XCOM

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

XCOM

ViestiKirjoittaja Gigante » 26.01.2016 13:09

Keskustelua Xcom-peleistä, niin uusista kuin vanhoista. Varsinkin kun kakkososan julkaisu lähestyy.


Tuli kyllä täydellisenä yllätyksenä miten monia osis tuolla alkup. Xcomilla (tai UFO:lla euroopassa) oikein julkaistiin. Ennen kuin Pelit-lehti teki artikkelin sarjan wanhoista osista joskus uuden Xcomin julkaisun yhteydessä, en ollut kuullut koko sarjasta yhtään mitään, mutta kiinnostuin peleistä silti jotenkuten.


Olihan tuota uudempaa peliä hieman yksinkertaistettu alkuperäisestä klassikosta, mutta mielestäni moiset yksityiskohdat eivät paljoa haitanneet. Pääasia, että pystyi alieneitten torjunnan ohessa painimaan joidenkin kulujen ja vähäisten resurssien kanssa. Jokainen virhearvio kentällä saattoi tulla kalliiksi, varsinkin jos sattui kiintymään tiimin kovimpiin konkareihin jotka voivat kuolla tulitukseen ihan milloin vain.


Lautapeliversiota tekisi mieli joskus kokeilla, mutta hintansa vuoksi se on melko tyyris peli.

PT2 kirjoitti:
Gigante kirjoitti:Perhanan kova peli, se on pakko myöntää. Uutta pelikierrosta käyntiin sitten kun saan lisärit ostettua joskus Steamin seuraavan alen aikana.


Eipä tuossa lisärissä tule kuin "se toinen vihollinen" mukaan peliin + jotain pientä sälää mechoista augmentteihin. Osta mieluummin Xcom 2 joka julkaistaan pian.



Kyllä tuo vähäinenkin sisältö/uudistukset kiinnostaa itseäni huimasti, vaikka nuo hahmojen kustomointijutut olisivat saaneet olla jo ihan valmiissa pelissä.


Mitä tulee XCOM2:n ennakkotilaukseen, nii'njumansviidu! :shock: Tuohon hintaanhan kulkis yksisuuntaisesti junalla helsinkiin tahi tampereelle. Ei mun persus repeä ihan tuommoisiin rahasummiin, vaikka linuxillekin pelin julkaisevat ja (windowsin vaatimusten perusteella) laitetehot riittäisivätkin. Mielummin odotan, että koko roskan saisi lisäreineen inhimilliseen hintaan joskus viimeistään uusien komponenttejen oston jälkeen.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja whatever » 26.01.2016 13:59

Uusia Xcomeja en ole kokeillut, mutta alkuperäisestä UFOsta on OpenXcom nimellä faniporttaus nykykoneille ja se on kyllä helvetin kova.

Ja joo, en suosittele ennakkotilaamaan yhtään mitään, ikinä. 60€ pelistä on jo muutenkin ihan tarpeeksi suolainen hinta, mutta nykyään on tyyliin joka peliin se 30€ kausipassi että saa lisäosat (ja erikseen maksavat vielä enemmän). Mielummin odottaa ihan rauhassa jotain GOTY-versiota ja ostaa sen alennuksesta...
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja Salem » 26.01.2016 17:04

XCOM on kyllä aika perhanan hyvä peli, jopa kaltaiselleni joka ei noista strategianaksutteluista muutoin niin perusta. Alkuperäisetkin vaikuttavat kiinnostavilta, mutta koska en ole PC-pelaaja, niitä en ole pelannut. Samasta syystä toivon kovasti, että tuo tuleva XCOM 2 saisi konsoliporttauksen jonakin päivänä, vaikka nämä pelit varmasti parhaimmillaan ovatkin PC:lla.

Pienenä sivumainintana haluan myös mainostaa sellaista GBA-peliä kuin Rebelstar: Tactical Command, joka on hyvinkin lähellä alkuperäisiä Xcom-pelejä, ainakin mitä taistelutilanteisiin tulee. Päämajan mikromanagerointia pelissä tosin ei ole.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja whatever » 26.01.2016 17:53

Salem kirjoitti:Alkuperäisetkin vaikuttavat kiinnostavilta, mutta koska en ole PC-pelaaja, niitä en ole pelannut.

Ne on niin vanhoja että toimivat vaikka taskulaskimella...
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja Hammerkrieg » 26.01.2016 22:19

whatever kirjoitti:Uusia Xcomeja en ole kokeillut, mutta alkuperäisestä UFOsta on OpenXcom nimellä faniporttaus nykykoneille ja se on kyllä helvetin kova.

Kiitos! Tämä heti testiin!

Uudet ei tosiaan edes oikeastaan kiinnosta :ugeek:
Avatar
Hammerkrieg
 
Viestit: 212
Liittynyt: 01.03.2014 14:09
Paikkakunta: Wewelsburg

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja Gigante » 27.01.2016 04:00

Salem kirjoitti:XCOM on kyllä aika perhanan hyvä peli, jopa kaltaiselleni joka ei noista strategianaksutteluista muutoin niin perusta.


Tätä asiaa itsenikin on pakko kehaista. Yhtenä syynä on varmaan tämä eräänlainen lautapelimäinen meininki rajoitetuilla liikkeillä ja iskuilla, vähän kuin Space Hulksin ja LNOE:n tapaan. Olisihan se toki kivaa ampua ensin ja liikkua sitten, mutta hyvä sentään että myös altsujen vuoro (*itun Sectopodeja lukuunottamatta) loppuu ampumiseen. Se mikä nostaa uudelleenpeluuarvoa meikän silmissä on myös nuo pelin lukuisat sattumanvaraisuudet. Jokainen pelikerta on aina hieman erilainen edelliseen, varsinkin Second Wave-juttujen myötä.


Vaikka XCOM2:ta en ihan heti ole ostamassa, niin ainakin paperilla tuo Steam Workshopin tuki kuulostaa hienolta asialta, varsinkin mahdolliset ulkoasu ja kampanja-modit.

Eiköhän tuota kakkososan alennusmyyntien odottelun ajan saa kulumaan sitten Enemy Withinin parissa, olettaen siis että kyseinen lisäri lähtee toimimaan, kun kuulemma pienellä prosentilla pelaajista pelin Launcher-ikkuna ei ole välttämättä auennut jonkin hämärän bugin takia. Toivottavasti ei omalle kohdalle satu.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja Gigante » 03.02.2016 16:17

Nyt on sitten tuo Enemy Within-lisäri pelattuna lävitse.

Konsoliversion pidemmät lataustauot olisin kyllä kestänyt, mutta useat jäätyilyt kävivät välillä hermoille. Pitänee sulkea tuo autosave pois päältä ensi pelissä. Koko pelin aikana pääsi kupsahtamaan viisi yksikköä ja nekin pelin alkuvaiheilla, jolloin peli osasi olla erittäin armoton. Save Scummaukseen ei tarvinnut ryhtyä, kuin parissa kriittisessä tilanteessa ja silloin kun peli jäätyi ties miten monetta kertaa.

Exaltin tukikohtaa en ehtinyt käydä jyräämässä, mutta kaikki maat sain pidettyä hankkeessa mukana ja lisänä vielä koko pallon kattava satelliittivalvonta ennen kuin menin ownaamaan loppupomon. Lopputiimissä toimivat, Anette Durand, "Zero", "Disco", "Congo", "Socks" ja "Silver".

Tekiväthän myös nuo lukuisat geenimanipulaatiot ja MEC-soltut menosta entistä hauskempaa. SHIVitkin voivat EW:n myötä huoltaa itseään, vaikka jäävätkin MECeille pahasti jälkeen. Eipä siinä mitään, kun kentällä silloin tällöin kulkee söpö, pieni plasmatykki kylvämässä tuhoa kohti kaikkea mikä vain jyvälle sattuu.


Mukavan koukuttava peli. Kun tuo kakkososa, mahdollisine lisäreineen joskus halpuuntuu inhimilliseksi, pitänee laittaa ostoon.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja Gigante » 30.04.2018 09:43

XCom 2:n menoon ja meininkiin on tullut vihdoin ja viimein siirryttyä ja ensinäkemältä meno toimii kuten edellisessä pelissä, mitä nyt pelin koko on melkoisen giganttinen ja pelin käynnistysaika on melkoinen. Suojiin hakeutuminen kannattaa ja toisinaan pitää miettiä ampuisiko vai jäisikö väijyksiin. Pari huonoa siirtoa johti yhden alokkaan kuolemaan. Hyvänä uudisteksena on kuitenkin se, että vihollispoppoot voi nyt oikeasti yllättää.

Mikäli jotain valittamista löytyy niin jokin tuntuu mättävän hahmojenluonnissa. Käytin varmaan tunnin kourallisen hahmojen tekoon ja ruåttalaisesta tulikin kranetööri ja supermiehekkäästä saksalaisesta jokin dronelennokkinörde, vaikka asian piti olla toisin päin...mitä *ittua? Saako näitä hahmoluokkia vielä muutettua jälkikäteen, vai pitääkö vain tyytyä tähän?
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja PT2 » 04.06.2018 10:23

Huom: XCOM 2 on muuten sitten huomenna saapuvissa PlayStation Plus-peleissä. Kerrankin kuukausi, jolloin saan itsekin jotain uutta peliä Plussasta. Ykkösen (tai siis Enemy Unknownin) olen pelannut lisärin kanssa, mutta kakkosta en, kun se oli niin rikki julkaisussa etten sitten uskaltanut hommata.
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja whatever » 05.06.2018 17:14

XCOM 2 on ollut kovassa pelityksessä viimeaikoina täällä. Tässä jokunen viikko sitten hommasin sen jostain Steamin alennuksesta, kyllä kannatti taas olla kärsivällinen. Olisi toki tehnyt mieli ostaa heti julkaisun jälkeen, mutta itsekin sain kuulla että se on ihan rikki ja päätin odottaa. Nyt kun tätä on vähän kokeillut (~40h) lisäreineen päivineen, niin ei ole tullut vastaan mitään valittamisen arvoista. Kaikin puolin monipuolisempi ja hiotumpi kokonaisuus kuin edeltäjänsä, pelimekanisesti hyvin pitkälti samaa höttöä mutta vaan kaikin puolin mukavampi pelata (enemmän vaihtelua niin tehtävissä, vihollisissa kuin omien sotilaiden varustuksessa, lisää tekemistä tehtävien ulkopuolella, jne.). Lähes täydellinen jatko-osa.
Avatar
whatever
 
Viestit: 629
Liittynyt: 26.04.2014 10:46
Paikkakunta: Yö Kaupunni

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja Gigante » 06.06.2018 06:10

whatever kirjoitti: Kaikin puolin monipuolisempi ja hiotumpi kokonaisuus kuin edeltäjänsä, pelimekanisesti hyvin pitkälti samaa höttöä mutta vaan kaikin puolin mukavampi pelata (enemmän vaihtelua niin tehtävissä, vihollisissa kuin omien sotilaiden varustuksessa, lisää tekemistä tehtävien ulkopuolella, jne.). Lähes täydellinen jatko-osa.



Allekirjoitan tän itsekin, kun on tullut pelitettyä tätä suht säännöllisesti. Kuten edeltäjänsäkin, on jatko-osakin yhtäläilla koukuttava. Ensimmäinen kampanja päätyi tosin perseelleen, kun en vielä tuolloin ymmärtänyt miten hoitaa kontakteja ja intelit loppuivat silloin kun niitä kipeiten tarvitsi.

Ainoat valittamisen aiheet ovatkin sitten tämän edellämainitun klassiongelman lisäksi satunnaiset pikkubugit ja kaatuilut, joista on tullut selvittyä kuitenkin ihan pelin uudelleenkäynnistyksellä. SPARK-yksiköt saisivat olla kyllä paljon kestävämpiä ja henk. koht. olin tottunut siihen ajatukseen, että Psi:t olisivat olleet oman luokkansa sijaan tehostettuja versioita tavan luokista.

Kunhan tämän kampanjan saan päätökseen, niin hommaan uudelle kierrokselle tämän War of The Chosen-lisärin, jonka pitäisi tarjota uusien vihujen lisäksi pieniä lisäyksiä ihan perushahmoluokkiin.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja Gigante » 17.06.2018 09:19

Advent sai viimein kunnolla huutia ja keskaria osakseen ilkeilyistään, elikkä Xcom 2 on vihdoinkin saatu läpäistyä.

Yleisesti ihan helkutin hyvää tykitystä ja mukavasti päivitetympi kokonaisuus edellisen osan puutteisiin nähden. Useat kerrat tuli vietettyä pelin parissa tuntikausia ihan vaan siksi että päätin että " pelataan nyt vielä yksi keikka ja sitten hoidetaan toi skannaus loppuun ja sitten vielä vähän..." Tietysti nämä lataukset osaavat olla melkoisen mittavia, varsinkin peliä käynnistäessä, puhumattakaan siitä että pelin pitää käyttää sulkemisen jälkeenkin minuuttikaupalla aikaa steamcloud-synkronointiin (taidan ruksata pilven pois ensi kierroksella).

Muutamia bugeja pelissä toki ilmeni, mutta lopputuloksen kannalta peli kaatui kahdesti ja jäätyi vain kerran. Mikä on paremmin kuin voisi odottaa peleiltä näinä päivinä.
Alien hunterien valtiaat ovat kyllä haastava lisäys, mutta mielestäni tuo "Ruler Reaction", jok'ikisen liikkeen myötä on vähän liian halpamainen ratkaisu.

Shen's Last Gift lisärin Sparkit eivät ehkä ole loppupään huipputreenattujen veteraanien veroisia, mutta kyllä tuo yksi yksikkö silti kävi tuuraajasta paremman puutteissa...vaikka kestävyyttä tahi edes tarkkuutta olisi voitu lisätä robotille reilusti enemmän. Lisärin tarina kuitenkin oli mielestäni hyvin toteutettu ja Julianin sarkastista kuittailua on aina huvittavaa kuunnella.

Vaikka internet tuttuun tapaan on ylivenyttänyt Bradfordista liki Navin tasoisen meemin, myönnän silti että nuo toistuvat ilmoitukset kävivät toisinaan snadisti turhauttamaan. Pelin aseutuksissa olisi saanut olla jokin valinta, jolla Bradfordin ilmoituksia olisi voinut halutessa vähentää.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: XCOM

ViestiKirjoittaja Gigante » 10.10.2018 12:09

Mikäli Xcom 2:n pariin kelpaa palailla pitkästä aikaa, niin se kannattaa tehdä nyt(...paitsi jos harrastaa fanimodien käyttöä). Tactical Legacy-packin saa joulukuuhun saakka itselleen ilmaiseksi mikäli jo omistaa WOTC-lisärin ja vaikkei omistkaan, niin WOTC itsessään on aikas hyvässä alessa steamissä.

Xcom:EU:n mappeja on kiva päästä pelailemaan ja tekee myös hyvää vaihtelua laittaa asetuksista taustalle soimaan Ufo Defencen rautaisia biisejä. Custom-missiot ovat myös kivaa, mikäli haluaa pelittää/treenata lyhyesti pääpelin ulkopuolella. Ilmaiseksi kun koko roska irtoaa, niin en näe pahemmin valittamisen aihetta.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere


Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron