Minkä leffan katsoit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Tohtori Freeman » 14.06.2016 11:59

Apulanta - Kesäaine

Jos tällä ei saa kesäfiilistä niin ei sitten millään. Kesäaine on helvetin hieno DVD, mikä on vähän kuin Iron maidenin Flight 666 kiertuevideo Suomessa. Paketti seuraa bändin kiertuetta vuonna 2005 ja kuvausryhmä on mukana vihoviimeistä nurkkaa myöten. Materiaalia on studionurkkaukset mukaan lukien massiiviset 10,52 tuntia. Kuten kannessa kerrotaan, Kesäaine on festarikesän verran todellisuutta rockbändin matkassa. Rehelliset päiväkirjaotokset tien päältä, vapaa-ajasta, musiikinteosta, harrastuksista ja koettelemuksista maalaavat inhimillisen ajankuvan bändin elämästä.

Pelkästään itse dvd boksi on varmaankin upein koskaan näkemäni pakkaus ja mukavaa huomata että kakku on myös sisältä täyttä rautaa. Kuvausryhmän ja leikkaajien työ on ensiluokkaista ja kaikki mitä haluaa tietää bändistä ja kiertueesta on mukana. Kesäaine menee helposti samaan kastiin legendaarisen "Saimaa ilmiön" kanssa ja teki meikäläisestä bändin fanin. Bändin Musiikista voidaan olla montaa mieltä, mutta tällainen kiertuelätty olisi elämys heikommankin artistin seurassa.

5/5
Avatar
Tohtori Freeman
 
Viestit: 356
Liittynyt: 28.02.2014 11:27
Paikkakunta: White Forest

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 16.06.2016 18:59

Se7en

Oli se kaiken hypen arvoinen. Jostakin syystä en ollut tätä aikaisemmin nähnyt, vaikka on ollut maine tiedossa. Mielenkiintoinen, todella synkkä ja uskomattoman kuristava loppuratkaisu sai minut vääntelemään nojatuolilla hikisenä.

*****/*****


Ted

Kenties minulla on huono huumorintaju, kun nauroin tälle todella äänekkäästi koko ajan. Katsoin leffan aikaisemmin vaihdossa ilman tekstityksiä, jolloin vitseistä puolet meni ohi. Todella hauska leffa, josta Flash Gordonin tunnari on soinnut MP3-soittimellani tiuhaan.

****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 25.06.2016 20:48

Spiderman 2.1


Raimin Spidermaneista huomaa miten radikaallisti supersankarileffat ovatkaan muuttuneet reilussa vuosikymmenessä. Nolanin Batmanien jälkeen synkkyys ja vakava realistisuus ovat tukahduttaneet nykyisistä elokuvista väritkin, sillä usein Spidermania katsellessa luulin television saturaatio-asetuksen olevan liian korkealla.


Spiderman 2 on edelleen mielestäni paras sarjakuvafilmasiointi sekä yksi onnistuneimmista jatko-osista ikinä. Olin hämmästynyt miten selkeästi leffa eteni, vaikka jokaisen parin minuutin välein tapahtuu selvästi jotain suurempaa.


Tobey ja Kirsten tekevät erinomaisen suloiset roolisuoritukset, ja heidän suhteensa on ironisesti yksi normaaleimmista, mitä valkokankaalla on nähty. Olin jo ihan unohtanut miten ihastuttavan naapurin tyttömäinen ja suloinen Kirsten Mary Janena osaakaan olla. Muutkin roolitukset toimivat hyvin ja olenkin iloinen, että James Franco ja J.K Simmons ovat saaneet hyviä rooleja Spidermanien jälkeenkin. May täti on ehkäpä monelle se tylsin hahmo, mutta onneksi häntä ei kuvata vain pullan tuoksuisena mummona, vaan ihmisenä, jolla on myös rahahuolia sekä katkeruutta miehensä kuoleman johdosta.


On aika yllättävää kuinka vähän leffassa lopulta nähdäänkään Spidermania ja Dr. Octobusia. Jälkimmäinen ei enää niin vaikuttava ollut kuin muistin, mutta käärmesmäiset lonkerot ja erikoisefektit toimivat hyvin edelleen. Vaikka tietokone-efektit ovatkin kehittyneet huimasti, on Spiderman monesti paljon luonnollisemman näköinen kuin useimmat nykyiset kokonaan green-screeneä vasten kuvatut muoviset elokuvat. Visuaallisuudesta leffa saa minulta edelleen kympin.


Tämä 2.1 sisältää 8 minuuttia uutta tavaraa ja hieman muutettuja kohtauksia. Olin tukehtua dallas-pullaan kohdasta, jossa J.K Simmons hyppii pöydällä hämisasu päällä. :lol: Muutenkin Spidermanista paistaa ilahduttavasti sopivan korni meininki, mutta samalla elokuva jännittää ja ilahduttaa suuresti myös. Se on erinomainen jatko-osa sekä itsenäinen tarina, vaikka kolmasosa olikin jo varmaa kuvauksien aikana. Nykyisin ottaa päähän tämä kuinka kaikki elokuvat kytketään toisiinsa suurempaa tarinakokonaisuutta ajatellen, jolloinka jokainen osa tuntuu vain pohjustukselta, yhdeltä pitkältä tv-sarjan osalta. Minä haluan nähdä elokuvat yksittäisinä kokonaisuuksina, en katsoa sataa muuta Marvel-leffaa. En pidä ollenkaan nykyisestä linjauksesta, vaikka ironisesti juuri Raimin hämmäreiden suosion takia saammekin kiittää tästä tilanteesta.


Itselleni tämä elokuva sijoittuu jopa 10-top joukkoon. Diggasin silloin 14-vuotiaana tästä ihan yhtä tavalla kuin nytkin. Kenties itseäni jopa liikutti Mary Janen ja Peterin suhde enemmän nyt kuin teininä. Loppu sai minut huokaamaan naismaisesti ja nauramaan, kun ikonisessa kohtauksessa Mary Jane jättää sulhasensa alttarille ja juoksee hääpuku päällä todellisen rakkaansa luokse! Parhaimpia lopetuksia ikinä!

https://www.youtube.com/watch?v=KkNxh5RDfv4

"We'll never get spiderman movies like this again…!" :mrgreen:


*****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 25.07.2016 20:58

The BFG (Ei pidä sekoittaa siihen Doomin *itun Isoon Pyssyyn)


Samannimiseen Roald Dahlin lastenkirjaan perustuva elokuva Steven Spielbergiltä. Orpokodissa asuvan Sohvi-tytön elämä muuttuu kertaheitolla kun giganttisillä hörökorvilla varustettu jättiläinen nappaa tämän mukanaan jättiläisten maahan...

Myönnän suoraan että vaikka tiedänkin kirjan, niin en ole sitä itse, ainakaan kokonaan, lukenut. Mutta myönnän silti että tämä oli ihan kelpo lapsille suunnattu satuseikkailu, jossa oli aika-ajoin myös muutamia, sangen karuja kohtauksia jotka aikuisempi henkilö pystyy tulkitsemaan rivien välistä. Pisteitä myös siitä miten luovilla tavoilla seitsenmetrinen jätti pystyy piiloutumaan öisellä kaupungilla.

Jos jokin kuitenkin vähän pisti häiritsemään niin elokuvan loppupuolisko kärsi vähän samantapaisesta ongelmasta kuin Sormusten herran päätöosakin. Se vain jatkuu jatkuu jatkuu jatkuu ja jatkuu, vaikka kyllä niistäkin kohtausten venytyksistä muutamat repeilyt saikin. IMO, nämä vitsit pierukuohareista olisi voitu kyllä jättää pois tai niiden korostamisen vähän vähemmälle.


Arvosana: Kolme ja puoli Perskurkkanaa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 02.08.2016 17:53

Hōhokekyo Tonari no Yamada-kun eli siis, Naapurini Yamadat.


Mitenpä tämän elokuvan tiivistäisi. Pohjautuu samannimiseen japanilaiseen strippisarjikseen, mutta on esitettynä elokuvana, tahi oikeastaan vähän päälle tunnin mittaiseksi sketsikokoelmana. Perustavallinen japanilainen Yamadan ydinperhe, jonka arkeen mahtuu melkoisia tilanteita aina perheen tytön kauppaan unohtamisesta muihin toilailuihin. Tämä on samalla Studio Ghiblin ensimmäinen tietokoneella animoitu elokuva.

Tyyli on melko karkeaa ja karikatyyristä, mutta omalla tavalla simppelin persoonallista. Suurin osa elokuvasta animaation laatu on melko vaatimatonta, mutta sekaan mahtuu myös muutamia kohtauksia joissa animaation laatu menee ihan perkuleen hienoksi. Nämä ovat mm. avauskohtaus kelkkoineen, bambumetsineen sekä se sopivasti kaheli Kamen Rider-parodia leffan loppupuoliskolla.

Sketsistä toiseen hypitään helkutinmoisella vauhdilla ja joissain vitseissä se varsinainen punchline ei ole aina selkeästi havaittavissa. Tosin se eräs kerta kun hoksasin vitsin hetken kelaamisen jälkeen, niin siitähän se nauru repesikin. Harmi vaan, että puolivälissä oleva sairaalakohtaus ns. pilaa hyvän naurufiiliksen hyväksi toviksi, koska kyseistä kohtausta ei heitetä muista poiketen lainkaan vitsinä. Yritä siinä sitten päästä uudelleen hymyilemään kun sinua on kerran potkaistu ilman varoitusta suoraan kasseille. :(


Ei sitä parhainta Ghibliä, mutta animaation ystäville voinen suositella ainakin kerran katsottavaksi. Elokuvan yksi taustarallatuksista on melkoinen korvamato ja tuonkin sen nyt myös teidän kuulolle. :mrgreen:

"NA NA NAN NEEE NADA NANAA..."
https://www.youtube.com/watch?v=FK_qPZQGwy0

Arvosana: Kolme unohdettua sontikkaa, plus muutamia irrallisia palasia yhdestä ylimääräisestä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 19.08.2016 10:00

Suicide Squad

Karamellipirtelö, josta ei lopulta muuta jää mieleen kuin bannereiden ja alkutekstien räikeät värit. DC:llä on tosi paljon ongelmia saada omat leffat toimimaan, kun yritetään tehdä Marvelit leffamaailmassa.

Suicide Squadissa olisi paljon hyvää, todella hyvää matksua, mutta lopputulos keskittyy tylsimpiin hahmoihin ja asioihin. Elokuvaan on väkisin haettu räjähtävää fiilistä legendaarisilla biiseillä, mutta lopputulos ei pysy hallinnassa sitten mitenkään. Ensinäkin koko elokuvan juoni on TODELLA TYPERÄ! Yleensä en välitä elokuvien juonista, mutta SS:ssa minun oli äärimmäisen vaikea ottaa mitään tosissaan. Homma olisi pitänyt vetää vielä enemmän läskiksi, jotta se toimisi siedettävästi. Harmi vain että alussa yritetään selittää oikeasti naama vakavana miksi joukko murhaajia ja kriminaaleja, joista yksikin pedofiilin näköinen heittelee putken pätkiä bumerangeina, voisivat muka taistella sellaisia uhkia vastaan, jotka olisivat jopa Teräsmiehelle kova pala purtavaksi.


Elokuvan hahmot on niin epätasapainoisesti esitelty, että kaikesta näkee Will Smithin vaatineen suurimpana starana itselleen pääroolin. Kuulehan Smith, Deadshot kuuluu Batmanin C-luokan vastustajiin. Elokuvassa olisi pitänyt keskittyä vaikkapa enemmän Harleyn ja Jokerin suhteeseen. Niin se Jokeri. On todella yllättävää, mutta kyseessä on leffan turhin hahmo, joka vain vilahtaa kuin Batman konsanaan parissa kohtauksessa. Jared Leton roolisuorituksesta on siksi paha mennä sanomaan mitään, kun hahmoa ei rakenneta ollenkaan. Jopa Harley on parempi hahmo, jota Margot Robbie tulkitsee aika hyvin. Uskon Leton pääsevän ehkä sitten Batmanin soololeffassa vauhtiin.

Ja se loppu. Suicide Squad on taas yksi sellainen elokuva, jossa pahis on joku yliluonnollinen maailman suurin uhka, jolla on copypaste-armeija. EIIIIIIIIIIII tällaista paskaa enää!!


Suicide Squad on loistava esimerkki leffasta, jossa on liikaa turhaa ja jossa tunnutaan keskittyvän 97% vääriin asioihin ja hahmoihin.


**/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 23.08.2016 09:32

Kastlevania 4- Vanian Legenda

Suomalainen harrastelijavoimin kasattu legoelokuva, jonka löytää tubesta. Sinänsä ihan hyvää jälkeä ja monin paikoin käytetään stop motion kikkailun lisäksi tietokone-efektejä sekä muita saatavilla olevia matskuja. Lopputulos on ihan viihdyttävää jälkeä, vaikkakin tarina muistuttaa aavistuksen aasialaispiirteillä maustettua sormusten herraa kuin varsinaista castlevaniaa. Taistelukohtaukset on luotu harrasteluksi harvinaisen tyylikkäästi ja nopeatempoisiksi. Ääninäyttelyn laatu vähän vaihtelee, mutta pysyy siinä hyvän ja keskikastin tienoilla.

Arvosana: Neljä palasta Saarioisen verilettua.


Kourallinen Dollareita

Ei ehkä se parhain elokuva Dollaritrilogiasta, mutta viihdyttävä pätkä kuitenkin. Eastwood suorittaa roolinsa vähäsanaisena nimettömänä muukalaisena oikein nappiin. Hemmetin hyvä sävellystyö parantaa elokuvaa entisestään. Ainoastaan enkkudubista on annettava miinustusta sen yhden ipanan raivostuttavasta vinkumisesta.

Arvosanan kolme hauta-arkkua...eikun anteeksi neljä


Pale Rider

Eastwoodin ohjaama ja näyttelemä vähän erityylinen länkkäri, vaikka roolihahmo on samantapainen kuin mitä Clint on yleensä näytellyt ratkaisevana erona on vain se että hän toimii eräänlaisena saarnajana pyssysankarin sijaan. Ei ole elokuva kestänyt aikaa kunnolla.
Vähän pliisulta tuntuva länkkäri, mutta ainakin Clint suorittaa roolinsa kelpuutettavasti. Muut näyttelijät, varsinkin se likka, suorittavat roolinsa turhauttavan jäykästi. Leikkasjälkikin tuntui töksähtävän parissa kohtaa miten sattui. Heduja ilmaantui leffan aikana kyllä kiitettävästi.


Arvosana: Kolme hedua.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 03.09.2016 20:25

Shaun of The Dead

Ei vain pelkästään lievää parodiaa zombigenreen tai yhteiskunnallista satiiria vaan myös pieniä viittauksia useisiin zombileffoihin, joita en vuosia sitten huomannutkaan. En sanoisi elokuvan vanhenneen kovin arvokkaasti, mutta toimiihan tuo zombiepidemian vaiheiden missaaminen yhä omalla tavallaan. Keskivaihe on hivenen tylsää katseltavaa, mutta alkupää sekä vauhdikas loppuvaihe toimivat ihan kohtuullisesti. Hyviä hetkiä myös olivat myös nämä monet yritykset eri improaseista, jotka luonnollisesti eivät ihan toimi kuin mitä jossain Dead Risingissa. Vinyylilevyt, biljardikepit, tikat ja kumipallot on syytä jättää jälkeen jos zombInvaasio sattuu iskemään.


Arvosana: Kolme vinyylileviä zombin kallossa.

TimeSplittersin näkyminen ruudulla oli kyllä mahtavaa, jopa niin mahtavaa että pelin tekijät tykkäsivät viitata tähän elokuvaan pelisarjan kolmannessa pelissä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 07.09.2016 08:00

Deadpool


Parannusvoimilla varustettu, rääväsuinen antisankari joka ei edes välitä neljännestä seinästä ja hänellä on oma elokuva. Tarviiko hei sanoa enempää?
En ole lukenut yhtään Deadpoolin seikkailuista, mutta tiedän kuitenkin hahmon sekopäisyydestä sen verran, että mihinkään PG13-matskuun tätä ei todellakaan voi laittaa ja Deadpoolilla onkin virkistävän aikuinen... tai sanotaanko lapsimiesmäinen yleisfiilis. Meininki on överiä, kahelia, unohtamatta Wade "Vitun" Wilsonin taukoamatonta sanailua. Elokuva tekee kaikkensa, jotta miehinen mela ei vilahda vahingossakaan ruudulla, mutta tissit ja toosa vilahtavat ruudussa senkin edestä, että on suorastaan kyseenalaista miksi yhdessä kohtaa tissi piti männä sens...
Mit...Wilson, mitä hele-vittua sä oikein teet sillä hepalla? Ei helkkari, jumansvidu sentään...

Mitä tulee Ajaxiin, niin en oikein usko että tämä olisi kyennyt etenemään kovin pitkään noilla vammoilla, oli tuntoaistia tahi ei. Tunnottomuus on suht. hyödytön kyky jos ei omaa paranemisvoimia.

Paras Marvel-leffa tähän mennessä, ihan kevyesti. Deadpool on sympaattisin antisankari tähän astisista. Stan Leen cameo oli myös eeppinen, vaikkakin miehen suureksi pettymykseksi kohtaus oli greenscreenattu. Kukapa ei olisi halunnut päästä esiintymään siinä kohtaa ihan oikeasti. :D


Arvosana: Neljä munatälliä....vai voisiko semmoista mitenkään antaa puolikkaana? Noh, eiköhän neljä ole ihan riittävä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 14.09.2016 01:03

In Time

In Time on siitä harvinainen elokuva, että periaatteessa siinä mättää oikeastaan vähän kaikki teini-idoli poptähteä myöten, mutta se mikä toteutuksessa hävitään, voitetaan kiehtovassa lähtöasetelmassa ja juonessa. Kun elokuvassa aika on kirjaimellisesti rahaa, on mukana jatkuva jännityselementti. Vähän harmillisesti tosin jännitystä leffassa ei osata rakentaa aina oikein, sillä usein ne kiihkeimmät kohtaukset eivät jaksa yllättää mitenkään.

Vaikka In Time sijoittuu tulevaisuuteen, sen lavastukseen ei ole käytetty euroakaan. Autot ja huonekalut ovat suoraan kuin 90-luvulta, eikä tämä tunnu olevan edes tyylillinen ratkaisu. Asiaan kiinnittää huomiota tasaisin väliajoin, mutta se ei onneksi pilaa elokuvanautintoa. Erikoista on ettei kukaan muu ole kritiikeissä kyseiseen asiaan huomiota kiinnittänyt.

In Timeä parempia leffoja löytyy paljon, mutta useimmista ei jää mieleen mitään tai niitä ei huvita toistamiseen katsoa. In Time on hiomaton timantti, jolle oikeasti toivoisin remakea tai henkistä jatko-osaa. Voisin kuvitella Nolanin käsissä tästä syntyvän vaikka mitä!


***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 24.09.2016 08:10

Mimic


Torakoiden levittämät taudit ovat jo niin suuri uhka, että ainoa kunnon uhka näitä tuholaisia vastaan on vapauttaa viemäreihin "Juudaaksi" nimetty mutanttiötiäisten laji. Homma toimii helkutin hyvin ja koska mutanttiötököistä tehtiin sterileejä niiden kuuluisi kuolla pois itsestään pois. Noh, kolme vuotta eteenpäin ja paljastuukin että nyt kaupungin alla muhii ihan uudenlainen uhka.


Sanoisinko, että ihan kelpoa ysärikauhua, jonka kuvaustyyli muistuttaa Alienista. Voisi kuvitella, että RE5 ja Outbreak olisivat saaneet mahdollisesti vaikutteita tästä leffasta. Ainakin tuosta loppuvaiheen wanhasta, hylätystä metroasemasta saisi hyvää matskua selviytymiskauhuun. CGI:t ovat vanhentuneet ikävänpuoleisesti, mutta onneksi elokuva tajuaa sentään pitää hirviönsä varjoissa suurimman osan elokuvasta. Mikäli vihaatte kauhuelokuvien lapsia, niin saatte ainakin tämän leffan myötä pientä hyvitystä ainakin arvoasteikolla 2/3.

Loppuvaiheen kaasuräjäytys ja sukellus veteen mielestäni oli kyllä tavattoman typerä ja suorastaan mahdoton veto. Mikäli tuosta tästä leffasta tehtäisiin HISHE-niin luulisi tuon kohdan saavan silloin kyytiä.

Mutta muuten ihan kelpoa ajanvietettä.
Arvosana: Sanottaisiinko, että Kolme pask...eikun siis. Kolme pikkuista mutanttiötökkää.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 05.10.2016 18:05

Revolution Road

Realisti ja pessimisti hykertelee riemusta Sam Mendesin leffoja katsellessa. :lol: Amerikkalainen unelma ja ajatus omasta erikoisuudesta sekä haave ikuisesta rakkaudesta saavat tuplapotkut metallikärjillä varustetuilta bootseilta Revolution Road -leffassa.

En ole varmasti ainoa, joka leikki elokuvaa katsellessa ajatuksella siitä, että nyt näemme minkälaista Titanicista pelastuneiden Leonardo DiCaprion ja Kate Winsletin arki olisikaan ollut. Olen viime vuosina saanut todistaa leffan kaltaista todellisuutta pilvilinnojen murenemisesta. DiCaprio ja Winslet ovat todella täydellisiä näyttelemään paria, jotka ovat tunteneet toisensa pienen iäisyyden. Erityisen kuumottavan roolisuorituksen tekee Michael Shannonin hullu mies, joka täräyttää ruman totuuden kaikkien eteen. Hänen kaltaisensa kahjot oikeasti näkevät usein enemmän.

Hieno oppitunti tämä leffa.

****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 07.10.2016 15:15

Bride of Re-Animator

Retconnattu jatko-osa Re-Animatoriin (joka pitäisi sekin joskus katsoa).
Vähän kuin modernimpaan ympäristöön siirretty versio Frankensteinin Morsiammesta, mutta paljon verisempänä, kieroutuneempana ja... ja tuotah... noh, tissit. Todennäköisestihän olisi hyvä olla katsonut ensin edeltävä filmi, mutta kyllä tämän kieroutuneen ruumiittenleikkelyn parissa viihtyi. Tri. Herbert West on ehkä moraalisesti kylmä, mutta olin itsekin yhtälailla utelias hänen tapaan kuolleitten henkiinherättmisen suhteen, vaikka lopputuloksen osaa kuka vain ennakoida. Loppupään tunnelien pimeys oli kyllä oikeasti pimeää, mutta koko kaaoksen hahmottaminen kävi ainakin itselläni vaikeaksi. Muutoinhan ohjaus ja kaikki efektit toimivat helkutin hyvin.

En kyllä suosittele herkkävatsaisille. Kävi itsellenikin olo hieman epämukavaksi kun mutustin papumössöllä ja ketsupilla päällystettyä leipää elokuvan aikana.


Arvosana: Neljä kiinniommelltua, henkiinherätettyä irtoraajaa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 20.10.2016 08:53

Evil Dead

"JOIN US..."


Nel...eikunsiis viisi tei... aik...noh, ainakin nuorta aikuista matkaavat viettämään viikonlopun metsässä sijaitsevassa hökkelissä. Heti alkuun vaikuttaa selvästi siltä, että asiat eivät ole aivan kohdillaan, mutta sitten porukka löytää kellarista kasettinauhurin...

Ensimmäinen elokuva sisälsi jo niitä tuttuja asioita, jotka muodostuivat ikonisiksi myöhempiin Evil Dead-pätkiin, kuten haulkon, moottorisahan, kuolleiden kirjan sekä karmaisevia demoneita possessoimassa ihmisiä. Tietysti kolme edellä mainittua ilmaantuivat tässä elokuvassa vielä hillitymmässä muodossaan.

Aika näkyy kyllä filmissä, mutta ahdistava tunnelma ja miljöö toimivat edelleen, ottaen huomioon miten pienellä budjetilla elokuva tehtiin. Ikonisimmat hetket, kuten kellarin koluaminen, tuhmasti käyttäytyvät puut ja se kuistilla hakkaava keinu jäävät itselläni edelleen kummittelemaan mieleen.

Mikäli jotain motkotettavaa löytyy, näyttelijöiden ylireagoimisen lisäksi, niin esim. se yötaivaalle lätkäisty sininen kuu näyttää edelleen tökeröltä, varsinkin kun kykenet näkemään kyseisen kuun valtaisan sinisen laatikon mustasta taustasta. Maskeeraus toimii muutoin todella hyvin, ellei lasketa Linda-demonin epäonnistunutta "jokerin tyttöystävä"-meikkiä.


Muutoin ihan hemmetin hyvä ja ahdistava kauhupläjäys, jota kannattaa katsoa pimeänä iltana yksin tahi kaveriporukassa, varsinkin mökkireissun aikana.


Arvosana: Neljä palasiksi pätkittyä, possessoitua ruumista.
"Join us!!"
Perkele.
HACK, SLASH, HACK, HACK, SLASH, SLASH, MASH!
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 29.10.2016 13:41

Eddie The Eagle

Enpä ollut kuullutkaan tästä Eddiestä aikaisemmin. Oikeiden tapahtumien kanssa leffalla ei juuri tekemistä ole, mutta onneksi lopputuloksessa on satsattu viihdyttävyyteen. Elokuva onnistuu tärkeimmässä tehtävässään, eli tekemään Eddiestä hyvin sympaattisen hahmon, jonka ilo tarttuu katsojaankin.

Itse diggasin tästä monia muita leffan nähneitä enemmän. Hugh Jackmanilla on selvästi hauskaa esittäessään itseään ja mies onnistuu myös olemaan hyvin sympaattinen hahmo. Lopussa saa iloita ja pienen kyyneleenkin vuodattaa, joka on onnistuneen leffan merkki.

****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 30.10.2016 08:10

Tulipahan tuossa katsottua semmoinen satavuotias teos kuin Nosferatu (1922) digitaalisena restarointi-dvd-julkaisuna. Tarina perustuu osittain Bram Stokerin Draculaan, mutta epäonnisena yrityksenä välttää tekijänoikeuskiistat vampyyri muunnettiin nosferatuksi ja kreivi Drakula Kreivi Orlokiksi yms... Näinkin iäkkääksi leffaksi tämä on vanhentunut hyvinkin arvokkaasti, vaikka yleisfiilis on aikansa tapaan yliampuvan teatreaalinen. Max Schreck vetää kyllä roolinsa Kreivi Orlokina oikein nappiinsa. Rottamaisilla piirteillä varustettu Nosferatu on peevelin karmiva näky niissä ikonisimmissa kohtauksissaan, vaikka tämä kuuluisa käytäväkohtaus vähän vesittyy turhan ylipirteällä taustapimputuksellaan. Mikäli olette nähneet vampyyrirainoissa ne lukuisat piirteet aina tuhoisasta auringonvalosta siihen epäluonnolliseen tapaan nousta ruumisarkusta, niin monet niistä ovat juuriltaan lähtöisin nimenomaan tästä pätkästä.

Mikäli pitäisi ehdottaa ainakin yhtä hyvää kauhumykkäfilmiä, niin Nosferatu tulisi kyllä heti ensimmäisenä mieleen.

Arvosana: Neljä, tautisilla lemmikkirotilla täytettyä ruumisarkkua.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 05.11.2016 12:37

Tropic Thunder

Ei tämä nyt edes erinomainen leffa ole, mutta jää silti harmittavan keskinkertaiseksi. Robert Downey Jr. vetää leffan hauskimman roolisuorituksen ja toki muutkin ovat ihan vedossa, mutta silti leffan juoni jää ponnettomaksi ihan ok lähtökohdista huolimatta. Nykyajan komediat ovat parhaimmillaan meh -tasoa. Miksei enää tehdä yhtäkään vitsitykitystä Mies ja alaston ase tyyliin?


***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kallu » 06.11.2016 03:09

Love & Peace

Taannoin Helsingin Rakkautta ja Anarkiaa-festareilla käytiin kyseinen leffa katsomassa. Kyseessä siis japanilainen pätkä missä halveksittu, toimistotyötä tekevä ex-muusikko törmää kilpikonnaan, joka maagisten kääänteiden jälkeen rupeaa toteuttamaan miehen toiveita rock-tähteydestä. Tykkäsin, leffa onnistui yhdistämään hyvin musiikin, huumorin ja omituisuuden. Suosittelen!

****
YKSIMIELISESTI FOORUMIN PARAS TOPIC 2017
Avatar
Kallu
 
Viestit: 404
Liittynyt: 24.03.2014 13:30

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 11.11.2016 19:06

Inside Out


Inside Out sai minut lopussa suu auki, sillä tajusin, että tässä leffassa on ihan oikeasti opetus, joka meni jakeluun. Vau! Siis oikeasti vau!!!

Oikein hauska ja omaperäinen leffa. Kivaa että Pixarilta tulee muutakin kuin jatko-osia. Elokuva menettää tosin otettaan puolenvälin paikkeilla ja mielikuvitushahmo ei toimi tippaakaan, mutta onneksi loppu on tosi hieno ja aikuisten oikeasti opettavainen. Kyynel valui silmäkulmastani tajutessani sen. Hienoa työtä Pixar. Teitte ekan animaatioleffan, joka oikeasti opetti jotain.

****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 18.11.2016 00:10

Teit meistä kauniin

Ensin tunnustus: tunnen Apulannan vain nimeltä. Minulla ei ollut hajuakaan yhtyeen vaiheista, mutta se ei estänyt nauttimasta elokuvasta, joka kuvaa oivallisesti masentavaa 90-luvun lama-ajan Suomea. Teit meistä kauniin käy siis hyvänä historian oppituntina. Itse pikkupentuna en tajunnut ajasta mitään, mutta näin jälkikäteen ymmärrän paremmin miksei uusia pelejä hommattu ja vaatteet ostettiin aina kirpiksiltä. Kasettinauhurit, lankapuhelimet sekä elämä ilman nettiä oli todellakin jotain muuta kuin nykyisin. Nörttiyskin oli noloa. :lol:

Temonen on tehnyt varmasti bändin ja itsensä näköisen leffan, joka ei kuitenkaan ole niin masentava kuin voisi olettaa. Se on yllättävän hauska ja näyttelijät eläytyvät rooleihinsa todella hyvin. Pitää nostaa hattua, ettei Temonen esitä itseään kovin puhtoisena poikana. Varmasti yhtyeen faneille leffa on nannaa.

***/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 24.11.2016 13:21

The Thing From Another World (Se wanha versio, ennen Carpenterin Thingiä)

Solttupojat löytävät jäätikölle romutteutuneen lentävän lautasen matkustajineen, mutta koska räjähteiden kanssa tunarointi pistää aluksen pillun päreiksi, pitää tutkijoiden tyytyä pelkästään alienin raatoon... Harmi vaan, että olento ei olekaan kuollut ja pääsee heti irralleen vapauduttuaan jääkuution sisältä...


Okei, se uusioversio pesee tällä leffalla lattiaa ihan mennen tullen, se on saletti. Mutta kyllä tästä näinkin vanhasta pätkästä saa irti ihan omanlaisensa viihdearvot, niin kauan kun ei odota tästä järin toimintapainotteista hirviöelokuvaa. Koska altsun kohdilla ei budjetti ole riittänyt kaksiseen puvustukseen, on ihan hyvä veto pitää olentoa ruudulla minimaalisesti ja keskittyä sen sijaan solttupoikien suunnitelmiin. Hahmot eivät ole ehkä järin mielenkiintoisia, eikä tässä elokuvassa nähdä juurikaan traagisia tappoja (ellet ole koirien ystävä), mutta mielestäni elokuva tarjoaa ns. maanläheisemmän lähestymistavan solttupoikien sekä tutkijoiden toimintatapojen suhteen.

Muutamia hemmetin hyviä yllätyskohtauksia elokuvasta löytyy ja jo pelkästään näiden parien kohtausten kannalta kelpaa rainan katsoa. Ihan viihdyttävä Halloween-popcorn-pätkä.


Arvosana: Kolme hengittävää kasvintaimea.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Highwind » 25.11.2016 07:19

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Koska minä raahasin tyttöystävän katsomaan Doctor Strangen, piti vastavuoroisesti mennä katsomaan tämä Harry Potter universumiin sijoittuva pätkä. Olen sinällänsä huono arvioimaan leffaa, sillä en ole koskaan pitänyt Potter leffoista, enkä ole kirjojakaan lukenut. Lähinnä keskityinkin koko elokuvan ajan miettimään, että Newt Scamanderin esittäjä Eddie Redmayne olisi kenties huikea seuraava Doctor, ellei muistuttaisi Matt Smithiä maneereiltaan.

Elokuva itsessään oli ihan viihdyttävä, vaikkakin itsellä oli vaikeuksia seurata mitä ruudulla tapahtuu toimintakohtauksissa. Söötit Ihmeotukset olivat kyllä näkemisen arvoisia, vaikka niitä ei elokuvan nimestä huolimatta kovin paljoa nähdäkään.
"Oh shit" - Batman

PSN: SampleFIN
Avatar
Highwind
 
Viestit: 178
Liittynyt: 15.12.2014 19:11

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Masse » 09.12.2016 23:56

Eilisen Kuiskaus

Yksi viimeisiä Ghibli-studion animeleffoja mitä oli vielä näkemättä. Pari viikkoa sitten, kun kävin katsomassa yhtä toista leffaa niin huomasin tuon trailerin. Oli tavallaan onni etten aikanaan katsonut tuota vaikka se tietokoneelta löytyikin.

Mutta itse leffaan, aluksi se oli vähän sekava, koska leffassa pomputeltiin kahden eri aikajakson välillä (päähahmon 10-vuotiaan ja 29-vuotiaan elämän välillä siis). Leffa oli tavallaan aika juoniköyhä myös, mutta se piti siitä huolimatta hyvin otteessaan mielenkiintoisten kohtausten takia. Elokuvan loppu oli tosin vähän hölmö, kun "loppuratkaisu" esitettiin jo loppubiisin soidessa ilman puhetta.

Ei siinä, annan 4/5 vannoutuneena Ghibli-fanina ja jos hyvän mielen leffat kiinnostaa niin suosittelen tätä.

Edit: Off-topicina on kyllä pakko sanoa taas, että viereen sattui kyllä taas sellainen leffakävijä jota en olisi toivonut. Mässäsi _koko_ leffan ajan jotain purtavaa ja sitten vielä kehtasi tuijottaa mua hölmistyneenä, kun avasin kerran nuuskapurkin. Tavallaan tekisi mieli katsoa kaikki leffat omalta koneelta, mutta toisaalta teatterissa käydessä pystyy (tavallaan, juuri noiden "häiriökäyttäytyjien" takia) keskittymään leffaan paremmin. :roll:
Masse
 
Viestit: 990
Liittynyt: 28.02.2014 11:15

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 10.12.2016 19:13

Arrival

Pidin The Signalia vaikuttavana elämyksenä, vaikkei elokuvaa tule juuri muuten muisteltua. Arrival edustaa juuri tällaisia elämysleffoja, jotka nähtyään olo on suorastaan messiaallinen.

Elokuvan varsin suoraviivainen ja aika vähään selityksiä antava kerronta yllättää. Loppuratkaisu sai aivot mukavasti raksuttamaan ja leffateatterista poistuttaessa maailmankaikkeus kiehtoi entistä enemmän salaperäisyydellään. Tällaisia kokemuksia minä haen elokuvista.

Tykkäsin kovasti.

****/*****
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä leffan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kallu » 12.12.2016 00:14

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Käytiin Potter-faneina nätimmän puoliskon kanssa katsomassa taannoin. Ihan kelpo leffa, näyttelijävalinnat osuivat hyvin mutta pahiksille olisi voinut antaa enemmän aikaa. Päänelikosta ainostaan brune nainen jäi hieman vaisuksi muihin nähden. Itse otukset näkyivät leffassa sopivissa määrin ja erityisesti Niffler oli hauska (tahtoo Niffler-pehmolelun!). Valitettavasti lopun äksöni-pläjäys meni vähän överiksi minkä takia loppuratkaisusta jäi vähän sellainen fiilis, että kirjoitettiin itsemme nurkkaan ja pitäisi jotenkin päästä hienosti pois. Johnny Deppin kameo sai odotukset korkealle tulevia osia ajatellen, mitä pitäisi siis tulla vielä neljä. Kokonaisuutena tykkäsin muutamaa juttua lukuunottamatta ja mielestäni vähän sellainen alustusleffa muita osia ajatellen.

***1/2
YKSIMIELISESTI FOORUMIN PARAS TOPIC 2017
Avatar
Kallu
 
Viestit: 404
Liittynyt: 24.03.2014 13:30

EdellinenSeuraava

Paluu Televisio ja elokuvat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron