Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 22.10.2016 07:57

Castlevania- Symphony of the Night läpäisty ja peräti onnellisemmalla lopulla.

Jälkipeliosio nurinniskaisessa linnassa on ehkä ns. turha osio, mutta kyllä tämän pelin parissa viihtyi oikein mainioisti, pikkuvioista huolimatta. Peli on kaunis kuin mikä, vihollisissa on runsaasti vaihtelua ja musiikki on täyttä parhautta. Galamoth on kyllä IMO pelin hankalin ja turhauttavin vastus, varsinkin ilman Beryl Circlettiä tuo koko taisto on verrattavissa Dark Soulsin vastaaviin. Helvetinmoinen kestävyys ja päähän raivostuttavan hankala osua, kiitos tuon jätin jatkuvan sauvanheiluttelun+knockbackin takia.

Eikö pelkkä läpäisy riittänytkään, vai pitääkö Richterillä pelatakseen tehdä kenties jotain toisenlaista kikkailua?
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 22.10.2016 13:58

Gigante kirjoitti:Eikö pelkkä läpäisy riittänytkään, vai pitääkö Richterillä pelatakseen tehdä kenties jotain toisenlaista kikkailua?

Muistaakseni sinun pitää läpäisyn jälkeen vain nimetä uusi tallennus Richter-nimellä.

Itsellä meni jo jokunen aika sitten XCOM 2 läpi, ja tällä hetkellä pelaan uutta kierrosta. Uskaltaisin väittää että lähes jokaisella osa-alueella kakkonen ylittää edeltäjänsä. Aivan mahtavaa käydä epätoivoista sissisotaa selvästi dominoivammassa asemassa olevia alieneita vastaan. Nyt siinä on jopa järkeä että taisteluihin osallistuu maksimissaan kuuden hengen iskuryhmä. Hahmotkin ovat mielenkiintoisempia ja sotilaita voi kustomoida paremmin kuin ekassa pelissä...tosin sotilaiden kielivaihtoehtoja olisi ollut kiva saada enemmän.
Konsoliversiossa tosin on yksi rasittava puoli, joka monille saattaa tuhota pelinautinnon: latausajat. Alussa ne eivät ole mitään massiivisia, mutta varsinkin pelin loppupuolella sekä tehtäviin mennessä että niiltä palatessa latausajat kestävät useita loputtomilta tuntuvia minuutteja. Toimintatilanteissa näitä latausaikoja ei kuitenkaan ole, joten hektisimmissäkään taisteluissa ei tarvitse turhautua odotteluun, ja itse ainakin olen valmis hyväksymään tämän vian (joka varmasti tullaan vielä korjaamaan jossain välissä, kuten kävi Bloodbornenkin latailuille) muutoin näin mahtavassa pelissä.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 01.11.2016 19:51

Resident Evil Remake (PS4)

Tän pelailin eilen pienissä aftershock-krapuloissa läpi kahdesti ja hävettää myöntää et olin täysin unohtanut miten helvetin hyvä peli tämäkin oli. Suhaisin Jillin skenaarion hardilla ja tietenkin parhaalla loppuratkaisulla läpi ja kelasin et pittäähän tästä nyt platina hommata kun ei ole enää kuin muutaman trophyn päässä. Pelasin tosiaan tuon jälkeen pelin very easyllä pelkällä puukolla ja oikeastaan alkoi hävettämään et kuinka helvetin helppo tuokin homma oli enkä ees laske et olisin pelin pelannut knife onlyna läpi, vaikka siitä trophy mulla nyt onkin. Annan kyl yhdeksän richterin huutonaurut jokaiselle joka pelin on pelannut tosissaan very easyllä läpi, huomaa et hieman on pitänyt nykypäivän pelaajien taitotasolle tätäkin peliä muokata. Peli on tosiaan vielä ilmaisena plussapelinä ainakin tämän päivänä niin suosittelen käydä nappaamassa sieltä pelin itselleen ennen ku pelit vaihtuu taas ensikuun indiepaskaan.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 12.11.2016 10:03

Xenoblade Chronicles X

Huh huh, menihän tämäkin läpi miltei 1,5 kuukauden pelailun jälkeen. 59 tuntia sain tähän kulumaan, mutta oli se sen arvoista.

Pakko sanoa, että nyt on pieni ähky open-world -pelien suhteen, sillä Xenoblade X on aivan JÄRKYTTÄVÄN laaja peli. Etsittävää jäi vaikka kuinka, superbossit on vielä tappamatta ja monet tehtävät tekemättä, mutta taidan mennä nyt muiden pelien pariin. Upea seikkailu, sanoisin.

Pelin taistelut ovat siistejä ja kun alle saa vielä mechat, niin meininki muuttuu täysin. Musiikit ovat erikoisuudestaan huolimatta mainioita ja tarinakin lyhyydestään huolimatta ihan jees. Heikkoina puolina pidän joidenkin aseiden rikkinäisyyttä ja poukkoilevaa vaikeusastetta. Lisäksi pakotetut sivutehtävät saattavat nakertaa joitakin pelaajia, ketkä haluaisivat vain edetä tarinassa.

Hyvä peli. Jos olisi intoa, niin tähän saisi postgamessa upotettua varmaan tuhat tuntia.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 01.12.2016 02:20

Virtue's Last Reward (3DS)

Viimeinkin läpäisin tämän pelin! Puolitoista vuotta siihen meni, kun turruin hitaaseen tarinankerrontaan ja peli jäi hyllyyn yli vuodeksi. Onneksi päätin aloittaa tämän alusta ja pelata kärsivällisesti tarinat loppuun asti. Sitä vaaditaan, sillä juoni ponkaisee kunnolla vauhtiin vasta 30 pelitunnin jälkeen, jolloin oikeasti aletaan saamaan vastauksia polttaviin kysymyksiin. Ja se juoni… se oli kyllä niin japanilaisen happoista kamaa, että pää oli pyörällä monta kertaa. Vaivannäöstä pitää antaa pisteet käsikirjoittajille. :)

Todella omaperäinen peli. En ole missään muualla törmännyt näin ovelaan systeemiin, jossa rikotaan neljättä seinää niin, että se vaikuttaa käsikonsolin näytöltä pelaajaan asti. Ihan aidosti aloin itsekin pohtimaan syvällisiä ja tajuamaan jotain merkityksellisyyttä ajankulumisesta ja elämästä yleensä. Teki vaikutuksen. Suosittelen kuitenkin varauksella.

88
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 01.12.2016 13:30

Pokémon Moon (3DS)
Julkaisupäivästään lähtien kaikki peliaika on omistettu täysin tälle teokselle, ja nyt on itse pääpeli läpäistynä ja kaikki legendary poksut kerättynä. Jäljellä olisi vielä trailereissa mainostettu Battle Tree, ja tietysti dexin täyttäminen, mikä tuskin onnistuu kun en ketään Sun-version omistavaa tunne.

Lyhyenä summauksena:

-Uudet pokémonit ovat todella hyviä, ja koska mukana on myös iso liuta loistavia vaihtoehtoja vanhemmilta generaatioilta, on tiimin muodostaminen hankalampaa kuin ehkä yhdessäkään aiemmassa pelissä. Ainoa miinus siitä kuinka monta yhden muodon poksua uusi generaatio toi mukanaan...sekä hyvin henkilökohtaisena kritiikkinä ylimääräinen miinus Littenin vikasta evoluutiosta, joka pilasi kaikkien aikojen parhaan starterin typerällä konseptillaan.

-Team Skull on paras pahistiimi sitten Team Rocketin. Mukavan rempseitä hahmoja aina gruntista johtajaan asti.

-Z-liikkeet ovat ihan näyttäviä, mutta turhia. En käyttänyt yhtäkään koko pelin aikana, mutta jokusen kerran olin vastaanottavana osapuolena, ja tehokkaita tuntuivat olevan. Tuli melkein olo että Z-liike on sellainen matalan aidan ratkaisu jos et muuten pärjää vaikeaa vihollista vastaan. Onneksi ovat rajoitettu kertaan per taistelu.

-Paljon uusia ominaisuuksia, kuten Pokémon refresh, jolla saa kasvatettua poksujen ja kouluttajan välistä kiintymystä, mikä auttaa puolestaan poksuja critical hittien teossa, tyrmäysiskuista selviämisessä tai iskujen väistämisessä. Helpottaa myös affectioniin pohjaavien evoluutioiden saavutusta. Toisena mainittakoon SOS-mekaniikka, jolla villi pokémon voi kutsua itselleen apua tiukan paikan tullen.

-Juoni oli mielenkiintoisin koko sarjasta, ja vaikka se vaatikin paljon dialogia, ei X:n ja Y:n kaltaista kyllästymistä tullut missään vaiheessa. Samalla tuntui kuin peli olisi käsitellyt hiukan vakavampiakin aiheita, mitä ei aiemmin olla sarjassa nähty. Osa näistä tosin juonen ulkopuolisissa sivutehtävissä.

Jäi tästä lopulta niinkin positiiviset fiilikset, että väittäisin tämän olevan sarjan top 3:ssa, FireRedin ja HeartGoldin rinnalla.

Oma Hall of Fame tiimini:
Primarina
Toucannon
Vikavolt
Lycanroc
Salazzle
Kommo-o
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 01.12.2016 16:56

Salem kirjoitti:hyvin henkilökohtaisena kritiikkinä ylimääräinen miinus Littenin vikasta evoluutiosta, joka pilasi kaikkien aikojen parhaan starterin typerällä konseptillaan.


Piti tarkistaa googlen kuvahaulla Littenin viimeisin muoto, enkä voinnut uskoa sitä todeksi. Luulin sitä fanien hassuttelutaiteeksi, kun todellisuudessa fanitaide on 100 kertaa parempaa. Jää Litten valitsematta.

Miksi Game Freak, miksi?
http://i.imgur.com/kpMrzQo.png

Tämä olisi ollut vau!
https://i.ytimg.com/vi/TYRmLftY8iE/maxresdefault.jpg
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 12.12.2016 15:25

Wiin versio Okamista (Ookami... ookami...ookami!) Wiihdoinkin takanapäin.
Muutenhan tässä olisi Zeldan veroinen seikkailuelämys, mutta valitettavasti kontrollien ja kuvientunnistuksen väliset ongelmat sakottavat lopputulosta melkoisesti. Joko minä en oikeasti osaa piirtää, tai sitten porttauksesta vastannut poppoo on hutiloinut kontrollien osalta. Peliä ja sen fiiliksiä voisi verrata hyvin pitkälti siihen, kuin käyttäisi santapaperia vessapaperin sijaan.

Ehkäpä pleikkarin versio olisi mieluisampaa pelattavaa, kukaties...mutta sitä odotellessa onkin korkea aika korkata niitä uusia peliostoksia kolmosplösölle.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 12.12.2016 17:03

Gigante kirjoitti:Wiin versio Okamista (Ookami... ookami...ookami!) Wiihdoinkin takanapäin.
Muutenhan tässä olisi Zeldan veroinen seikkailuelämys, mutta valitettavasti kontrollien ja kuvientunnistuksen väliset ongelmat sakottavat lopputulosta melkoisesti. Joko minä en oikeasti osaa piirtää, tai sitten porttauksesta vastannut poppoo on hutiloinut kontrollien osalta. Peliä ja sen fiiliksiä voisi verrata hyvin pitkälti siihen, kuin käyttäisi santapaperia vessapaperin sijaan.

Ehkäpä pleikkarin versio olisi mieluisampaa pelattavaa, kukaties...mutta sitä odotellessa onkin korkea aika korkata niitä uusia peliostoksia kolmosplösölle.

Nyt kuule Gigsu otat ja hankit kunnollisen version tuosta pelistä kokoelmiisi. PS2:lla Okamia kuuluu pelata (tai PS3:lla jos HD on enemmän mieleen). Wiin versio on juosten kasaan kustu ja vaihtoehto vain niille joilla ei pleikkaria taloudesta löydy.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 12.12.2016 17:28

Nyt kuule Gigsu otat ja hankit kunnollisen version tuosta pelistä kokoelmiisi. PS2:lla Okamia kuuluu pelata (tai PS3:lla jos HD on enemmän mieleen). Wiin versio on juosten kasaan kustu ja vaihtoehto vain niille joilla ei pleikkaria taloudesta löydy.


Njuu, pitää laittaa etsinnän alle. Tod. näk. taidan ostaa pelin PS3:lle storesta viimeistään Persona 5:n yhteydessä. Wii-versio ei taatun tarkkaan ansaitse yhtään kehuja takakanteensa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 15.12.2016 19:20

En olekaan tänne kirjoitellut pitkään aikaan...

Pelailin tässä taannoin Teslagradin läpi ja voin suositella kaikille puzzle/seikkailupelien ystäville. Indie-peliksi yllättävän laadukas tekele.

On tuo Star Fox Zerokin tullut pelattua viime viikonloppuna. Ihan ok peli. Kontrollit vähän pelotti, mutta alkukankeudesta selvittyäni ei enää ongelmia ollut.

Viimeisimpänä läpäisin originaalin Castlevanian, kun ostin sen Wii U:n Virtual Consolesta. Todella vaikea, mutta ah niin palkitseva. Kontrollien kankeus ja nopealiikkeiset viholliset knockbackistä puhumattakaan saavat pelin tuntumaan helvetiltä joissakin kohdissa. Etenkin 5. tason loppu on niin v*tuttava, että kirosanat lentelivät.

Kaikesta nillityksestä huolimatta Castlevania tiukkaakin tiukempi äksönipläjäys, joka on ehdottomasti pelaamisen arvoinen klassikko. Musat on tyyliin parasta ikinä. Suosittelen.

Pitäis varmaan kokeilla sitä Ninja Gaidenia...
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 28.12.2016 01:49

Viime aikoina on tullu tahkottua mm. seuraavat pelit läpi:

Final Fantasy XV

Tää oli vähän heräteostos tuossa kuukausi takaperin kun älysin et pelihän julkaistiin veronpalautuksien kanssa samana päivänä ja muutama päivää tuli siihen käytettyä (pari päivää vielä päälle ja plattarikin oli hallussa). Ehdottomasti vuoden parhaita pelejä, gameplay toimii, tekemistä riittää ja se ei ele itseään toistavaa skeidaa, uskomaton soundtrack ja rakastettavimmat päähahmot miesmuistiin. You guys really are the best.

Bloodborne

Tää tuli hinkkailtua pitkästä aikaa läpi parin puuttuvan DLC-trophyn metsästyksen vuoksi ja ei saatana että peli voi vieläkin olla upea kokemus näinkin monen läpipeluun jälkeen. Uudelleenpeluuarvoahan pelillä ei ole niin paljoa kuin sarjansa muilla peleillä mutta musat, pelimaailma ja bossit ja ihan kaikki hgghnghgn. Monta kertaa olen joutunut miettimään että onko Dark Souls 3 vai Bloodborne sarjansa paras peli ja kyllä nyt viimeisetkin kolkat pelistä tutkittuani oon sitä mieltä et BB vie vaikka yhdellä kädellä.

Ratchet and Clank (PS4-remake)

Tää on pitäny hommata vaikka kuinka pitkään ja eilen sitten nappasin tän PSN:n alennuksista. Peli ilmeisesti seuraa enemmänkin pelisarjaan pohjautuvaa leffaa kuin on täysin uskollinen remake ensimmäisestä pelistä ja mun mielestä tää on ihan oiva ratkaisu (en olisi kyllä valittänyt 1:1 remakestakaan). Minkään pelin kanssa mulla ei oo aikoihin ollu näin hauskaa, aivan täydellinen stressin ja vitutuksen poistoon kun latelee singolla kaikkia pikkumösiä turpaan tms. Pituutta pelillä ei kauheasti ollut (läpäisyyn meni arviolta 7-8h) mutta jestas että osaa peli olla nätti. Melkein haluaisin joskus päästä kokeilemaan PS4 Prolla että pääseekö uudemmalla raudalla 60 fps:ään mutta menihän tää oikein mainiosti diashownakin.

Jos PS4 löytyy taloudesta nii kaikki edellämainitut suosittelen lämpimästi hankkimaan. Ensi vuonna hyviä pelejä ko. värkille tuleekin sen verran että suosittelen nää vanhemmat pakkohankinnat pelailemaan vielä kun aikaa on!
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Masse » 16.01.2017 05:28

Fallout: New Vegas

Kylläpäs vierähti viikko nopeasti tämän parissa. Huvittavaa, että Steam näyttää pelille tasan 30 tuntia nyt, kun sain sen läpi. Eli pelattavaa riitti ja riittää edelleenkin, ku koitan saada toisen loppuratkaisun ja sitten pitäisi vielä kaikki DLC:t koluta läpi. Näissä Bethesdan peleissä on vaan ikävä tapa, että peliä ei joko pysty pelaamaan ollenkaan päätarinan jälkeen (kuten tässä tapauksessa) tai sitten se muuttaa peliä oleellisesti (esim. Skyrim jossa joku kaupunki jää ikuiseksi raunioksi). Onneksi tein ahkerasti tallennuksia eri kohtiin niin pystyn toivon mukaan muuttamaan juonenkulkua haluamani kaltaiseksi.

Ei siinä. Hävyttömän kauan meni ennenkuin tajusin tutustua tähän mahtavaan pelisarjaan ja jos en olisi koskaan tutustunut Skyrimiin niin olisi varmasti tämäkin jäänyt kokematta. En malta odottaa, että pääsen Fallout 4:n kimppuun. :P
Masse
 
Viestit: 990
Liittynyt: 28.02.2014 11:15

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 02.02.2017 19:28

Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Varmaan viikko sitten menin tämän läpi ja olihan se ihan jees. Ekaa kertaa MGS-pelissä oli ensiluokkaiset pelimekaniikat, mutta harmillisesti peli oli jotenkin... sieluton. En päässyt oikein MGS-fiilikseen ja tämäkin peli olisi varmaan ollut parempi eri nimellä.

Tarina, tai oikastaan sen puute on se isoin ongelma. En kestänyt kovinkaan hyvin kartalla tapahtumista, kun tarina on selitetty vapaaehtoisilla kaseteilla ja pelin loppu oli leikattu pois. Välivideoita oli varmaan 3 koko pelissä ja suurin osa tehtäistä tuntui filleriltä.

Tehtävät, niin sivu- kuin päätehtävät , olivat aika yksinkertaisia eikä ne olleet mitenkään ihmeen mielenkiintoisia. Pelasta panttivanki. Hae jokin esine vihollistukikohdasta. Kidnappaa taitava vihollissotilas. Kaikki oli tasaista huttua eikä mikään oikein jäänyt mieleen.

Jostain syystä peliä oli kuitenkin todella hauska pelata. Open-world oli jotenkin rasite ja olisi toiminut paremmin tasopohjaisena. About 70 tuntia siihen kuitenkin kului, että sain ns. "oikean lopun" saavutettua. Ei todellakaan paras MGS, mutta kyllä tää MGS2:n voittaa.


IMO sarjan parhausjärjestys:
1. MGS3
2. MGS1
3. MGS Peace Walker
4. MGS4
5. MGS5
6. MGS2
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 02.02.2017 20:10

-Zerials- kirjoitti:Varmaan viikko sitten menin tämän läpi ja olihan se ihan jees. Ekaa kertaa MGS-pelissä oli ensiluokkaiset pelimekaniikat, mutta harmillisesti peli oli jotenkin... sieluton. En päässyt oikein MGS-fiilikseen ja tämäkin peli olisi varmaan ollut parempi eri nimellä.

Mun mielestä taas vitosessa otettiin gameplayn suhteen takapakkia MGS4:stä ja tähän olin todella paljon pettynyt jo Ground Zeroesissakin. En pitänyt yhtään siitä että iso osa kaikesta pikkukivasta mitä MGS4:ssä oli on otettu pois ja ylipäänsä peli oli mekaanisesti tosi tyhmennetyn oloinen (automaattinen suojaanmeno vaikkapa esimerkkinä, mikä toimii välillä vähän miten sattuu). Muuten olen kyllä koko pelistä samaa mieltä, ei ollu mitään MGS-viboja koko pelissä, pelimaailma oli aivan saakelin kuollut ja muutenkin ärsytti miten isossa osassa resurssien farmaus oli pelissä. Sivutehtävätkin olivat Peace Walkeriin verrattuna aivan mahdotonta ripulia.

Tottahan se on että peli on todella keskeneräinen, mikä on todella harmi sillä pelissä olisi oikeasti ollut potentiaalia vaikka mihin. Harmi sinänsä että Konamilla loppui kärsivällisyys pelin kehityskaaren suhteen ja pistivät tiukan deadlinen, mikä myöskin on ymmärrettävää kun Kojiman runkkari oli pistänyt aivan saatanan paljon rahaa projektiin eikä devaustiimillä tuntunut olevan minkään sortin käsitystä sen suhteen että mitenkä avoimen maailman pelejä tulee lähestyä. Joka tapauksessa MGSV oli omasta mielestäni helvetin hieno pelikokemus kaikista vioistaan huolimatta, pari kertaa olen miettinyt että pitäisi alottaa peli aivan kokonaan alusta mutta ehkä venailen vuoden pari vielä ennen kuin alan siihen urakkaan uudestaan.

Ja oma MGS-listaukseni btw

MGS1 > MGS2 > MGS3 = MGS4 > Peace Walker > MGSV > ripuli > Twin Snakes
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 12.02.2017 10:23

Final Fantasy XV

Vihdoin tuli pelailtua loppuun tämäkin peli. Tuli pelailuun vähän taukoa, kun ei meinannut löytyä sopivaa päivää pelata parit viimeiset chapterit läpi yhdeltä istumalta. Eilen nyt kuitenkin sain aikaiseksi saattaa homman loppuun.

Hyvä pelihän tämä oli. Itseasiassa ihan hemmetin hyvä. Ehdottomasti pelin parhaimpia puolia olivat hahmokaarti (jota epäilin suuresti etukäteen), loistava visuaalinen anti ja uskomattoman upeat musiikit. Noihin kolmeen seikkaan kokemus suurimmalta osin pohjautuu, vaikka pelissä on myös muita hienoja aspekteja.

Tarinaan olisi voitu käyttää enemmän aikaa loppujenlopuksi aika tylsien fetch-questien sijasta ja peliä olisi voitu vielä hioa sulavammaksi. Tuon enempää valittamista ei oikeastaan ole. FFXV pohjautuu ehkä vähän liikaa sivutehtäviin, mutta muuten peliä pelaa ihan mielellään. Ja eihän niitä ole edes pakko tehdä.

Palataanpa vielä niihin hyviin ominaisuuksiin. Taistelusysteemi on itseasiassa hyvä, mutta se on lainattu melkeinpä suoraan Kingdom Heartsista. Mukaan on onneksi lisätty omia mausteita. Pelimaailma on todella yksityiskohtainen ja siellä riittää nähtävää. Mainitsin hahmot aiemmin ja niitä ei voi olla kehumatta. Todella loistava hahmokaarti on itselleni ehkä se tärkein asia roolipeliä pelatessa ja FFXV onnistuu tällä osa-alueella aivan ilmiömäisesti. Musiikit myös, aivan tajutonta settiä. Jumalauta, kehuja tulee ihan liikaa, lopetetaan tähän.

Perkele Square, kerrankin onnistuitte jossakin ja tällä tavalla! GOTY 2016, enkä ole edes pelannut muita pelejä viime vuodelta.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Nikkeli94 » 14.02.2017 17:39

Crash Bandicoot: Wrath Of Cortex (Gamecube)

Ostin tämän lähinnä läpällä tiskiin nojailessa ja varaosaboxia odotellessa paikallisesta Pelimiehestä. En tienny että koko konsolille oli yhtään Crashia julkaistu ja tämä osa on jäänyt lapsuudessa testaamatta joten kuvittelin tästä pystyväni ehkä nauttimaan. Nyt peli on pelattu läpi tuon ensimmäisen kristallinkeruurundin verran, enkä kauheana nauttinut. Tuntui vähän että kaikki paskat ideat mitä Warped In Timeen ei saatu mahtumaan, piti tunkea tähän. Suurin osa vihollisista oli kentillä vain hengailemassa mitään uhkaa tarjoamatta. Kentät olivat helppoja ja neljää lukuunottamatta kaikista sain kaikki laatikot heti ensimmäisellä pelikerralla. Muutama haista vittu -kohta löytyi joistain kentistä, mutta ei samalla tavalla haastavia kuin ensimmäisen pleikkarin osissa. Tai sitten vain nostalgioin.
Avatar
Nikkeli94
 
Viestit: 177
Liittynyt: 28.02.2014 18:42
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 14.02.2017 18:50

Nikkeli94 kirjoitti:Crash Bandicoot: Wrath Of Cortex (Gamecube)

...Nyt peli on pelattu läpi tuon ensimmäisen kristallinkeruurundin verran, enkä kauheana nauttinut. Tuntui vähän että kaikki paskat ideat mitä Warped In Timeen ei saatu mahtumaan, piti tunkea tähän. Suurin osa vihollisista oli kentillä vain hengailemassa mitään uhkaa tarjoamatta.
Muutama haista vittu -kohta löytyi joistain kentistä...


Njuuh, et ole yksin tämän mielipiteen kanssa. WoC on vähän niin kuin kuin paska versio CB3:sta. Toki pelistä löytyy muutamia ihan hyviä biisejä, kuten Eskimo Roll, mutta muutoin koko peli on aikas hengetön rimanalitus.
Itselläni ehkä eniten päänsärkyä aiheuttivat (Ps2-versiossa) vesibossi sekä se halvatun kilpa-ajo, jossa oli se halvatun kuilu johonka tuntui kerta toisensa jälkeen aina luisuvan kaarteessa ellei sitten vetänyt mummomatelu-vauhdilla ja halunnut hävitä kilpaa.

Muutenkin oli vähän loukkaavaa, että edellisten pelien bossit oli alennettu lähinnä rivivihollisiksi.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Nikkeli94 » 14.02.2017 19:15

Gigante kirjoitti:Njuuh, et ole yksin tämän mielipiteen kanssa. WoC on vähän niin kuin kuin paska versio CB3:sta. Toki pelistä löytyy muutamia ihan hyviä biisejä, kuten Eskimo Roll, mutta muutoin koko peli on aikas hengetön rimanalitus.
Itselläni ehkä eniten päänsärkyä aiheuttivat (Ps2-versiossa) vesibossi sekä se halvatun kilpa-ajo, jossa oli se halvatun kuilu johonka tuntui kerta toisensa jälkeen aina luisuvan kaarteessa ellei sitten vetänyt mummomatelu-vauhdilla ja halunnut hävitä kilpaa.

Muutenkin oli vähän loukkaavaa, että edellisten pelien bossit oli alennettu lähinnä rivivihollisiksi.


Biisejä ja kenttiä kyllä molempia vain muutama hyvä. Tuon vesibossin kanssa en edes itse jaksanut tapella vaan kylässä ollu kaveri sai sen hoideltua. Tuo kilpa-ajo oli yllättävän kivuton loppujen lopuksi, mutta kaikkia laatikoita sieltä ei millään saa. Bossitkin olivat aika turhia huutelijoita ja tuon yhden uuden hahmon kierrättäminen tuntui paljon tyhmemmältä kuin kierrättää aikaisempien pelien hahmoja uudestaan bosseina. Lisäksi Crunchin sähkö-/ukkos-/myrskumuototaistelu oli aika taidokkaasti kopioita kolmosen N. Ginistä.
Avatar
Nikkeli94
 
Viestit: 177
Liittynyt: 28.02.2014 18:42
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Masse » 23.02.2017 01:19

RE7

Läpi meni, että hulahti. 6h11min oli läpipeluuaika. Toki easylla tuo oli aikamoista läpijuoksua etenkin loppuvaiheessa, mutta silti verrattain lyhyt. Nautin kyllä loppupeleissä ihan helvetisti vaikka julkaisun aikaan tulikin vähän dissattua. Toivottavasti seuraava osaa jatkaa samalla linjalla. FPS toimi genrenä helvetin hyvin enkä näkisi mitään syytä palata takaisin kolmanteen persoonaan, paitsi siinä mahdollisesti joskus ilmestyvässä kakkosen remakessa jossa toivon staattisen kameran ja tankkikontrollien tekevän paluun.

4,5/5, harvoin pelaan videopelejä (etenkään yksinpelejä), mutta silloin, kun pelaan niin ne kyllä poikkeuksetta maistuu hemmetin hyvin.
Masse
 
Viestit: 990
Liittynyt: 28.02.2014 11:15

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 26.02.2017 10:01

Tales Of Symphonia läpäistynä. Vihdoin ja viimein, kun päätin palata pelittämään piirtelyjen jälkeen. Juonen puolivälin juonitwisti toimi hyvin, mutta mieelstäni sen jälkeen alkoi tarina rönsyillä minne sattuu siihen malliin, että mikäli allekirjoittanut olisi ollut tarkkailijana niin olisi tullut saksille töitä. Esim. nuo "loppu"vaiheen kaavamaiset ja kilometrien päähän näkyvät uhraus-melodraamat alkoivat vaan turhauttaa ja loppuvaiheen lätinät saivat minut vaan hakkaamaan lähinnä X:ää.

TOS ei mielestäni ihan yllä kulttiklassikko-statukseensa, mutta ei peli surkeakaan ole, vaikka loppuvaihe alkoi venyä tarpeettomasti. Jatko-osan pariin voisi hypätä sitten jossain välissä, mutta ensin sitä voisi katsella MGS4:sen tai jotain muuta.


Olen tässä havainnut useita JRPG:tä pelanneena, että aina kun tiimi saa käyttöönsä jonkin botskin tai muun vesipelin, niin sen ainoaksi käyttötarkoitukseksi on lähinnä viedä saarelle X ja sitten annetaankin käyttöön jokin lentohärveli ja koko paatin olemassaolo unohtuu samantein.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 05.04.2017 16:56

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vihdoin, 63 pelitunnin jälkeen tarina on saatu päätökseen. Olisi niin paljon sanottavaa tästä pelistä, mutta yritän pitää tämän lyhyenä.

Breath of the Wild on Nintendon historian kunnianhimoisin tekele ja se kyllä näkyy. Kaikki asiat ovat aivan tiptop, eikä muuta valittamista oikeastaan löydy kuin satunnaisesti dippaileva framerate. Toinen ärsyttävä asia on pelin laajuus, jossa ei ole mitään järkeä. Jos kaiken tahtoisi kokea, niin varmasti menisi satoja tunteja vielä lisää tuohon oman peliaikani päälle. Itse tutkin pelimaailmasta varmaan about 75% ja minulta jäi puolet haaste-dungeoneista löytämättä sekä sivutehtäviä olisi ollut vielä vuoden tarpeiksi.

Pelihän on Zeldaa, mutta mukaan on otettu uusia mausteita ja vaikutteita on haettu RPG-peleistä. A Link Between Worldsissä hyväksi havaittu tapa suorittaa dungeonit vapaavalintaisessa järjestyksessä on mukana myös Breath of the Wildissa, mutta tällä kertaa edes dungeoneja ei ole pakko suorittaa, vaan loppubossiin ryntääminen heti ensitöikseen on mahdollista. Itse tottakai suoritin kaikki dungeonit, mutta tällainen vapaus on omiaan varmasti monille. Speedrunnaajat ovat ihan täpinöissään tästä! :D

Tarinasta en tahdo avata yhtään mitään, etten vaan spoilaa mitään. Tarina on tällä kertaa aiempaa mutkikkaampi, mutta mihinkään MGS-tasolle ei onneksi mennä, vaan fokus on muissa asioissa. NPC-hahmot ovat Zelda-tyyliin erikoisia, mutta myös hauskoja ja ne tuovat peliin lisää ulottuvuuksia.

Visuaalisesti peli on tajuttoman upea. Graafinen tyyli on todella kaunista cellshadingia, jota kelpaa katsella. Breath of the Wildia pelatessa tuli useasti kulutettua aikaa pelkästään maisemien tutkailuun. Musiikkia käytetään hallitusti, sillä tällä kertaa äänisuunnittelussa on haluttu antaa luonnon äänille kunnolla tilaa. Musiikki, mitä pelissä kuullaan, on pääasiallisesti pianolla soitettua ja on omiaan tuomaan tunnelmaa. Ehkä vähän epä-Zeldamaista, mutta rikkoohan Breath of the Wild sarjan rakenteita muutenkin, niin eipä tuo erityisesti haittaa.

Kun Breath of the Wild uudistaa sarjaa niin radikaalisti, niin tuntuuko se enää Zeldalta, jota me rakastamme? No totta helvetissä! Breath of the Wild on juuri sitä, mitä Zelda-sarja on kaivannut jo pidempään. Aiemmin mainitsemani A Link Between Worlds oli askel oikeaan suuntaan, mutta Breath of the Wild oli se muutoksen ilmentymä. Breath of the Wild on peliklassikko jo syntyessään ja vuoden paras peli hyvin suurella todennäköisyydellä. Kyllä vituttais jos ei omistaisi konsolia, jolla pelata tätä. Pelatkaa tää peli. Ette tule pettymään.

10/10

----

Seuraavaksi massiivisten openworld-pelien luota on päästävä kauas, ettei tule ähky. Pitää pelailla varmaan vanhoja tasoloikkapelejä tai jotain.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 07.04.2017 19:24

Minä taas pelasin viimein Zelda: Twilight Princess HD:n version läpi. 47 tuntia meni.

Peli viehätti samalla tavalla kuten 10 vuotta sitten ja loppu sai edelleen minut kyyneliin. Innostuin ihan sikana keräilemään aaveita ja ötököitä sekä etsimään salakätköjä. Hassua kuinka aikoinaan suurelta vaikuttanut maailma on aika pieni loppujen lopuksi, eikä tunnu merkittävästi Ocarina of Timeä suuremmalta.

Twilight Princess on niitä pelejä, joita odotin hulluna ja muistan edelleen kuinka 2004 Tiltin E3-messujaksossa näin pelin teaserin ekaa kertaa. Samana päivänä piti mennä rippikouluun, joka vitutti, mutta upea teaseri nauhoitettuna VHS:lle sai minut jaksamaan tukalan viikon läpi. Jestas kuinka paljon tuostakin on aikaa ja tunnen edelleen olevani 15-vuotiaan tasolla. :P

Pelasin muuten mielenkiinnosta Wiin TP:ta ja enkä ollut uskoa silmiäni. Jotenkin yllättävää miten pikselimössöltä peli onkaan näyttänyt, vaikkei HD-versiota pelatessa tuntunut grafiikan parantuneen merkittävästi. Jotenkin pelin Wii-version muistaa HD-terävänä, vaikka totuus onkin täysin toinen. Silmät kuitenkin tottuu äkkiä niin kehnoon tai hyvään grafiikkaan.

Twilight Princess on elämys. Se on parempi kuin The Wind Waker, vaikkei omaakaan samankaltaista nostalgia-arvoa. Silti kutsuisin TP:ta "vain" mestariteokseksi. Se on erinomaisen loistava, mutta ei uraauurtava Zelda.

94


Ensi viikolla hommaan viimein Breath of Wildin! :D
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 08.04.2017 20:39

Megaman X2
Tuli nopeaan tahtiin tykiteltyä läpi. Itselläni Megamanien pelaaminen alkoi Megaman 2:sta, mutta Megaman X oli se peli, mikä teki minusta fanin. Jotenkin se nopeatempoisempi pelattavuus iski enemmän, eikä yksi suosikkipelisoundtrackeistä ainakaan haitannut.

X2:sta en ole aiemmin pelannut, mutta hyvältä maistui. Pelattavuus on aivan identtistä X:n kanssa, mutta ehkä aiempaa haastavampaa. Vaikeusaste on vähän epätasainen ja loppupään kentät vaikenevat vaikenemistaan. Myös graafisesti eroa ei kauheasti ole. Isoin ero on musiikeissa, jotka ovat SURKEAT X:ään verrattuna. Täysin unohdettavaa settiä, mikä on harmi, sillä yleensä Megiksissä on todella laadukasta musiikkia.

Hyvä peli se oli kuitenkin. Todella laadukas tekele, vaikka ei edeltäjänänsä tasolle ylläkään, ja on taas yksi osoitus Super Nintendon loistavasta pelivalikoimasta. Suosittelen testaamaan.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja ForWeAreMany » 13.04.2017 16:02

Nier: Automata

Tämä tuli tossa pelailtua läpi Persona 5:sta odotellessa ja vittu kun voi vituttaa että pelasi tämän vähän kiireellä (vaikka mitään varsinaista kiirettä ei ollut kiitos postilaitoksen) sillä kyseessä oli yksi hienoimpia pelikokemuksia koskaan. Viimeinkin on olemassa avoimen maailman toimintaroolipeli HYVILLÄ taistelumekaniikoilla ja pelin meriitit ei todellakaan lopu siihen.

Pelihän on siis on jatkoa takavuosien kulttiklassikko Nierille, joka keräsi helvetisti kehuja kaiken muun paitsi pelimekaanisten suoritusten osalta (pelinähän alkuperäinen Nier oli tylsä kuin mikä) ja jatko-osa ei todellakaan petä näiden osalta. Automata sijoittuu noin kymmenentuhatta vuotta ensimmäisen pelin jälkeen ja kertoo androidien ja ulkoavaruuden asukkien mukana tulleiden koneiden välisestä sodasta ja tää premissi kuulosti munkin mielestä aluksi aivan saatanan tylsältä, niin olin aivan saatanan yllättynyt siitä et miten syvällisiä teemoja tällaisessa geneerisessä animekehyksessä käsitellään ja ne käsitellään vieläpä aivan helvetin hyvin. Jos joku peli on sellainen mistä en halua kenellekään spoilata yhtään mitään, nii se on ehdottomasti tämä. Siksi en siis höpise tarinasta sen enempää että se käy tunteiden päälle. Aivan vitusti.

Pelin gameplay tosiaan on perinteistä Platinum Gamesin toimintamättöä tyyliin Bayonetta ja Metal Gear Rising sävytettynä pienillä RPG-elementeillä ja avoimella maailmalla. Pelin suurimpia vahvuuksia on se että peliä pelataan välillä vähän mistäkin kuvakulmasta, välillä ollaan ihan touhou-meiningeissä kun lennellään taivaalla mechalla ja vedetään konekansaa turpaan. Ylimääräistä tekemistä Automatassa on mahdottoman paljon ja sivutehtävät ovat aivan saakelin hyvin tehtyjä plus tosi iso osa niistä valottaa pelin päätarinaa paljon, mikä on aina plussaa. Ensimmäisen Nierin tapaan myös pelin musiikki on ehkä kauneinta mitä olen missään kuullut pitkään aikaan. Olin aivan varma että pelin soundtrack ei millään pysty yltämään edeltäjänsä tasolle, mutta tämä pelipä veti aika reippaasti yli odotuksien ja se miten musiikkia on hyödynnetty pelissä on aivan uskomatonta. Tulin siis lopputulokseen että kaikki jotka pelin aikovat jättää pelaamatta yksinkertaisesti vihaavat videopelimusiikkia.

Toki pelissä on omat pienet huonot puolensa kuten avoimen maailman rajat on tosi keinotekoisen oloisia ja näkymättömiä seiniä on vähän väliä ties missä. Vaikeustasot on kanssa tasapainotettu vähän hassusti sillä hard on ensikertalaiselle aivan liian rankaiseva ja normal on puolestaan ainakin aluksi ihan helvetin tylsää läpsyttelyä (taistelu saattaa tämän takia käydä hieman tylsäksi), mutta noissakin kyseessä on enempi pelin introsta eikä varsinkaan tasapainosta. Nämäkin huonot puolet ovat todella merkityksettömiä kokonaiskuvassa kun ne eivät ihan mahdottomasti pelikokemukseen vaikuta.

TL;DR:
Nier Automata on tulos siitä kun lyödään Zone of the Enders, Nier, Metal Gear Rising ja mikä tahansa Touhou-peli blenderiin. Jokaisen pelin parhaat osat ovat helvetin hyvin esillä ja ensimmäisellä peluukerralla huonot puoletkaan eivät vaivaa niin paljon. Soundtrack on myös parasta paskaa ikinä. https://www.youtube.com/watch?v=oQT_LwV2qwM

11/5, ostakee jos löytyy PS4.
http://www.last.fm/user/ForWeAreMany
PSN/Twitter: ForWeAreMaunuri
Steam: Maunuri
Avatar
ForWeAreMany
 
Viestit: 800
Liittynyt: 01.03.2014 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa