Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Matkustelu
ViestiLähetetty: 08.06.2016 18:11 
Poissa
Moderaattori
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Viestit: 1388
Paikkakunta: Suomessa
Tuli ajatus perustaa tämä topic kun juuri varasin elämäni ensimmäisen matkani syksyllä Japaniin, missä hyvä ystäväni suorittaa vaihto-opintojaan. Muistaakseni ainakin Silence on tainnut maassa käydä.

Missä kaikkialla foorumilaiset ovat matkanneet, minkälaisia kokemuksia on ollut ja missä haaveilisitte käyvänne? Itse en ollut ennen vaihtovuottani koskaan aikasemmin lentänyt, joten maailmaa ei ole paljoa tullut vielä nähtyä. Haaveissa olisi vierailla Amerikassa ja käydä Uudessa-Seelannissa Hobittilan kuvauspaikoilla.

Mitäs muilla? 8-)

_________________
Instagram


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 08.06.2016 18:29 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Viestit: 728
Paikkakunta: Mikkeli
Orimattilassa kävin kerran ja toista kertaa en oo menossa.

_________________
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 08.06.2016 18:38 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 11:15
Viestit: 772
Paikkakunta: perunakellari
Eipä ole paljon tullut matkusteltua. Kerran Kanariansaarilla pentuna porukoiden kanssa ja kerran Lontoossa viikonloppureissulla. Tallinnan risteilyitä nyt en jaksa edes laskea, en kertoina enkä matkusteluksi ilmiönäkään. Ei Tallinnaa turhaan kutsuta etelä-Helsingiksi. Parhaimmillaan edestakaiset laivaliput saa halvemmalla kuin Helsingin junan seutulipun edestakaisin. :P

Japaniin matkustamisesta olen haaveillut jo varmaan 10-vuotiaasta asti. Heti, kun vaan olisi rahaa ja aikaa niin matkustaisin sinne. Täytyy kyllä vielä ennen 24-vuotissynttäreitä yrittää järjestää kyseinen matka, koska saisin faijan kautta ilmaiset lentoliput.

_________________
Soundcloud
Last.fm


Foorumin musikaalisin 2014, 2016

War, war never changes...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 08.06.2016 19:22 
Poissa
Moteeraattori
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Viestit: 1419
Paikkakunta: Somewhere
Reissu japaniin, englantiin tahi italiaan voisi olla ihan kiva, mikäli matkustus edullisesti kimpassa onnistuisi. Muutoin en valitettavasti ole järin matkustelijatyyppiä, kun joutuisi myötänään stressaamaan mm. tavaroista, juomavedestä ja lompakosta.

Kaukaisin matkaamani paikka johon olen matkannut on varmaan Padova, ja elämäni ensimmäisen helsinki-brysseli välisen lentomatkan sain matkata karmeassa ummetuksessa.
Mutta kyllähän tuosta italianreissusta jäi varmaan parhaiten mieleen hyvät pizzat, jäätelö sekä pasta, jota sai tökkiä haarukalla hullunkiilto silmissä jotta syötyä sai.


Muut suomen ulkopuoliset paikat ovatkin sitten olleet tallinnaristeilyt, joihin tuli muutaman kerran jouduttua mukaan isän ja tämän työkaverin matkassa. Eipä tuosta reissusta ole jäänyt muita muistoja kuin seisova pöytä ja taxfree-puodit... niin ja tietysti se kerta kun Elder's Scrolls: Morrowind-tarttui laivapuodista mukaan ja kun virosta sai ostettua vihreää Shrek-kaakaojuomaa.

_________________
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 08.06.2016 23:55 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Viestit: 623
Paikkakunta: Lounais-Suomi
Missä nyt onkaan tullut käytyä. Ruotsi, norja ja viro ovat nyt ne lähimmät ja usein ehkä ne yleisimmät. Niiden lisäksi on tullut käytyä englannissa useampaan otteeseen, puolassa, unkarissa, tsekeissä, ranskassa, maltalla ja rhodoksella. Turkissa oon poikennut vain lentokentällä :P

Lisäksi olen todennäköisesti menossa romaniaan nyt syksyllä.

Noitten lisäksi on tullut harrastettua maakuntamatkailuakin ympäri suomea.

_________________
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 09.06.2016 10:20 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Viestit: 650
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...
Hyvä uusi topikki!

Itsehän en ole paljoa ulkomailla käynyt, lähinnä nämä Suomen naapurimaat. Joskus tulevaisuudessa olisi hienoa vierailla Englannissa sukulaisten luona ja olisi mahtavaa käydä esim. Tanskassa. Amerikkaan tai etelään en niin välittäisi lähteä. USA:ssa on tosin jotain sukulaisia, mutta heitä en ole koskaan tavannut, joten voisihan sielläkin käydä, jos rahaa ja aikaa löytyisi.

Tosiaan Japaniin matkaaminen voisi olla upea kokemus. Siellä olisi varmasti paljon nähtävää: uutta ja historiallista. Japanissa ongelmaksi voisi muodostua kieli, sillä japsit eivät ilmeisesti oikein osaa tuota englantia(?). On se silti sielläkin käytävä, laitetaan yhdeksi tavoitteeksi elämän aikana :D

_________________
Ex: Crealz
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 09.06.2016 22:23 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 04.03.2014 00:38
Viestit: 178
Eipä oo vieläkään tullu käytyä Euroopan ulkopuolella.

Naapurimaiden ja Baltian lisäksi on tullut lapsuudessa pyörähdettyä rantalomakohteissa Bulgariassa ja Kreikassa yhteensä 8 kertaa. Nää maisemat on nyt aikalailla nähty. Jos jonnekin vielä lähtisin niin varmaan kaupunkilomalle. Esim. Berliini, Budapest ja Kroatian Dubrovnik kiinnostaa. Jälkimmäinen jossain määrin Game of Thronesin takia :mrgreen:

Vaikka reissaamiseen oiskin jonkin verran kiinnostusta, ei se oo meikällä semmonen intohimon asia. Polttavan matkailuhalun lisäksi puutetta on rahasta. Ja matkaseurasta. Ja ihmiset lentää muutenkin aivan liikaa. Perhana.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 10.06.2016 19:14 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 24.03.2014 13:30
Viestit: 343
Pari viikkoa sitten tuli käytyä ensimmäistä kertaa kunnolla Lontoossa (aiemmin vain vaihtanut konetta). Amerikassa olen käynyt New Yorkissa ja Los Angelesissa, Japanissa Tokio ja Kioto, Euroopan sisäisiä on sitten vähän enemmän. Toissa kesänä käytiin juurikin Thronesin innoittamana Dubrovnikissa. Noh ei siellä kyllä sitten käytykään oikein millään kuvausmiljöillä mutta vesi oli kirkasta ja lämmintä joten oli kiva pulikoida siellä meressä. Kohtalaisen kuuma kyllä oli mutta muuten jäi kivat muistot. Ah ja majapaikasta sai aamulla pannukakkuja.

Paikkoja missä haluaisin käydä niin Japaniin haluaisin uudestaan ja sitten Karibialla olisi kiva polskia, ne nyt päällimmäisinä tuli mieleen.

_________________
YKSIMIELISESTI FOORUMIN PARAS TOPIC 2017


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 11.06.2016 18:08 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.02.2014 18:42
Viestit: 127
Paikkakunta: Rovaniemi
Ainoa oikea ulkomaanreissu on ollut ysiluokan keväällä kun pyörähdettiin viikko Saksassa. Hampurissa oltiin muutama päivä silloin kun Saksa voitti Euroviisut 2010 ja loppuviikko sitten pikkukaupungissa nimeltä Lingen, missä vierailtiin mm. EMP:n liikkeessä ja päävaraston tapaisessa mestassa. Hampurissa käytiin sellaisessa historiakauhumestassa kuin Hamburg Dungeon. Kierroksen aikana käytiin läpi kaupungin omia hirveimpiä historian tapahtumia lavasteiden ja näyttelijöiden keskellä. Pääsimme mukaan mm. 1700-luvun lääkärin ruuminavaukseen ja 1842 vuoden Hampurin suurtulipaloon, jossain merirosvomeiningeissä hilluttiin ja ehkä jossain ruttoon liittyvässä jutussa (ehkä). Mitään muuta erikoista en kyllä Saksasta muista, paitsi että ainakin vielä tuolloin siellä limukka myytiin niissä kovissa ja paksummissa muovipulloissa mitä Suomessakin sai kai vielä viime vuosikymmenen alussa. Lingenissä majailin emäntäperheen luona Emmerdale-tyylisessä lähiössä ja Hampurissa yöt vietettiin kolmen tähden hotellissa.

Noita Dungeon juttuja on muistaakseni myös Lontoossa ja muissakin Euroopan vanhemmissa suurissa kaupungeissa. Onko kukaan muu käynyt missään näissä?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Matkustelu
ViestiLähetetty: 30.11.2017 07:47 
Poissa
Moderaattori
Avatar

Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Viestit: 1388
Paikkakunta: Suomessa
Firezestä on nyt tultu takaisin. Oli oikein nasta reissu ja minua ei viileähkö sää haitannut ollenkaan. Aluksi liikenteen paljous ja nopeus kauhistutti ja teiden ylittämisen kanssa sai olla tarkkana. Kuitenkin aika äkkiä kaikkeen sopeutuu.

Firenze ei varmasti syksyn harmaudessa nyt kaikkein kauneimmillaan näyttäytynyt, mutta silloin kun aurinko paistoi, oli tosi hienoa kävellä kaupungin ulkopuolella maaseudulla. Kävin yhden pizzan syömässä, vähän gallerioita läpi ja samoilin kaupungin kaduilla kuunnellen Buffyn soundtrackeja ja Spiken osuutta musiikaalijaksosta. Yksin on mukavaa matkustaa, mutta alussa tuli tunne ettei uskalla poistua hotellihuoneesta mihinkään, kun ei tiedä mitään paikkoja kaupungilla.

Kuvasin reissusta ja Zelda -konsertista lyhyen videon. Ehdottomasti käyn Firenzessä vielä joskus uudestaan. Henkilökohtaisesti paljon mieluisampi kuin Lontoo.

https://www.youtube.com/watch?v=iwj4jvof-44

_________________
Instagram


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Style created by © Matti, gry komputerowe, reklama sem reklama seo

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia