalikerran jälkeen moiselle mekanismille tuli käyttöä ehkä kahdesti. Ja näistäkin toisella kerralla vihollinen jotenkin maagisesti löysi minut heti, vaikkei edes tiennyt minne olin paennut. Eli nämä stealth-osuudet eivät ole suoranainen vaihtoehto kuin harvoissa ja valituissa chaptereissa.
Mainittakoon vielä, että pelin loppubossi on täyttä trial and error-ripulipaskaa, mikä on todella sääli, sillä pelissä on monia erittäin hyviä ja kuumottavia bosseja. Viimeiseltä olisi odottanut jotakin huomattavasti parempaa. Ja koska viimeiset chapterit ovat muutenkin pelin heikoimmat, ja niissä sorrutaan jopa kierrättämään jo aiemmin kohdattuja ja tapettuja pomovastuksia useampaankin kertaan, oletan että tekijöiltä loppui kesken joko ideat tai aika, kenties molemmat.

Mutta kaikesta tuosta huolimatta nautin pelistä, ja toisella pelikerralla nautin siitä vielä tuplasti enemmän. On tämä tutustumisen arvoinen kokemus, kunhan varautuu siihen että laatu laskee kun loppu lähenee.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 28.10.2015 20:34

(Forbidden) Siren (Ps2)

Tuli sitten läpäistyä vuosien jälkeen uudestaan...tai noh, ainakin pelasin peliä siihen asti että sain varhaisimman loppuratkaisun. Pelistä on tietysti jäljellä vielä rutkasti kenttiä ja toissijaisia tavotteita, mutta niitä joskus sitten myöhemmin. Nyt ajattelin siirtyä vaihteeksi muihin peleihin.

Mutta mitäpä voisin sanoa tästä pelistä? Turhan aliarvostettu teos, edelleenkin. Tunnelma on ja pysyy läpi pelin sangen jännittävänä sekä ahdistavana, vaikka sekaan mahtuukin muutamia toiminnallisempia kenttiä. Erityisesti Harumin hiiviskelypainotteiset osuudet saavat toisinaan niskavillat pystyyn, aina jos satun tulemaan havaituksi. Lähitaistelu ei todellakaan ole niin perseestä kuin mitä jotkut ihmiset väittävät. Toki se hivenen tönkköä on, mutta pointtina onkin, että se tekee kuolemattomien kalmojen kanssa mittelöimisestä haastavampaa.
Eihän tuossa ole mistään muusta kyse, kuin iskujen oikeasta ajoituksesta.
Jos otat turpaasi, niin ET VAAN OSAA, on minun tiivistys. Omasta mielestäni, Shibitot olisivat saaneet olla lähitaisteluissa paljon ärhäkämpiä. Turhan usein kun nuo sai iskettyä tainnoksiin vaikka peli olisi halunnut minun vain hiipivän ohitse.


Mutta jotta meikää ei voisi väittää katsovan peliä läpi nostalgialasien, niin myönnän kyllä että Ukko-Shimuran toinen kenttä osaa toisinaan turhauttaa kaikin puolin. Tekoälykaverit ovat nekin aika ulalla hengissäpysymisen suhteen, mutta yleensä Game Over johtui omasta kuin kaverin kuolemasta. Myös tämä brittienglantidubbi nostattaa rutkasti kysymyksiä lokalisaation ja käännösten suhteen. En tiedä johtuiko ohjaimesta, mutta toisinaan nämä näönnappauksen taajuudet tuppasivat pätkimään/pomppimaan vääriin kohteisiin kriittisillä hetkillä.



Mikäli Blood Cursen saa ostettua ylipäätään levymuodossa, niin voisin ehkä jossain tulevaisuudessa kynäillä arvostelut sarjan kaikista pelistä. Harmi vaan, että muita pelejä ei lähitulevaisuudessa näytä tekijätiimiltä ilmaantuvan.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 01.11.2015 15:52

Uncharted 3: Drake's Deception
Tuli hetken mielijohteesta aloitettua tämä uudestaan noin kolmen vuoden tauon jälkeen ja läpihän se meni aika nopeasti. Mielipiteeni pelin suhteen ei ole muuttunut: huonoin (ei missään nimessä kuitenkaan huono peli, sarja on vain niin kova) peli sarjassaan.

Visuaalisesti varmaan PS3:n hienoin peli Ni No Kunin jälkeen, mutta se ei pelistä vielä hyvää tee. Pelattavuus ei yllä aiempien osien tasolle, vaikka viilauksia onkin tehty sinne tänne. Taistelukohtaukset ovat välillä ihan v*tun rasittavia, kun vastustajat rynnivät huonosti varustetun pelaajan päälle joka ilmansuunnasta ja pahimmassa tapauksessa jaloissa pyörii miljoonittain kranaatteja. Koita siinä sitten säilyä hengissä. Ja näitä kohtauksia on ihan liikaa.

Tarina on ihan ok, ympäristöt ihan hyviä, tosin Uncharted 2 vie tässä pidemmän korren ja aseita on moneen lähtöön. Räimimisen lisäksi pulmanratkontaa on tällä kertaa hieman aiempaa enemmän, mutta puzzlet ovat yhtä poikkeusta lukuunottamatta todella helppoja. Silent Hill-tasoiset puzzlet sopisivat tähän hyvin tasapainottamaan peliä.

U3 on kuitenkin helposti yksi alustansa parhaista peleistä, vaikka sillä omat heikommat puolensa onkin. Nyt vain odotellaan sarjan neljättä osaa.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja typewriter » 02.11.2015 20:03

Mad Max (se peli)

Ruotsalaisen Avalanche-studion hiekkalaatikkopeli (kirjaimellisesti) osuu allekirjoittaneeseen kuin Kamakrazee urho tuhottavaan autoon. Mad Max on tinkimätön ja asenteellinen avoimen maailman kaahailupeli, jota pelaa oikeasti ilokseen.

Muutama outous sattui kyllä silmään. Esimerkiksi varsijousia: ei ole, mutta jostain kumman syystä tarkkuuskivääreitä on? Ei mielestäni kovin Hullu Masamaista, mutta ei se liiaksi haittaa.

Toinen nillittämisen aihe on kiikkerähkö ajomallinnus, ja tiukat kurvit tekevät liiankin tiukkaa. Ikään kuin auton kääntymiseen olisi jonkinlainen kynnys, joka tulee ylittää, ja sen kun tekee, niin kääntyy jo ihan liikaa. Vaikea selittää.
"In the end the winner is still the last man standing." -Guts
Foorumin Paras Tarinoitsija™ 2014, Foorumin 3. Paras Tarinoitsija™ 2015
Avatar
typewriter
 
Viestit: 270
Liittynyt: 01.03.2014 11:51
Paikkakunta: Imatra

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 03.11.2015 23:17

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Zelda-maratonini ensimmäinen peli on menty läpi. Huikea peli tämä ALttP, vaikka ikää alkaakin kertyä. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä kyseessä on ajaton klassikko. Graafinen tyyli ei ikinä vanhene, musiikit ovat kultaa, pelattavuus on mainiota, hyviä dungeoneja, ok tarina ja tärkeimpänä eeppinen seikkailun tunne. Haastetta löytyy nykypeleihin tottuneelle pullasorsalle ihan taatusti.

Seuraavaksi siirrytään klassikosta toiseen klassikkoon: Ocarina of Time, täältä tullaan!
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 05.11.2015 12:39

Bayonetta (Wii U)


Tulipa läpäistyä loppubossi varsin kivuttomasti aamulla, kun halusin saada pelin lävitse päästäkseni viimein käsiksi Project Zero vitoseen. Jos Bayonetasta otettaisi tyyli, seksikkyys ja mieletön hulluus pois, ei tästä pelistä jäisi oikeastaan mitään mieleen. Hulluimmatkin temput hoituvat vahvasti pelin ohjaajan viitoittamilla reiteillä ja pelaajalle jää tehtäväksi vain nappien takominen. Ympäristöt ovat kauniita, mutta todellisuudessa vain pelkkiä putkia, jotka unohtuvat heti mielestä.

Hyvä taistelusysteemi pelastaa paljon ja näyttävyyttä ei puutu. Bayonetta on kuin yhtä hullua burlesque showta.

91


-Zerials- kirjoitti:Onkos Joni saanut PZ:a käsiinsä?

Kuva
Illalla aloitan pimeässä tämän pelaamisen. Limited Edition on kyllä tosi siisti ja valokuvat kirjekuoressa hauskan Project Zeromainen idea! Onkohan kuville oikeasti jotain käyttöä pelissä? :)
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 09.11.2015 21:14

Portal 2 - Yhteistyö kampanija (PC)

Kaksin aina kaunihimpi ja Portal 2 ei tee poikeusta. Valmiiksi jo taattua Valve laatua oleva yksinpeli on varmasti jokaiselle itseään kunnioittavalle pelaajalle tuttu, mutta cooppimoodista kuulee vähemmän juttua. Tässä arviossa pureudutaankin puhtaasti siihen.

Glados luo introssa kaksi robottia, "Pasi Pallopään" (Atlas) ja "Masi Munapään" (B-boy), joita pelaajat ohjastavat tuttuun tapaan läpi pulmakammioiden ja siinä sivussa tietysti kuunnellaan Gladosin sarkastista läppää, mihinkä ei kyllästy ikinä. Pelissä on Kuusi kappaletta ja jokainen kappale koostuu kahdeksasta pulmasta. Pelit ovatkin ekat seitsemän pulmaa perinteistä kammioiden tutkintaa, mutta kahdeksas kappale sijoittuu aina jonnekkin Aperturen ränsistyneistä toimitiloista ja käy ilmi että nuo seitsemän ekaa kappaletta ovatkin vain harjoitusta, sillä Gladosilla on selvästi jotain isompaa suunitelmaa näille kahdelle veijarille ...

Pelin saavutukset ja robottien ulkoinenkin olemus kannustaa kuitenkin jatkuvasti perseilemään joko kaverin tai gladosin kustannuksella ja tunnelma onkin läpi pelin todella kevyttä ja viihdyttävää. Paljon kertonee että pelin aikana robottien persoonallisuus kehittyy ja pelaajat saavat käyttöön enemmän ja enemmän tauntteja, mitä "Q" painiketta pohjassa pitämällä voi aktivoida. Ja tietysti Glados katsoo tätä kaikkea turhautuneena. "Shift" Painikkeesta muuten voi tarkkailla kulmassa näkyvällä miniruudulla peliä kaverin silmistä ja "F" painikkeella osoittaa kaverille paikkoja. Muuten kontrollit ovat tuttuja yksinpelistä ja tuntuvat edelleen täysin luontevilta ja toimivilta.

Ja kuten tiedämmekin portal kakosen lopun, joka on pelihistorian parhaimpia on cooppipelin loppukin iso yllätys ja jonkinasteinen "wtf?!" elämys, vaikkei yhtä ikimuistoinen. Suosittelen kaikkia jotka eivät ole pelin tähän puoleen tutustuneet, niin asentamaan pelin uudestaan ja etsimään ystävää, jolla peli on. Sen ei luulisi olevan vaikeaa, sillä jokainen portal kakosen pelannut ei voi olla huono ihminen. Veteraanit palkitaan vielä saavutuksella, jos auttaa uutta pelaajaa pelaamaan pelin yhteistyömoodin läpi!
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Morsontohveli69 » 10.11.2015 15:27

Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Pelaisin tämän n. 2 aikaan aamulla läpi. Täytyy sanoa, että olen hieman pettynyt, odotin enemmän.
N.puolessa välissä peliä tehtävät alkavat toistamaan itseään, vain vaikeammalla vaikeustasolla. Luulen, että suurin syy tähän oli se, että Konamin perkele hoputti Kojimaa tekemään peli loppuun (miksi pelintekijä, joka tunnetaan siitä, että hän tekee pelinsä huolellisesti pientä yksityiskohtaa myöten, yhtäkkiä tyytyisi näin laiskaan peliteko menetelmään?), jotta saa potkia jätkän ulos.
Saavutuksia riittää pelissä, joita lähden nyt varmaan seuraavaksi metsästämään (tietenkin ennen tätä, peli ensin 100% läpi).
Metal Gear Online on hauskaa vaihtelua, mutta siihenkin kyllästyy melko nopeasti.

Lopputulos: Peli oli pelattava, mutta niin paljon enemmän toivoin Kojiman viimeiseltä peliltä.

Kouluarvosana:

7
"It's not about changing the world. It's about doing our best to leave the world... the way it is. It's about respecting the will of others, and believing in your own."

Big Boss
Avatar
Morsontohveli69
 
Viestit: 79
Liittynyt: 16.03.2014 19:24
Paikkakunta: Empäkerro.fi

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 10.11.2015 19:41

Morsontohveli69 kirjoitti:Metal Gear Online on hauskaa vaihtelua, mutta siihenkin kyllästyy melko nopeasti.

MGO oli hauskaa ekat kaksi tuntia kunnes älysi, että Infiltrator on täysin overpowered hahmoluokka. Onneksi toi rikkinäinen paska pätsitään kuntoon ensi yönä, niin sen pelaamista voisi ajatella uudemman kerran.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Morsontohveli69 » 13.11.2015 03:57

ForWeAreMany kirjoitti:
Morsontohveli69 kirjoitti:Metal Gear Online on hauskaa vaihtelua, mutta siihenkin kyllästyy melko nopeasti.

MGO oli hauskaa ekat kaksi tuntia kunnes älysi, että Infiltrator on täysin overpowered hahmoluokka. Onneksi toi rikkinäinen paska pätsitään kuntoon ensi yönä, niin sen pelaamista voisi ajatella uudemman kerran.


Nojoo, se on kyl totta. Kuuden hengen tiimistä 4/6 on Infiltrator -luokkia. Yritäppä siinä sitten sniputtaa jätkiä hengiltä, ku ei niitä nää (en oo jaksannut ruveta yökiikareilla leikkii). Oon sitten itekki ruvennu kyseisellä luokalla leikkimään ja eihä siinä oo päätä eikä häntää koko hommas. En oo nyt päivityksen jälkeen pelaillu onlinea. No kerkeepä tuota tapella :)
"It's not about changing the world. It's about doing our best to leave the world... the way it is. It's about respecting the will of others, and believing in your own."

Big Boss
Avatar
Morsontohveli69
 
Viestit: 79
Liittynyt: 16.03.2014 19:24
Paikkakunta: Empäkerro.fi

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 21.11.2015 01:20

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Tunteja meni 55, mutta peli on nyt läpi vihdoin ja viimein. On hieman harmillista, että tämä on nyt se viimeinen MGS. Pelattavuus on hiottu huippuunsa ja tarinakin onnistui saamaan meikäläisen kiinnostumaa pelaamaan peliä eteenpäin kovaan tahtiin, mutta se kun eteni paikoitellen liiankin hitaasti ja loppui hieman töksähtäen koska kahden viimeisen tarinatehtävän välistä jätettiin suunniteltu tehtävä, mikä on kyllä oikeasti harmi. Ei olisi sitten vittu oikeasti voitu säästää jossain muussa? Viimeinen tarinatehtävä kuitenkin tarjoaa mukavan käänteen ja pelastaa tilannetta.

Peli suunittelusta pitää hieman ripittää, koska avoin pelimaailma ei vain sovi MGS:ään niin hyvin ja tehtävät toistavat itseään jossain määrin. Codec-keeskustelutkin on korvattu suurilta osin kaseteilla, joiden kuuntelu on vapaaehtoista. Olisi vaan ne tarinaan oleellisesti liittyvät kuulutettu pelaajalle tehtävien välissä. Sitten on kuitenkin todettava, että kakkos chapteri olikin paremmin toteutettu kuin luulin. Tarina tehtäviä sai avattua tekemällä sivutehtäviä, mikä kävi nopeasti. Myöskinlukittujen viimeisten episodien avaamin oli naurettavan helppoa.

Paljon kritisoin, mutta kyseessä on kuitenkin helvetin koukuttava ja hyvä peli, jota jaksoi tahkota tuntikaupalla, mutta olisi toiminut lyhyempänä paremmin, sillä silloin oltaisiin saatu turhaa toistoa pois ja tarinasta kompaktimpi kokonaisuus.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Highwind » 25.11.2015 11:00

Highschool Teen Girl Simulator alias Life Is Strange

Tämä tuli eilen läpäistyä ja aika lailla loistava kokemus oli tämä peli. Hahmot olivat pääosin kaikki kiinnostavia, ja jaksoin jutella useimpien kanssa silloinkin kuin se ei tarinan etenemisen kannalta ollut pakollista. Viimeisestä episodista pitää antaa hieman miinusta, hieman päälleliimatulta tuntuneen sisällön takia. Toivottavasti tästä on tulossa toinenkin kausi, vaikka vaikea kuvitella että siinä olisi samat hahmot mukana. Aika näyttää.

4/5 shaka brah:ta moshpitissa
"Oh shit" - Batman

PSN: SampleFIN
Avatar
Highwind
 
Viestit: 178
Liittynyt: 15.12.2014 19:11

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 28.11.2015 05:41

Outlast (PC)

Pelailtiin tää parissa illassa kaveriporukalla läpi ja ei saatana miten läppä peli. Peli oli kuumottava ensimmäisen vartin ja sen jälkeen kun oppi miten tekoäly toimii niin koko pelille tuli lähinnä naurettua. Juoni oli ihan ookoo ja pari onnistunutta pelottelukohtaustakin pelissä oli, mutta eipä tästä muuta positiivista voi sanoa. Kameran käyttö oli ihan omalaatuinen mekaniikka mut siihen kaikki sitten jäi. Samalla porukalla pelattiin aiemmin syksyllä SOMA läpi ja se oli kaikin puolin ahdistavampi peli, vaikka pelattiin porukalla. En kyllä itekseni jaksais yhtään pelata näitä ekan persoonan juoksentelu-/piiloutumiskauhupelejä mut porukassa nää on ihan kelpo viihdettä. Joku toinen ilta pitää pelata pelin DLC läpi ja katsoa jos se olisi hieman tiukempaa tavaraa.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 30.11.2015 16:01

ForWeAreMany kirjoitti:Outlast (PC)

Joku toinen ilta pitää pelata pelin DLC läpi ja katsoa jos se olisi hieman tiukempaa tavaraa.

Olen kuullut tuon DLC:n olevan itse pääpeliä parempi tapaus. En ole siis itse pelannut, kuullut vain kavereilta.

Itsehän läpäisin tuossa viikonloppuna The Legend of Zelda: Majora's Maskin ja pidin pelistä erittäin paljon. Mukavan erilainen Zelda-peli: synkkä ja surullinen.

Parasta pelissä on pelimaailma. Pelimaailma on kenties kaikkien aikojen rikkain missään videopelissä ja se koostuu monenlaisista alueista. Jokaisella alueella on omat nähtävyytensä ja paljon sivutehtäviä.

Isoin miinus temppeleistä ja niiden vähyydestä. Pelissä on vain neljä temppeliä, kun esim. Ocarina of Timessa on kahdeksan dunkkua(+loppulinna, jos se lasketaan) ja Twilight Princessissä on vieläkin enemmän. Stone Tower Temple on toki mahtava temppeli, yksi parhaista Zeldoissa, mutta muut kolme luolastoa olivat aika mitäänsanomattomia minun mielestäni.

Pelin asetelma on kenties Zelda-sarjan paras. Kolmen päivän syklissä seikkailu ja ajassa taaksepäin palaaminen on nerokas idea.

Todella hyvä peli. Perusasiat (musiikit, pelattavuus yms.) ovat kunnossa, eikä muistakaan aihealueistakaan kauheasti löydy valittamista.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 05.12.2015 17:25

Dishonored

Tää tuli ostettua Steamin aleista, kun on julkaisusta lähtien ollut semmonen semi kiinnostava tekele, jota ei vain ole saanut aikaiseksi ostaa. Nyt kun se on sitten pelattu, niin on todettava katuvani näin myöhäistä hankintaa, sillä kyseessä on pirun kova peli.

Dishonored tarjoaa loistavan pelikokemuksen hiippailun ystäville, mutta tässä voi sitten kyllä ryysiäkkin, mutta itse en siihen puoleen panostanut, vaan koitin olla mahdollisimman huomaamaton ja sainkin jopa joissakin tehtävissä aika hyvät arvosanat.

Nyt sitten jatko-osaa odotellessa voisi pelata pelin tarinallise dlc:t.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 06.12.2015 08:01

Baldurs Gate II: Throne of Bhaal on nyt sitten "läpäistynä", koska peli ei jostain syystä antanut meikän päästä viimeiselle alueelle taistelemaan loppupomon kanssa, joten seikkailuni on nyt sitten tältä erää paketissa.

Vähän turhan lyhyt ja yksinkertainen on tämä Bhaalin perillisten välinen valtaistuinpeli, mutta ymmärtäähän sen kun peli on lähinnä lisäri. Kyllähän tuohon kaikkeen vähään ja mättämiseen mahtui myös rutkasti ihan hyviäkin taisteluita ja maisemia. Harmi vaan, että pelini otti ja bugasi juuri kriittisellä hetkellä.

Pitempää arvostelua en rupea tästä vääntämään, ei pahemmin muuta lopputulosta edelliseen arviooni pääpelistä.

Seuraavaksi kait voisin odottaa ja kokeilla sitä BG:n tulevaa Siege of Dragonspear laajennuslisäriä, tai sitten hankkia sen lisärin joskus alennusmyynneistä ja aloittaa uuden vuoden jälkeen Broken Swordin Director's Cut-version pelaamisen. Aika näyttää miten tapahtuu.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hammerkrieg » 13.12.2015 20:15

Max Payne (PC)
Täytyy varmaan ensiksi sanoa, että kyllä tämä nykyään jo vähän tönköltä näyttää. Vaikka muistan edelleen kun tätä ensimmäisen kerran pääsin pelaamaan ja olin ihan pölkyllä päähän lyöty. Itse pelimekaniikkahan on edelleen ihan toimiva, vaikka muistelinkin että se olisi ollut jotenkin sulavampi. Bullet Timekin tuntuu olevan hieman kokeiluasteella kun vertaa toiseen osaan.

Graphic novel-tyylinen tarinankerronta on edelleen ihan saatanan hieno idea. Vaikka kyseessä onkin melko kliseinen noir-tarina sijoitettuna 2000-luvulle, se on kirjoitettu niin hyvin ettei sitä oikeastaan voi moittiakaan.

Rockstarille vielä risuja siitä, että eivät ole korjanneet peliä vaan lyöneet suoraan Steamiin, eivätkä ole vaivutuneet edes itse julkaisemaan patcheja joilla se saataisiin toimimaan nykymasiinoilla. Ei se nyt suuri homma ollut noita muiden väsäämiä patcheja imuroida, mutta silti, haistakaa vittu.

Ihan sellasta 9- kamaa.
Avatar
Hammerkrieg
 
Viestit: 212
Liittynyt: 01.03.2014 14:09
Paikkakunta: Wewelsburg

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 16.12.2015 11:44

Valian Hearts (Xone)

En yleensä välitä tällaisista tunteellisista seikkailupeleistä, mutta Valian heartsille on annettava mahdollisuus jo pelkästään pelimaailmassa vähän käsitellyn teemansa, ensimmäisen maailmansodan takia, mutta myös kauniin audiovisuaalisen suunittelun takia. Pelissä seurataan suursotaa Ranskalaisen ja Saksalaisen sotilaan. Kuin myös Yhdysvaltalaisen vapaaehtoisen ja Ranskalaisen lääkintänaisen näkökulmasta. Tapahtumat alkavat vuodesta 1914, jossa verilöyly vihdoin alkaa ja päättyy joskus 1917. Suurin osa länsirintaman tapahtumia siis ehditään nähdä, vuoron perää eri sankarin näkökulmasta. Monelle tulee varmasti yllätyksenä että peli on sivulta kuvattu tasoloikka ja sisältää melkoisesti puzzleja. Se toimii paremmin kuin uskoisikaan, sillä rintamalla sattuu ja tapahtuu ja tekemistä tuntuu olevan jatkuvasti. Koiraihmiset saavat peliin vielä apuun ihmisne parhaimman ystävän, joka on korvaamaton monissa puzzleissa, esim tavaroiden noutamisessa vaarallisista paikoissa, vihollissotilaiden hämäämisessä ja vipujen aktivoinnissa.

Ite historian nörttinä rakastan että joka kentästä voi löytää sotilaille ja aikakaudelle tyypillisiä esineitä, joista sitten kerrotaan menu valikossa trivia tietoa. Peli myös valistaa sodan tapahtumia värikuvilla maustetuilla tietoikkunoilla, jotka liittyvät aina pelin kentällä tapahtumiin. Peli on jo sinänsä siis hyvin viihdyttävää ja tunteikasta seikkailua, mutta työ mitä peli tekee suursodan hirveyksien valistamisessa on hatunnoston arvoinen suoritus. Meitä Suomalaisia se ei juurikaan koskenut, mutta keskieuroopassa tämä helvetti kärsittiin ja sen seurauksista kärsitään edelleen. Hieno peli ja hienoa työtä Ubisoftilta.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 20.12.2015 01:18

Tales of Zestiria

Zestiria meni sitten läpi. Mielipiteeni muuttui kyllä, mitä pidemmälle peli eteni, eikä kyseessä ole niin heikko peli, kun annoin ymmärtää aiemmin tällä foorumilla. Eihän tämä mitenkään yllä esim. Xillia 2:n tasolle, mutta homma parani ehdottomasti ensimmäisten kymmenen tunnin jälkeen.

Tarina ei mikään ihmeellinen ollut, mutta hahmoista opin tykkäämään. Edna on kenties suosikkihahmoni. Suorapuheinen, ehkä jopa v*ttuileva tyyli toimii erittäin hyvin.

Mainitsinkin silloin aiemmin, että pidin soundtrackista ja onhan Zestiriassa Tales-sarjan kovin OST, ehdottomasti. Parhaiten mieleen jäivät eeppinen Rising Up, Wind Shrinen Teemabiisi ja yksi hieno pianokappale, mutta en sen nimeä tiedä :cry:

Gameplayn puolesta Zestiria on aika kova. Gracesin taistelusysteemi on se jumalallisin, mutta voisin sanoa Zestirian olevan lähimpänä sitä. PS3-versiossa olevat ruudunpäivitysongelmat syövät vähän peli-iloa, mutta taistelut sujuvat kyllä pääosin hyvin.

Yhteenvetona Tales of Zestiria loistaa musiikeillaan ja hyvällä pelattavuudella. Tales-sarjan fanina on kuitenkin todettava olevani hieman pettynyt, sillä odotin peliltä hieman enemmän. Mukava peli kuitenkin, eikä ne 45 tuntia, mitkä pelin läpipeluuseen käytin, menneet hukkaan.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 25.12.2015 01:49

Snatcher

Hideo Kojiman visual novel kyseessä. Koukutuin ja pelasin läpi aika nopeaan tahtiin emulaattorilla pelin Sega-CD version. Pelin hyvyydestä kertonee jotakin se, että nyt tuli ladattua alkuperäinen MSX2-versio netistä ja aattelin että ensi vuoden puolella voisi pelata senkin. :D

Ja kuunnelkaa nyt toi biisi! Tuota kuunnellessa tiesi jo, että nyt ollaan kokemassa jotakin eeppistä.
https://www.youtube.com/watch?v=Ofr8qqdZ_f0
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Lord_Kado » 25.12.2015 22:50

How to Survive (PS3-downloadable), myös Xbox 360, Xbone, PS4, PC...

Yllätyin positiivisesti kaiken maailman "lisätään-zombiet-tähän-peliin-ja-siitä-tulee-niin-coolia"-tyylisiin äpäräsiitoksiin verrattuna tämän pelin järjenjuoksuun. Perinteistä selviytymiskauhua maustetaan kolmella elämän peruselementillä; ruoka, juoma ja lepo, ja voilá, saadaan passeli SELVIYTYMISkauhupeli (ja painotus selviytymisellä, sillä pelin geneeriset zombie-viholliset ovat oikeastaan koomisia uhkaavan alkuvaikutelman jälkeen), jota halusi päästä pelaamaan uudestaan. Ja mukana vielä saman ruudun sisällä tapahtuva offline- (tai ONLINE-)co-op mukavana bonuksena.

Mukana myös:

Tarina-moodi ja haaste-moodi. Iron Man-pelitila piinkoville paskiaisille. Useita zombie-variaatioita, jotka vaativat hieman erilaisen strategian, riippuen pelaatko yksin vai kaverin kanssa. Itserakennettavia Macgyver-tyyppisiä ampuma-aseita, teräaseita ja nuijia. Surkeaa ääninäyttelyä klassiseen RE-tyyliin.

Olin myyty. :shock:
When the so-called justice fails,
the corrupted goverment blackmails,
your precious, loved ones betray,
or a religion leads you astray,
raise up your fists and fight.
Nobody tells you, what's wrong and right.
Avatar
Lord_Kado
 
Viestit: 158
Liittynyt: 02.03.2014 22:39
Paikkakunta: Tyhjiölinna Akikado

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 28.12.2015 14:03

Tales of Phantasia

Tales-sarjan ensimmäinen osa tuli pelattua emulaattoria käyttäen läpi. Noin 30 tuntia siihen meni eli aika lyhyt peli oli verrattuna useinpiin roolipeleihin.

Phantasia on aika vaikuttava peli teknisiltä ansioiltaan ja onhan peli myös mukava pelata. Taistelusysteemi ei nyky-Taleseille pärjää, mutta on siinäkin jotain mahtavaa. Hahmoja ei ollut kovinkaan montaa, eikä hahmoihin päässyt sisälle samalla tapaa, kuin moderneissa Tales-peleissä, mutta kyllähän niiden seikkailuja seurasi oikein mielellään.

Tunnelma tässä pelissä on kohdillaan. Pelimaailmassa on monia upeita paikkoja ja yleensä taustalla soi upea musiikki. Etenkin pelin alussa olevassa metsässä soiva rentouttava biisi on aivan mahtava. Lisäksi on annettava maininta pelin Battle Themelle, joka on kenties suosikkini sarjassaan.

Joitakin miinuksia pelissä toki on. Random encounterit pistävät ärsyttämään, kun niihin ei ole sarjan peleissä tottunut (holy bottlet olivatkin kovassa käytössä) ja taikaspämmi keskeyttää pelaajan liikkeet taistelussa. Onneksi nämä asiat on korjattu myöhemmissä sarjan peleissä.

Tales of Phantasia on kenties TOP3 Tales-pelien joukossa omissa kirjoissani. Onhan tämä yksinkertainen ja hieman kömpelö uusiin Taleseihin verrattuna, mutta tunnelma on kohdillaan.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 02.01.2016 17:50

Dark Souls läpäistynä, ***k yeah!

Yhdessä Solairen kanssa vedettiin loppupääkkäriä ihan kympillä turpaan. Edelleenkin, muutamista pikkuvioista huolimatta, todella rautainen seikkailupeli josta haastetta löytyy. Voisin käytännössä edelleenkin vähän nipottaa pelin minimaalisesta kerronnasta, mutta toisaalta tämä peli pelataankin ihan haasteiden voittamisen, eikä suinkaan tarinan takia.


Xenobladesin pariin voisin taas palailla, mutta pitääpä laittaa harkintaan tuo Dark Souls 2 ja ehkä Demons Soulkin... Onko DaS2:sta kenties jokin erityinen versio joka kannattaisi hommata perusversion sijaan?
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 03.01.2016 20:11

Project Zero - Maiden of the Black Water

Sainpahan viimein läpäistyä tämän. En varmaan ikinä ole pelannut yhtä pitkäpiimäistä peliä, joka hävyttömästi juoksuttaa pelaajaa eestaas samoissa ympäristöissä ja pakottaa katsomaan joka helvetin kerta samat hitaat animaatiot ovia avatessa ja esineitä poimiessa.
Harmi, sillä halusin tosi kovasti tykätä tästä pelistä. Graafisesti komeaa keskitasoa ja aaveiden kuvaaminen kameralla tosi hieno idea. Harmillista vain että kohtaamiset aaveiden kanssa alkavat puuduttamaan keskivälin jälkeen tosi pahasti, koska taistelumekaniikassa ei ole munaa tarpeeksi.

Pitkäpiimäinen japsikauhu.
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron