The Legend of Zelda-pelisarja

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 13.09.2014 21:05

Nyt pelailen ensikertaa Twilight Princessiä Wiillä. Ensivaikutelma on ainakin hyvä. Tuo TP:n tyyli ei vain ole ikääntynyt yhtä arvokkaasti kuin esimerkiksi ajaton ja upea Wind Waker. Olin myös aika epäileväinen liikkeentunnistuksen suhteen, muttei se ole yhtään hassumpi tsydeemi. Vaatii vaan totuttelua, kun en ole Wiillä oikein mitään pelaillut.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Lord_Kado » 16.12.2014 06:52

Ei jaksaisi odottaa... Legendaarinen SNES:n A Link to the Past on palailemassa kokoelmiin lähipäivinä postissa. NTSC-kartti, mutta who cares, kieli on sentään englanti ja adapteri on keksitty. :P
When the so-called justice fails,
the corrupted goverment blackmails,
your precious, loved ones betray,
or a religion leads you astray,
raise up your fists and fight.
Nobody tells you, what's wrong and right.
Avatar
Lord_Kado
 
Viestit: 158
Liittynyt: 02.03.2014 22:39
Paikkakunta: Tyhjiölinna Akikado

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 14.06.2016 20:41

https://www.youtube.com/watch?v=1rPxiXXxftE#t=161

The Legend Zelda: Breath of the Wild

Näyttää todella kauniilta ja seesteiseltä! Tuli ihan kylmät väreet trailerista, jossa on Ico ja Shadow of the Colossus -fiilistä. Ja myös Okami hieman musiikeista ponnahti mieleen. :)


Puhe löi ällikällä. Vaikkei pelissä välttämättä saata olla paljoa puhuttua dialogia, silti se tuntuu tosi jännältä. Jos ääninäyttely on ammattimaista tasoa, se kelpaa.


Aina uuden Zeldan vuoksi kannattaa jaksaa elää tässä synkässä maailmassa.
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 14.06.2016 21:30

Joni Ahonen kirjoitti:Aina uuden Zeldan vuoksi kannattaa jaksaa elää tässä synkässä maailmassa.


Hyvin sanottu!

Kyllä, uusi Zelda näyttää upealta. Minullakin tuli kylmät väreet ja innostuminen tuota traileria katsoessa, livenä tottakai! Peli näyttää todella upealta ja pelimaailma on kaunis kuin mikä. Lisäksi pelissä pitäisi olla aika paljon sisältöä ja tutkittavaa, sillä pelimaailma vaikuttaa olevan oikeasti laaja. Katselin tuota Treehousen striimiä vähän aikaa nähdäkseni vähän enemmän gameplayta, mutta päätin lopettaa katsomisen, jotta peli tuntuu sitten ensi keväänä mahdollisimman freshiltä.

On hienoa, että Nintendo uskaltaa viedä sarjaa selvästi uuteen suuntaan. Tässä on hyvin mahdollisesti ensi vuoden kovin pelijulkaisu. Traileri+10min pelikuvaa riitti: pitäisiköhän laittaa ennakkotilaukset vetämään?

En. Malta. Odottaa.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Silence » 15.06.2016 16:46

Todella, Todella, lupaavaa materiaalia. Varsinkin Nintendon omaa live gameplay-videota katsottuani alkoi oikeasti tulla "Pakko päästä pelaamaan"-oireita.

https://www.youtube.com/watch?v=rtZwAGNVjc0

Wind Wakerin visuaallinen tyyli yhdistettynä avoimen maailman Zelda-kaavaan ja pelipuoli vaikuttaa gameplayn perusteella yhdistelmältä aikaisempia zeldoja, Phantom Painea, Dark Soulsia, Shadow of Colossusta, Witcheria ja Icoa.... Ei yhtään hullumpi yhdistelmä. Win win win.
Avatar
Silence
 
Viestit: 808
Liittynyt: 01.03.2014 00:00
Paikkakunta: Turku

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Gigante » 16.06.2016 16:29

Huhhuhhuuh, hypehän alkoi taas heräilemään. Shadow of Colossuksen innoitus näkyi aika huomattavasti. Tyyli muistutti etäisesti Skyward Swordista, mutta vähän hillitymmällä väriskaalalla...ja tuo eräs silta toi erehdyttävästi mieleeni Twilight Princessin vastaavan.

Onkos tämä mahdollisesti tulossa sitten WiiU:lle vaiko sille huhutulle seuraavalle värkille?


Nyt vaan vielä sormet, varpaat ja muut ulokkeet ristiin, että Nintendon väki tajuaa jättää FI-ttuun ne kaikki SS:n järkyttävät munaukset koskien pelaajan älykkyyden arvioimista tahi edes lisätä peliin sen halvatun napin jolla voi halutessaan skipata kaikki itsestäänselvyyksiä latelevien apulaishahmojen tekstimassat.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 16.06.2016 18:51

Gigante kirjoitti:Huhhuhhuuh, hypehän alkoi taas heräilemään. Shadow of Colossuksen innoitus näkyi aika huomattavasti. Tyyli muistutti etäisesti Skyward Swordista, mutta vähän hillitymmällä väriskaalalla...ja tuo eräs silta toi erehdyttävästi mieleeni Twilight Princessin vastaavan.


Just tuosta sillasta tuli itselleni Shadow of the Colossus ensimmäisenä mieleen, joka myös näyttää aika samalta kuin TP:ssa nähty bridge, jossa kohdattiin örkkipäälikkö viimeistä kertaa.


Gigante kirjoitti:Onkos tämä mahdollisesti tulossa sitten WiiU:lle vaiko sille huhutulle seuraavalle värkille?

Tulee molemmille. Mielestäni vähän harmi, että näin Wii U jäi sitä täysin omaa Zeldaansa, joka vain korostaa laitteen epäonnistumista.


Gigante kirjoitti:Nyt vaan vielä sormet, varpaat ja muut ulokkeet ristiin, että Nintendon väki tajuaa jättää FI-ttuun ne kaikki SS:n järkyttävät munaukset koskien pelaajan älykkyyden arvioimista tahi edes lisätä peliin sen halvatun napin jolla voi halutessaan skipata kaikki itsestäänselvyyksiä latelevien apulaishahmojen tekstimassat.


SS:ssä oli yllättävän paljon kauneusvirheitä. Olisi harmi jos pelistä ei julkaistaisi paranneltua versiota Wii U:lle kuten Wind Wakerista ja Twilight Princessistä tehtiin.


Gameplaytä en uusimmasta Zeldasta halua liikaa nähdä. Avoin maailma hieman epäilyttää, mutta ainakin innoituksen lähteet ovat parhaat mahdolliset, kuten Silence ylempänä jo totesikin.
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 15.04.2017 23:44

Olen pelannut Breath of the Wildiä 8 tuntia ja ollut todella hämmästynyt. Se mitä nyt pelistä kirjoitan, ei ole vain fanipojan hehkutusta, vaan aitoa hämmennystä. Peli uudistaa Zeldaa radikaallimmin kuin A Link to the Past ja Ocarina of Time yhteensä. Ja nyt en tarkoita, että pelissä on pari uutta esinettä ja Linkillä erilaiset kuteet.

Todella odottamaton ja rohkea veto on laittaa pelaaja yksin kulkemaan maailmassa ilman suurempaa ohjastusta. Se onkin todella huumaannuttavaa, sillä siis oikeasti kaikki alle pääsee liikkumaan ja kiipeilemään. Kun maailmassa näet jonkin vuoren kaukana, sinne voi aikuisten oikeasti mennä, maisemat eivät ole tekstuurikulisseja. Link voi kiivetä kuin Hämähäkkimies jopa pystysuoraa seinää, joka avaa tuplasti paikkoja tutkittavaksi. Vaikkei Wii U olekaan tehokas konsoli, tuli ekaa kertaa 10 vuoteen olo, että nyt näen pelin, jossa tekniikkaa käytetään merkittävästi hyväksi muuhunkin kuin vain grafiikkaan. Vapaus ei rajoitu vain liikkumiseen, jopa pulmat voi ratkaista omalla tavallaan. Enpä ikinä moisesta osannut edes haaveilla.

Tykkään siitä todella paljon, että Nintendo on tehnyt hyvin vähäeleisen pelin, jossa ei ole mahtipontista enkelikuoroa ja välianimaatioita selittämässä sekä hehkuttamassa kaikkea puhki. Kun alussa päästään erääseen tuttuun temppeliin, peli ei korosta tätä kuin hiljaisella pianomusiikilla. Nykypäivän mahtipontisten ja seksikkäiden tuotosten rinnalla Zeldan entistä vähäeleisempi ote on todella raikas tuulahdus. Tuli ihan tippa linssiin montakin kertaa pelin kauneudesta.


Breath of the Wild on peli, jonka jälkeen kaikki muut Zeldat tuntuvat jopa valjuilta. Zelda, joka yhdistää Dark Soulsia, Skyrimiä ja Shadow of the Colossusta sekä uusimpien Tomb Raiderien selviytymistä, ei voi tosiaan olla ihan huono.

Takaisin pelaamaan! :mrgreen:
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Gigante » 15.11.2017 07:29

Serkku lainasi kolmedeeässäänsä, jotenka sen kautta olen päässyt pelittämään Link Between Worldsia. On ollut erittäin miellyttävää vaihtelua, kun pitkästä aikaa peli lähtee käyntiin lähestulkoon kättelystä ja pelaaja voi vapaasti alkaa tutkia Heraldiaa/Hyrulea ilman kädestä pitelyä, eikä peliä keskeytä joka kolmen minuutin välein joku saakelin sidekick jonka on pakko kuitata joka saakelin asiaan oma mielipiteensä ja jonka on vielä pakko vääntää rautalangasta skippaamatonta tekstiä siitä mitä seuraavaksi tehdä... Skyward Swordista olisi niin pienellä poissaksimisella saanut tuplasti mieluisamman.

Link To Past-fiilingeissä ja klassisemmassa Zeldailussa on eittämättä omat puolensa ja on myös sangen erikoista vaihtelua kun pelin kaikki varusteet ovat käyt...siis vuokrattavissa jo pelin alkuvaiheilla. Kolmedee-näyttö antaa kivat fiilikset ja kosketusnäyttö toimii näppärästi valikon kanssa.

Tää pelihän on hyvää vaihtelua entisiin kaavoihin.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 15.11.2017 14:02

Gigante kirjoitti:Serkku lainasi kolmedeeässäänsä, jotenka sen kautta olen päässyt pelittämään Link Between Worldsia. On ollut erittäin miellyttävää vaihtelua, kun pitkästä aikaa peli lähtee käyntiin lähestulkoon kättelystä ja pelaaja voi vapaasti alkaa tutkia Heraldiaa/Hyrulea ilman kädestä pitelyä, eikä peliä keskeytä joka kolmen minuutin välein joku saakelin sidekick jonka on pakko kuitata joka saakelin asiaan oma mielipiteensä ja jonka on vielä pakko vääntää rautalangasta skippaamatonta tekstiä siitä mitä seuraavaksi tehdä... Skyward Swordista olisi niin pienellä poissaksimisella saanut tuplasti mieluisamman.



Breath of the Wildiä pelatessa huomaa, että Link Between Worlds ja Skyward ovat olleet kuin demoja sen rinnalla. Breath of the Wild on sitten sellainen ydinpommi, etten vieläkään ole toipunut pelin mahtavista muutoksista. Vieläkin kesken, mutta niin nautittava, että haluan pelata tätä hitaaaaasti nautiskellen pitkälle ensi vuoteen.

Hitaasta rakastelusta nauttiville BofW on paras valinta. :P
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Gigante » 23.12.2017 07:19

Meni kerralla niin Breath of Wild, kuin Switch-poikuuskin. Meni pienoinen tovi tehdä Nintendo-tiliä ja ostaa sitten päälle pelin lisärit.

Vuipojat sentään, ei tätä peliä todellakaan ole kehuttu maasta taivaisiin. Kannatti myös välttää suurin osa spoiluista, vaikka tarinan alkupohjan ennakkoon tiesinkin. Avoin maailma liikkua ja Linkin suht vapaa tapa liikkua lähes ihan missä tahansa ovat mielettömän upea lisä. Muutenkin pelistä saa semmoiset Drizzt Do'urdenin seikkailut-fiilikset kun ympäristöstä löytyviä tavaroita voi käyttää monimuotoisesti. Peli ei paljoa selittele mitään kontrolleista ja juuri myös senkin takia löytämisen/ymmärtämisen riemu on niin giganttista!

Meni liki kättelyssä peli KIRKKAASTI ohitse Ocarina of Timen omalla mittapuulla. Ja ottakaa huomioon, että OoT on ollut paras Zelda meikän listalla vuosikaudet.

Switch on kyllä itsessäänkin mielenkiintoinen kapistus, ottaen huomioon miten monimuotoisesti laitteen ohjaimia voi käyttää ja kuinka konsolin voi ottaa telakasta mukaan reissuun tahi vessaan. Joyconit voisivat toki olla vähän kookkaamat meikän käsiin.

Mikäli kuitenkin tarvitsette ainakin yhden pelin Switchin korkaamiseen, niin tämä Zelda sopii siihen tarkoitukseen erittäin hyvin. :mrgreen:
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 23.12.2017 07:36

Gigante kirjoitti:
Meni liki kättelyssä peli KIRKKAASTI ohitse Ocarina of Timen omalla mittapuulla. Ja ottakaa huomioon, että OoT on ollut paras Zelda meikän listalla vuosikaudet.



Itsellä sama homma. Majora's Mask on se paras Zelda ja peli ikinä, mutta jos ihan rehellisiä ollaan, Breath of the Wild oli niin positiivisen valtaisa yllätys ja kaiken eri tavalla, mutta oikein tekevä, että nyt muut Zeldat tuntuvat ankean rajoitetuilta. Ja tykkään siitäkin, että luolastoja ei ole, joka voi puristeille olla liikaa.

Juuri tuo esineiden vapaa käyttäminen, rajattomat pommit ja täysin vapaa eteneminen isossa maailmassa häkellyttää. Kerrankin mainoslause "suurin Zelda -seikkailu koskaan" pitää aivan kirjaimellisesti paikkansa.

Ainoa pieni miinus suuressa maailmassa ja siihen uppoutumisessa on, että itse päätarina jäi minulla täysin unholaan. Siitä syystä peli ei tunnu tarinallisesti niin tiukalta paketilta kuten Ocarina of Time, Majora's Mask ja etenkin animeleffamainen Twilight Princess. Tarina kyllä toimii, kun alkaa keräilemään muistoja ja saa tietää lisää hahmoista ja tapahtumista yleensä, jossei jää minun tavoin keräilemään Korokeja ja nuohoamaan joka nurkkaa.


Nauti, Gigsu. :mrgreen:
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 18.04.2018 16:23

Tässä kiinnotavaa concept artia Breath of the Wildistä.

https://gamingreinvented.com/news/zelda ... t-details/


Kuva

Guardianien ulkoasu olisi tehnyt pelistä kyllä tosi kauhua, jos ylläoleva tyyli olisi pidetty. :shock:
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: The Legend of Zelda-pelisarja

ViestiKirjoittaja Gigante » 27.11.2018 09:15

https://www.pelaajalehti.com/uutiset/le ... sovituksen

Ilmassa, eli siis netissä on ilmennyt huhuja siihen suuntaan, että Skyward Sword saisi Switchi-käännöksen.
Itse haaveilen mieluummin OoT:n/MM:n virtual console-portteja tahi muita edellisiä 3D-zeldoja, mutta voisihan tuon SS:n laittaa harkintaan.

...siis olettaen että tuossa mahdollisessa Switch-versiossa on ensin korjattu niitä fi-tuttavampia munauksia koskien mm. liikeohjauksen/kallistamisen tarkkuutta, "Vocaloid kumppania" ja vaikka ihan se skippausnappi jo kertaalleen luettuun tekstivalliin.


EDIT: Oukei, Nintendolta tulikin sitten vastausta näitä huhuja koskien, että SS:n Switch-versiota ei ole suunnitteilla.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Edellinen

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron