Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja PT2 » 24.06.2016 10:09

ForWeAreMany kirjoitti:Kyllä mä Outlastin suosittelen pelaa kans ihan vaan siksi että kyseinen peli on niin vitun paska


Tämän verran aikalailla Outlastia jaksoinkin. Eka trophy kun hyppäsi, eli päästiin laittamaan sähköt taloon, peli päättyi ja lopetin. En jaksanut. Lukaisin kyllä juonikuviot ihan mielenkiinnosta, mutta en ala pelaamaan tollasta ripulia läpi. Alien Isolation menee ihan samaan paskakasaan. Ylipitkä tekele, jossa juosteen eestaas enemmän kun ekoissa RE-peleissä ja paetaan joko kymmeniä alienejä tai androideja. Ja tätä samaa tehdäänkin sitten 15h. Onneksi pelissä on nykyään easymode niin pystyi juoksemaan pelin läpi eikä pelaamaan uudelleen ja uudelleen samoja kohtauksia, koska Xenomorph on niin epäreilu vihollinen.

Kävelysimulaattoreista Firewatch on kuulemma ihan jees, ainakin siinä kasataan juonta eikä pelotella. Sehän ei kylläkään ole kauhupeli. Kholat taas menee aika samaan kasaan muiden ripuliteosten kanssa, vaikka siinä kuolema korjaakin usein ja koko peli koostuu aika pitkälti vuoristoharhailusta ilman mitään käsitystä missäpäin karttaa ollaan.
Kuva

Jo vuosikausia foorumin avuliain, kaunein ja asiallisin.
Avatar
PT2
 
Viestit: 504
Liittynyt: 03.03.2014 18:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 24.06.2016 15:06

Jazz JackRabbit 2 (PC) läpäistynä hyvin monien vuosikausien jälkeen ja kaupanpäällisiksi vaikeimmalla vaikeustasolla. Eipä tuossa pelityksessä loppujen lopuksi kauaa mennyt, kun en viitsinyt viimeisissä kentissä kolikkoja ruveta etsimään. Pääkkärikin putosi ulkomuistissa piilevällä wanhalla hyppyliiskauskikkailulla, tehden koko matsista melkeinpä vitsin.

Kyllä tämän hyvillä mielin läpäisi, vaikka kontrollien (ja niiden vaihtamattomuuden) kanss sai painia jonkin aikaa. Sääli, että Epic ei ole tehnyt tästä pelistä minkäänlaista digiuusiojulkaisua tahi mitään muutakaan vuosikausiin. Ironista sinänsä, että vaikka peli on PC-only, se olisi voinut olla erittäin toimiva myös ihan konsolipelinä.

Ehkäpä sitä kynäilisi jonkin tarkemman arvioinnin joku päivä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 02.07.2016 18:38

Wild ARMs

Eilen tuli tämä ehkä hieman unohdettukin JRPG-helmi pelattua läpi ja nyt ajattelin vähän kertoa tästä. Wild ARMs on siis PS1:lle aikaisessa vaiheessa luotu roolipeli, joka ottaa vaikutteita villistä lännestä ja sekoittaa joukkoon myös perinteisempää JRPG-settiä. Maailmaa tässä pelastetaan, mutta tarina osaa olla myös surullinen, etenkin, kun peli etenee pidemmälle. Pelin kolme päähahmoa, Rudy, Jack ja Cecilia, muodostavat yhdessä partyn, jolla koko peli pelataan. Heitä kaikkia yhdistää se, että he ovat ns. "Dream Chasereita". Heillä on omat tavoitteensa, mutta samalla he ovat yhteisen asian kintereillä.

Wild ARMs on pelimekaniikaltaan perinteinen JRPG: taistelut ovat vuoropohjaisia ja taisteluiden ulkopuolella tutkitaan luolastoja sekä kaupunkeja. Luolastojen puzzlet ovat muuten yllättävän hankalia, tai sitten minä olen vain tyhmä (luultavammin näin...). Vuoropohjaista taistelua sävyttävät erilaiset erikoiskyvyt ja ARMit, jotka ovat tehokkaampia, kuin normaalit iskut.

Pelin graafinen anti on upeaa. Kaksiulotteinen grafiikka on hienon näköistä, mutta taisteluihin siirryttäessä tapahtuu PS1:n perisynti: 3D-grafiikka on kaukana muuten upeasta ulkoasusta, mutta kuitenkin siedettävää. Pelissä on myös anime-tyylinen intro sekä lopputekstit. Ihmettelen vain, miksi pelissä ei ollut yhtään välinäytöstä samaan tyyliin tehtynä. Piirrosanimaatio oli ainakin introssa upeaa nähtävää, niin miksi sitä ei hyödynnetty pidemmälle?

Taustalla soi kaunista western-tyylistä musiikkia. OST on toimiva ja sopii todellakin pelin teemoihin. Inspiraatiota on haettu Ennio Morriconelta ja pelissä onkin tutun kuuloisia melodioita. Omia suosikkikappaleita ovat "Into the Wilderness", "Lone Bird in the Shire" ja "Alone in the World". Kuuntelen itseasiassa soundtrackiä juuri nyt tätä kirjoittaessani.

Suosittelen testaamaan Wild ARMsia, jos siihen vain on mahdollisuus. Eihän tämä ole mikään Chrono Trigger, mutta hyvä paketti kuitenkin. Peli ei ole mikään järjettömän pitkä (n. 35h) ja se tarjoaa haastetta ihan tarpeeksi, niin puzzlejen, kuin myös taistelujen osalta.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 12.07.2016 11:47

Halo: Master Chief Collection (Xone)

En ole tämän sarjan fani, vaikka silloin tällöin halon hakkaaminen on ihan mukavaa touhua, varsinkin kimpassa. Mutta ymmärrän toki syyt miksi näitä pelejä pelataan edelleen ja miksi nämä ovat edelleen maailman suosituimpia konsoliräiskintöjä. Jos Halot kiinostavat, vaikka pelit eivät olisi aikaisemmin tuttuja tai olet vanha fani, on master chief collection kummassakin tapauksessa pakko-ostos. Se on malliesimerkki siitä miten hyvä uudelleenjulkaisu tehdään. Mukana on pelisarjan neljä pääosaa, joista kaksi ensimmäistä on hienosti remasteroitu. Kaikki sarjan moninpelimapit ovat pelattavissa ja ne on liitetty toisiinsa saumattomasti pelimoodilistalla. On hämmentävää, mutta toisaalta hienoa että kun on pelannut lipunryöstöä Combat evolven legendaarisessa kanjonimapissa ja seuraavassa pelissä räimitään toisia modernimmissa Halo nelosen maisemissa. Pelasin kaikki neljä peliä kimpassa frendin kanssa, joka on sarjan tosifani ja pelannut kaikki peli kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja läpi. Osat 1-3 ovat aikaisemmin tuttuja, mutta ei "Aniversary" editioneina, eikä nelonen.

Halo: Combat Evolven Aniversary on uusia grafiikkoja ja ääniä lukuun ottamatta ennallaan. Se on kaikista näistä peleistä pelkistetyin ja sen huomaa muun muassa vähäisempänä vihollis ja asevalikoimalla, eikä Master chief osaa vielä käyttää kahta asetta samaan aikaan. Ja vaikka viime vuosikymmenellä pelin massiivisen kokoiset kentät ja monipuoliset lähestymistavat vihollislaumoja vastaan toimi ja sai pelin tuntumaan tuoreelta joka taistelussa, arvasit oikein, se ei enään tunnu samalta. Floodit kieltämättä tuovat loppupuoliskolla enemmän vaihtelua, mutta lopulta ilman kaveria peli olisi puuduttanut nopeasti. Varsinkin se kirjasto kenttä on nykyään kamala pelata, koska tylsä desing ja floodit ovat jatkuvasti pelaajan kintereillä. Peli on klassikko maineensa arvoinen, mutta nykyään tämä ei tarjoa kansalle mitään kummoista ja tuntuu lähinnä tekniikkademolta.

Halo 2 Aniversary Editionin ensimmäinen leuat loksauttava kokemus on ne välianimaatiot. Jos ykkösen animaatiot oli kummassakin versiossa tehty pelin omalla moottorilla, niin tässä ne on ihan erilaiset ja kuin modernista tieteiselokuvasta otettuna. Tässä pelissä kontrasti vanhaan ja uuteen on niin iso, että paikoitellen tuntui että nyt pelataan ihan uutta peliä. Onneksi Halo 2 on kestänyt aikaa paremmin. Se tuntui huikealta seikkailulta joskus silloin ja nyt edelleen. Siinä on enemmän vaihtelua kenttäsuunitelussa ja oikeastaan kaikkea mahdollista on pelissä enemmän. Pelaaja saa ihan toisen näkökulman sodasta muukalaissotilas Arbiterilla ja ompahana pelissä paljon Bansheella lentelyä. Jos joku, niin tämä on ehdottomasti paketin paras peli ja samalla yksi parhaimpia vanhan pelin remasterointeja.

Paljon kertoo remasteroinnin tasosta jos Halo 2 Aniversary näyttää paremmalta kuin jatko-osansa Halo 3. Halo 3 on ennallansa, sellaisena kuin se vuonna 2008 nähtiin X360:lä. Eikä peli todellakaan ruma ole, ehkä hieman kulunut, mutta taattua laatua alusta loppuun. Kenttädesing on hyvää ja räiskintä toimii edelleen. Uudet aseet ovat kaikki hyviä ja varsinkin Brute Chieftaineilta pöllittävä sotavasara on edelleen mahtava ase. Kun moukarilla pistää vihollista poikki ja pinoon niin tietää mikä on pelin paras osa-alue. Pelin miljöö on monipuolinen, mutta loppupuoliskolla oleva Hivemindin perse valuu samaan kategoriaan Combat evolven kirjaston kanssa yhtenä paskimmista kentistä mitä tiedän. Kenttä on alusta loppuun umpitylsää sokkeloa, mistä on pakko päästä ulos vieläpä samaa reittiä kun tuli sisään. Halo 3 päättyy kuitenkin niin hienosti, että mielestäni sarjalle olisi nyt voitu laittaa päätös.

Mutta ei, Bungie löi hanskat tiskiin ja uusi lafka tuli ja teki Halo nelosen, jota voisi kuvailla yhdellä sanalla, "erilainen". Peli jatkuu siis suoraan Halo 3 lopusta ja mukana on kokonaan uusi osapuoli taistelukentällä, muinaiset Proth ... siis "Edelläkävijät" nimiset viholliset. Halo 4 on teknisesti yksi hienoimpia X360 pelejä. Poissa on aikaisempien pelien sarjakuvamaisuus ja tilassa pelkkää synkyyttä. Tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta äänimaailma on mielestäni pelissä laitettu täysremonttiin. Aikaisempiin peleihin verrattuna räjähdykset ja aseiden äänet ovat paljon munakkaampia. Kenttädesingistä ei jäänyt mieleen valittamista, mutta uudet viholliset eivät ole mieleeni. Ne on kuin Crysis peleistä revittyjä muodottomia robottialieneita. En tykännyt edes uusista aseista, vaan käytin vanhoja aina kun niitä tarjottiin. Ei tämä huono peli lainkaan ole, mutta yksin pelaavalle se sopii varmasti paremmin kaiken sen juonen dramatiikan takia, mitä ei kimpassa pelaamisen häröily pilaa.

EDIT: Ilmeisesti Halo 3 ja 4 on päivitetty toimimaan 1080p tilassa ja 60 framen vauhdilla. Mutta mene ja tiedä, sillä en huomannut noissa peleissä eroa 360 versioihin.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 26.07.2016 11:51

Phoenix Wrigth: Trials and Tribuations

Olipa hieno loppumissioni! Ensiksi ajattelin pelin uusien hahmojen olevan päälleliimattuja, mutta ilokseni sain huomata käsikirjoittajien selvästi miettineen kokonaisuuden huolellisesti. Tässäpä siis yksi mainioin trilogia, jonka olen koskaan kokenut!

Peli selitti mielestäni hyvin Phoenixin tosikkomaisuutta tämän traagisen nuoruudenrakkauden takia ja uusi procecutor istui loistavasti sarjan kaanoniin. Ei ehkä ekan osan veroinen, mutta peli piti kyllä otteessaan ja sai lopussa minulta moneen otteeseen kyyneleet valumaan. Hymyilytti myös kuinka Phoenixin ja Mayan suhdetta tuotiin esille, joka on ollut trilogian yksi kantava voima. Olen iloinen myös siitä että kaikkia vanhoja hahmoja ei tuotu väkisin mukaan.

Ihastuttava peli kaikin puolin. Harmi että 3DS:n Phoenixit hylkäsivät kauniin pikseligrafiikan.

93
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 26.07.2016 20:58

Joni Ahonen kirjoitti:Phoenix Wrigth: Trials and Tribuations

Olipa hieno loppumissioni! Ensiksi ajattelin pelin uusien hahmojen olevan päälleliimattuja, mutta ilokseni sain huomata käsikirjoittajien selvästi miettineen kokonaisuuden huolellisesti. Tässäpä siis yksi mainioin trilogia, jonka olen koskaan kokenut!

Peli selitti mielestäni hyvin Phoenixin tosikkomaisuutta tämän traagisen nuoruudenrakkauden takia ja uusi procecutor istui loistavasti sarjan kaanoniin. Ei ehkä ekan osan veroinen, mutta peli piti kyllä otteessaan ja sai lopussa minulta moneen otteeseen kyyneleet valumaan. Hymyilytti myös kuinka Phoenixin ja Mayan suhdetta tuotiin esille, joka on ollut trilogian yksi kantava voima. Olen iloinen myös siitä että kaikkia vanhoja hahmoja ei tuotu väkisin mukaan.

Ihastuttava peli kaikin puolin. Harmi että 3DS:n Phoenixit hylkäsivät kauniin pikseligrafiikan.

93


Pitäisi kyllä hommata se 3DS:n trilogiasetti, että pääsisi testaamaan Phoenix Wrightia. Eiköhän se mene ostoslistan kärkeen.

Professor Layton olisi toinen sarja näistä DS:n helmistä, mitä tahtoisin kokeilla. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin eikös Laytonitkin ole jotain rikosmysteeri/puzzle-pelejä (kauheasti en ole tehnyt tutkimusta)? Onko sulla Joni Laytoneista kokemusta?
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 26.07.2016 21:42

^Älkäähän nyt poijaat unohtako Apollo Justicea. Vaikka peli saakin paljon kuraa niskaansa, niin itse kyllä pidin sitä varsin mukiinmenevänä teoksena. Oma ensikosketus koko sarjaan tapahtui juurikin tuon pelin kautta, kun nuo Phoenix Wrightit olivat ainakin tuolloin aika kiven alla. Ja onhan olemassa myös Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth, mutta itse en tuosta pitänyt läheskään yhtä paljon.


Valiant Hearts: The Great War
Tämä oli todella hämmentävä kokemus. Yksinkertainen, minimaalinen pelattavuudeltaan, lapsekas ulkoasultaan, humoristinen, ja samalla raastavan koskettava, koukuttava ja ajatuksia herättävä peli ensimmäisen maailmansodan keskeltä. En muista koska viimeksi olisi tullut näin myötätuntoinen olo pelihahmoja kohtaan. Koko matka oli täyttä vuoristorataa, ja voin myöntää että lopussa alkoi huuli väpättää isolla miehelläkin.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 27.07.2016 00:04

-Zerials- kirjoitti:Pitäisi kyllä hommata se 3DS:n trilogiasetti, että pääsisi testaamaan Phoenix Wrightia. Eiköhän se mene ostoslistan kärkeen.


Trilogiasetissä itseäni harmittaa pelin grafiikat, joissa pikselihahmot ovat korvattu turhan silotelluilla kuvakkeilla. Persoonallisuutta syö paljon moinen ja näyttää halvalta, vaikka ovatkin tarkempia.

Kuva


-Zerials- kirjoitti:Professor Layton olisi toinen sarja näistä DS:n helmistä, mitä tahtoisin kokeilla. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin eikös Laytonitkin ole jotain rikosmysteeri/puzzle-pelejä (kauheasti en ole tehnyt tutkimusta)? Onko sulla Joni Laytoneista kokemusta?


Laytoneista en ole ikinä oikein tykännyt, vaikka ovat kyllä laadukkaita pelejä ja tyyliltään omanlaisen ihastuttavia. Laytoneissa ratkaistaan vain pulmia, joten jos tykkäät aivopähkinöistä, Layton on varmasti ihan hauskaa ajanvietettä. Juonikin löytyy, mutta Itse en lämmennyt pelien sisällölle juurikaan.

Salem kirjoitti:^Älkäähän nyt poijaat unohtako Apollo Justicea. Vaikka peli saakin paljon kuraa niskaansa, niin itse kyllä pidin sitä varsin mukiinmenevänä teoksena. Oma ensikosketus koko sarjaan tapahtui juurikin tuon pelin kautta, kun nuo Phoenix Wrightit olivat ainakin tuolloin aika kiven alla. Ja onhan olemassa myös Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth, mutta itse en tuosta pitänyt läheskään yhtä paljon.


Apollo tulee varmasti hommattua viimeistään ensi kesänä, pidän mielelläni sen vuoden tauon näistä peleistä. Itseäni uudet hahmot vähän epäilyttävät, kun on niin tottunut Phoenixin ja kumppaneiden seikkailuihin.
Miles Edgeworthin oma seikkailu kiinnostaa paljon, josta olen tosin kuulut aika tavalla negatiivista palautetta. Hahmo kuuluu suosikkeihini ja toki fanina sarjan jokainen osa kiehtoo.

Myös Phoenixin ja Laytonin yhteispeli pitäneen joskus korkata, vaikka vähän epäilyttää kuinka kahden näin erilaisen hahmojen seikkailut ja pelimekaniikat on saatu sovitettua yhteen.


Phoenix Wrightejä suosittelen kaikille. Minusta tuli fani, joka on jännittänyt, nauranut ja itkenyt paljon trilogian parissa. Harmi että meni tämä tapahtuma sivusuun: http://dome.fi/viihde/desucon-2016-aiku ... tapahtuma/
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 27.07.2016 17:46

Ei se Apollo Justice todellakaan niin surkea peli ole. Ei välttämättä sitä parhainta matskua PW-trilogian jälkeen, mutta pelattava seikkailu sinänsä.


* Laittaa taustalle soimaan Muutaman Dollarin Tähden-loppukoitoksen tunnarin.

Desperados- Wanted Dead Or Alive

Vihdoin ja viimein sain läpäistyä tämän seikkailun. Kun otetaan huomioon miten vähän hyviä länkkäripelejä on olemassa, kuuluu Desperados ehdottomasti siihen parhaimpaan kärkeen mitä pelirintamalla on nähty. Kaikki spagettiwesterneistä tutut kliseet...tai oikeastaan tropet on sekoitettuna tähän taktiseen strategiaseikkailuun niin hyvllä maulla että tykkää ihan taatusti.

Se mikä desperadoksessa itseäni eniten viihdyttää on se, että pelaajalle annetaan melkeinpä vapaat kädet sen suhteen miten kentät läpäisee. Joko pyrkii hoitamaan homman mahdollisimman hienovaraisesti vähillä tapoilla tahi sitten periaatteella "koko kaupunki kuolleena tahi köysissä". Pari yritystähän se vaatii, mutta esim. hyvin asetettu kalkkarokassi ja linnunpelätti saa niitattua yllättävän helposti porukkaa ilman että tarvitsee käyttää dynamiittia tahi kaasupulloja.

Suurin kysymys tästä pelistä kuuluu kuitenkin: Miten ihmeessä jatko-osat sitten onnistuivat ryssimään toimivan pelimekaniikan niin maan perkeleesti?
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja NightFan » 27.07.2016 20:40

Nyt pitää ihan kysyä että mitä kautta onnistuit hankkimaan ton pelin? Muistan sen erittäin hyvin muropaketti demosta tjsp. ja tekisi mieli alkaa pelaamaan sitä pitkästä aikaa
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu
Avatar
NightFan
 
Viestit: 644
Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hammerkrieg » 27.07.2016 20:46

NightFan kirjoitti:Nyt pitää ihan kysyä että mitä kautta onnistuit hankkimaan ton pelin? Muistan sen erittäin hyvin muropaketti demosta tjsp. ja tekisi mieli alkaa pelaamaan sitä pitkästä aikaa

On gog.com:ssa tarjouksessa tällä hetkellä 1,39€. En siis tiedä miten Gigante on omansa hommannut, mutta tuo nyt varmaan on helpoin vaihtoehto.

Alkoi meinaan itseäkin himottaa tuon pelaaminen, niin piti oikein tarkistaa löytyykö tuota sieltä. Mutta näytti olevan myös Commandosit tarjouksessa niin saa tuo Desperados nyt sitten odottaa.
Avatar
Hammerkrieg
 
Viestit: 212
Liittynyt: 01.03.2014 14:09
Paikkakunta: Wewelsburg

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 27.07.2016 21:02

Hammerkrieg kirjoitti:
NightFan kirjoitti:Nyt pitää ihan kysyä että mitä kautta onnistuit hankkimaan ton pelin? Muistan sen erittäin hyvin muropaketti demosta tjsp. ja tekisi mieli alkaa pelaamaan sitä pitkästä aikaa

On gog.com:ssa tarjouksessa tällä hetkellä 1,39€. En siis tiedä miten Gigante on omansa hommannut, mutta tuo nyt varmaan on helpoin vaihtoehto.

Alkoi meinaan itseäkin himottaa tuon pelaaminen, niin piti oikein tarkistaa löytyykö tuota sieltä. Mutta näytti olevan myös Commandosit tarjouksessa niin saa tuo Desperados nyt sitten odottaa.



Oma yksilö tuli löydettyä koteloineen Tampereen Fida lähetystorilta kolmen euron hintaan, joskun muutama vuosi takaperin. Samaisen kaupungin Gamehousen alekorissakin taisi löytyä käytettynä saksankielisellä kotelolla.

Gogista löytää myös, kuten sotavarsta tokaisi ja taisihan tuosta olla Steamissäkin jokin versio pyöriä, mutta ilman sen kummempia bugikorjauksia tahi mitään muutakaan erityistä.



Muistan hyvin sen muropaketin demolevyn ja ei olisi mikään yllätys jos se vielä jossain porukoitten nurkissa lojuisi. Demolevyhän se minutkin aikoinaan esitti tähän mestariteokseen, vaikka melko sääli että varsinaisessa pelissä ei pääse pelaamaan demolevyn mappia edes minkäänlaisena bonuksena. Sai hyvin monta tuntia kulumaan demokenttää tyhjentäessä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 02.08.2016 11:17

Olisikohan siitä jo viikko aikaa, kun sain läpäistyä Tales of Heartsin. Läpäisyyn kului varmaan 55 tuntia, mutta tein normaalia enemmän sivutehtäviä, joten päätarinan päässee läpi noin 45 tunnissa.

Tarinasta tykkäsin ja sitä seurasi oikein mielellään. Hahmokaarti oli Tales-peleille tuttuun tyyliin hauska ja monipuolinen. Ehdottomia suosikkihahmoja olivat Hisui ja Beryl. Päähenkilö Kor oli ehkä vähän tylsä, mutta kuten muissakin Taleseissa, muut partyn henkilöt ovat paljon mielenkiintoisampia kuin päähenkilö.

Taistelusysteemi oli yllättäen yksi sarjan parhaista. Graces on yhä se paras, mutta Heartsissa pääsee lähelle sitä combottamisen riemua. Systeemi on vain jotenkin lennokkaan tuntuinen ja ilmassa comboilu onnistuu helposti.

Taisteluista puheenollen yksi ärsyttävä asia tästä pelistä löytyy: random encounterit. Suurimmassa osassa Tales-peleistä tämä roolipelien ikävä ominaisuus on onnistuttu välttämään, mutta Heartsissa ei. Toinen miinus tulee musiikeista. Yleensä Tales-peleistä jää mieleen se kaksi-kolme kappaletta, mutta tästä en muista yhtäkään kappaletta. Introbiisikin oli korvattu lokalisoinnin mukana tulleiden ongelmien takia.

Muuten sanoisin Tales of Heartsin olevan hyvä JRPG. Ei paras Tales, mutta TOP5:een menee. Jotenkin näin...

5. Xillia
4. Hearts
3. Phantasia
2. Vesperia
1. Symphonia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lisäksi tässä parin päivän sisään on tullut läpäistyä muutama lyhyempi peli.

The Magical Quest Starring Mickey Mouse
SNES-ohjain tuli korjattua ja testasin sitä tämän pelin kanssa. Pelasin parissa tunnissa läpi. Laadukas Capcomin Disney-tasoloikka, ei pahaa sanottavaa.

Ys I: Ancient Ys Vanished
Lyhyt, about 6-7 tuntia kestävä action-RPG, joka tuli parissa päivässä läpäistyä. PSP-versiota pelasin ja oli todella kova peli. Haastetta löytyy jos sitä on hakemassa. Lähes jokainen bossi tuotti ongelmia ja lukuisia kuolemia. Toiminta on niin nopeatempoista ja liikkeet on oltava täydellisiä, että virheitä tulee varmasti, ellei ole jonkinlainen superpelaaja. Onneksi hyökkääminen tapahtuu juoksemalla vihollista kohti ilman, että tarvitsisi painaa jotain tiettyä nappia.

Pelissä on vain muutama luolasto ja pari kaupunkia sekä muita alueita. Pelialue ei ole mikään hirveän iso ja etäisyydet ovat siedettävät, etenkin kun ramppaamista paikasta toiseen on kohtuullisen paljon.

Pakko antaa erityismaininta Ys I:n soundtrackille. Tässä PSP:n Chronicles-versiossa on aivan sairaan kovat musiikit! Olin positiivisesti yllättynyt.

Tarina jatkuu ilmeisesti Ys II:ssa suoraan ensimmäisen osan lopusta, mutta en pysty aloittamaan jatko-osaa ilman pientä taukoa. Rankkaa pelattavaa.

Suosittelen Ys I:stä ehdottomasti, taitaa tuo Chronicles-setti nykyään Steamistakin (?).
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 09.08.2016 09:24

Silent Hill: Shattered Memories

Uskaltaisin väittää tämän pelin jääneen rikollisen vähälle huomiolle ja olevan varsin aliarvostettu teos. Monien vuosien jälkeen peli iskee yhtä lujaa ja nyt tarinan tajuan paremmin, joka on harvinaisen fiksu ja käsittelee hankalia aiheita hyvin aikuismaisesti. Wiin liikkeentunnistus ja kaiutin on parhaimmillaan tässä pelissä, joita ilman immersio olisi vaisumpi.

Olen aika yllättynyt siitä ettei tämä peli ole saanut ikärajamerkintää seksistä, sillä siitä puhutaan varsin suoraan ja pelaajalta kysellään todella henkilökohtaisia kysymyksiä mielenkiintoisissa terapiaistunnoissa, joiden varaan voisi rakentaa vaikka kuinka monta peliä. Niiden ansiosta uudelleenpeluuarvoa löytyy paljon, kun terapiaistunnoissa ei ole oikeita tai vääriä vastauksia.


Hyvää:

- Erinomainen tarina ja kaunis, yllättävä lopetus
- Terapiaistunnot, jotka muuttavat seikkailua
- Käsittelee harvinaisen aikuismaisesti seksuaalisuutta, nuoria, vanhemmuutta ja traumoja
- Wiin erikoisuudet huippukäytössä
- Tunnelmallinen
- Graafinen toteutus erinomainen alustasta huolimatta
- Uudelleenpeluuarvo
- Hahmot tuntuvat aidoilta ihmisiltä
- Ei pitele liikaa kädestä, mutta junnaamaan ei myöskään voi jäädä
- Monikäyttöinen älypuhelin

Huonoa:

- Pakokohtauksissa voisi olla vaihtelua

92
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 09.08.2016 13:27

Loppuihan se DOOM III, ainakin pääkampanjan osalta. Arvostelua heitän sitten joskus syksymmällä kunhan saan vielä jonkinmoisen mielipiteen muodostettua Ressurection of Evilistä ja Lost missionista.


Kauhufiilistely toimi kohtalaisesti sen oman aikansa, ainakin alkuvaiheilla ja olisivat voineet paremmalla toteutuksella toimia pidempään, sillä kauhufiilikset menivät aika olemattomiin kun jokaisessa huoneessa päälle puskee joku perkele ja suurimmasta osasta pyssystä puuttuu se kuuluisa muna kokonaan, kuten FWAMkin tokaisi. Toimintaräiskintänä jopa alkuperäinen DOOM pyyhkii tällä lattiaa remakekolmosella mennen tullen.

Mikäli jotain hyvää, niin RoE sentään on alkanut lupaavasti, varsinkin uusien pyssyjen ansiosta. Sääli että näitä aseita ei voitu lisätä peruspeliinkin, sillä jo Grabber on yksinään hauskempi vehje kuin peruspelin peruspyssyt.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 11.08.2016 19:04

Project Spark (Xone ja Windows 10 PC)

Jotkut varmaan muistaa tämän pelintekopelin E3 messuilta, mutta valitettavasti se jäi pienen piirin huviksi. Niin pienen että aikoinaan ilmaista peliä ei ole pystynyt enään pitkään aikaan lunastamaan ja tänään sen serverit suljetiin, minkä takia sitä ei pysty kuin offlinessa pelaan ja sillinkin vain me harvat, jotka latasivat pelin.

Project Spark oli microfostin vastaus little big planetille ja teknisessä mielessä se onnistuikin siinä paremmin. Jos kärsivällisyyttä riitti pelin "koden" opetteluun, niin pelaajat pystyivät luomaan kaikkea mahdollista 2D tasoloikista FPS peleihin ja helikopterisimuista kokonaisiin 3D seikkailuihin. Työkalut on helppo oppia, mutta vaikea hallita. En itse jaksanut vaikka oli mahdollisuus valita padi tai hiiri/näppis. Onneksi yhteisön pelejä löytyi paljon ja osa niistä oli oikeasti hauskaa ajantappoa. Mieleen tuli muun muassa kimpassa pelattava super smash bros tyylinen mättöpeli, missä voi valita hahmokseen Linkin, Marion, Darth Vaderin tai vaikka master Chieffin.

Mukana oli myös kaksi episodipohjaista seikkailua. "Void storm" ja "Conkers Big Family reunion". Void Storm on viisiosainen seikkailu, jolla yritettiin luoda peliin tarinaa ja Lorea, mutta minusta se ei ollut kovin muistettava. Perus kolikoiden keräilyä, pulmanratkontaa ja yksinkertaista mättöä, jota vanhoissa lisenssipeleissäkin on nähty. Conkers Family reunionilla olisi ollut potentiaalia, mutta episodeja tehtiin vain yksi, jonka voi pelata tunnissa läpi. Episodissa Conker herää krapulassa kymmenvuotisjuhlien jälkeen ja tapaa Birdyn. Birdy kertoo Conkerille Cock & Pluckerissa järjestettävästä juhlasta, jonne oli tarkoitus kutsua tuttuja hahmoja, mutta natsinallet ovat ottaneet vallan ja uhkaavat jälleen pilata kaiken. Kummankin ääninäyttelijät ovat paikalla, mutta muita tuttuja hahmoja ei episodissa tavatakkaan. Episodi tuntuu kulmikkaalta ja hiomattomalta, kuin pelaisi yhteisön luomaa peliä. Mutta minusta conkereissa pelattavuus on aina ollut kakkonen ja se ykkönen on hurtti huumori ja populaarikulttuurin parodiat, jotka onneksi nähdään pelissä. Harmi että lopun "to be continued ..." teksti tuntuu niin väärältä ja pistää vituttamaan.

Minua itseäni risoi pelissä lähinnä huono ruudunpäivitys, joka on normaalisti se perus 30, mutta varsinkin yhteisön luomissa kentissä laskee usein todella matalalle. PC- versiossa ei ollut samoja onglemia. Itse pelinkin eponnistumiseen lienee useampi syy. Vain Xone ja Windows 10 yksinoikeudet, lapsellinen ulkonäkö, Delsukaupan huono ansaintamalli tai sitten että ketään ei vain kiinostanut. Harmi, sillä tässä oli niin paljon potentiaalia ja kunnianhimoa, plus Conkerin odotettu paluu, joka itsessään oli mulle Half Life 3 veroinen julkistus. Tämä kipinä vain paloi loppuun.
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 13.08.2016 08:55

DOOM III: Resurrection of Evil hakattuna läpi ja pitänee vielä tuo Lost Mission läpäistä, joka on (luojan kiitos) vain kahdeksan kenttää pitkä.

RoE on kyllä lähempänä vanhaa doomia kuin mitä itse pääkampanja. Kaikki äänitiedostojen kuuntelu on todella minimissä, meno on rehdisti toiminnallisempaa ja DIOn leikkiminen The World... eikun siis artifaktin kanssa, antoi liki jumalallisen olon mättää jok'ikistä helvetin molopäätä suoraan dunkkuun. Kaksipiippuinen halekki on niin vitusti parempi pyssälö kuin pelin perushaulikko, jonka voisi luokitella suoraan lyömäaseeksi olemattoman kantamansa takia. Kaksipiippuisella jopa kehtasi yrittää ampua kohteita niin läheltä tahi keskikantaman sisällä. Muutenkin tätä kampanjaa kehtasi maratoonata läpi useita kenttiä kerralla.

Pääkampanja on melko hengetön tuote, mutta kyllä tämä laajennus parantaa pistetuloksia kokonaisuuden kannalta.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 16.08.2016 20:16

Indiana Jones: Staff of Kings (Wii)

Jäi fiilis kuin tekijät olisivat katsoneet sivusilmällä pari Indy-leffaa ja merkinneet ranskalaisin viivoin, mitä Indymäisiä juttuja peliin täytyy laittaa, jotta kannessa voi lukea Indiana Jones. Parissa kohdassa liikkeentunnistus petti, joka sai hermot kireälle. Kehno peli, eikä Harrison Fordin naamaakaan ole osattu mallintaan oikein. :(

51
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 26.08.2016 07:23

DOOM 3: Lost Mission läpäistynä.
Mitäpä tästä. Pituuteensa ja toiminnallisemman yleismeininkiin nähden tämäkin lisäri oli lähempänä vanhempien Doomien fiilistä mitä pääkampanja.
Nytpä on kaikki pelit Doom-kokoelmasta paukuteltu ja voisihan sitä alkaa lähipäivinä arvostelua raapustelemaan.

Eipä muuta kuin Okamia jatkamaan ja korkkaamaan HD Reskut.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 29.08.2016 09:33

DOOM II tuli tuossa läpäistyä (peruspelin puolelta) uudemman kerran, tällä kertaa serkun kanssa cooppina yhdeltä istumalta noin kuuteen tuntiin. Melko simppeliä, nopeatempoista paukuttelua josta ei vauhtia puutu ja aseissakin on mielettömästi munaa jo pelkästään äänten puolesta. Ette uskokaan miten työlästä oli saada kahdestaan Cyberdemonia hengiltä pelkkien pistoolien ja haulikoitten voimin, kun muutakaan ei tuolloin ollut saatavilla.

Viimeiset kentät olivat kyllä kahdestaankin turhan työläitä läpäistä, varsinkin tokavika kenttä sisälti ihan liikaa rasittavaa ramppaamista portaita pitkin, varsinkin jos kuoltuasi jouduit aloittamaan koko matkan aivan alusta asti. Vikan bossin kanssa saatiin kikkailla aikas reilusti ennen kuin saatiin raketit osumaan kohdilleen. Eipä tuossa kentässä tullut tapettua kuin 9400% vihulaisia. Vielä vartti jos oltaisi niitattu porukkaa niin oltaisiin ehkä ehditty nelosysi-lukemiin.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kaya » 10.09.2016 15:49

Final Fantasy Type-0 HD, ps4

Tämä tuli nyt eilen yöllä läpäistyä. Ja siirtyi kyllä kirkkaasti lemppari FF-peliksi. No, ainakin sinne FF7 remakeen asti luultavasti.
Aika kauan meni että pääsi kärryille peliin mutta loppujenlopuksi aika huippu paketti. Itse kun en niiden grafiikkojen perään niin itke peleissä, tärkeämpää on pelattavuus ja ääninäyttely. Ja tässä ne oli kyllä 99% kohillaan. Eli ei haitannu vaikka olikin PSP-käännös kyseessä.

Muihin Finaleihin verraten tästä löytyy aika paljon eroavaisuuksia. Kuten esim. veriset taistelut ja videot, neljä eri vaikeusastetta, new game+ jossa saa jatkaa peliä alusta varusteilla ja leveleillä jotka jäi läpi pelatusta savesta. Loppuvaiheessa peliä tuli jopa jotain silent hill-tyyppisiä viboja pelistä, ilmankos tykkäsinkin pelistä.

Suunnilleen 40 tuntia meni läpipeluuseen ekalla kerralla, ja heti alotin uuden pelin vaikeammalla tasolla. On siis uudelleen peluu arvoakin kun on sitten kovemman levelin missioneita luvassa ja dungeoneita joihin ei ollut ekalla pelikerralla mitään asiaa.

Kaikenkaikkiaan huippu FF jota varmasti pelaan vielä monta kertaa. Loppukin oli niin koskettava että vähän joutu jopa silmän nurkkia kuivailemaan :D
Avatar
Kaya
 
Viestit: 221
Liittynyt: 11.03.2014 00:07
Paikkakunta: Lieksa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja NightFan » 11.09.2016 03:01

^okei hyvä tietää. Toi peli on nimittäin kutkuttanu mutta kun ei ole siitä mitään tiennyt.
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu
Avatar
NightFan
 
Viestit: 644
Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 13.09.2016 12:13

Resident Evil HD Remastered (Ps3) tuli sitten läpäistyä Jillin skenaarion myötä. Jäi saamatta tuo saavutus "kuole ensimmäisen kerran", mutta voihan sen itsemurhan tehdä myöhemminkin. Loppuratingin perusteella käytin parantavia 18 kertaa ja paukutin ilmoille abauttirallaa 134 laukausta. Vaikeaa kuvitella ihan moista sarjatulta ampuneeni, mutta pelkästään pistoolin lippaitahan kuluu alussa melkoisesti.

Hunterit osoittivat taas kerran saamattomuutensa kun kohtasin näitä möllejä koko läpipeluun aikana vain seitsemän kipaletta (viisi kartanossa, kaksi tunneleissa) ja tapoin niitäkin vain kolme koko pelin aikana: Sen ensimmäisen ja ne kaksi sen kämäkahvaoven luota, eikä tehnyt etes tiukkaa. Ainoastaan se tunneleissa ollut yksilö pääsi vähän raapaisemaan ja olisi hutaissut perään kertalaakilla, jos en olisi juossut alta pois sen useiden sekuntien mittaisen karjumisen aikana.

Crimsonit ovat kyllä ihan kiva lisä, mutta näitä pääsee silti syntymään hyvin harvoin, jos vaan osaa heduttaa. Koko pelin aikana (arkkurunkkarin lisäksi siis), tapoin yhden ainokaisen yksilön näitäkin erikoiszombeja ja senkin ihan loppulabrassa.


Voisihan sitä tässä kokeilla vetäistä seuraavaksi Chrissillä läpipeluun.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 16.09.2016 11:29

Chrissin läpipeluu Remake Ressun parissa tuli sitten vetäistyä 4t15min läpipeluulla. Ehkäpä pitäisi joku kerta ottaa ja pelittää jommallakummalla hahmolla se ultimatespeedrun yritys kehnoimmalla lopetuksella. Ei välttämättä kovin hankala operaatio jos kuuleman mukaan kyseisen läpipeluun aikana saa tallentaakin. Hunttereista ainakaan ei ole vaivaa mikäli vain avaa sen oven gallerian ja hautuumaan väliltä.


Seuraavaksi kait pitää yrittää räpeltää tuota vitosreskua ja toivoa että se pälli, joka päätti vaihtaa neliön ja äxän paikat kontrolleista polkaisee jalkansa naulaan. "Ohjaus sama kuin RE4:ssa...paitsi että X onkin juoksunappi ja neliö toimintanappi. Toivottavasti lihasmuisti ei aiheuta ongelmia kun mestaaja ja moottorisahaturpa käyvät iholle.
PS: Niin ja se tekoälykaveri on täysi taukki.
T. Capcom"
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 22.09.2016 19:53

Pitkästä aikaa sain videopelin pelattua läpi, kun Pokemon Blackin päätarina saatiin päätökseen. Nyt on kaikki generaatiot menty läpi.

Pokemon Black on yllättävä Pokemon-peli monella tapaa. Ensimmäisenä erikoisuutena on, että pelin päätarinan aikana vastaan tulee ainoastaan tähän viidenteen generaatioon suunniteltuja poksuja, eikä Pikachuja tai Magikarpeja ole napattavissa. Tämä on itseasiassa hyvä asia, sillä pystyy tutustumaan paremmin uudempiin, vähemmän tuttuihin poksuihin.

Toinen yllättävä asia oli juoni ylipäätään. Pokemon-pelit eivät ole koskaan olleet mitään erityistä mitä tarinaan tulee, mutta Black yllätti meikäläisen positiivisesti. Pelin loppupuolella meininki oli kiinnostavaa ja loppuhuipennus oli mielestäni onnistunut.

Onhan pelissä muitakin hyviä puolia, kuten aivan loistavat musiikit. Etenkin kaupunkiteemat olivat mahtavaa kamaa. Post-game -sisältöä on myös ilmeisesti runsaasti ja ehdin tässä illalla vähän sitä aloittelemaan. Itse pääpeli vei itseltäni n. 35h, mutta post-gameen saa menemään varmasti sen 10+ tuntia.

Pääpelin läpäisyyn käytin tällaista tiimiä:

Serperior (Grass)
Galvantula (Bug/Electric)
Archeops (Rock/Flying)
Chandelure (Fire/Ghost)
Scrafty (Dark/Fighting)
Cryogonal (Ice)


Ensimmäistä kertaa pelasin Pokemon-pelin läpi käyttämättä Water ja/tai Ground -tyypin poksuja. Vähän erilaista meininkiä...

Sanoisin Blackin olevan kakkosgeneraation jälkeen parasta, mitä sarjalla on tarjota. Gold on itselleni yhä se ykkönen, mutta Black on todella kova haastaja.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa