Minkä pelin pelasit viimeksi?

Valvojat: Gigante, Joni Ahonen

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 12.07.2017 14:04

-Zerials- kirjoitti:Lisäksi päähenkilö on mykkä. En tykkää myöskään siitä, että joudut keksimään nimen hahmollesi. Menin itse sillä "oikealla nimellä" eli Yu Narukamilla, jonka netistä selvitin. Päähenkilö ei saa myöskään kertaakaan kuolla taistelussa, sillä game over lävähtää ruutuun samantien. Miksi sitten muut partyn jäsenet voivat kuolla ja heidät voidaan herättää takaisin henkiin Recarmilla tai jollain parannusvälineellä. Typerää.

Tuo päähahmon kuolemisesta johtuva game over on peruja aiemmista osista, sillä ainakaan Persona 3:ssa ei muita partyn jäseniä kykene ohjaamaan itse ollenkaan, korkeintaan opastamaan tiettyyn käytökseen päin. Tiedä sitten onko FES-versio muuttanut tuota, mutta näin ainakin perusversiossa. Tämä olisi pitänyt jo P4:n aikoina kitkeä pois kun hahmoja voi itse ohjata, tai ainakin viimeistään P5:een, mutta siellä se edelleen on ja pysyy. Kuten sanottu, typerä ominaisuus.

Mitä tulee tuohon mykkään, itse nimettävään pelihahmoon, niin en kyllä arvosta itsekään, varsinkaan pelissä jossa on ääninäytelty dialogi. Kuulostaa aivan helvetin typerältä kun ääninäyttelijät joutuvat käyttämään sanoja "leader" tai "this guy" tai muuta yhtä suurpiirteistä päähahmosta puhuessaan, kun ei suoraan voi hahmon nimeä käyttää. Tuhoaa vähän sitä uskottavuutta siltä että kyseessä pitäisi olla jonkin sortin tiivis kaveriporukka, kun ei puhutella edes nimipohjalla.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 31.07.2017 19:48

Shadow Of The Colossus HD (PS3) läpäistynä.

Tunsin oloni kyllä lievästi tyhmäksi vikan kolossin kohdalla, kun hoksasin että öllillä on "pehmeitä" kohtia pitkin kroppaa hyvästä syystä. Turhaan yritin minuuttikaupalla tehdä jotain ihme loikkaa vaikka ratkaisu oli paljon yksinkertaisempi. Muutoi kyllä suurin osa bosseista menikin sitten ulkomuistista vaikka edellisestä läpipeluusta vuosia onkin. Välillä tuo sankarin kompurointi ja huojuminen turhautti toisinaan kun yrittää roikkumisen, ähinän ja puhinan aikana saada edes jotain voimaa iskuun.


Muutoin ihan uniikki ja kokemisen veroinen seikkailukokemus.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 14.08.2017 22:37

Banjo-Kazooie (N64)

Tämä on ansaitusti yksi kehutuimpia 3D-tasohyppelyitä 90-luvulta. Rare tykitti aivan uskomatonta settiä FPS:stä tasohyppelyihin. Järkyttävää ajatella vuodesta 1998 olevan kohta jo 20 vuotta, mutta niin vain se aika rientää. Banjossa ikä ei oikeastaan näy juuri missään, jopa Pixarimainen hahmografiikka on kestänyt yllättävän hyvin aikaa. Pelissä on keräiltävää paljon, joka taisi olla tuolloin Raren juttu vähän liikaakin näissä pompinnoissa.

Hauska, haastava ja sopivan pitkä seikkailu, jonka läpipeluuseen kului 26 tuntia. Kentät ovat klassisia Egypti- ja lumimaailmoja, mutta eivät tuntuneet kuitenkaan kliseisiltä. Jos jostain pitää nillittää niin kamera + hyppiminen aiheuttivat väliajoin harmaita hiuksia ja viimeisen alueen korkeuksista putoamiset saivat minussa lievää peliraivoa aikaiseksi.

Loppubossin jälkeen tuli tukku salaisuuksia, jotka pitää koodeilla avata. Ne olen surutta netistä katsonut, sillä en tajua mistä koodit olisi muuten pelistä löytänyt.


Hyvää:

+ Hauskan näköinen ja kuuloinen
+ Hyvin suunnitellut sopivan kompaktit kentät
+ Sopii hyvin kaikenikäisille

Huonoa:

- Se kamera yhdistettynä loikintaan korkeuksissa
- Pelilaudan läpäisy saattaa olla ongelmallinen loppupuolella, jos ei ole aktiivisesti peliä pelannut ja muista oikeita vastauksia

90
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 24.08.2017 15:40

Pahoittelut epäaktiivisuudestani. Olen pelaillut viime päivtyksen jälkeen muutamia pelejä, joista kirjoittelen pikaisesti jotakin.

Metro 2033 & Metro Last Light
Pelailin ekaa kertaa näitä Metroja, kun tuon kokoelmaboksin sai edullisesti ostettua. Kummatkin olivat itselleni täysin tuntemattomia tekeleitä, enkä kirjojakaan ole lukenut. Metro 2033 oli mielestäni vahvempi kokonaisuus, jonka tunnelma oli Last Lightia selvästi parempi. Synkissä metrotunneleissa hiiviskely on välillä aika kuumottavaakin, mutta ei näitä kauhupeleiksi voi sanoa. Odotin vähän erilaista kokemusta, mutta kyllähän tämä nykyään niin suositut hiiviskely-/räiskintäpelit toimivat.

Wolfenstein The New Order
Wolfensteinin ns. reboot tuli pelailtua myös taannoin läpi. Metron tavoin lyhyempää sorttia, mutta sitäkin parempaa. Jos tahtoo kurmoottaa natseja, niin tässä pelissä sitä saa ja oikein kunnolla. Tykkään muutenkin old school -shoottereista, joten Wolfenstein osui makuhermoon. Tarinakin on yllättävän mielenkiintoinen vaihtoehtoiseen historiaan perustuva seikkailu. Hyvä peli.

Grand Theft Auto V
Jonkinlainen GTA-fani kun olen, niin olihan se uusinkin osa joskus pelattava. Hyvä pelihän tämä oli, mutta San Andreas on yhä se suosikkini GTA-sarjasta. Pelimaailmahan on nimellisesti sama, mitä San Andreasissakin, mutta se on pienempi ja tylsempi. Tällä kertaa San Andreas jakautuu Los Santosiin, aavikkoseutuun ja maaseutuun aivan pelialueen pohjoisosissa. Parannus tällä saralla on aivan huikea GTA IV:seen verrattuna, mutta SA on vieläkin ykkönen tässä kategoriassa.

Yksi suurimmista uudistuksista on se, että pelissä on kolme päähenkilöä: Michael, Franklin ja Trevor. Aluksi olin skeptinen, mutta systeemi itseasiassa toimii. Kolme erilaista näkökulmaa sitoo juonen hyvin yhteen. Juoni onkin erittäin hyvä, mutta lopetus jätti jotenkin kylmäksi.

Pelissä oon paljon muutakin kuin päätarina, mutta ei paljoa napannut erilaiset autokilpailut ja laskuvarjohypyt. Olisi kiva, jos pelissä olisi tarjolla ylimääräisiä rikoskeikkoja, kuten GTA San Andreasissa oli. Tuovat hyvin lisäarvoa pelin läpäisyn jälkeen. Onlinessa voisi spedeillä varmaan ihan mukavasti, mutta ei kiinnosta maksaa nettipelaamisesta, kun sitä tulee harrastettua muutenkin todella vähän.

Hyvä peli kuitenkin.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 27.08.2017 01:10

Ys Origin (PS4)
Joskus kesän alkupuolella huomasin tämmöisen helmen tupsahtaneen PS storeen tarjolle, ja hetihän se piti sieltä poistaa, kun kerran kaikki aiemmatkin pelaamani Ys-pelit ovat maistuneet (steamissahan tämä on ollut jo vaikka kuinka kauan saatavilla). Vasta nyt otin kuitenkin asiakseni pelata pelin läpi, ja täysin niin laadukkaaksi teokseksi peli osoittautui kuin odotinkin, jopa paremmaksi.
Kyseessä on siis keveä, nopeatempoinen toimintaroolipeli, jossa tutkitaan suurta, demonien asuttamaa tornia ja selvitellään mitä kotopuolesta lätkimään lähteneille jumalatarkaksosille on tapahtunut. Pelissä on aluksi kaksi pelattavaa hahmoa, ja näillä pelin läpäistyä avautui vielä kolmas, juonen ja sen loppuratkaisun kannalta erittäin tärkeä hahmo. Kaikilla hahmoilla itse peli oli suurimmilta osin sama mitä alueisiin, esineisiin ja bosseihin tuli, mutta kullakin heistä oli kuitenkin täysin omat tarinatapahtumansa ja keskinäinen dialoginsa. Sen lisäksi kullakin hahmolla oli oma pelityylinsä, joten pelkästä skinin vaihdosta ei hahmojen kanssa ole kyse. Läpipeluukerrat olivat keskimäärin vajaata kymmentä tuntia per hahmo, joten pelin uudelleen pelaaminen eri hahmolla ei kerennyt tuntumaan miltään pakkopullalta. Tosin mieluummin olisin ottanut kaikille hahmoille täysin poikkeavat seikkailut omine alueineen ja pomoineen, mutta meni se näinkin. Ja tuo on itse asiassa ainoa negatiivissävytteinen asia mitä voin tästä kokemuksesta sanoa. Raudanluja pelattavuus, timanttinen soundtrack, erinomainen juoni ja hyvin, joskin välillä vähän kliseisesti kirjoitetut hahmot. Aivan kuten Ys-peliltä kuuluukin odottaa.

Alkuperätarinana tämä toimi loistavasti, ja jätti jälkeensä todella kovan himon tarttua taas sarjan kahteen ensimmäiseen peliin, joiden tapahtumia tässä siis pohjustettiin. Tämä kuitenkin saa jäädä toiseen kertaan, sillä ensi kuussa julkaistaan sarjan uusin osa; Ys VIII: Lacrimosa of Dana, enkä halua edes riskeerata minkäänmoista Ys-ähkyä ennen sitä.
Niille, joille sarja ei ole ennestään tuttu, ja joita kuitenkin kiinnostaa kevyet toimintaropet, tämä on erinomainen peli tutustuttaa itsensä tähän rikollisen vähälle huomiolle jääneeseen sarjaan. Suosittelen siis ainakin vilkaisemaan millaisesta pelistä on kyse. Ys ansaitsee enemmän rakkautta!
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 27.08.2017 18:38

Salem kirjoitti:Ys ansaitsee enemmän rakkautta!

Todellakin! Vaikka olen pelannut vain ensimmäisen osan PSP-version, niin voin sanoa olevani ainakin jonkinsortin fani. Todella toimivaa menoa ja ne musiikit...

Tuosta kepeydestä en kyllä ole samaa mieltä. Ainakin Ys I:stä pelatessa sai pelata ihan tosissaan rystyset valkoisena, jotta selviäisi niistä bosseista. Muutenhan peli oli muistikuvieni mukaan ihan kohtuullisen helppo. Tykkään kyllä haasteesta, mutta kaltaiselleni huonolle pelaajalle se nopeatempoisuus ja bossien brutaalius meinasi tehdä stopin pelaamiselle.

Pitääkin lyödä Ys II tulille, kunhan saan työn alla olevat Valkyria Chroniclesin ja DOOM 4:n läpi.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 28.08.2017 02:05

-Zerials- kirjoitti:Tuosta kepeydestä en kyllä ole samaa mieltä. Ainakin Ys I:stä pelatessa sai pelata ihan tosissaan rystyset valkoisena, jotta selviäisi niistä bosseista. Muutenhan peli oli muistikuvieni mukaan ihan kohtuullisen helppo. Tykkään kyllä haasteesta, mutta kaltaiselleni huonolle pelaajalle se nopeatempoisuus ja bossien brutaalius meinasi tehdä stopin pelaamiselle.

Keveydellä hain enemmänkin siis takaa sitä etteivät Ys-pelit ole pelirupeamina niin aikaa ja keskittymistä vaativia kuin esim Talesit, Personat tai Final Fantasyt, joissa juoneen, grindaamiseen ja pelimekaniikkojen opetteluun saa helposti uppoamaan kymmeniä tunteja, vaan ne on hyvin helppo poimia hyllystä pelattavaksi lyhyempiäkin pelisessioita varten. Toki näissä peleissä haastetta löytyy, nimenomaan noissa bosseissa, jotka kyllä kautta pelisarjan ovat mopanneet sinulla lattiaa jos et pidä huolta että varusteet ja levelit pysyvät ajan tasalla. Grindaaminen on kuitenkin nopeaa ja leppoisaa puuhaa näissä peleissä, ja yllättävän hauskaakin, varsinkin kun kahden ensimmäisen Ys-pelin jälkeen aseen heiluttelu uskottiin ihan pelaajan haltuun, sen sijaan että vihollisia päin vain juostaisiin.
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 03.09.2017 10:09

Kingdom Hearts Final Mix (HD) läpäistynä...noin 25 tunnin sisään.
KH onkin oikeastaan aika lyhyt pelit JRPG:si, vaikka käytin toki aikaa parissa kohtaa grindaamiseen, sienten etsimiseen, avaimenreikien sulkemiseen, Hades Cupin läpäisyyn ja aarteiden etsintään. Toki vuosien takaisella ulkomuistillakin voi olla jotakin tekemistä nopean läpäisyn suhteen.
Vaikka peli palauttaakin paskaisia muistoja kouluvuosistani, kyllä tätä satusaikkailujen crossoveria jaksaa pelata vieläkin, pienistä kauneusvirheistä huolimatta.

Pitää joskus paremmalla vapaa-ajalla kokeilla grindata ja kokeilla hakata jäätitaanin lisäksi nuo muutkin bonusbossit ja salaisuudet.

Pitäisiköhän sitä pystyttää ketjua Kingdom Heartsille kun kolmattakin osaa kuulemma pukkaa vihdoin ja viimeinkin ensi vuoden puolella?
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 25.09.2017 15:04

Ico läpäistynä 'nuff said.

Klassikon maineen peli ansaitsee PS2-kirjastossa kirkkaasti, ottaen huomioon miten elokuvamainen teos tämä seikkailu osaa olla. Toki Yordaa saa taluttaa pitkin peliä useaan otteeseen ja tämän tekoäly ei aina toimi täydellisesti esim. tikkailla, mutta yleisesti potutukset jäivät pelissä minimaalisiksi ja kaksikon välinen kemia kuitenkin toimii omalla tavallaan. Pituutta pelillä ainakin oli passelisti ja kaikki huimat kiipeilyt ja taiteilut korkeuksissa osasivat pitää jännitystä yllä onnistuneesti.

Saavutuksia vilkaistessa pelistä näköjään voi löytää jonkin piikkinuijankin, mikä on netin mukaan jonkinmoinen salaisempi kapistus. Tämä tuli pienoisena yllätyksenä, pitääpä pitää silmällä jos satun ottamaan uusintapeluun joku kerta...tai sitten yritän tehdä sen neljän tunnin speedrun-yrityksen.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 30.09.2017 14:08

Bucky O'Hare

Päätin sunnuntaipäivän ratoksi kaivaa NESin esille ja pelata jonkun pentuna viimeksi tahkoamani pelin lävitse. Bucky O'Hare on pieni kulttiklassikko, jonka pelaamisesta muistan nauttineeni paljonkin. Ja edelleen peli on tosi mukavaa ajanvietettä, josta muistin melkeinpä kaiken. Varsin kohtuullisen vaikeustasonsa vuoksi pelin parissa ei polta päreitään, mutta siitä syystä se on myös tosi nopeasti nähty ja pelasinkin sen vaivatta yhdeltä istumalta lävitse.

Onpa jännä ettei tätä sarjaa ole kukaan alkanut herättämään takaisin henkiin.
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Salem » 11.10.2017 00:18

Ys VIII: Lacrimosa of Dana

Persona 5:n rinnalla aika selvä GOTY-ehdokas. Peli tuli hommattua heti julkaisussa ja rykäistyä kahdesti läpi. Sata pelituntia pamahti rikki, jona aikana sain tahkottua suhteellisen helpon platinum trophynkin.
Kyseessä ei ehkä ole paras Ys-peli, mutta kaikista kokemistani tämä on selvästi massiivisin. Tarina oli mielenkiintoinen ja eteni mukavan verkkaisesti, antaen tarpeeksi aikaa pelialueena toimivan autiosaaren tutkimiselle ja kartoittamiselle, ilman että juoni hönkisi jatkuvasti niskaan. Tekemistäkin on suhteellisen paljon questeista ja materiaalien keräilystä kalastukseen ja muiden haaksirikkoisten etsimiseen. Ja onpa mukaan mahdutettu myös tukikohdan puolustamista paikallisten petojen yrittäessä hyökkiä turvapaikkaasi osoittaakseen sinulle paikkasi ravintoketjussa.

Ainoa miinus jonka pelille antaisin on sen käännökselle. Siinä ei sinänsä ole mitään asiavirheitä tai muuta, mutta siinä on jatkuvasti sellainen kotikutoinen fiilis, vähän kuin kieli poskessa käännetyissä animen tai mangan fanikäännöksissä, mutta vähemmällä kiroilulla.

PS: Musiikit ovat täyttä korvakarkkia!
Kuva
Avatar
Salem
 
Viestit: 335
Liittynyt: 28.02.2014 09:37

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 22.10.2017 10:31

Penumbra: Overture tuli tossa läpästyä hiljattain.
Lyhyt, mutta aikas toimiva kauhuseikkailu. N'juuh, aseiden heiluttelu toimii vähän kämäisesti, mutta kyllähän tuossa tuli keksittyä toimiva raukkistaktiikka niiden perkeleenpuppejen niittaamiseen. Autosave-toiminto toimi kyllä vähän kaksiteräiseti, varsinkin jos seivi jättää Phillippin aivan lukinmunien vaaravyöhykkeen tuntumaan. Ei tuosta yhdestä kohdasta olisi varmaan selvinnyt lainkaan ilman dynamiittipötkylää.

Kauhupeli on mielestäni onnistunut siinä vaiheilla kun se onnistuu aiheuttamaan "Ei perkele, en halua mennä tuonne"-fiiliksiä.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 04.11.2017 09:17

Dead Space (PS3) läpäistynä vihdoinkin. Ihan toimiva selviytymiskauhusekoilu avaruudessa. Miljöö ja maailma ovat mielenkiintoisia ja ne kohtaukset painottomuudessa ja tyhjiöissä ovat yhä tunnelmallisesti toteutettuja. Onhan säikyttelyä toki ennalta-arvattavissa paikoissa, mutta kyllä tuossa silti oli sitä kauhupeleille kaivattavaa ahdistuneisuuden tuntua, varsinkin säkkipimeillä käytävillä.

Pelaisikohan sitä vielä uutta kierrosta ja kahmisi saavutuksia vai pelaisiko seuraavaa osaa...
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 12.11.2017 13:55

Uncharted 4: Thief's End

Viimeistelin Uncharted-sarjan eilen tykittämällä viimeiset pari chapteria läpi kovalla antaumuksella. Tykkäsin neljännestä osasta erittäin paljon, mutta Among Thieves pysyy silti suosikkinani sarjassaan. Thief's Endissä oli mielestäni laitettu enemmän painotusta kiipeilylle ja tutkimiselle tulitaisteluiden sijaan ja se on ihan hyvä juttu, mutta välillä huomasin kuitenkin kaipaavani vähän enemmän äksöniä. Kultaista keskitietä ei siis tavoitettu ja tasapaino ei ollut parhaimmasta päästä.

Tarinassa etsitään taas suurta aarretta, tällä kertaa merirosvoteemalla, ja onhan mukana tällä kertaa Nathan Draken velipoika Sam, jonka taustat kerrotaan aika hyvin, kuten pitääkin, sillä Sam on täysin uusi hahmo sarjassa (en muista, että aiemmissa peleissä olisi mainittu Naten veljestä[?]) Pelissä seikkaillaan erilaisissa ympäristöissä ja vaihtelua piisaa. Tuttuja hahmoja nähdään myös: Elena ja jokaisen UC-fanin suosikkisetä Sully on tottakai mukana.

Pelimekaniikallisesti UC4 on ehkä sarjan paras osa. Ampumiskontrollit olivat nautinnolliset UC3:n tervanjuonnin jälkeen. Kiipeily oli tuttua Unchartedia hyvässä ja pahassa: tipuin yhä todella monta kertaa alas jyrkänteeltä kontrollien takia (tai sitten olen vaan huono pelaamaan).

UC4:n graafinen puoli on ensiluokkaista. Kaikki näyttää ihan perkeleen hyvältä ja tarkalta. Vaikka olenkin enemmän piirrosgrafiikan ystävä, en voi kieltää pelin upeaa ulkoasua. Naughty Dogin pelit ovat tosin olleetkin viime vuosina näyttäviä, eikä Uncharted 4 ole mikään poikkeus.

Musiikit tuntuivat jotenkin pliisuilta ja väsyneiltä, enkä oikein päässyt niiden myötä sarjan tunnelmaan. Onneksi muut osa-alueet onnistuivat tässä musiikkeja paremmin. Jopa Naten, tai siis koko sarjan teemabiisi, oli heikompi kuin se oli PS3-aikakauden peleissä. Siitä miinusta.

Kokonaisuutena Uncharted 4 Thief's End on kuitenkin erinomainen peli, jota voin suositella jokaiselle over the top -seikkailupeleistä pitäville. Kolme ensimmäistä osaa tosin ovat melkeinpä pakko olla pelattuna ennen sarjan päättävää neljättä osaa.
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 02.12.2017 12:41

Dark Soulsin läpipeluu muskelitankki hahmolla takanapäin. Solairen kanssa annettiin Joulupukille selkään ja niin edelleen. Olipahan kuitenkin melkoinen seikkailu tämäkin. Oli eittämättä melkoisen mielenkiintoinen hetki kun tämä poika päätti lähteä lähteä välittömästi kivilouharin tykö tuhkajärville miekkaa noutamaan.

Voi hyvä luoja, miten painajaismaista on juosta nakuna rantaa pitkin, healtit kirouksen takia puolillaan ja samalla kun hydra ajaa takaa koko rannikon ajan. Ei mennyt ihan parilla yrityksellä läpi tuokin Extreme-urheilu...
Ironista myös on sekin etten viitsinyt tuoa loharimiekkaa sitten kaiken sen grindaamisen jälkeen käyttää kun golemikirveellä huitoi paljon nopeammin.

Lisärin jättigorilla sai meikän puolesta jäädä pimeään tumputtamaan, en viitsinyt ruveta hommaamaan sen suhteen enempää harmaita hiuksia vaikka edellisellä pelikerralla sen jotenkin ihmeellisesti onnistuin kukistamaan.

Kiva peli edelleen, ei liian vaikea muttei liian helppokaan. Haaste sopivana suurimman osan ajasta peliä. Pitäs joskus kokeilla huitoa tällä tai edellisellä hahmolla NG+:aa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Hunter97 » 10.12.2017 03:32

Watch Dogs PC

Tämän sai Uplaysta ilmaiseksi kuukausi sitten ja tuli nyt sitten pelailtua illalla läpi. En oikeastaan tehnyt sivutehtäviä kauheasti, vaan keskiityin tarinaan melko täysipainoisesti. Aidenin matkassa viihtyi ihan mainiosti ja peli onnistui koukuttamaan toisen actin alkupuolen aikana aiheutunutta mielenkiinnon lopahdusta lukuun ottamatta todella vahvasti. Toiminta oli mukavan vauhdikasta ja varsinkin takaa-ajo ja pakokohtaukset olivat todella hauskaa pelattavaa. Hakkerointi oli myös mukava lisä, sillä ympäristön käyttämisen aidenin eduksi toi toimintaan vähän taktista ulotuvuutta.

Hyvä peli ja varmasti tulen pelaamaan jatko-osan jossakin kohtaa. Ubisoftia aina haukutaan ja joskus ihan hyvällä syylläkin, mutta tämä on jo kolmas firman melko uusi peli, jonka sain ilmaiseksi. Ei voi valittaa.
Avatar
Hunter97
 
Viestit: 245
Liittynyt: 28.02.2014 00:07
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 10.12.2017 07:14

Space Hulk Ascension voisi luokitella jossain määrin läpipelatuksi ainakin yhden avaruushylyn läpäisyn puolesta. Toki hylkyjä olisi kaikille jaostoille vielä lisääkin, mutta kaikki aikanaan.

Salamanterien jaostolla oli kyllä kiva pelata, vaikka yleisin strategia kenttien läpäisyyn olikin "Liekkeihin bensaa sataa, mää pistän tän mestan pala-maaaaaaaaan!!" Toki broodlordien kohdalla piti toivoa että vasamalla varustetut kaverit ehtisivät hätiin, vaikka liekkimeret pitävät isot körmyt edes paikoillaan.

XComin tapainen, lautapelimäinen, taktinen yksinpeli, näin pelin voisi parhaiten tiivistää. Monipelin puute jäi tietysti vähän harmittamaan ja olihan tuossa pelissä myös muutamia grafiikkabugeja ja äänimaailma olisi kaivannut oikeasti vähän taustamusaakin. Muutoin ihan kivaa taktikointia ja xenojen paukuttelua.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 20.12.2017 18:27

Legend of Zelda: Link Between Worlds (3DS)


Eittämättä tuntuu freeshiltä palailla pelisarjan vähän klassisempiin ympäristöihin, kun muutenkin pelissä päästiin etenemään heti kättelyssä ja, mikä parasta, pelaaja saa käyttää omia aivojaan pulmatilanteissa. Yugallekin on annettava pointsit siitä että onnistui siinä missä mm. Zantin ja Ghiranihmin kohdalla ei ihan niinkään. Pituutta oli dunkuissakin juuri sopivasti. Ainoastaan ehkä 3DS:n liipaisinnapit eivät ole sieltä mukavimmasta päästä.

Tämän läpäisyn myötä onkin hyvä loikata joululomilla sitten The Breath of Wildin pariin.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 19.01.2018 20:43

The Legend of Zelda: Breath of The Wild (Switch)


Kyllähän tuohon on tullut aikas perkeleen monta tuntia upotettua ennen kuin päätin lopulta mennä vetämään loppupääkkäriä dunkkuun. Bossitaistot eivät (paria poikkeusta lukuunottamtta) ehkä ole sieltä ikimuistoisimmasta päästä, mutta tuo maastossa liikkumisen vapaus, löytämisen ja itseoivaltamisen riemu olivat kyllä eittämättä sieltä huimimmasta päästä, puhumattakaan pelimaailman suuruudesta.

Tällä hetkellä kuitenkin tämä peli ja Ocarina+ Majora-kombinaatio käyvät yhä tiukkaa kädenvääntöä siitä kumpi peli olisi meikän listalla se parhain Zelda-peli.

Vielä olisi kyllä tutkittavaa pitkin Hyrulea monenmoisten sivutehtävien muodossa ja Trials of the Swordin muodossa, mutta tärkein kysymys onkin:

*kääntyy ympäri*

"Viitsinkö tehdä tästä arvostelua?"
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Joni Ahonen » 20.01.2018 12:19

Gigante kirjoitti:The Legend of Zelda: Breath of The Wild (Switch)


Kyllähän tuohon on tullut aikas perkeleen monta tuntia upotettua ennen kuin päätin lopulta mennä vetämään loppupääkkäriä dunkkuun. Bossitaistot eivät (paria poikkeusta lukuunottamtta) ehkä ole sieltä ikimuistoisimmasta päästä, mutta tuo maastossa liikkumisen vapaus, löytämisen ja itseoivaltamisen riemu olivat kyllä eittämättä sieltä huimimmasta päästä, puhumattakaan pelimaailman suuruudesta.

Tällä hetkellä kuitenkin tämä peli ja Ocarina+ Majora-kombinaatio käyvät yhä tiukkaa kädenvääntöä siitä kumpi peli olisi meikän listalla se parhain Zelda-peli.

Vielä olisi kyllä tutkittavaa pitkin Hyrulea monenmoisten sivutehtävien muodossa ja Trials of the Swordin muodossa, mutta tärkein kysymys onkin:

*kääntyy ympäri*

"Viitsinkö tehdä tästä arvostelua?"


Nopeaa tahtia pelasit, mulla peli ollut viime maaliskuusta, enkä vieläkään ole loppua halunnut nähdä. Tosin en pelannut koko kesänä ja olen keskittynyt vain maailman tutkimiseen sekä "muistokuvien" löytämiseen. Kaksi niistä on vielä löytämättä, en halua googlata, jotta löytämisen ilo säilyisi. Olen pitkän esileikin ja hitaaaaaaaaan rakastelun mies.

Nyt olen innostunut pelissä hevotelemaan, jonka monipuolisuus yllätti. Sain viimein stamina-mittarin viime viikolla täyteen ja nyt taitaa olla mahdollisuus jopa kesyttää Lynel!
Avatar
Joni Ahonen
Moderaattori
 
Viestit: 2323
Liittynyt: 01.03.2014 12:13
Paikkakunta: Suomessa

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 20.01.2018 13:32

Joni Ahonen kirjoitti:
Nopeaa tahtia pelasit, mulla peli ollut viime maaliskuusta, enkä vieläkään ole loppua halunnut nähdä. Tosin en pelannut koko kesänä ja olen keskittynyt vain maailman tutkimiseen sekä "muistokuvien" löytämiseen. Kaksi niistä on vielä löytämättä, en halua googlata, jotta löytämisen ilo säilyisi. Olen pitkän esileikin ja hitaaaaaaaaan rakastelun mies.

Nyt olen innostunut pelissä hevotelemaan, jonka monipuolisuus yllätti. Sain viimein stamina-mittarin viime viikolla täyteen ja nyt taitaa olla mahdollisuus jopa kesyttää Lynel!



Suurin osa pelistä tuli kyllä pelailtua yli puolensadan pyhätön (staminat täyteen!), kaikkien muistojen sekä noin sadan Korokin etsinnöissä, ennen kuin ohimennen päätin jatkaa päätehtäviä eteenpäin. DLC-lisähaasteet suosittelen peliin hommaamaan, sillä jo Ballad of The Championsin jälkeen saadut palkkiot auttavat kummasti sivutehtävien parissa.

Itse olen käyttänyt nettiä apuna vain muutamaan kohtaan, (tämän erään muistipaikan löytämiseen ja tarkistaakseni mistä voi ostaa uuden Hylian kilven, jos semmoisen sattuisi jotenkin rikkomaan), mutta suurimman osan pelistä olen pyrkinyt selvittämään omin nokkineni. Spoilaamatta yksityiskohtia voin sanoa, että muutama sivu-minitehtävä keskittyy myös Hyrulen linnaan, joten sielläkin kannattaa käydä kääntymässä.

Mitä itse voin sanoa Lyneleistä (piessyt sen yhden ja ainoan yksilön nippanappa), niitä ei voi kesyttää ratsastettavaksi, vaan selkään hypätessä voi jakaa lähinnä muutaman hyvän vapaaiskun lyömäaseella. Hemmetin vaarallisia penteleitä, bosseja rivivihollisen vaatteissa, saakeli!
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja -Zerials- » 25.01.2018 16:57

Pitkästä aikaa sain pelin läpäistyä eli siis Chrono Crossin. Juuri yli 50 tunnin rykäisy se oli, mikä tarkoittaa sitä, että huomattavasti pidempi peli oli siis kyseessä, kuin Chrono Trigger. Ei ehkä yhtä hyvä, mutta loistava peli kuitenkin.

Pelin juoni on sekava selittää, mutta lyhyesti sanottuna päähenkilö Serge joutuu pienten sattumusten kautta toiseen maailmaan ja käy selvittämään mitä tämän näkemät sairaat näyt oikein tarkoittavat. Hän siis ns. etsii itseään.

Chrono Cross on siis PS1:lle julkaistu JRPG, joten odottaa saattaa, että pelissä on vuoropohjainen taistelusysteemi. Kyllä, mutta pienellä twistillä. Normaaleja hyökkäyksiä on kolmenlaisia eri vahvuuksilla: heikoin isku vie staminaa yhden pykälän, kun taas tehokkain vie 3. Mitä tehokkaampi isku on, sitä helpommin se menee ohi. Osuneilla iskuilla kerrytetään voimia, joilla voidaan käyttää erilaisia taikoja ja erikoishyökkäyksiä. Jälleen kerran, hieman hankala selittää, mutta todella toimiva kokonaisuus.

Graafisesti ihan hieno peli ikäisekseen. Tykkään erityisesti värikkäästä tyylistä, mitä Chrono Cross edustaa. Musiikeista kirjoitinkin tuonne toiseen ketjuun: ihan huikeaa tavaraa.

Hahmovalikoima on laaja ja erikoinen, sillä mukana on mitä hassumpia hahmoja normaaleista tyypeistä aina sympaattiseen alieniin :D Partyyn voi ottaa kerrallaan kaksi hahmoa Sergen lisäksi, kuten vaikkapa Final Fantasy VII:ssa.

Erittäin hyvä peli, mutta ikävä kyllä julkaistu vain Japanissa ja Pohjois-Amerikassa. Onneksi nykyään on emulaattorit ja onhan peli mahdollista ostaa Pleikkarin jenkkistoresta halpaan hintaan. Suosittelen hommaamaan, jos vain on innostusta vanhoihin roolipeleihin.

Seuraavaksi sitten Xenogears pienen tauon jälkeen...
Ex: Crealz
Kuva
Avatar
-Zerials-
 
Viestit: 664
Liittynyt: 28.02.2014 10:57
Paikkakunta: Sitä ei moni tiedä...

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja NightFan » 26.01.2018 03:51

Itekkin kyseistä peliä pelanneena niin on kyllä nätin näköinen. Kaikkia hahmoja ei edes pysty keräämään yhdellä pelikerralla ja eri hahmoilla pelattaessa peli kulkee muutamat tapahtumat omanlaisesti. Eli tekemistä riittää new game+ varten runsaasti.
Nemo enim feres saltat sobrius nisi forte insanit
Kukaan ei todellakaan tanssi selvin päin, ellei ole hullu
Avatar
NightFan
 
Viestit: 644
Liittynyt: 28.02.2014 02:12
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 29.01.2018 19:42

Shantae: Half-Genie Hero (Switch) tuli pelattua loppuun. Ihme ja kumma kaikista pelin kerättävistä kamoista löysin noin kahdeksan tunnin peluulla vain 96%. Kaipa nuo käärmenaiselta saatavat kyvyt ja se jokin mysteerimuodonmuutos kuuluivat tuohon laskuriin, kun kaikki muu tilpehööri kyllä löytyi.

Mutta yleisesti voin kyllä tokaista että tästä pelistä löytyi sitä tuttua perinteistä tasoloikintaa, höystettynä todella hyvällä soundtrackilla, hienolla animaatio/piirrosjäljellä, annoksella kevyttä fanserviceä sekä huumoria. Seuraavaksi vaikkapa dlc-pelitilat hommata tai sitten kokeilla joku päivä tuota hardcore-tilaa.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

Re: Minkä pelin pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Gigante » 04.02.2018 09:16

Viikonlopun kunniaksi tuli tuossa pelailtua Spider-Man (Ps1) läpi pitkästä aikaa. Harmi kun tuo "Mitä Jos?"-koodi tuntuu toimivan vähän valikoivasti.

Kamerakulmat tuottavat vähän päänvaivaa kun vaikealla yrittää pelata läpi ja pelimoottorin osalta hämispelit ovat kyllä kehittyneet huimasti, mutta kyllä tämä silti ansaitsee sen omanlaisen klassikon maineen. Meinaan, tässä pääsee kiipeilemään seinillä kolmiulotteisessa ympäristössä, kiitämään seitin varassa, ottamaan yhteen muutamien klassikkopahisten kanssa ja ,hittovie, Stan Lee toimii kertojaäänenä, kehtaako sitä enempää vaatiakaan? Mysteerio olisi toki ansainnut itselleen vähän eeppisemmän äänen, eikä tuommoista Noah "Spoony" Antwileriltä kuulostavaa koomista vinkumista.
"Giganttista!"
Kuva
Foorumin angsti, peluri ja keskustelunparantaja -17
Avatar
Gigante
Moteeraattori
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 28.02.2014 09:43
Paikkakunta: Somewhere

EdellinenSeuraava

Paluu Muut pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron