Resident Evil 5

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Gigante » 21.09.2016 10:49

Liki kaksi vuotta ja kukaan ei viitsinyt edes vitoselle ketjua pystyttää. Pakko kait uhrautua.



Onhan tässä jo useampikin tunti pelitystä takana ja loppuvaiheilla kikkaillaan. Nyt kun näin alkupään vitutuksista on tullut toivuttua ja tekoälyn perseilyjä kestettyä, niin kyllähän tätä on viitsinyt silti pelittää. Reskua tässä on nippanappa nimellisesti, mutta edes hieman enemmän mitä nelosessa.

Survival Actioniksi tässä pelissä on ollut kiitettävästi myös tuota survival meininkiä. Sillä itselläni ainakin on kudit sekä parannusvälineet aina vaatimattomissa mittasuhteissa, mutta silti riittävinä etenemiseen. Muutamien vihollisten kohdalla on myös ilmennyt lieviä pakokauhun oireita, varsinkin näiden instakillaavien moottorisahojen sekä riipijöiden kohdalla.

Meleetys-tsydeemi toimii vähän paremmin mitä nelosessa, ainakin esim. puukotuksen jälkeen pääse kätevästi heti potkaisemaan/nyrkittämään vihollista kuonoon ja kombottamaan perään polkaisun. Harmi että esim. potkuja ei voi suorittaa enää vihollisryppäisiin ihan yhtä helposti.


Suurena positiivisena yllärinä kuitenkin ilmeni tämä Lost in Nightmares-episodi, jossa ilmeni paikoitellen peräti ihan sitä kuuluisaa Survival Horror-meininkiä, jonka luulin sarjasta jo tyystin kadonneen. Tuon episoodin alkuvaiheen originelli RE-kuvakulma-salaisuus oli kyllä hauska veto. Ei olisi sinänsä mahdottomuus tuoda molempia kuvakulmia vaikkapa REmake 2:een, vaikka tuo ampuminen hieman kinkkiseksi meneekin.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Salem » 21.09.2016 13:33

Resident Evil 5 on sikäli jännä tekele, että yksinpelinä siitä ei saa mitään irti. Juoni on täyttä höttöä ilman yllätyksiä, täynnä typeriä juoniratkaisuja ja turhia hahmoja. Pelimekaniikat on selvästi rakennettu cooppia varten, ja bottikaveri tekee aivottomia ratkaisuja ja tuhlaa ammuksia tavalla joka saisi Outbreakien botitkin pyörittämään päitään. Tekoälytoverille ei kirjaimellisesti voi uskoa mitään isompaa parannusesinettä tai parempaa asetta jos haluaa ettei niitä tuhlata. Cooppina peli on kuitenkin yllättävän hauska. Ei edelleenkään mikään mestariteos, mutta kaverin kanssa toiminnasta ja alueiden tutkimisesta saa paljon enemmän irti.

Mitä taas tulee noihin ladattaviin lisäosiin, niin itse en kyllä pidä niitä läheskään yhtä suuressa arvossa kuin monet tuntuvat pitävän. Onhan siinä Lost in Nightmaresissa ajoittain tunnelmaa, mutta koko lisäosa on niin naurettavan lyhyt rykäisy että sen päätyttyä lähinnä ärsyttää että tälläkin on ihmisiä rahastettu, mitä lie tuo aikoinaan maksanutkaan.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Gigante » 21.09.2016 14:07

bottikaveri tekee aivottomia ratkaisuja ja tuhlaa ammuksia tavalla joka saisi Outbreakien botitkin pyörittämään päitään. Tekoälytoverille ei kirjaimellisesti voi uskoa mitään isompaa parannusesinettä tai parempaa asetta jos haluaa ettei niitä tuhlata.


N'juuh... itselläni Shevan onnistui mm. juosta suoraan ansalankaan ja oli päättänyt vielä juosta koirien/hyenoojen tapettavaksi jonnekin hevonhelvettiin asti, että pelastaminen kävi aivan mahdottomaksi.

Kyllähän tuo tekoäly sai ihan hyvää jälkeä aikaan sähköpampun kanssa, mutta harmi vaan että tämä ei tällöin suostu käyttämään mitään muuta kuin sähköpamppua.
Itsehän teinkin niin, että tekoäly ei kanna mitään muuta kuin sarjatuliasetta sekä snipua. Kranaatinheittimen saatan tilanpuutteen takia tälle antaa, kun tämä ei sitä koskaan suostu käyttämään edes vahingossa. Tekijöille kiitos, että tuo tekotampio sentään osuu snipullaan vihulaisiin, kun vain tajuaa yrittää.

Parannusvälineitä tekoälylle en suostu antamaan missään nimessä, ellei punaisia rehuja lasketa. Mokoma idiootti kun käyttäisi kaikki samantein. Sinänsä fiksu systeemi, että saman parannus-suihkeen voi sentään käyttää samalla kertaa molempiin hahmoihin.


Vitosen tarinaa voikin verrata House of The Dead-pelisarjan vastaavaan: Koko hoidon voi skipata surutta ja antautua suosiolla älyttömään sekoiluun sekä räiskintään. Hyvä sentään että nelosen videopuhelukeskustelut tajuttiin heittää menemään.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Masse » 21.09.2016 20:23

Vitosesta on kyllä rakkaita muistoja teinivuosilta. Muistan kuinka jouduin vielä yläasteikäisenä kinuamaan äitiä ostamaan kyseisen pelin, koska itsellä ei riittänyt ikä ja äiti oli aiemmin takavarikoinut jo pari ressaa. Ilo oli kuitenkin ylimmillään, kun äiti veti yksi lauantai-ilta kyseisen pelin (kirjaimellisesti) hihastaan. Seuraava sunnuntai tulikin tahkottua ihan huolella yksinpeliä. Myöhemmin tuli vielä vedettyä kampania kaverin kanssa joka oli yksi hauskimpia videopelikokemuksia omalta osalta. Vaikka tuo peli aikanaan olikin hienoinen shokki, jopa Nelosen jälkeen niin itselle jäi loppupeleissä lähinnä positiiviset muistot siitä. :)

Edit: Mercenaries oli myös ihan kultaa. Ehkä jopa parempi kuin Nelosessa. Taisin ostaa jopa jonkun karttapaketinkin tuohon Xbox marketplacen kautta.

Tää biisi on kyllä syöpynyt mieleen, nimenomaan Mercenaries-modesta: https://www.youtube.com/watch?v=y8tUxRF3OD4
Masse
 
Viestit: 990
Liittynyt: 28.02.2014 11:15

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 21.09.2016 22:12

Itsellenikin vitonen on jo aika nostalginen tapaus, jota odotin nelosen jälkeen aivan kuumana. Pelin trailerit olivat ehkä parasta ikinä, joita katselin varmaan satoja kertoja. Ostin pelin ja Xbox360:n vuonna 2009 lahjaksi itselleni, kun sain opinnäytetyöksi tekemäni RE-sarjakuvan valmiiksi. Oli eka kerta kun näin HD-pelikuvaakin samalla. :)


Koska ei ollut kavereita ja toimivaa nettiyhteyttä, opin elämään Shevan kanssa. RE5 ei todellakaan ole mestariteos, mutta todella viihdyttävä peli, jossa musiikit ja valikoiden ääniefektit ovat jääneet nostalgisesti mieleen. Yksinpeli on ihan ok, etenkin alkupuoli toimii kuin häkä. Mercenries pelittää satasella, jonka pariin on aina hauska palata silloin tällöin.

Ei huono peli. Edelleen tosi komean näköinen ilmestys, jonka pelaaminen viihdyttää suuresti.
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Gigante » 22.09.2016 07:57

Noh, nyt on sitten vitonen läpäistynä. Loppuvaiheella manattiin niin tuota sadistista kaksi gatling-miestä ja reaperia matsia, yhtä vittumaisessa paikassa vastaantullutta panssariplaga-majinia ja muutamaa QTE:tä. Lopputaistokin oli niin älytöntä menoa, että MGS-pelitkin menevät sanattomaksi.

Jillin blondaus on edelleenkin typerä veto, vaikka sitä yritettiinkin perustella ja koko Weskerin tausta oli yhtälailla naurettava kuin silloin kun kuulin juonisynopsiksen Sharpin kautta. Hyvä sentään että edes Spencer vastasi ulkoisesti omia visioitani.

Muutoinhan peli on ulkoasullisesti silti aikas komeaa katsottavaa, ei sen puolesta mitään ongelmia.

Pelin tarinastakin olen tyytyväinen ainoastaan siihen, että pelisarjan päätarina sai vihdoinkin päätöksensä. Melkoisen hosuttu lopputuloshan tuo oli ja paremminkin oltaisi voitu finaali vetää, mutta eipähän tarvitse välittää paskan vertaa uusien pelien, kuten kutosen, tarinakaarista. (Kutonen hankitaan toki testattavaksi joskus alelaarista/kirppikseltä, pilkkahintaan)

Tarinan voi onneksi skipata, mutta pelin oma toimintasekoilu tarjosi kuitenkin sentään jotain viihdykettä, jopa nelosta enemmän. Onneksi Gold Editionin myötä ei tarvitse pulittaa ylimääräistä lisäreistä ja bonusepisodeista. Pitänee vielä kokeilla näitä eri pelitiloja sekä myös tuota kaksinpeliä netin avulla tahi serkun kanssa ennen kuin raapustan ihan kunnollisen arvostelun vitosesta.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Apple » 24.09.2016 01:17

Massen linkkaama Mercenaries-biisi on helvetin hyvä. Tota tulitettiin nappikuulokkeista yläasteen maastojuoksussa ja vedettiin hyvä tulos. 8-) Extended-version vois kuunnella tältä istumalta kokonaan.

RE5 on itse asiassa pelityksessä tällä hetkellä. Kaveri kun ihastui kovasti Ressa-sarjaan äskettäin (REmaken myötä) niin sainpahan tänkin pelin pois pölyttymästä. Hauskin co-op koskaan, if you ask me. Toverin mielestä koko teos on kömpelöä toimintapaskaa, mut itelle tähän peliin palaaminen on aina enemmän tai vähemmän nautinto. Nostalgiaa 7 vuoden takaa.

Olis hauska nähdä, paljonko niitä pelitunteja loppujen lopuksi kertyi Mercenariesin parissa. Cooppina sekin oli ihan älyttömän koukuttavaa. Hikiset heinäkuun yöt, randomit japanilaiset pelikaverit, kovat paineet saada uusia ennätyksiä.. ai että.

Fiilis on 4/5, seittemän vuotta sitten ja edelleen.
Avatar
Apple
 
Viestit: 181
Liittynyt: 04.03.2014 00:38

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 24.09.2016 16:47

Tää RE5 on kyllä heikko tekele IMO. Pelailin tätä ehkä pari vuotta sitten ja jätin pelin kesken loppubossiin. Shevahan on tunnetusti tyhmä kuin saapas ja Weskua vastaan se paljasti joka kerta missä oikein piileksin sinko kädessä. En vain enää jaksanut, kun oli parempiakin pelejä, joihin tuhlata vapaa-aikaani.

Muutenkin peli on aika unohdettavaa kamaa. En muista oikeastaan yhtään, mistä pelissä olikaan kyse, enkä tykännyt ympäristöistä yhtään. Pelimekaniikat olivat sentään aika samaa tasoa RE4:n nähden. Oliko jotain uudistuksia, kenties? Itse en ainakaan muista. Päällimmäisenä mieleen ovat jääneet Chrisin steroidikuuri ja Shevan typeryys. Muita pelitiloja en ole kovinkaan ahkerasti kokeillut. Mercenaries on ilmeisesti ihan jees samaan tyyliin mitä RE4:ssä.

Ei vain napannut tämä tekele. Ehkä annan joskus pelille toisen mahdollisuuden, luultavammin en. Kyllä olisi v*tuttanut, jos olisin tästä maksanut täyden hinnan. Mutta hei, tämähän on vain minun mielipiteeni. Jatkakaa nostalgisointia ja muuta peliin liittyvää keskustelua.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 24.09.2016 17:32

Itsehän olen tämän lisäsisältöineen pelannut yhden kerran pari vuotta sitten ja omasta mielestäni oli helkkarin kova toimintapeli, joka osittain on nelosta parempi. Esimerkiksi nelosessa Ashley oli paljon kauheampi, kuin Sheva vitosessa, joten en ymmärrä miksi ihmiset juuri Shevasta jaksavat valittaa. Räiskintäkin on hauskaa ja samallla tasolla kuin nelosessa. Juoni nyt oli mitä oli, mutta mielellään peliä silti pelasi.

Omasta mielestäni turhan aliarvostettu peli tää vitonen.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Gigante » 24.09.2016 19:50

-Zerials- kirjoitti:Pelailin tätä ehkä pari vuotta sitten ja jätin pelin kesken loppubossiin. Shevahan on tunnetusti tyhmä kuin saapas ja Weskua vastaan se paljasti joka kerta missä oikein piileksin sinko kädessä.


Tuskinpa palaat pelin pariin uudestaan, mutta suosittelisin antamaan sen singon Shevalle. Tekoälyn kun ei ns. tarvitse "tähdätä" jotenka näin ollen osuma on melkeinpä aina varma, kunhan vain itse ammut pislalla sitä singonpatia päin kun Wesku sitä pitelee. Tietenkin on myös hyvä pitää suurin osa alueen lampuista sammuksissa.



Hunter97 kirjoitti:joten en ymmärrä miksi ihmiset juuri Shevasta jaksavat valittaa.


Juoksee välillä minne sattuu, tuhlailee parannusvälineitä melkeinpä heti kun ne saa haltuun, jää haahuilemaan paikoilleen kriittisillä hetkillä. Esim. silloin kun pitelet Jilliä tahi Weskua. unohtamatta sitä kivaa tapaa juosta suoraan reapereitä päin. Yli puolet ajasta peli onkin lähinnä "Tule tänne"-napin hakkaamista, jotta tekoäly ei jää munimaan ties minne.

Itselläni ei ole varsinaisesti mitään Shevaa vastaan, mutta tekoälyn tyhmyys rassaa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 24.09.2016 21:03

Hommatkaa kavereita niin ei tarvi kitistä botin tyhmästä tekoälystä.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Kaya » 25.09.2016 11:06

Kyllähän vitonen ihan hyvä peli oli, huono ressana mutta pelinä ihan jees. Tekoälyn kanssa pelattuna menee just ja just helpoimmilla tasoilla mutta vaikeammilla ja prolla varsinkin ei meinannut tulla hittoakaan sen tekoälyn kanssa. En tiedä liekkö jotain eroa siinä että kun itse melkein aina pelasin Shevalla, ja Chris tekoälynä ei käyttänyt sitten parannuksia vaikka seisoi vieressä ja toinen teki kuolemaa. Kyllä vitutti kun yritti jotain S-rankkeja saada. Mutta kyllä siitä tekoälystäkin saa melkein kelpo kaverin kun lykkää vain jonkun hyvän riflen käteen eikä mitään mutta, hyvä tähtäys sillä ainakin on. Mutta yksin pelattuna silti aika surkea peli.
Kyllä tätä tarinaa ja pääosin merseä tulee kerran vuoteen suunnilleen Gaterren kanssa tahkottua nostalgian ja repeilyn merkeissä. Paras cooppi kyllä mitä itse olen pelannut.

Itsehän taisin maksaa täyden hinnnan pelistä ja ostinpa vielä gold editioninkin. Siinähän olikin se huippu Lost in nightmare-lisä chapteri johon myös tykästyin. Ja lisäjuttuja merseen jota myös hakattiin Gaterren kanssa paljon. Että empä kyllä voi sanoa että katuisin käyttäneeni niitä euroja tähän peliin.
Avatar
Kaya
 
Viestit: 221
Liittynyt: 11.03.2014 00:07
Paikkakunta: Lieksa

Re: Resident Evil 5

ViestiKirjoittaja Masse » 25.04.2022 23:17

Tulipa tämäkin pitkästä aikaa vedettyä läpi. Yllättävän hyvin oli muistissa vaikka en ole peliin koskenut sitten lukioaikojen josta on siis jo about 10 vuotta aikaa. Tekoälyn kanssa tämä on aika raastavaa. Ei todellakaan vedä vertoja sille, kun kaverin kanssa aikanaan hakattiin läpi. Tosin ei se tekoälykään ihan susipaska ole, mitä nyt ärsyttää, että jää välillä aina lagaamaan johonkin huitsin nevadaan, kun pitäisi olla jo siirtymässä seuraavalle alueelle "ovianimaaton" myötä. Tuli myös todettua, että pari kertaa tekoäly bugasi ihan huolella eikä suostunut poimimaan tavaroita vaikka edes vihollisia ei ollut lähettyvillä. Vihollisista puheenollen, niiden tekoäly se vasta paska onkin. Ei ollut ihan yksi eikä kaksi kertaa, kun viholliset sai rauhassa napsittua tarkkuuskiväärillä ilman, että kukaan vihollisista edes reagoi siihen.

Ps. Vittu mitä syöpää ne "panssariloiset". Meni heittämällä lähemmäs 50 haulikon kutia yhteen sellaiseen, kun ei sattunut olemaan flash-naattia mukana. :x
Ps2. Se kyllä täytyy sanoa, että on hemmetin nätti peli edelleen ikäisekseen. Grafiikat ja tekstuurit on hemmetin tarkat vaikken edes ladannut mitään hd-modia.
Masse
 
Viestit: 990
Liittynyt: 28.02.2014 11:15


Paluu Resident Evil-pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa