Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 03.04.2016 14:04

Undertale

Kauhea hype oli tämän pelin ympärillä ja olihan se pakko poimia Steamista tuossa taannoin. Nyt peli meni läpi ja olihan tämä mielenkiintoinen kokemus.

Noin viiden tunnin kestosta huolimatta matkalle mahtui mitä ihmeellisimpiä juttuja ja peli leikittelee pelaajalla vielä Metal Gear Solidejakin paremmin. Huumori on myös kohdillaan ja tuli välillä oikeasti naurettua joillekin jutuille.

Pelimekaniikka on aika hauskaa. Taistelut ovat vuoropohjaisia ja vihollisten hyökkäyksiä pitää väistellä bullethell-shootterien tyyliin. Välillä väistely menee hullun vaikeaksi, pakko sanoa. Ilmeisesti Undertalen aikana ei tarvitse tappaa ketään, mutta itsehän menin aika väkivalloin pelin läpi. Ilmeisesti lopetuksiin voi vaikuttaa tällä tapaa(?).

Musat on tosi kovat ja graafinen tyyli on aika nättiä pikseliä. I like.

Mutta joo, ei ehkä niin mahtava peli kuin monet ovat antaneet ymmärtää, mutta erittäin mukavaa pelailtavaa silti. Kannattaa kokeilla, jos kympin hinta ei ole liikaa.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 03.04.2016 17:23

Mä oon käsittänyt et toi Undertale kannattaa pelata useamman kerran läpi, et siitä ei juuri saa ekan läpipeluun aikana kauheasti irti. Mun on pitänyt hommata Karibian serkuilta toi peli jo pidemmän aikaa, mut en oo saanut sitäkään aikaiseksi. Toisaalta toi järjetön hype sen ympärillä tappaa kiinnostusta peliä kohtaan jonkin verran, mutta kyl toi joskus pitää pelata.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 03.04.2016 19:39

ForWeAreMany kirjoitti:Mä oon käsittänyt et toi Undertale kannattaa pelata useamman kerran läpi, et siitä ei juuri saa ekan läpipeluun aikana kauheasti irti. Mun on pitänyt hommata Karibian serkuilta toi peli jo pidemmän aikaa, mut en oo saanut sitäkään aikaiseksi. Toisaalta toi järjetön hype sen ympärillä tappaa kiinnostusta peliä kohtaan jonkin verran, mutta kyl toi joskus pitää pelata.

Joo, näin oon käsittänyt, että useampi pelikerta olisi suotavaa tämän pelin kanssa. Itse sain ekastakin pelikerrasta ihan tarpeeksi irti, että voi olla tyytyväinen ostokseen.

Karibian serkuilla viittaat mitä ilmeisimmin warettamiseen. Tuntuu pahalta ajatella, että joku warettaisi 10€ indiepelin (sopivasta alesta saa varmasti halvemmallakin). Indiestudioita tulisi nimenomaan tukea, kun devaajat näkevät hirveästi vaivaa tuotoksiinsa. En nyt halua kritisoida tapojasi, mutta tuollainen vain tuntuu jotenkin väärältä. Jokainen kuitenkin tekee omat päätöksensä.

Ai niin, jos sinulla on Karibialaisia serkkuja ja ymmärsin kirjoituksesi väärin, niin pahoittelen.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 04.04.2016 10:29

-Zerials- kirjoitti: Tuntuu pahalta ajatella, että joku warettaisi 10€ indiepelin (sopivasta alesta saa varmasti halvemmallakin). Indiestudioita tulisi nimenomaan tukea, kun devaajat näkevät hirveästi vaivaa tuotoksiinsa. En nyt halua kritisoida tapojasi, mutta tuollainen vain tuntuu jotenkin väärältä.


Samoilla linjoilla olen itsekin. Mutta milläpä ware-poppoon mielipiteitä voi muuttaa...paitsi jos tietysti se waretuksen kautta testattu peli on hintansa väärti ja aikuisten oikeasti maksaa pelistä jälkikäteen.




DOOM tuli sitten läpipelattua jokaisen neljän episoodinsa myötä. En oikein ymmärrä miksi tätä peliä piti aikoinaan kauhistella kirkollisissa piireissä, koska pelihän nimenomaan opettaa vetämään demoneita ja helvetin asukkeja ihan kympillä pataan. Alkupää oli melko vaatimatonta, mutta meininki muuttui kiitettävästi rajummaksi kakkosepisoodin ja helvettiin siirtymisen myötä. Nelosjakson kentät nostattivat rehellisesti sanoen ihan kylmän hien pintaan kaikkine raukkamaisine yllätyksineen.


Eipä muuta kuin sitten DOOM II:ta pelittämään ja siitä sitten DOOM3:seen.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 08.04.2016 15:46

DOOM II, lisäepisodeineen on sitten lopultakin läpäistynä. Hyvässä ja pahassa samaa matskua mitä se ensimmäinen duumi. Ehkä aika on vaikuttanut peliin melkoisesti, mutta mielestäni peli olisi voinut olla lyhyempikin. Kun otetaan huomioon että peli on pitkälti melko samaa paukuttelua alusta loppuun, vaikka kenttäsuunnittelu vaihtuukin.

Lisäepisodien kentistä on kyllä tosin pakko nostaa hattua ihan puhtaasti pelkkien vihollislaumojensa ansiosta. Helkutin monet kerrat pukkasi kylmää hikeä pintaan, kun piti yhdenäkin puollustautua puolensadan demonin laumoista. Tulipahan samalla enemmän käyttöä tuolle konekiväärillekin lisäepisoodin myötä.


Enemmän ja tarkempaa lätinää sitten joskus myöhemmin arvosteluissa. Pitääpä joku pimeä ilta sitten keskittyä Doom3:n korkkaamiseen, vaikka enemmän toimintapaukuttelua se peli kauhuteemastaan huolimatta onkin.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 15.04.2016 15:22

Alkuperäinen Resident Evil tuli sitten pelattua Chrissillä lävitse, koska hyvää kakskybä-syndejä Biohazard ja sillai. Still Dawn soi taas lopputeksteissä ja tulihan tämän perusreskun puolesta muutamia yllätyksiä jatkuvan REmaken/director's cutin hakkaamisesta. Esimerkkinä se hetki, kun havaitsin että, perhana, vesiputouksen tikkaitten juurella ei ollut tavaralaatikkoa kuten remakessa tai että kellarihuone ei peruspelissä ollutkaan puolillaan Huntereita.

N'johtuikohan se vaan minun läpipeluusta, vai onku muilla pelaajilla sattunut niin kummasti että sillä hetkellä kun Styranki, eikun siis Tyrant ottaa osuman singosta, tämän katse on keskittynyt aivan muualle kuin itse ammukseen. Jäi lievästi semmoinen herbäderbä-fiilis, kun Tyrantia kiinnosti enemmän Bradin helikopteri kuin se kohti lentävä singonpati.


Ehkäpä tässä voisi tehdä niinkin rajun teon ja hommata Ps-storesta kolmosplöselle Remaken HD-painoksen, nyt kun Pleikkarin nettiin sain kytkettyä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 16.04.2016 15:14

Resident Evil Revelations 2
Emännän kanssa cooppina pelattiin tämä, ja kyllähän siitä ihan hyvin sai viihdettä irti...tosin tämä peli on samanlainen RE5:n kanssa siinä mielessä, että se vaatii kanssapelaajan ollakseen mistään kotoisin. Yksinään olisin kyllästynyt tähän jo ensimmäisen episodin aikana. Käsikirjoitus on sitä samaa puisevaa räpellystä mitä nyt odottaa saattoikin. Juoni oli täysin naurettava, eikä läheskään kaikessa ollut pelin loppuessa järkeä. Yhden niin kutsutuista twisteistäkin osasin ennustaa jo alkukuvien aikana.
Barryn tuominen vihdoinkin takaisin oli yksi pelin suurimmista vetovoimista, mutta tekijöiden Barry-quotejen käyttö alkoi nopeasti tuntumaan hieman kiusalliselta, turhalta fanserviceltä nyt ainakin. Tosin pakko on myöntää että se ihan viimeinen juuri ennen loppubossia osui kaikessa juustoisuudessaan täysin nappiin. :mrgreen:

Yhteenvetona: ihan kivaa viihdettä cooppina, mutta yksinpelinä mitäänsanomaton tekele, joka sopii vain niille jotka tarvitsevat lisää Barry Burtonia elämäänsä.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 17.04.2016 13:10

Baldur's Gate: Siege of Dragonspear läpäistynä ja voisihan tässä heittää lopuksi lyhyet ajatukset tästä Baldurs Gaten (Enhanced Editionin) lisäristä, kun en viitsi tällä kertaa pidempää arvostelua raapustaa.


Uusista lisäyksistä on kyllä kehaistava tätä kehittyneempää tapaa hallita NPC-tekoälyä. Yhähän nämä laholatvat eivät osaa kiertää esteitä ja ovat yhtenään vain sormi perseessä kun isomman luokan örmy uhkaa tulla vetämään pataan kuus-nolla. Silti on hyvä päästä hallitsemaan suosiiko hahmo mielummin pitkän kantaman- vaiko lyömäasetta ja miten aggressiivisesti tämä suhtautuu vihollisiin.
Journalin Pop-up viestit toimivat hyvin viestittämään oleelliset asiat ja pidin erittäin paljon pelin ulkoasusta kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Uusista hahmoista pääsin kokeilemaan lähinnä M'Khiinia ja Glintiä, joista Glint sopii tiimiin hyvin kunhan et tee tästä varasta. M'Khiin ja shamaani-hahmoluokka toivat mukavaa vaihtelua, vaikka tämä hiisi ei kantojuhdaksi sovellu ollenkaan. Tämä älytön metakka joka nousi siitä kun ihan epätärkeässä roolissa oleva sivuhahmo Mizhena sattui olemaan
transukupuolinen...noh, ihmiskuntaan mahtuu toisinaan helvetin tyhmiä yksilöitä.


Jos jokin jurppi tässä lisärissä niin lukuisat bugit ja vastaavat. Pelin kaatuiluun nyt osasin varautua ja niiden kanssa osasi pärjäämään quicksaven myötä, mutta jotkin tehtävät bugasivat kiusallisen usein. Juuri kun päänsisäisistä äänistä kärsivät tiimiläinen on päässyt äänistä eroon hän valittaa näistä uudestaan kymmenen minuutin päästä kuin kyseisen mission läpäisyä ei olisi koskaan tapahtunut. Neera kuulosti yhdenäkin suomalaiselta Lisa Simpsonilta ja palaa sitten takaisin normaaliin ääneen.
Eräässä tehtävässäkin piti käyttä Console-komentoja, jotta sain erään esineen spawnaamaan, kun peli oli mystisesti hävittänyt erään lukinjalan jne, jne, jne, jne... Kyllähän näitä bugikorjauksia työstetään kuitenkin tuttuun tapaan, mutta julkaisun kannalta vähän noloa jälkeä.


Joillekin tämä koko tarina saattaa tuntua pyhäinhäväistykseltä vanhaan klassikkoon, mutta omasta mielestäni tämä osio täyttää ihan passelisti BG1:n ja BG2:n välisen aukon. Ei tämä laajennus ainakaan huonontanut BG1:EE pelikokemusta.
Caelan Argent tuntui poikkeuksellisen erilaiselta vastustajalta ja tämän väliosan myötä sain vain lisää syitä manata Jon Irenicus Yhdeksän Hornan syvimpään loukkoon mätänemään.

Kaksikymppiä lisäkampanjasta voi tuntua melko tyyriiltä, mutta suosittelen harkitsemaan tämän laajennuksen hommaamista jonkin alennuksen myötä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 29.04.2016 16:06

Dark Souls 3 (PS4)
Koska ekan läpäisykerran jälkeen oli pää liian täynnä kaikkea sanottavaa, päätin antaa ajatusten tuulettua ja pelata pelin vielä uudelleen, katsoa josko haasteelliset kohdat tuntuivat edelleen yhtä hankalilta ja tutkia paikat tarkemmin uusien salaisuuksien toivossa. Nyt kun toinen läpäisykerta on pulkassa, yritän joitakin ajatelmiani jakaa.
Hyvä pelihän tämä siis on. Tuskin siitä oli epäilystäkään. Erityisesti pidin siitä, että siinä on todellakin huomioitu koko SoulBorne-sarja aina Demon's Soulsista lähtien. Viitteitä ja ominaisuuksia on jokaisesta pelistä, ja niitä oli kiva bongailla. Vahvimmin edustettuna tosin on se ensimmäinen Dark Souls, mutta henkilökohtaisesti olen tyytyväinen siitä, etteivät tekijät ole jättäneet DS2:ta täysin huomiotta vain koska siitä ei yleisesti pidetä, vaan senkin ominaisuuksia on otettu avosylin mukaan. Musiikkipuolella on selvästi seurattu Bloodbornen jalanjäljissä, ja sanoisinkin että kaikista SoulsBorne-peleistä tässä on kaikkein vahvin soundtrack. Ulkonäöltään peli on kuin Bloodbornen ja DS1:n hybridi, ja ympäristöt ovat mukavan vaihtelevia ja tunnelmallisia.

Hyvin vähän negatiivista tästä osaa oikeastaan sanoa. Pari bossia oli suuria pettymyksiä, mutta suurin osa oli uskomattomia kokemuksia ja tarjosivat haastetta. Myöskään weapon skillit eivät olleet ihan niin hyödyllisiä kuin mitä alkujaan oletti, vaikka niillekin varmasti käyttäjäkuntansa löytyy, etenkin PvP-puolella. Kauas silti jäädään Bloodbornen Trick Weaponeista.

Paljon on puhuttu siitä että tämä olisi viimeinen Dark Souls. Jos näin on, niin tämä on ainakin arvokas lopetus sarjalle. Mielellään näitä vielä pelaisi lisääkin, kunhan niiden julkaisusta ei tehtäisi vuotuista traditiota. Mutta jos tarinaan ei ole enää mitään lisättävää, ei uutta välttämättä tarvita.
Omassa vertailussa muut Souls-pelit jäävät tämän jalkoihin, ainakin nykyisellä näppituntumalla, mutta Bloodbornesta en osaa edelleenkään sanoa, onko se tätä parempi vai ei. Sen verran taas voin sanoa, että tämä on Bloodbornen tapaan lähes ylivoimaiselta tuntuva GOTY-ehdokas. En usko että tälle ylittäjää löytyy. DLC:ta odotellessa.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ressamies » 07.05.2016 22:11

Dark Souls 2 (PC)

Itse olin hieman myöhässä tämän pelisarjan kanssa mutta nyt on ensimmäiset kaksi masokistien suosikkipeliä pelattu läpi (ja kolmonen ehkä kaukausessa tulevaisuudessa kun hommaan paremman koneen) ja olen yllättynyt että ohjain säästyi ikkunasta lentämiseltä. Pidän ehkä ensimmäisestä pelistä enemmän, mutta tämäkin oli todella koukuttava pelikokemus.

Ensimmäisessä oli kyllä paljon laajempi kirjo erilaisia vihollisia, kun tässä oli suurimmilta osin erikokoisia möllejä haarniskoissa. Kuitenkin tässä on sama loistava fiilis kuin ykkösessä, kun tässä pääsee eteenpäin ja PC-porttaus on tehty huomattavasti paremmin tämän pelin kanssa. Nyt vielä odottelen sitä kaunista päivää kun pääsee pelaamaan Bloorbornea ja Dark Souls kolmosta.
Kuva
XBL: Ressamies
Steam: Ressamies
Avatar
ressamies
 
Viestit: 86
Liittynyt: 28.02.2014 16:13
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 24.05.2016 21:31

The Walking Dead Season 1

Kyllähän se loppu sai kyyneliin. :cry: Oikein hienosti käsikirjoitettu peli, jossa kaikki hahmot ovat persoonallisia ja aitoja. Tykkäsin erityisesti Benistä, vaikka häntä tekikin mieli vetää välillä turpaan.

Graafinen toteutus on hitsin komea ja hahmojen ilmeet kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Ääninäyttelijät hoitavat homman myös kunnialla kotiin. Clementine on kevyesti paras videopeleissä nähty lapsihahmo ikinä.


92
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 25.05.2016 21:50

Salt and Sanctuary (PS4)
Kuvitelkaa peli, joka yhdistelee Metroidvanioista tutun sokkelomaisen pelimaailman ja Souls-pelien pelimekaniikan, tarjoillen tämän kaiken synkeässä, piirrosmaisessa 2D-maailmassa, jossa suola on kultaakin kalliimpaa ja kuolema jatkuva matkakumppani. Siinä on aika tarkasti kuvailtuna Salt and Sanctuary, ja voi että mikä kultakimpale tämä peli onkaan. Alkukankeuden jälkeen rakastuin tähän teokseen, ja nyt on toinen pelikierros käynnissä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos edellä mainitut pelit maistuvat ja taloudesta PS4 löytyy.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 09.06.2016 10:11

Okami

Vihdoin sain Okamin päätökseen. Kaiken maailman kiireiden takia ei aina ollut aikaa pelata, joten pelaamiseen meni varmaan yli kuukausi. Se ei silti haitannut, Okami on mahtava peli.

Pelillisesti Okami lainaa aika paljon Zelda-peleiltä ja se ei ole huono asia. Zelda-kopio tämä on, mutta se tuo soppaan niin paljon uusia ja erilaisia pelimekaniikoita sekä ominaisuuksia, että Okami tuntuu täysin uniikilta.

Graafinen tyyli ansaitsee maininnan. Jos puhutaan kauniin näköisistä videopeleistä, on Okami nostettava jalustalle Zelda Wind Wakerin viereen. Perinteinen japanilainen maalaustyyli on aivan sairaan upea ja toimii täydellisesti. Taustamusiikit ovat myös erinomaiset. Välillä musiikki on eeppistä, välillä rauhallista, mutta aina tilanteeseen erittäin hyvin sopivaa.

Okami on myös yllättävän hauska peli, sillä huumoria löytyy keskivertoa enemmän. Muutamissa kohdissa tuli naurettua vedet silmissä, mahtavaa.

Okami on siis seikkailupelien aatelia. En äkkiseltään keksi mitään erityisen huonoa sanottavaa. On todella harmi, että peli ei aikoinaan myynyt, vaikka kyseessä on yksi sukupolvensa merkkiteoksista. Yksi PS2:n parhaista peleistä, ehdottomasti.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 09.06.2016 18:37

-Zerials- kirjoitti:
Okami on siis seikkailupelien aatelia. En äkkiseltään keksi mitään erityisen huonoa sanottavaa.


Omalta kohdalta voin ainakin mainita Wiin version melko kökön kameran ja siveltimenkäytön turhan tarkkuuden. Pelkän pyöreän muodon saatika suoran viivan piirtäminen menee toisinaan turhan pikkumaiseksi. Onneksi sentään peli ei sentään jatkuvasti väännä suuntaa rautalangasta kuten Skyward Sword.

Mutta oma pelikokemukseni Okamin parissa on vielä melko vaiheessa, kun omat töhertämiset ja muut laiskuuden iskevät kohdalle häiritsemään. Hyvä kun saan pelitettyä pätkän yhdeltä tallennuspisteeltä toiselle ilman että alkaa väsyttämään ihan turkasesti. Ei tästä pelittämisestä tahdo tulla kesällä muutenkaan oikein mitään kun päivällä joko hiostaa ja yöllä väsyttää ihan pirusti. Kylmät ilmat kyllä sinänsä helpottavat pelittämistä, mutta jaksaminen onkin ihan toinen juttu. Pitäisi vaan lisätä enemmän aikaa pelittämiseen.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 09.06.2016 19:08

Gigante kirjoitti:Omalta kohdalta voin ainakin mainita Wiin version melko kökön kameran ja siveltimenkäytön turhan tarkkuuden. Pelkän pyöreän muodon saatika suoran viivan piirtäminen menee toisinaan turhan pikkumaiseksi.

Tämä. Okami on helvetin hieno peli mutta Wiillä pelikokemus oli kutakuinkin yhtä nastaa ku lasimurskan kuseminen. Pitäisi joskus hommaa kyseisen pelin HD-versio tai sitten hommata PS2-versio lapaseen, jotta saisi pelata pelin uusiks läpi ilman vittusaatanaperkeleitä.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 09.06.2016 22:35

ForWeAreMany kirjoitti:
Gigante kirjoitti:Omalta kohdalta voin ainakin mainita Wiin version melko kökön kameran ja siveltimenkäytön turhan tarkkuuden. Pelkän pyöreän muodon saatika suoran viivan piirtäminen menee toisinaan turhan pikkumaiseksi.

Tämä. Okami on helvetin hieno peli mutta Wiillä pelikokemus oli kutakuinkin yhtä nastaa ku lasimurskan kuseminen. Pitäisi joskus hommaa kyseisen pelin HD-versio tai sitten hommata PS2-versio lapaseen, jotta saisi pelata pelin uusiks läpi ilman vittusaatanaperkeleitä.

Noh, Pleikkarilla ei ollut ongelmaa (ainakaan omalla kohdalla). Ei hinnat ainakaan ole pilvissä, niin siitä vain peli hankintaan.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 13.06.2016 18:53

Rare Replay: Conkers Bad Fur Day (Xone)

Tämä peli olisi jo yksinään 30 euron hinnan arvoinen, millä tätä mahtavaa pakettia myytiin julkaisussa. Conker Bad fur day on N64 peli, hieman terävimmällä ja kirkkaammilla tekstuureilla ja Xboxin kontrolleille muokattuna. Peli tarjoaa Räävitöntä huumoria, ikimuistoisia bossitappeluja ja kummelikauden verran one-lineareita. Moninpelimuotoja on paljon, mutta kaikki ovat antiikkisia ja on vaikea kuvitella niiden viihdyttävän muita kuin kovia retroilijoita. Mutta se tarinamoodihan on se minkä takia tätä pelataan ja sitä suosittelen lämmöllä

Operation Flashpoint: Dragon Rising (X360)

Tämä lienee haastavampia konsoliräiskintöjä mitä on tarjota. Tämä on Jenkkien sotaseikkailu Kiinalaisten valtaamalla kuvitteellisella saarella, kuvitteellisessa konflictissa, mikä on myös arma faneille tuttu juttu. Pelin ikä valitettavasti näkyy, muun muassa kankeina kontrolleina ja alhaisella ruudunpäivityksellä ja grafiikalla. Mutta peli toimii hyvin meikäläisen kaltaiselle realististen räiskintöjen fanille, jolle armat ja alkuperäinen OFP, ovat liian työläitä ja monimutkaisia. Konsoleita vartenhan tämä on tehty, joten siksi pelasinkin sillä, vaikka PC elämys lienee kiistatta parempi kontrollien, grafiikan ja ruudunpäivityksen osalta. Mutta jos onnistutte löytämään ystäviä, joilla on peli, niin pelatkaa kampanija ihmeessä Cooppina. Silloin peli on parhaimmillaan, kun botteja ei tarvi komennella ja peliin saadan kunnon inttimäistä taktikointia.

European Universalis 4 (PC)

Jos olet vähän normaalia autistisempi ihminen ja pidät strategioista, historiasta plus sinulla on aikaa, EU4 on sinun pelisi. Se kustantaa kaikki DLC:t mukaan lukien reippaasti yli 100 euroa, mutta steamin alennuksista tämä irtosi kuudellakympillä. Pelissä siis otetaan komentoon haluamasi valtio ajalta 1444 - 1816, jolloin Eurooppalaiset käytännössä hallitsivat maailmaa ja maalataan planeettaa oman valtiosi mukaan. Ja koska opeteltavaa on enemmän kuin Suihkukoneessa ja ydinvoimalan käyttöliittymässä yhteensä, on pelaajan oltava tarpeeksi autisti, että jaksaa kaikkeen mahdolliseen perehtyä. Mutta kaiken tämän jälkeen peli takuulla toimii ja syö aikaa ihan helvetisti. Niin paljon että moni vapaapäivä on mennyt hujauksessa ohi. Hyvän pelin merkki.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 14.06.2016 18:02

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (3DS)

Juuri äskettäin sain pelattua läpi. A Link Between Worlds on SNESin legendaarisen A Link to the Pastin jatko-osa tai jotain, muttei tämä paljoa huonompi ole. Pelit jakavat samankaltaisen pelimaailman, mutta eroavaisuuksia löytyy sieltä täältä. ALBW:n erikoisuus on Linkin kyky liikkua seiniä pitkin ns. "tauluna", joka saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta se luo monia mahdollisuuksia. Tässä pelissä on ehkäpä parhaimmat puzzlet mistään Zelda-pelistä juurikin tuon erikoiskyvyn ansiosta.

Toisena eroavaisuutena aiempiin Zelda-peleihin verrattuna A Link Between Worldsin luolastot voi läpäistä missä järjestyksessä ikinä tahtookaan. Tämän mahdollistaa aiemmin luolastoista löytyvien esineiden vuokraaminen. Esineet pystyy vuokraamaan pientä rahasummaa vastaan ja kuoltuasi menetät vuokraamasi esineet, jolloin joudut keräämään rahaa ja vuokraamaan esineet takaisin.

Vaikeusaste ei ole mikään hirveä, mutta muutamassa kohdassa olin vähän hukassa, mitä pitää tehdä. Pari bossia aiheutti myös ongelmia.

Tykkäsin ALBW:stä todella paljon. Yksi parhaista Zeldoista sitten Wind Wakerin ja jokaisen 3DS:n omistajan pakkohankinta, etenkin kun pelistä julkaistiin Nintendo Selects-versio, jonka saa hankittua edullisesti. Taas yksi hyvä peli 3DS:n kovassa yksinoikeuspelikirjastossa.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 18.06.2016 14:58

Velvet Assassin

Tämä on aniharvoja pelejä, jonka olen pelannut kolmesti. Vaikkei Velvet Assassin millään mittapuulla olekaan merkittävä peli, olen sen pariin tykännyt palata aina muutaman vuoden välein.

Mielipide ei ole edellisistä kerroista juuri muuttunut. Todella tunnelmallinen ja lohduton maailma vetää puoleensa ja natsien jutustelut sekä hyräilyt huvittavat. Peli huononee loppua kohden, kun hiiviskelyn sijaan on pakko turvautua räiskintään kiikkerillä kontrolleilla. Pelin loppu on helvetistä, sillä siinä taistellaan pyjamassa natsilaumoja vastaan. Tässä on varmasti lohduttomin lopetus, mitä olen peleissä nähnyt.

81
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 18.06.2016 16:00

Layers of Fear (PS4)
Kauhunnälkään hommattu peli, joka meni läpi kahdella istumalla. Ja en kyllä muista koska viimeksi olisin ollut näin pettynyt peliin. Pelkkää käytävästä toiseen tallustamista, pääosin tyhjien kaappien aukomista, hyvin keveää ongelmanratkontaa ja halpoja jumpscare-kohtia. Siinä on peli täysin summattuna. Ai niin, ja pelihahmon hyvinvointi ei ole millään lailla huolenaiheena koko pelin aikana, sillä kuolemaa ei ole (tai jos on niin itse en moista löytänyt, vaikka siihen oikeuttavia asioita tapahtuikin). Mikään tässä ns kauhumaailmassa ei ole uhka sinulle, vaan peli jatkuu eteenpäin, tapahtui mitä tahansa. Jokseenkin omintakeinen ratkaisu, kun kyseessä on kuitenkin genre jossa tarkoitus olisi pelätä henkensä edestä. Pelissä on toki tunnelmaa siellä täällä, etenkin alussa kun kaikki on vielä uutta eikä tiedä mitä odottaa, ja kaiken takana piilevä tarina pitää mielenkiintoa yllä sen yhden pelikerran ajan, mutta en usko enää koskaan koskevani tähän räpellykseen.

Ja kirsikkana kakun päällä: peli maksoi 19,95€ PS storessa. Peli ei todellakaan ole kuin korkeintaan neljäsosan arvoinen hinnastaan, mutta tyhmä kun olin niin uskoin pelin saamia positiivisia arvioita ja maksoin mukisematta.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 19.06.2016 17:04

Salem kirjoitti:Mikään tässä ns kauhumaailmassa ei ole uhka sinulle, vaan peli jatkuu eteenpäin, tapahtui mitä tahansa


Layers of Fear on tehty ihan selkeästi Tubettajille. Sellaiseen se on aikalailla täydellinen, jotta siitä saa hauskoja säikyttelypätkiä tehtyä. Kertoo hyvin paljon, kun pelissä on PELKÄSTÄÄN scarejumpeja eikä mitään oikeasti uhkaavaa tule missään vaiheessa eteen. Muutenkin kun peli kestää sen muutaman tunnin ilman oikeastaan mitään uudelleenpeluuarvoa, on Lets Play -peliksi Layers of Fear erittäin hyvä. Onko se sitten järkevää julkaista peli, jotta muut voivat katsoa kun yksi säikähtelee? En tiedä. Siksi se ehkä maksaakin 20e jotta saadaan edes jotenkin omat takaisin.
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 19.06.2016 22:53

Kyllä LoF oli imo paljon solidimpi paketti kuin moni muu noista kävelysimulaattoripaskoista. Diggasin ite tosi paljon siitä miten helvetin hyvin ympäristöjen muuttuminen oli tehty ja muutenkin peli oli tunnelmaltaan paljon parempi ja vähemmän bugisempi kuin esimerkiksi Outlast. Layers of Fear oli vielä sen verran lyhytkin peli että sen jaksoi ihan vaivatta pelata yhteen putkeen läpi. Mut joo, kaveri osti mulle ton synttärilahjaks nii ite en siihen penniäkään käyttänyt ja pelin läpipelattuani oon samaa mieltä että korkeintaan vitosen arvoinen paketti on kyseessä. Pelissä on ihan siistejä ideoita mut en usko et kukaan oikeasti jaksaa pelata sitä uusiks muiden loppuratkaisujen toivossa ja komppaan PT2:sta aivan täysin ton suhteen et se on just tehty noille apinoille jotka ulostaa YouTubeen syöpäistä let's playtä.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 22.06.2016 02:56

PT2 kirjoitti:Kertoo hyvin paljon, kun pelissä on PELKÄSTÄÄN scarejumpeja eikä mitään oikeasti uhkaavaa tule missään vaiheessa eteen.

Tässä kohtaa pitää mainita peli nimeltä Scratches, jossa ei myöskään voi kohdata mitään oikeaa uhkaa. Mutta Scratchesissa on jotain mitä Layers of Fearissa ei ole, ja se on tunnelma. Sitä rakennetaan hitaasti ja huolella, annetaan pelaajan rauhassa tutkia paikkoja ja päästetään mielikuvitus laukkaamaan ennen kuin mitään konkreettista edes tapahtuu. LoF taas korvaa tunnelman rakentamisen heittämällä kaiken mahdollisen paskan niskaan peräjälkeen, vailla minkäänmoista builduppia. Ja koska mikään ei ole uhka, ei peli tarjoa syytä säikkyä tai varoa mitään. Eli peli ei ihan täysin sovi edes sille let's play-kohderyhmälle, ellei pelaaja oikeasti säiky todella helposti tai esitä säikkyvänsä katsojien mieliksi. Myönnettäköön tosin että LoF:n jumpscare tyyli vetää varmasti enemmän katsojia kuin hitaasti etenevä Scratches.

ForWeAreMany kirjoitti:Kyllä LoF oli imo paljon solidimpi paketti kuin moni muu noista kävelysimulaattoripaskoista.

Tämä oli ensikosketukseni näihin ns kävelysimulaattoreihin, ja jos tämä tosiaan edusti sitä parempaa päätä, niin viimeiseksi taisi myös jäädä.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 22.06.2016 09:41

Salem kirjoitti:Tämä oli ensikosketukseni näihin ns kävelysimulaattoreihin, ja jos tämä tosiaan edusti sitä parempaa päätä, niin viimeiseksi taisi myös jäädä.

Kyllä mä Outlastin suosittelen pelaa kans ihan vaan siksi että kyseinen peli on niin vitun paska että sille sai ekan vartin jälkeen nauraa kyljet kipeänä loppuun asti. Siinä jos jossain on peli joka yrittää aivan liikaa. Pelin DLC:ssä kylläkin on kohtaus jonka katsominen teki oikeasti kipeää, miesten genitaalialueen mutilointi ei ajatuksenakaan oo kauhean nannaa. Hauska kun kaveriporukalla kyseinen paskateos pelattiin nii meitä oli siinä neljä jätkää ja yks naikkonen ja tää tyty nauroi aivan vedet silmissä kun kaikki jäbät oli aivan paskana sitä kohtaa katsoessa. Oli kyl hauska peli.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 22.06.2016 19:59

Hauskaa miten peleistä voi saada niin erilaisia kokemuksia juuri kaveriporukalla ja yksin pelatessa. Muistan esimerkiksi miten ekalla kerralla dead risingia pelatessa vedin pelin ihan vakavissani yksin juonesta nauttien, mutta kaverin ottaessa ohjaimet, niin pelissä sai repeillä kun pellepukuinen hahmo pukee zombeja naamareihin ja ajaa lastenpyörällä niiden seassa. Sama homma tapahtui dead islandissa, mutta auta armia kun kavereita tuli peliin, niin joka Jesse häröilee autoilla omiaan ja leikkii zombien kustannuksella esim irrottamalla raajoja.

Suosittelen kuitenkin että edes yritätte pelata "kävelysimulaattori"(joiksi nykyään taidetaan myös ekan persoonan kauhupelit laskea) yksin ja ilta-aikaan omassa rauhassa ja tahdissa. Itse pelaan näitä harvoin, mutta olen nauttinut niistä enkä koskaan ole jaksanut kiinittää huomiota niidne puutteisiin. Juuri tuo Outlast, amnesian possukoneen ja pari muuta steamista löytynyttä helmeä olisi varmaan jättänyt paskan maun suuhun, jos kaverit huutelee taustalla.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron